Keto ciasto śniadaniowe pyszne i zdrowe! :) Na spodzie z granoli, z masą jogurtową, owocami i sekretnym składnikiem, który zaskoczy niejedno z Was... :P Z niecałymi 5
Modern Cave GirlPyszne ciasto ze słonecznikiem i kajmakiem na ciemnym biszkopcie. Bardzo smaczne i na każdą okazję, polecam. CIASTO : 6 jajek klasy ' M 3/4
Kulinarne Fantazje MarioliBonoffee pie to słynny deser o smaku bananów, tofi i śmietany. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Polecam. SKŁADNIKI : 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 400
Kulinarne Fantazje MarioliPiernik przekładany to pyszne ciasto na święta i nie tylko. Najsmaczniejszy po dwóch dniach, kiedy to całkowicie zmięknie. Jest wyjątkowo smaczny z tą masą i dżemem
Kulinarne Fantazje MarioliCiasto brzdąc to nic innego jak delikatny biszkopt przełożony czekoladową bitą śmietaną z dodatkiem konfitury z wiśni. BISZKOPT : 6 dużych jajek 150 g
Kulinarne Fantazje MarioliSnickers to pyszne, lekko słodkie i pożywne ciasto. Dzisiaj mój przepis na snickersa bez pieczenia, wyszedł bardzo efektowny, smaczny i łatwy w przygotowaniu. Polecam na większe
Kulinarne Fantazje MarioliMilky way to ciasto czekoladowo-mleczne, zaliczane do najpyszniejszych ciast, jakie jadłam. Moje dzieci za nim przepadają. Mięciutki biszkopt przełożony masą z mleka w proszku i
Kulinarne Fantazje MarioliStefanka to ciasto znane od dawna, dla niektórych to smak dzieciństwa, znany również pod nazwą miodownik, grysikowiec, ciasto z manną. Wszystkie nazwy przywołują do jednego, pysznego
Kulinarne Fantazje MarioliCisto Kinder Bueno dzisiaj w wersji bez pieczenia, połączenie masy kajmakowej z herbatnikami i pysznym kremem Kinder Bueno. Przygotowuje się je szybko i smakuje wyśmienicie. Na
Kulinarne Fantazje MarioliCiasto fale Dunaju jest bardzo znane i lubiane. Jest złożone z dwóch warstw ciasta i owoców, do tego krem i czekolada. Pyszne połączenie, polecam.
Kulinarne Fantazje MarioliDzisiaj podam przepis na ciasto mocno czekoladowe, z wkładka kokosową i kremem budyniowym. Smakuje prawie jak bounty a w dodatku jest bardzo efektowne, idealne na przyjęcia
Kulinarne Fantazje Mariolimargaryna) Składniki masy śmietankowej: 1 litr śmietany kremówki 36 % 1 i 1/2 łyżki cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny 2/3 szklanki gorącej wody Dodatki: powidła 5 mandarynek 3 opakowania galaretek wiśniowych Sposób wykonania biszkoptu: Upiec 2 cienkie biszkopty. Żółtka jaj wybić do małej misy. Białka wybić do dużej misy i wstawić do lodówki, po schłodzeniu ubić na sztywną masę dodając(...)pazurek wycisnąć dużą kropkę masy śmietankowej. Brzegi ciasta również ozdobić masą śmietankową wyciskaną ze szprycy tworząc jednolity "murek". Galaretki rozpuścić w wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tężejącą galaretką zalać ciasto wewnątrz "murku
Przepisy kulinarne babci Antoninyłyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny (z górką) (dałam galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1/3 szklanki wrzątku) 200 - 250 gramów śmietany kremówki 30% (dałam 400 g) Dodatkowo: 1 galaretka cytrynowa (rozpuściłam wg przepisu na opakowaniu, do tortu zużyłam połowę a resztę zjadł mąż :)) 1 duża cytryna ewentualnie sok z cytryny Sposób przygotowania: 1. Białka oddzielić od żółtek, ubić(...)wrzątku, wlać do płaskiego naczynia, ostudzić. 3. Schłodzić w lodówce do stężenia. Następnie galaretkę pokroić w kosteczkę. Pozostałe krążki ananasa pokroić w kosteczkę, poukładać na wierzchu ciasta. Pokrojoną w kostkę galaretkę, również fantazyjnie rozrzucić na owoce. Cytrynę pokroić w plasterki, poprzecinać je na pół, obłożyć tort dookoła, związać wstążeczką
Na Ciasteczkowych Papierachjest to, owszem, wygodne, ale czasem brakuje mu tego staroświeckiego romantyzmu... Na Dzień Mamy, nie tylko dla mam, mam wyjątkowo pyszną propozycję. Ciasto, choć nieco czasochłonne, jest banalnie proste w przygotowaniu, a smakuje obłędnie! Kruchy, maślany spód, galaretka z zatopionymi w niej słodko-kwaśnymi malinami, rozpływający się na języku waniliowy krem z mascarpone, a całość zwieńczona śnieżnobiałą, idealnie kruchą bezą(...)średnicy 26 cm) kruchy spód: 2 żółtka 20 g cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g mąki pszennej 65 g zimnego masła galaretka: 500 g malin 2 galaretki malinowe 600 ml wrzątku krem: 350 ml śmietany kremówki (38%) 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii beza: 2 białka 100 g cukru
Pożeraczka, czyli raz adobrzeupartość :D Pozostawiam Wam przepis na Oczy carycy i uciekam. Zapisujcie sobie, bo dodatkowych przepisów na ciasta typowo wielkanocne, raczej nie będzie ;) Składniki na blaszkę o wymiarach 24x36cm Ciasto jasne: 6 białek 220g drobnego cukru 80ml oleju 1 łyżka octu 160g mąki ziemniaczanej Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 90g drobnego cukru 80ml oleju 100g mąki tortowej 2 łyżki kakao(...)upieczeniu studzimy w formie. Z zimnego biszkoptu ściągamy delikatnie nożem przypieczoną górę (wyrównujemy), a następnie dzielimy na dwa cienkie blaty. Galaretka: Ok 2 godziny przed przygotowaniem kremu, rozpuszczamy galaretki w 700ml gorącej wody. Galaretka przed wyłożeniem na ciasto powinna być tężejąca, więc tego warto dopilnować (zbyt płynna może nam polecieć na spód ciasta, a za twarda będzie brzydko wyglądać
Kuchnia w czekoladzie