składników, takich jak jogurty greckie, galaretki i herbatniki. Dodatkowo ciasto to nie wymaga pieczenia. Jest bardzo lekkie, puszyste i delikatne. Ciasto na jogurtach greckich wygląda bardzo ładnie, dzięki kolorowym warstwom. Bazą do ciasta jest spód herbatnikowy, w tym wypadku postawiłam na mocno kakaowe herbatniki, które idealnie pasują do galaretki borówkowej i wiśniowej. Deser w konsystencji przypomina piankę, czy też(...)którym dokładnie zobaczycie jak przygotować ten deser. PRZEPIS NA CIASTO Z JOGURTÓW GRECKICH Składniki 2 galaretki borówkowe 2 galaretki wiśniowe 800 g jogurtu greckiego 24 herbatniki kakaowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Galaretki borówkowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Do przestygniętej galaretki stopniowo dodajemy 400 g jogurtu greckiego, całość mieszamy przy pomocy miksera. Gotową masę jagodową wstawiamy
Przepiski.plmąki orkiszowej 2000 80 g masła 2 łyżki cukru pudru/ksylitolu szczypta soli Składniki na nałożenie: 340 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki malinowe 6 łyżek ksylitolu 800 g truskawek Wykonanie: składniki na kruche ciasto, rozkruszyć, zagnieść, uformować w kulę, owinąć folią spozywczą i umieścić na 30 minut w lodówce. Schłodzonym ciastem wylepić tortownicę o przekroju 23 cm, ponakłuwać widelcem(...)truskawek usunąć szypułki. Część truskawek pokroić na mnieszje kawałeczki, resztę przeciąć na pół ubić schłodzone przez noc w lodówce mleko skondensowane, następnie do ubitej pianki wlewać wąską strużką schłodzoną galaretkę i ubijać do połączenia na dnie tortownicy z upieczonym spodem dookoła rantu ustawić połówki truskawek, zwrócone przecietą stroną do obręczy tortownicy. Wylać część lekko tężejącej pianki, rozrzucić kawałki pokrojonych truskawek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jest to wcale taki trudny deser i coraz chętniej sięgam po kolejne przepisy. Tym razem zrobiłam roladę z masą jabłeczną. Tym co urzekło mnie najmocniej było samo ciasto – pyszne, wilgotne i takie inne. Przygotowanie rolady rozpoczynamy od zrobienia masy jabłecznej, gdyż potrzebuje ona najwięcej czasu aby stężeć. Wątpliwości miałam przy masie karmelowej – nie jest to taki typowy karmel(...)teraz, już po fakcie mogę stwierdzić, że pasuje do całości znakomicie. Do jego nakładania przyda się worek cukierniczy. Masa jabłkowa: 4 duże jabłka 1 łyżeczka masła 1 op. galaretki cytrynowej Ciasto: 5 jajek 90 g cukru 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 40 g mielonych migdałów 3 łyżki ciepłej wody szczypta soli Lukier karmelowy: 50 g cukru
Smaki Na TalerzuPyszna tarta na maślanym kruchym spodzie (według przepisu samego Pierra Hermé), przykrytym pachnącą wanilią pana cottą oraz truskawkami i malinami w galaretce z białego wina, która nadaje odrobiny wykwintności. Prostota w najpyszniejszym wydaniu.Kruche ciasto:130 g zimnego masła175 g mąki35 ml mleka1 żółtko1/2 łyżeczki soli morskiej1 łyżka cukru pudruDo misy wrzucić wszystkie składniki suche i je wymieszać. Następnie wrzucić pokrojone(...)mleko. Zagnieść ciasto. Uformować kulę i wstawić na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkować i umieścić w formie na tartę, uprzednio posmarowanej masłem i obsypanej mąką. Ponakłuwać widelcem. Ciasto piec pod obciążeniem (np. groch, fasola) przez 15 minut w 180ºC, a następnie bez obciążenia przez kolejne 15 minut. Schłodzić.Panna cotta:400 ml śmietany kremówki 30-36%1 laska wanilii2
Food Squareżeby było jakieś ciasto. Oboje lubimy serniki pod każdą postacią więc i tym razem wybór padł na sernik na zimno. Przygotowałam go z serków homogenizowanych, galaretki i truskawek. Spód jest na cieście maślanym chociaż można też przygotować taki sernik na spodzie z galaretki. Sernik na zimno wyszedł lekki jak puch i słodki od owoców. Spód również wyszedł delikatny(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok 40 minut (patyczkiem sprawdzamy czy patyczek jest suchy). Jak spód ciasta wystygnie przygotowujemy masę serową: W gorącej wodzie rozpuścić galaretkę. Do rozpuszczonej galaretki dodać cukier puder i cukier waniliowy. Wymieszać. Truskawki pokroić na paski lub kostkę. Truskawki wymieszać delikatnie z serkiem homogenizowanym. Dodać
Kuchnia w oparachżeby było jakieś ciasto. Oboje lubimy serniki pod każdą postacią więc i tym razem wybór padł na sernik na zimno. Przygotowałam go z serków homogenizowanych, galaretki i truskawek. Spód jest na cieście maślanym chociaż można też przygotować taki sernik na spodzie z galaretki. Sernik na zimno wyszedł lekki jak puch i słodki od owoców. Spód również wyszedł delikatny(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok 40 minut (patyczkiem sprawdzamy czy patyczek jest suchy). Jak spód ciasta wystygnie przygotowujemy masę serową: W gorącej wodzie rozpuścić galaretkę. Do rozpuszczonej galaretki dodać cukier puder i cukier waniliowy. Wymieszać. Truskawki pokroić na paski lub kostkę. Truskawki wymieszać delikatnie z serkiem homogenizowanym. Dodać
Kuchnia w oparachmasa, formujemy kulę, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Dziurkujemy widelcem. Pieczemy w 190 stopniach przez ok. 15 minut . Galaretka z ananasem 2 puszki ananasów 3 ananasowe(...)galaretki 3 szklanki wrzącej wody 3 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Studzimy i odkładamy do lodówki, aby zgęstniała. Na ciasto wykładamy pokrojony w kostkę ananas. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód. Składniki masy mascarpone: 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasionka
Podróż w kulinariakruszonkę tortownica 20cm - wysmarować cienko masłem miękkim, lepiej będzie zimne ciasto odchodzić od blaszki połowę ciasta wsypać do blaszki i denkiem szklanki ubić spód ciasta, rozłożyć połówki truskawek zimny serek homogenizowany bezsmakowy wymieszać z wystudzoną galaretką agrestową wymieszaną w 1 szklance gorącej wody tężejący serek wylać na truskawki i do lodówki do stężenia następnie wsypać resztę ciasta i delikatnie denkiem(...)truskawek i wlać tężejącą galaretkę truskawkową wymieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki zimny gęsty jogurt brzoskwiniowy wymieszać z galaretką wystudzoną brzoskwiniową - galaretkę rozmieszać w 1 szklance gorącej wody tężejący wylać na ciasto i do lodówki do stężenia na kilka godzin ciasto jest po prostu "niebo w gębie" i warto je zrobić i zjeść............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięupalne dni ciasto na zimno Serowiec Składniki: 1 l śmietana kremowa 18% , 1 kg SER BIAŁY TŁUSTY , 1 opak galaretka truskawkowa , 1 opak galaretka pomarańczowa , 3 łyżki żelatyna , 0,5 szkl cukier , 1 łyżka kakao PRZYGOTOWANIE: Śmietanę mocno schłodzić. Następnie ubić z cukrem. Ser przemielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Żelatynę rozpuścić(...)oddzielnie w pół litra gotowanej wody, odstawiamy do stężenia. Galaretkę pomarańczową wylewamy na spód, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wykładamy masę serową białą.potem kakaową. Wierzch ciasta polewamy galaretką czerwoną, odstawić do lodówki do stężenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml
Kuchnia Danusiskładników które akurat miałam w domu. Biszkopt przełożyłam dwoma kremami jeden na bazie bitej śmietany i malin z galaretką a drugi na bazie sera białego nutelli i przezroczystej galaretki cytrynowej. Ciasto jest proste w wykonaniu i nie może się nie udać . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na biszkopt : 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej(...)delikatnego stężenia. Ser przekładamy do blendera i miksujemy z 2 łyżkami cukru,nutellą i mlekiem, następnie wlewamy do galaretki cytrynowej i energicznie mieszamy. Krem wykładamy na górną część biszkoptu i posypujemy wiórkami kokosowymi ale nie koniecznie jeśli ktoś nie lubi wiórek. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki najlepiej na noc. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chilispód , śmietana , truskawki lub inne ulubione owoce a na wierzchu nie wielka warstwa galaretki . Co Wam powiem, to było pyszne i żałuję, że nie zrobiłam więcej, bo zarówno rodzinka jak i goście zachwyceni. Składniki na kruche tartaletki ze śmietaną, truskawkami i galaretką : Kruche ciasto: * 250 g mąki pszennej * 2 łyżki cukru pudru * 100 g zimnego masła * 2 żółtka Masa(...)składniki na kruche ciasto umieścić w misce. Dłonią dobrze zagnieść ciasto, aby powstała kula. Owinąć ciasto w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką. Wycinać kształt koła, np przy pomocy szklanki (koła muszą być odrobinę większe od najdłuższej średnicy foremki do tartaletek). Ciastem wykładać foremki. Piekarnik nagrzać
Zrób to smacznietylko mieć 2 paczki Delicji 2 paczki podłużnych biszkoptów 2 galaretki czerwone 1 opakowanie mascarpone 250 g 1 cukier waniliowy 2 budynie śmietankowe mleko papier do pieczenia przygotowanie ciasta 2 galaretki rozpuścić według przepisu na galaretce i wymieszać i zostawić do wystygnięcia . 2 opakowania budyniu gotujemy tak jak jest napisane na opakowaniu, tak żeby budyń był gęsty. Jak jest już
Moje WyrobySernik na zimno z jogurtem naturalnym – przygotowany na bazie serków homogenizowanych CIASTA NA ZIMNO 15. Galaretkowiec – ciasto na zimno przygotowane na bazie jogurtu naturalnego i galaretek 16. Ciasto 3BIT - ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną 17. Brzoskwiniowiec – sernik na zimno nadziany brzoskwiniami NIECODZIENNE 18. Brownie z burakami – ciasto czekoladowe nadziane
Ugotowaćgalaretkę turkusową. Do masy dodać też galaretkę pokrojoną w kostkę i wymieszać. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt i ładnie wyrównać. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Wierzch zalać galaretką pastelową. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała
Monia miesza i gotujeskładniki* 3 galaretki w różnych smakach (kiwi, cytryna, pomarańcza)* 125 ml mleka skondensowanego niesłodzonego* 200 ml śmietany kremówki* 150 ml serka homogenizowanego waniliowego* podłużne biszkoptySposób wykonaniaKażdą
Mix smaku