Czekoladowo-brzoskwiniowe ciasto z pianką 411Zalać wodą, dodać cukier i smażyć na małym ogniu, aż brzoskwinie zaczną się rozpadać. Dodatkowo brzoskwinie można zmiksować blenderem, wtedy otrzymamy gładki krem. Wsypać galaretkę i mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Z ciasta czekoladowego ściągnąć papier i włożyć z powrotem do formy, w której się piekło. Kiedy krem brzoskwiniowy zacznie tężeć wylać na czekoladowy spód i odstawić(...)uzyskać takie „zacieki” jak na zdjęciach, należy ciasto kroić ciepłym nożem równolegle do spodu. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z owocami Tagged: brzoskwinie , czekolada , galaretka , kawa , kremówka
https:KKuchniaMniam
Truskawkowiec 195pieczenia Przełożenie: - 500 g truskawek - 2 galaretki truskawkowe - Cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie wolno mieszając dodajemy po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlewamy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę i delikatnie wymieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na blachę o wymiarach podstawy 23x33(...)Równomiernie rozprowadzamy i pieczemy w 180st.C około 10 -15 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy i przekładamy razem z papierem do foremki keksowej o wymiarach podstawy 8x33cm. Przyciskamy deseczką by ciasto nie wystawało. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody i studzimy. Połowę truskawek miksujemy i łączymy z rozpuszczoną galaretką. Pozostałe truskawki układamy na cieście w formie keksowej i zalewamy tężejącym musem
Kulinarne życie
Najłatwiejszy sernik na zimno z malinami + film 168zmniejszając ilość wody do 700 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Na wierzchu ciasta układamy owoce i polewamy je lekko tężejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Artykuł Najłatwiejszy sernik na zimno z malinami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Dania
Ciasto z brzoskwiniami i kremem śmietanowym z mascarpone 651Wspaniałe ciacho. Lekkie, pyszne, szybkie w wykonaniu. Składniki: 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka krystaliczna 1 opakowanie serka mascarpone 250 g 2 opakowania śmietany 36% 200 g Ciasto biszkoptowe: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze(...)szklanki wrzątku rozpuszczamy 2 łyżki galaretki cytrynowej- dodajemy do masy. Na nasączony biszkopt układamy cienkie plasterki brzoskwiń, wykładamy masę, przykrywamy 2 biszkoptem. Biszkopt nasączamy drugą częścią herbaty. Wkładamy ciasto do lodówki. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w wodzie i gdy tężeje wylewamy ją na wierzch ciasta. Artykuł Ciasto z brzoskwiniami i kremem śmietanowym z mascarpone pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pl
CIASTO "WENUS" 208ciasto skradło moje serce :).Jest pyszne delikatne i szybko znika z talerzyka :). Jest to biszkopt przekładany delikatną masą serową ze śmietanką i galaretką,pokryty dżemem brzoskwiniowym i prażonym kokosem.Pycha!!!Na Święta jak najbardziej pasuje :). Wymiary formy 25x25cm SKŁADNIKI biszkopt 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa 500g sera białego mielonego(...)ubijamy na sztywno z cukrem pudrem dodajemy partiami biały ser i powoli wlewamy zimną galaretkę,.Na pierwszy blat wykładamy masę serową i przekładamy drugim blatem i wierzch smarujemy dżemem brzoskwiniowym. W rondelku rozpuszczamy masło i wsypujemy wiórki kokosowe następnie prażymy je :).Ostygniętym kokosem posypujemy ciasto ;).Wkładamy do lodówki najlepiej na noc. SMACZNEGO
Mała w garnku miesza
Biszkopt z musem truskawkowym i śmietaną 174działa! 🙂 Formę z ciastem odstawić do lekko uchylonego piekarnika do całkowitego wystygnięcia. Wystudzony biszkopt oddzielić nożem od brzegów formy, wyjąć na blat i przekroić na pół. Do przygotowania dzisiejszego ciasta będziemy potrzebować jedną część ciasta, więc drugą można szczelnie owinąć w folię spożywczą i zamrozić. Przyda się do następnego ciasta. Przygotowanie musu truskawkowego Dwa opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić(...)działa! 🙂 Formę z ciastem odstawić do lekko uchylonego piekarnika do całkowitego wystygnięcia. Wystudzony biszkopt oddzielić nożem od brzegów formy, wyjąć na blat i przekroić na pół. Do przygotowania dzisiejszego ciasta będziemy potrzebować jedną część ciasta, więc drugą można szczelnie owinąć w folię spożywczą i zamrozić, przyda się do następnego ciasta 🙂 Przygotowanie musu truskawkowego Dwa opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić
SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto z kremem, owocami i galaretką 235Przepis na ciasto znam od swojej babci, resztę jak zwykle dodałam od siebie i wyszło to cudo. :) To ciasto zawsze piecze moja babcia, dodaje do niego jagody lub truskawki i zalewa truskawkową galaretką. I w tej wersji jest przepyszne, ale ja poszłam o krok dalej i ciasto nasączyłam i dodałam lekki krem. Co tu dużo mówić - jest genialne! I takie(...)całej galaretki, to też wyczarujcie z niej coś dobrego. U mnie nic się nie marnuje! :) Dodatki: ok. 120 g malin ok. 120 g truskawek 1 opakowanie truskawkowej galaretki Na nasączone i wystudzone ciasto wykładamy krem, na wierzchu układamy owoce. Galaretkę przygotowujemy wg przepisu podanego na opakowaniu, gdy lekko stężeje w misce, przelewamy ją delikatnie na ciasto. Całość wkładamy do lodówki
Cooking Monster
Pyszna szarlotka, jabłecznik na kruchym cieście 295rozwa\u0142kowanego ciasta.\r","Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia.\r","\r","Podajemy posypane cukrem pudrem."]} Drukuj Pyszna szarlotka, jabłecznik na kruchym cieście Składniki Ciasto Z tego przepisu Nadzienie 2 kg twardych jabłek 1 galaretka cytrynowa 2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki cukru Sposób przygotowania Ciasto Wykonujemy ciasto według przepisu z [TEJhttp://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/szarlotka-cukinia-pysznym-kruchym-ciescie/](...)strony Nadzienie Jabłka obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy na drobne kawałki. Jabłka przekładamy do garnka, dodajemy cukier. Dusimy do miękkości. Dodajemy cynamon i wsypujemy galaretkę. Mieszamy. Blaszkę smarujemy tłuszczem, połowę ciasta wałkujemy, nakłuwamy i podpiekamy ok 10-15 min w 180 stopniach. Wykładamy na ciasto nadzienie, przykrywamy drugim płatem rozwałkowanego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia. Podajemy
Mieszam w Garnku
Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami i galaretką 125Pyszne ciasto z brzoskwiniami i galaretką. Składniki: 4 jajka puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 3/4 mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 op cukru waniliowego gotowy krem do tortów (-śmietankowy lub waniliowy) Wykonanie: Biszkopt: Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę.W szklance ucieramy żółtka z cukrem waniliowym i dodajemy do ubitej piany ,chwilę miksując(...)ostudzony biszkopt wykładamy krem .Na wierzch układamy pokrojone brzoskwinie z puszki .Następnie przygotowujemy galaretkę wg przepisu.(ja rozpuszczam galaretkę w mniejszej ilości wody.) Tężejącą galaretkę nakładamy na owoce. ( Ja tym razem użyłam truskawkowej). Artykuł Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami i galaretką pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych 252kuchni od czasu do czasu nie zaszkodzi. Mojej mamie udało się ostatnio kupić kilka pięknych truskawek, więc postanowiłam wykorzystać je do serniczka. Ciasto jest bardzo proste, składa się z biszkopta, puszystej masy serowej, truskawek i galaretki. Zawsze się udaje, ładnie się kroi i jest bardzo lekkie i pyszne. No to zaczynamy: SKŁADNIKI *przepis na małą kwadratową blaszkę. BISZKOPT(...)truskawkową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Truskawki kroimy na plasterki :-) Piękne są :-) Na lekko stężałą masą wykładamy truskawki. Wsadzamy do lodówki na godzinę, i następnie wylewamy delikatnie galaretkę truskawkową. Ciasto dajemy do lodówki na całą noc. I gotowe :-) pyszny deser, lekki, puszysty. :-) SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Biszkopt z masą truskawkową i cytrynową pianką 494domyśleć lubię to rozwiązanie:) Tego typu ciasta bardzo smakują mi i moim bliskim. Tutaj dodatkowo całość wychodzi bardzo lekka za sprawą pianki cytrynowej, a posypanie wierzchu zmiksowanymi liofilizowanymi truskawkami nadaje świetny efekt kolorystyczny. Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mus truskawkowy: 800 g truskawek 2 galaretki truskawkowe(...)łyżki cukru pudru (do smaku) Pianka śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 2 galaretki cytrynowe 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: około 150-200 g truskawek około 100-130 g liofilizowanych truskawek Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mieszamy szpatułką. Ciasto wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Smaki Na Talerzu
Rurki z kremem pomarańczowo-dyniowym 212bardzo dobry i można użyć go również do ciast na zimno, biszkoptów czy innych deserów. Na pewno ten smak mile zaskoczy Waszych bliskich :) Zamiast galaretki możecie użyć soku pomarańczowego i żelatyny a ciasto francuskie oczywiście przygotować sami :) Ja jednak nie mam na tyle cierpliwości i kupuję gotowe. Jeśli Wy również to pamiętajcie żeby zwrócić uwagę na skład czy ciasto(...)jest przygotowane na maśle, tylko wtedy będzie smaczne! Składniki na 12 rurek: blat dobrej jakości ciasta francuskiego (na maśle!) 200 ml śmietanki 30% 125 ml mascarpone 1 galaretka pomarańczowa 2 łyżki puree z dyni 1 małe jajko 3 łyżki cukru + 0,5 łyżeczki cynamonu do posypania masło do nasmarowania foremek Przygotowanie: Krem: Galaretkę rozmieszać w szklance wrzątku. Odstawić do wystygnięcia
Ze smakiem i z pasją
Ciasto Orangina 628łyżki cukru+ 12 szklanki gorącej wody+ kilka kropli aromatu pomarańczowego Dodatkowo: 2 galaretki pomarańczowe rozrobione na ¾ litra wody 1 pomarańcza WYKONANIE: blat biszkoptowy nasączony masa serowa biszkopciki z ciasta pomarańcze galaretka Smacznego
Domowe ciasta
Śnieżny Puch – bez pieczenia 412jedynie zmiksowanie składników, połączenie i wstawienie do lodówki. Dopełnieniem jest posypka z masła, cukru i wiórków kokosowych – wspaniale się komponuje, chrupie i pięknie zdobi ciasto. Do Śnieżnego puchu dodaje się galaretki cytrynowe, lecz nie jest to obowiązkiem, mogą to być galaretki np. o smaku winogronowym lub owoców egzotycznych, także galaretka przezroczysta o smaku cytrynowym. Ja wybrałam mix: cytrynową(...)winogronową. Wyszło pysznie! Śnieżny Puch – ciasto bez pieczenia SKŁADNIKI: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 2 galaretki cytrynowe (2 x 77 g) 500 ml wody – (2 szklanki od herbaty o pojemności 250 ml) 1/2 szklanki drobnego cukru lub cukru pudru, u mnie cukier puder ok. 150-200 g herbatników typu “petitki” (ilość zależy od użytej formy
Zasmakuj Kuchni