ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:137/672)

Najlepszy z tortów z cytryną w tle 93

cukru - sok z 1/2 cytryny - 1 łyżka wódki ( opcjonalnie ) Składniki mieszamy,  do rozpuszczenia cukru. Wykończenie galaretkowe : - 1/3 słoika dżemu brzoskwiniowego lub pomarańczowego - 1 łyżka galaretki brzoskwiniowej lub pomarańczowej Dżem podgrzewamy w rondelku, wsypujemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Studzimy. Masa krówkowo - bezowa : - 70 gram miękkiego masła - 150 gram masy krówkowej - o smaku kajmaku lub kukułki - 50 gram gorzkiej(...)małą "górkę" zapewne ). Smarujemy pozostałą masą i uzbrojeni w cierpliwości pokłady, wykładamy na całej powierzchni, jeden przy drugim małe beziki. Na koniec, pomiędzy beziki łyżeczką wykładamy dżem z galaretką. Wkładamy ciasto do lodówki, najlepiej na całą noc. Gdybyście wykroili kawałek do przetestowania przed nocą, to małe szanse, że nie skusicie się na kolejny. Więc, ręce z daleka od lodówki. Zetnie

Kronika Piekarnika
torcik kiwi 187

pieczenia na przełożenie: 350 ml kremówki  2 opakowania galaretki o smaku kiwi 300 g dżemu z kiwi dodatkowo: 3 owoce kiwi Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno, Nadal ubijając dosypywać cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do masy jajecznej. Delikatnie połączyć, przełożyć ciasto do tortownicy wyścielonej papierem i piec w 180*C około(...)talerzu, zapiąć wokół ciasta obręcz tortownicy lub rant. Galaretki rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Dwie łyżki ubitej śmietany odłożyć na wierzch ciasta. Kilka łyżek płynnej galaretki rozmieszać z dżemem. Resztę wlać do kremówki i zmiksować. Na blat biszkoptowy wyłożyć połowę pianki, wstawić na kilka minut do lodówki, następnie wyłożyć warstwę dżemu i resztę pianki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jagielnik piña colada (bez pieczenia) 301

Ostatnio nie mogę już patrzeć na galaretki i przemycam je sobie na różne sposoby z myślą o swoich więzadłach i ścięgnach. Dziś proponuję deser na bazie

Weekendy w domu i ogrodzie
Biszkopt idealny 185

posiada się szczególnych talentów kulinarnych, trzeba jedynie trzymać się pewnych zasad, o których napiszę.  Zdradzam Wam dzisiaj taki właśnie przepis a że sezon na ciasta z galaretką i świeżymi owocami właśnie się zaczyna, mam nadzieję, że będziecie z tego przepisu bardzo zadowoleni.  Zdjęcia oddają całą naturę biszkoptu - ciasto nie zostało przeze mnie odwrócone, tak aby pokazać

Garniec Magalie
Deser z truskawkami i bananem 146

truskawkami i bananami. SKŁADNIKI 1 galaretka truskawkowa kilka truskawek  1 banan 1/2  szklanki śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru dowolna posypka ( u mnie kolorowa posypka do ciast) WYKONANIE Galaretkę rozpuszczamy w podanej na opakowaniu ilości wody. Truskawki kroimy w ćwiartki, banan w talarki. Wsypujemy do pucharków, zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki, by stężała. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem

W kuchennym oknie Ewy
Malinowa chmurka 1183

malinowe 3,5 szklanki wrzącej wody Malinowe galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii Wszystkie składniki przełożyć do naczynia(...)papierem do pieczenia. Masę bezową rozsmarować na papierze na wielkość blachy. Oprószyć płatkami migdałów. Piec w temperaturze 140 stopni przez około 60 minut. Wystudzić. Wykonanie - Ciasto wyjąć z lodówki, gotowy krem wyłożyć na galaretkę, wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Popapraniec 387

cukru 250 g masła – można trochę mniej, wtedy krem będzie mniej maślany 1/2 szklanki cukru pudru lub trochę mniej Na mus jabłkowy: 6 dużych jabłek 1 galaretka (u mnie cytrynowa) Przygotowanie: Ciasto: Białka ubić na sztywno, następnie dodać po jednym żółtku i powoli wlać olej. Mąkę wymieszać z cukrem, z proszkiem do pieczenia, kakao i wiórkami koksowymi. Stopniowo dodawać(...)przełożyć do rondelka i poddusić. Jak zmiękną wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, żeby jabłka i galaretka się połączyły. Odstawić do przestudzenia. Tak przygotowane jabłka wyłożyć na wierzch ciasta, wstawić do lodówki, żeby galaretka i jabłka zastygły. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Kostka szczęścia ;) 543

kakaowa mieszanina wystygnie, wlewamy ją do mąki, dodajemy żółtka i krótko miksujemy. Ubijamy pianę z 7 białek i mieszamy z ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Po wyjęciu studzimy i kroimy na 3 części. Galaretka z truskawek: truskawki kroimy na mniejsze części i w garnuszku dusimy, aż powstanie jednolita masa. Jeśli truskawki są uparte(...)wcześniej.  Pora na ułożenie ciasta :) w części środkowej rozkrojonego biszkoptu, kieliszkiem wykrawamy kółka. Układamy kolejno dół ciasta- połowa kremu- ciasto z dziurkami- do dziurek masa truskawkowa- krem- ciasto- polewa. Uwaga! Galaretka z truskawek musi mieć bardzo gęstą konsystencję, bo inaczej wypłynie z ciasta. Przygotowane ciasto polecam nie wkładać od razu do lodówki, niech postoi sobie w temperaturze pokojowej, dzięki

Czerwona Porzeczka
Nutelka - ciasto z brzoskwiniami, kremem, czekoladą i truskawkową pianką 772

Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wymiarach 27x35cm. Piec ok. 35 min w temp. 170-180 st. Ostudzić i przekroić na 2 jednakowe blaty. Dodatkowo: 3/4 l mleka,  3 łyżki mąki pszennej,  3 łyżki mąki ziemniaczanej,  2 żółtka,  3 łyżki cukru waniliowego,  150g masła,  duża puszka brzoskwiń,  2 galaretki brzoskwiniowe(...)tężeć dodać owoce. Nutellę podgrzać na parze, dodać pokruszonego andruta, wymieszać. Wierzch: 350ml śmietanki 30%,  galaretka np. truskawkowa,  starta czekolada.  Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu budyniowego, wyłożyć galaretkę z brzoskwiniami i przykryć 2 blatem ciasta. Rozsmarować Nutellę, schłodzić. Wyłożyć resztę kremu i ułożyć równo biszkopty. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody, ostudzić. Śmietankę ubić

Z miłości do słodkości
Biszkoptowa straciatella z galaretką 175

Ciasto z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych masą straciatella oraz galaretką wiśniową, na wierzchu z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Masa straciatella wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki, z dodatkiem gorzkiej czekolady startej na tarce. Tak przygotowana masa jest gęsta i kremowa, z wyczuwalną, chrupiącą czekoladą. Na masie(...)znajduje się słodka galaretka wiśniowa, a wierzch zdobi polewa przygotowana z gorzkiej i mlecznej czekolady oraz płatki migdałowe.  Ciasto proste, choć jego wykonanie jest trochę rozciągnięte w czasie. Świetnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta. Składniki: Biszkopt: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku

Kuchnia MagdaLeny
Czarny alla 3 Bit. 205

testować dzięki firmie CUKRY NYSKIE . Ciasto jest pyszne, w dzisiejszej wersji z dżemem porzeczkowym, nie jest za słodkie i przyjemne w smaku:) Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: około 400 g czarnych herbatników Petit Beurre  CUKRY NYSKIE   200 G kakaowych herbatników 400 ml śmietany kremówki 30 % 1 cukier waniliowy  2 łyżki cukru 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka przegotowanej wody(...)lekko ciepły. Galaretkę rozpuszczamy w szklance przegotowanej wody, dobrze mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, następnie ciągle mieszając dodajemy galaretkę. Warstwy ciasta: 1. warstwa czarnych herbatników 2. warstwa cienka budyniu 3.warstwa kakaowych herbatników 4. warstwa budyniu 5. warstwa czarnych herbatników 6. warstwa masy krówkowej 7. warstwa czarnych herbatników 8. warstwa budyniu

Sama słodycz i szczypta chili
PIANKOWA KANAPKA Z RURKAMI Z KREMEM 162

bardzo szybko znika z talerza.Znakomite dla dzieci i dorosłych.Ciasto wyróżnia bardzo puszysta i lekka pianka a jako nadzienie pyszne rurki z nadzieniem.Przepis znalazłam na stronie knurr.pl.Polecam tam zajrzeć-fajne przepisy :). Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI paczka herbatników ok.250g rurki z kremem ok.260g 1/2 l śmietanki 30% 2 galaretki malinowe WYKONANIE Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku i pozostawiamy do ostygnięcia(...)jeszcze płynną galaretkę.Ubijamy aby składniki się połączyły.Masę wstawiamy na kilka minut do lodówki. Następnie wyjmyjemy i dzielimy na dwie części. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia i dajemy herbatniki. Na herbatniki wykładamy połowę masy piankowej.Na masie piankowej  układamy rurki :). Na rurki wykładamy drugą połowę masy piankowej i na górę kładziemy herbatniki. Ciasto wstawiamy na kilka godzin

Mała w garnku miesza
Sernik na zimno na biszkoptach 274

Bardzo łatwy do wykonania sernik na biszkoptach. Możecie użyć dowolnych, sezonowych owoców oraz ulubionej galaretki. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając jednak o 50

Bullio