ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:134/672)

KOKOSEK Z MALINAMI 97

Składniki: Żelka malinowa: 250 g malin 2 opakowania galaretki o smaku malinowym 1 łyżka żelatyny  ok. 100 ml wody Nasączenie: 2 torebki herbaty earl grey

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką 93

Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką – proste w wykonaniu ciasto, a zarazem pyszne! Składniki Składniki na ciasto: (blaszka o wym. 40cm x24cm) Jajka 5 Cukier 250g Margaryna Kasia 100g Masło 50g Kakao 45g Gorz The post Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sernik na zimno z galaretkami 163

Karnawałowy, szalenie kolorowy i pyszny sernik. Zatopione kawałki galaretek w puszystej masie serowej, całość oblana kolejną galaretką, a wszystko tak cudownie pyszne i lekkie. Składniki: (tortownica

Gotowanie i blogowanie
Sernik z musem brzoskwiniowym na spodzie z nutelli i sucharków 310

oryginale na wierzchu były brzoskwinie zalane galaretką. Takie ciasto przyniosła do pracy Jola z okazji swoich urodzin. Wszystkim oczy wychodziły z orbit, a ślinianki nie nadążały pracować :)Jednak zawsze znajdzie się ktoś, kto nie do końca będzie zadowolony.Tak oto Jola została zagadnięta czy aby na pewno cukier w tym cieście dobrze się rozpuścił ;)A to wcale nie cukier, to sucharki

bistro mama
Ciasto Borówkowe Cappuccino 87

całego ciacha. Tak było w tym przypadku ; ) Do koszyka w sklepie wpadły galaretki o ciekawym, niebieskim kolorze, z działki zerwałam kilkanaście boróweczek… A reszta wyszła spontanicznie: krem z dodatkiem kawy cappucino i tegoż smaku nasączenie w tradycyjnym biszkopcie. Całość świetnie zgrana w smaku, a i aspekt wizualny ciasta ciekawy : ) Blaszka 22 x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction(...)miksujemy na puch. Powoli dodajemy ostudzony „ budyń kawowy” i miksujemy do uzyskania gładkiej, gęstej konsystencji. Dodatkowo: nasączenie : 200 ml ostudzonej kawy cappucino ( zaparzonej z 6 łyżeczek) 2 opakowani a galaretki borówkowej Galaretkę rozrabiamy na 400 ml gorącej wody. ok. 100 g borówek ( możecie oczywiście dać więcej; )) p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 150%; text-align

Domowe ciasta
Truskawkowe pole 216

galaretkę truskawkową rozpuszczamy w szklance gorącej wody, dokładnie mieszamy i odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy zimną galaretkę (dwie łyżki galaretki możemy sobie zostawić do końcowego ozdobienia truskawek na wierzch ciasta) i dokładnie mieszamy do połączenia się składników *** *** Masę wykładamy na ciasto i całość wkładamy do lodówki na około pół godziny, aby pianka stężała(...)najmniej dwie godziny przed podaniem *** *** Z wierzchu ciasto możemy dodatkowo przyozdobić połówkami truskawek. Aby truskawki miały lśniący kolor i nie psuły się możemy je przed położeniem na ciasto zamoczyć w rozpuszczonej galaretce (zostawiłam sobie w tym celu dwie łyżki galaretki, którą używałam do zrobienia pianki) *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA

Blog z Apetytem
torcik tęczowy z galaretek (na białkach) 111

średnicy 21 cm. Każdą wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do nich po połowie ciasta. Piec w 180*C około 15-17 minut. Wystudzić. Każde ciasto przekroić na 4 cienkie blaty.  Galaretki rozpuszczać po dwie w odstępach co kwadrans. Każdą osobno w szklance wody. Najpierw fioletową i niebieską, następnie zieloną i żółtą, później pomarańczową i czerwoną, na końcu różową(...)Pierwszy blat ciasta umieścić na paterze, zapiąć obręcz tortownicy. Pomiędzy ciasto a obręcz włożyć wysoki kawałek papieru wo pieczenia lub folii. Kiedy pierwsze galaretki zaczną tężeć wylewać je łyżką na ciasto, odczekać chwilę aż mocniej stężeją  i przykrywać kolejnymi blatami ciasta i wylewać kolejne kolory.  Kiedy już wszystkie warstwy będą gotowe, wstawić tort do lodówki na kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Karmelowa chmurka bez pieczenia 76

Karmelowa chmurka z krówkami ciągutkami 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 12 porcji Przygotowanie 30 min. Chłodzenie 4 godz.  Kalorie 340 kcal Przepyszne ciasto bez pieczenia. Karmelowa chmurka z krówkami ciągutkami, puszystą jak chmurka śmietanką z galaretką i polewą kakaową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250 g karmelowych ciągnących krówek 1/4 szklanki(...)kakaow\u0105.","keywords":["galaretka","herbatniki","kakao","margaryna","\u015bmietanka krem\u00f3wka","karmelowa chmurka","ciasto bez pieczenia","kr\u00f3wki ci\u0105gutki","ciasto z kr\u00f3wkami","polewa kakaowa"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2022-01-05T15:38:46+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT4H","totalTime":"PT4H30M","recipeCategory":["Ciasto"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["12","12 porcji"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories

ProstePesto.pl
Ambasador z galaretką 139

dobrego. Ciasto jest Bogate w smaku, nie jest mdłe, można zjeść duży kawałek i poprosić o dokładkę. :) Potrzebujemy (na dużą blachę): Biszkopt: 6 jaj 3/4 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej Masa podstawowa: 1 l mleka 400 g masła 13 łyżek cukru 3 budynie śmietankowe Emix 3 łyżki mąki pszennej 3 żółtka Masa biała: 1 galaretka poziomkowa Emix(...)połowy masy dodajmy pokrojone w kosteczkę galaretki. Do drugiej części dodajemy startą czekoladę, kakao i rodzynki. Składanie: Blat ciasta nasączamy ponczem i smarujemy białą masą z galaretkami. Nakładamy na to drugą warstwę ciasta. Tę również nasączamy i smarujemy ciemną kakaową masą. Nakładamy ostatnią warstwę i tej już nie nasączamy. Polewę rozpuszczamy według wskazówek producenta i ozdabiamy nią ciasto. Na jeszcze

MamaOskarka
Hawana 76

śmietana i owoce w galaretce. Jeśli szukacie jakiegoś efektownego, a jednocześnie lekkiego ciasta to bardzo polecam. Ciasto miodowe (blaszka 23x33 cm): 1 i 3/4 szkl mąki 1/2 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżki miodu 1/4 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, jeśli  z jakiegoś powodu klei się do rąk dodajemy jeszcze trochę(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Ubitą śmietankę wykładamy na biszkopt    Dodatkowo: 2 galaretki cytrynowe na wierzch ciasta. owoce do dekoracji np. ananasy, banany Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wrzątku. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na bitą śmietanę, na której wcześniej można ułożyć pokrojone banany

Cynamonowe szczęście
Ciasto kefirowe z rabarbarem i kruszonką 106

Posypujemy ciasto. Wkładamy do piekarnika. Zwiększamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy ok. 1,5 h (aż wierzch będzie zarumieniony, a patyczek suchy). Sprawdź również te przepisy z rabarbarem: CIASTO Z GALARETKĄ RABARBAROWĄ SŁODZONĄ MIODEM NAJPROSTSZE DROŻDŻÓWKI Z RABARBAREM CIASTECZKA OWSIANE Z RABARBAREM KOMPOT Z RABARBARU PROSTE ORKISZOWE CIASTO RABARBAROWE ORKISZOWE CRUMBLE Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI RUSTYKALNA TARTA PEŁNOZIARNISTA Z RABARBAREM

Czarnawisienka
Sernik chałwowy z musem truskawkowym. 252

musu, mieszamy. Odstawiamy aby przestygł a następnie wylewamy go na wierzch ciasta. Równomiernie rozprowadzamy. Jeśli trochę rozleje nam się poza brzegi, nic się nie dzieje. Zmieni się w galaretkę więc ciasto nie rozmięknie.  Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Dekorujemy truskawkami, podajemy.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Leśny mech 127

kontrastu. Przepis znaleziony na blogu o nazwie  Przyjemność z pieczenia . Ciasto: 450 g mrożonego szpinaku 3 jajka 1 1/3 szklanki cukru 1 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenie Masa: 330 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka wrzątku rodzynki m&m's w kolorze czerwonym(...)Wyjmuje i studzę. Odcinam wierzch ciasta i kruszę przy pomocy widelca.  Galaretkę rozpuszczam we wrzątku i studzę. Kremówkę ubijam dodając cukier puder i tężejącą galaretkę. Połowę pokruszonego ciasta dodaję do masy śmietankowej, wymieszam i wykładam na zimne ciasto. posypuję pozostałym pokruszonym ciastem, rodzynkami i m&m's-ami. Całość wstawiam do lodówki

Ciasteczkowy Potwór
Truskawkowa chmurka 190

Truskawki już są, dlatego mam dziś dla Was przepis na inną wersję popularnego i bardzo smacznego ciasta :) Truskawkowa chmurka, oto i ona ;) Kruchy spód, galaretka z truskawkami, masa śmietanowa i beza Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej(...)wody Truskawki pokroić na mniejsze kawałki, odłożyć. Galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z truskawkami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii Wszystkie składniki przełożyć do naczynia

Domowa cukiernia Ewy
Biszkoptowe z sernikiem i truskawkami 156

ciasto wcale nie musi być czasochłonne. Wystarczy że dzień wcześniej upieczesz biszkopt i sernik, a drugi dzień poświęcisz na krem i wykończenie.  Równie dobrze możesz zrobić to ciasto w formie okrągłego tortu, więc jeśli nadarza się jakaś okazja, to nawet się nie wahaj. Przygotuj je, a jeśli chcesz- zdjęciem podziel się na Facebooku lub Instagramie oznaczając profil @Kuchnia(...)minut. Studzimy najlepiej kilka godzin w uchylonym piekarniku. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ½ szklanki wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Rozpuszczamy także wg przepisu na opakowaniu 2 galaretki na wierzch ciasta i studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodajemy rozgniecione np. widelcem truskawki. Do kremu dodajemy gęstniejącą (nie płynną!) galaretkę.  Przełożenie: Biszkopt- ½ kremu truskawkowego- sernik- pozostały krem truskawkowy- umyte

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto smerfa 189

zostawiam przepis: Składniki na dużą  prostokątną blachę: ciasto: 200 g czekolady mlecznej 2 szklanki borówek mrożonych 300 g masła 4 łyżki kakao 300 g mąki pszennej 6 jajek 300 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa: 6 łyżek kaszy mannej 1 litr mleka 2 budynie waniliowe 2 galaretki cytrynowe  200 g borówek  Wykonanie: Czekoladę masło(...)piecze możemy zrobić masę. Gotujemy budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przed dodaniem budyniu do mleka wsypujemy kasze manna. Gotową masę studzimy i wykładamy na ciasto. Następnie wysypujemy na wierzch borówki. Galaretki rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i gdy ostygnie zalewamy nimi ciasto i wkładamy do lodówki na około  2 godziny. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Kruche ciasto ze śliwkami w galaretce i kremem 75

Dopóki jeszcze śliwki w sklepach polecam bardzo smaczne i delikatne ciacho mojego pomysłu.  Niezwykle kruche ciasto ze śliwkami węgierkami zatopionymi w galaretce, do tego świeży śmietanowy krem z mascarpone i to wszystko posypane kakao i cynamonem- jak dla mnie rewelacja. Ciasto nie jest za słodkie, a wykonanie niezbyt trudne, na weekend jak znalazł. Z wykonaniem miałam małe problemy(...)ciasto ostudzić. Śliwki umyć, wypestkować i pokroić na ćwiartki. Zasypać cukrem, zalać wodą i zagotować. Śliwki zdjąć z ognia i dodać żelatynę, bardzo dokładnie wymieszać. Kiedy galaretka zacznie tężeć wyłożyć ją równomiernie na ciasto. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Bardzo zimną śmietanę ubijać, pod koniec ubijania dodać cukier puder, a następnie mascarpone, dokładnie zmiksować

Krylowa Kuchnia
Shrek 182

jeszcze  nie raz i nie dwa ;) Ciasto pięknie się prezentuje na stole . Goście będą zachwyceni efektem wizualnym i smakowym :) Przepis zapożyczony z grupy facebookowej "Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta " . Wymiary blaszki : 37 x 25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 - 35 minut Składniki: Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki(...)opakowanie delicji 2 galaretki agrestowe Wykonanie:   Delicję układamy na budyń zielony i wykładamy na nie masę śmietanową. Na wierzch wylewamy 2 tężejące galaretki ( rozpuszczone w 3,5 szkl. gorącej wody ). Wstawiamy do lodówki aby całe ciasto stężało na całą noc. Smacznego

Różne smaki w kuchni

Proponowane wyszukiwania