ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:130/672)

Ciasto "kora brzozy" 676

opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 250 g masła Dodatkowo pół szklanki mocnej, schłodzonej kawy 2 opakowania delicji pomarańczowych 3 szklanki wrzątku (lepiej dwie, by galaretka objętością była bardziej proporcjonalna do ciasta) brzoskwinie z puszki pokrojone na podłużne cząstki Dwie takie same blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Orzechy jeszcze w opakowaniu zmiażdżyć i potłuc wałkiem. Bakalie (orzechy, wiórki(...)wierzchu ułożyć brzoskwinie i tężejącą galaretkę. Moje uwagi : pierwsza warstwa budyniu może być cieńsza - wystarczy, by delicje się przykleiły; użyć mniej wrzątku do rozpuszczenia galaretki, by górna warstwa była bardziej proporcjonalna do ilości ciasta

Weekendy w domu i ogrodzie
3 bit luksusowy 534

Ciasto wzbogaciłam biszkoptem budyniowym a do kremu dodałam galaretki truskawkowe. Dzięki temu nabrało ono bardziej wyrafinowanego smaku. Składniki biszkopt 5 jajek 1 budyń waniliowy Gellwe ok. 2/3 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Gellwe 1 szkl cukru krem 1 l mleka 2 budynie rodzinne śmietankowe Gellwe 2 galaretki truskawkowe Gellwe 250 g margaryny lub masła dodatkowo(...)Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanexem. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt , bita śmietana , budyń , ciasto , Cukry Nyskie , czekolada , galaretka , Gellwe , herbatniki , kajmak , krem

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
TRUSKAWKOWE POLE 213

kupić. Osobiście najbardziej lubię truskawki delikatnie niedojrzałe, twarde, takie właśnie idealne są do ciast na zimno np. do biszkoptu z bitąśmietaną oraz galaretką . Bardziej dojrzałe sprawdzą się w rożnego rodzajach ciast gdzie używane są truskawki zmiksowane tak jak w serniku Zebratruskawkowo waniliowa . Do dzisiejszego serniczka użyłam właśnie truskawek dojrzałych, aby podkreślić w   serniku truskawkowy smak. Spód ciasteczkowy

RAROSSA
Słodka Delicja 512

galaretki pomarańczowej Masa budyniowa: 750 ml mleka 2 op. cukru wanilinowego 7 łyżek cukru 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku, miksujemy do połączenia. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy z masą jajeczną. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem(...)Obrane jabłka trzemy na dużych oczkach tarki. Dodajemy razem z miodem do garnka i dusimy do miękkości przez około 10 minut. Gdy jabłka połączą się w mus, wsypujemy suche galaretki. Mieszamy do połączenia. Odstawiamy do przestudzenia. Żółtka mieszamy razem z cukrem waniliowym oraz obiema mąkami i 1/2 szkl. mleka. Pozostałe mleko razem z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną mieszankę

Smaki Na Talerzu
Truskawkowiec z galaretkami 205

PYSZNE CIASTO TRUSKAWKOWE Truskawkowiec z galaretkami Składniki: Biszkopt , 2 łyżeczki  proszek do pieczenia , 1 łyżka  mąka ziemniaczana , 1/2 szkl  cukier , 6 szt  jajka , 1 szkl  mąka , 1 łyżka  ocet 10% , Sól , pianka , 1 opak  galaretka agrestowa , 1 opak  galaretka truskawkowa , 1 opak  galaretka cytrynowa , 1 puszka  mleko skondensowane-niesłodkie(...)odłożyć do dekoracji. Do miksera wrzucić truskawki,dodać śmietanę, zmiksować. Mus truskawkowy przelać do rondla,doprowadzić do zagotowania ciągle mieszając. Zdjąć z ognia,wsypać galaretki,dokładnie wymieszać, odstawić. Ostudzony biszkopt przekroić na połowę.  PRZEŁOŻENIE CIASTA  1 biszkopt  2 pianka kakaowa  3 pianka truskawkowa  4 pianka cytrynowa  5 mus truskawkowy  6 pianka agrestowa

Kuchnia Danusi
Ciasto Malinowa Chmurka na kruchym spodzie 138

mąki tortowej typ 450, 4 żółtka, 120 g masła, 3 łyżki cukru, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Co potrzeba na galaretkę: 700 g malin świeżych lub mrożonych, 3 galaretki malinowe do rozpuszczenia w 500 ml wody, 1 litr gorącej wody   Co potrzeba na masę: 250 g serka mascarpone, 600 g słodkiej śmietanki(...)studzi, robimy galaretkę. Gotujemy wodę w czajniku, gorącą przelewamy do garnka, rozpuszczamy galaretkę dokładnie mieszając, zostawiamy do wystudzenia. Do zimnej galaretki dajemy maliny, delikatnie mieszamy, wkładamy do lodówki. Jeżeli macie maliny zamrożone, trzeba je dodać do gorącej galaretki, delikatnie mieszać co jakiś czas, wystudzoną dajemy do lodówki.  Kiedy galaretka jest dobrze stężała wykładamy ją na ciasto, rozprowadzamy równomiernie. Blachę

Bułka z Chlebem
ciasto kawowe z mlekiem w proszku i galaretką :-) 171

pyszne ciasto. Jest to ciasto na biszkoptach, masa o delikatnym smaku kawy, z serkami homogenizowanymi i mlekiem w proszku , na wierzchu również biszkopty i całość polana galaretką. Jeśli nigdy nie jedliście takiego ciasto , polecam gorąco!!!  No to zaczynamy: SKŁADNIKI:     *przepis na dużą blachę -2 szkl mleka w proszku (nie granulowanego) -4 serki homogenizowane waniliowe(...)około 20 min tak by masa troszkę się ścięła. Następnie ponownie maczamy biszkopty w galaretce i wykładamy na masę. Pozostałe dwie galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 750ml wody, tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto. I gotowe. Ciasto jest pyszne, mleko w proszku, serki oraz kawa  nadają mu bardzo pyszny smak. Polecam Wam gorąco przygotowanie tego ciacha, bo warto :-) SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto 3 bit. 124

Ciasto 3 bit. To jest jedno z lepszych, kremowych ciast jakie możemy wykonać. Ciasto 3 bit ma przyjemny, delikatny śmietankowo – karmelowy smak. Jest to idealne ciasto bez pieczenia wykonane z herbatników , masy kajmakowej , z dostatkiem gorzkiej czekolady , mleka owsianego , budyniu i galaretki poziomkowej. Zdecydowanie to ciasto będzie hitem na każdej imprezie lub spotkaniu rodzinnym. Mleko owsiane charakteryzuje się delikatnym(...)mleka owsianego – 1 galaretka poziomkowa – ½ szklanki wody – 500 ml śmietany kremówki 36% – 1 łyżka erytrytolu – ¾ kostki masła w temperaturze pokojowej – 100 g gorzkiej czekolady Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Budyń gotujemy. Gdy budyń ostygnie dodajemy miękkie masło i miksujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy. Gdy galaretka zaczyna tężeć wlewamy ją do ubitej kremówki i kontynuujemy miksowanie

Zdrowy Styl Joanny
Bez pieczenia 140

Babka gotowana Delikatny serniczek z galaretką Sernik na zimno z jagodową galaretką 3bit, ciasto bez pieczenia Ciasto truskawkowe bez pieczenia, pianka truskawkowa Ciasto bananowe bez pieczenia, na zimno Sernik gotowany, bez pieczenia Domowe praliny Bounty Serowy torcik bez pieczenia

W garach u Gosi
Ciasto Kryształ z owocami 310

tortownica średnica 24-26 cm) Masa śmietanowa (biała) 800 ml śmietany 18 % 1/2 - 1 szklanka cukru pudru w zależności jak słodkie chcemy ciasto 20 g żelatyny 200 ml gorącej wody Dodatkowo okrągłe biszkopty (ok 200 gr) 3 galaretki w różnych kolorach  mała puszka brzoskwiń w syropie (bądź inne owoce) wrzątek do rozpuszczenia galaretek Wykonanie : Każdą galaretkę rozpuszczamy

W Moim Magicznym Domu
Jabłecznik cytrynowy 103

roku sezon na ciasta typowo jesienne Miałam na to ciasto sporą chęć, chociaż przyznaję, że nie obyło się bez błędów. Na pewno jest to jeden z lepszych przepisów na blaty miodowe jakie do tej pory robiłam. Wychodzą puszyste i nie są zbyt twarde. Zbyt krótko gotowałam jabłka dlatego wcale nie było ławo ciasto pokroić. Całe szczęście nie zaważyło(...)łączymy z cukrem i wlewamy do niej rozpuszczone składniki. Zagniatamy jednolite ciasto. Będzie elastyczne. Dzielimy na 2 części. Wykładamy foremkę papierem do pieczenia. Ciastem wylepiamy dno foremki i najpierw jedną a potem drugą część pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Nadzienie jabłkowe: około 8 sztuk średnich jabłek galaretka cytrynowa 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g cukru (zrezygnowałabym całkowicie) Jabłka

Relaxtime
ŚMIETANOWIEC/GALARETKOWIEC W MISIE TUPPERWARE. 208

może, że ma zakaz pieczenia ciast, więc i zjeść ich nie ma jak. A słodkie być musi! Tak, więc deser musiał być na zimno. Postawiłyśmy na mocno śmietanowego śmietanowca zwanego również galaretowcem. Nasze dzieło sztuki dojrzewało sobie w lodówce, szczelnie zamknięte przed zapachami w misie Tupperware. SKŁADNIKI: - śmietana 30%, 2 kubki, - galaretka, 6 różnych kolorów, u nas: pomarańcz, cytryna, agrest(...)galaretką), - jest szczelnie zamykany, więc deser nie przechodzi zapachami z lodówki,/ - po odwróceniu mamy śmietanowca na ładnej pseudo-paterze (będącej pokrywką misy) a sama misa przeinacza się tym samym w pokrywkę, która nadal zabezpiecza nasz deser przed zapachami i nie uszkadza go poprzez kontakt, Jeśli chodzi o resztę z listy naszych wymagań, to przed nami jeszcze przetestowanie robienia ciasta

Wypisz Wymaluj
Sernik na zimno z galaretką 148

tego wirusowego wariactwa. Dzwoni mój telefon. M: Hej co ty na to, żebyśmy Cię jutro odwiedzili? J: Ja nie ma problemu, zapraszam :) I nagle żarówka nad głową jakie ciasto zrobić by zadowolić podniebienie 6 latka :D Padło na sernik na zimno, nigdy nie robiła, ale chyba to nie jest trudne. Szybkie zakupy twarożku i śmietany, resztę tego co chcę użyć(...)bakaliowy spód. Na masę twarogową wykładamy pokrojone na paski brzoskwinie. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku i odstawiamy do wystudzenia uważając, żeby nie zaczęła się ścinać. Zalewamy wierzch ciasta chłodną galaretką. Całość wkładamy do lodówki na godzinę. A potem tylko czekać na ocenę gości. PS. Sześciolatek powiedział, że dobre :) Uff udało się znowu ciotce-psotce

Emskie Smaki
Ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną i owocami 212

Ciasto, które postanowiłam dzisiaj zrobić to ciasto typowo letnie. Owoce o które nie jest trudno, galaretka i bita śmietana nadają cudownej lekkości.  Bardzo lubię to ciasto :) Po pierwsze jest bardzo łatwe, pyszne i można zmieniać kompozycje owocowe. Polecam i życzę smacznego :) SKŁADNIKI: CIASTO: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej pół łyżeczki proszku(...)pozostawiamy do ostygnięcia. Ubijamy bitą śmietanę, dodajemy cukier puder oraz ostudzoną żelatynę. Wykładamy na ciasto biszkoptowe i wkładamy do lodówki. Oczyszczamy owoce i wykładamy je na ciasto.  Zalewamy owoce tężejącą galaretka i wkładamy do lodówki

Serce zamknięte w formie pyszności
Fit sernik na zimno z miętową galaretką i borówkami 156

Skoro nastały upalne dni, to mam dla Was lekki deser dla ochłody, czyli serniczek na zimno na owsianym spodzie z galaretką miętową i borówkami. Trzy warstwy smaków i wszystko bez cukru ;) Jemy, cieszymy się słońcem i niczym się nie przejmujemy :D Fit sernik na zimno Składniki na formę o średnicy 18 cm: Spód(...)Przygotowujemy miętową galaretkę: Miętę zalewamy 400 ml wrzącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie dodajemy miód do smaku i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody, dodajemy do naparu z mięty i odstawiamy do ostygnięcia. 5.     Na serowej masie układamy borówki i zalewamy je tężejącą miętową galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki, żeby galaretka

Na kulinarnym poligonie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję