ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:114/672)

Ryżowe pole 88

godziny. Połowę tężejącej galaretki wylewam na krem czekoladowy i posypuję 100 g malin. Na to kładę drugą warstwę biszkopta, biszkopt nasączam wodą z cytryną (1/2 szklanki). Ciasto wkładam ponownie do lodówki, aż galaretka zastygnie. Mogę przystąpić do przygotowywania kremu szpinakowego: Śmietankę podgrzewam i wrzucam do niej białą czekoladę. Chwilkę czekam, aż czekolada się rozpuści i mieszam do uzyskania jednolitej masy(...)nadmiar wody. W misce umieszczam ugotowany ryż, rozpuszczoną czekoladę, cukier waniliowy, szpinak i żelatynę i wszystko mieszam. Krem szpinakowy wylewam na ciasto i wstawiam ponownie na ½ godziny do lodówki. Kiedy krem stężeje, wylewam na niego drugą część tężejącej galaretki i posypuję malinami. (opcjonalnie możecie ułożyć biszkopty na galaretce, u mnie bez tej warstwy. Polewę zrobiłam bezpośrednio na galaretkę) Polewa

Słodki sentyment
Pomarańczowiec – bez pieczenia 729

Lubię ciasta bez pieczenia. Są proste, szybko się je przygotowuje i raczej zawsze dobrze smakują. Tak samo jest i z tym deserem. Jest słodko-kwaśny. Orzeźwiający. Mojemu synkowi szczególnie przypadła do gustu śmietanowa pianka. Dobre na lato, ale smakuje też i zimową porą:) Masa budyniowa: 750 ml soku pomarańczowego 4 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 łyżka mąki(...)Miksujemy do połączenia. Przekładamy na blaszkę. Wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Sparzoną i obraną pomarańczę „filetujemy” – pozbawiamy białych błonek. Cząsteczki pomarańczy rozkładamy na wierzchu ciasta. Pozostałe galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy. Odstawiamy do stężenia. Gdy zaczną tężeć wylewamy je na piankę śmietankowo-pomarańczową. Źródło

Smaki Na Talerzu
Biszkopt kakaowy z galaretką i truskawkami 225

łyżki cukru lub ksylitolu dodatkowo: 4-5 łyżek dżemu truskawkowego albo wieloowocowego 250 ml kremówki 30/36% 1 galaretka truskawkowa krystaliczna (lub czerwona) ok 500 g świeżych truskawek Przygotowanie: Galaretka: Galaretkę rozpuścić we wrzątku (w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu czyli zazwyczaj w 1,5 szklanki zamiast w 2). Schłodzić. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną(...)zostawić w uchylonym piekarniku. Po ostygnięciu biszkopt posmarować dżemem. Masa: Schłodzoną kremówkę ubić i rozsmarować na cieście. Truskawki umyć, pokroić na połówki i wyłożyć na śmietanę. Na wierzch ciasta wylać tężejącą galaretkę.  Przechowywać w lodówce

Ze smakiem i z pasją
Ciasto Parada 216

ciasta to herbatniki również nasączone ponczem kawowym z procentami oraz czekoladowe ganache, które pełni rolę polewy. Aż 8 pysznych warstw! Połączenie tak różnorodnych składników sprawia, że ciasto jest bardzo ciekawe i niebanalne, a z każdym kęsem odkrywa się nowe smaki. Delikatny biszkopt kakaowy, bardzo kremowa, waniliowa masa budyniowa, chrupiące warstwy - z wiórków kokosowych oraz orzechów włoskich  i orzeźwiająca galaretka(...)alkoholu oraz kremowa polewa z gorzkiej czekolady.  Muszę przyznać, że trochę się przy nim napracowałam, ale jest to jedno z najlepszych ciast, jakie jadłam. Nikt nie przejdzie obok niego obojętnie! P.S. Przed przystąpieniem do pieczenia ciasta, proponuję najpierw przeczytać cały przepis, by zapoznać się z poszczególnymi etapami i rozplanować sobię pracę :) Składniki: Biszkopt: 3 jajka 2 żółtka 1/2 szklanki

Kuchnia MagdaLeny
Makowa Panienka 218

Krem: 1 op serka mascarpone ( 250g) 5 łyżek cukru pudru 1 kubeczek śmietanki kremówki (200ml) 1 duży kieliszek adwokatu   Dekoracja: 1 galaretka agrestowa Przygotowanie: masło roztapiamy, odstawiamy do ostygnięcia piekarnik nastawiamy na 200"C przygotowujemy ciasto makowe: mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz mąką ziemniaczaną, dosypujemy cukier waniliowy, białka bijamy ze szczyptą soli oraz cukrem, stopniowo dosypujemy(...)kwadratowej foremki i wstawiamy do lodówki  Upieczone ciasto dzielimy na dwie równe części, przekładamy kremem w biszkopcie wycinamy dziurki kieliszkiem, układamy na samej górze naszego ciasta, dziurki uzupełniamy oczkami z galaretki

Luźna Kuchnia
Ciasto jak marzenie, czyli biała czekolada, galaretka i truskawki 535

drugim, a to chyba najlepsza rekomendacja :) Na mniejszą blaszkę (ok. 24 cm) spód należy przygotować z porcji składników zmniejszonych o 1/3, a masę serową i galaretkę z 1/2 porcji. Składniki na kruche ciasto: 375 g maki pszennej  3 łyżki ciemnego kakao  90 g cukru pudru  225 g zimnego masła  2 jajka 3 łyżki śmietany kremówki(...)przepisie. Odstawić do stężenia. Pół szklanki tężejącej galaretki wylać na ser i wstawić do lodówki do stężenia. Truskawki ułożyć na warstwie galaretki. Przylać resztą tężejącej galaretki. Wstawić do lodówki, aby całość stężała.  Ciasto podawać z małymi bezami. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowy torcik z rabarbarem 284

Torcik ten to połączenie kwaśnego, orzeźwiającego smaku rabarbaru ze słodką czekoladą. Wszystko w postaci galaretek na czekoladowym biszkopcie, co sprawia, że ciasto jest lekkie i bardzo smaczne. BISZKOPT: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia GALARETKI: 500 g rabarbaru 1/3 szklanki cukru 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka wody(...)stężałą warstwę galaretki. Odstawić w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Torty Tagged: czekolada , galaretka , rabarbar

https:KKuchniaMniam
Ciasto śmietanowe z musem truskawkowym na spodzie czekoladowym 114

jest pyszne! Składniki: * 900 ml śmietany 18% * 700 - 800 ml musu z truskawek * 4 łyżki żelatyny * 2 śmietan-fix-y * 4-5 łyżek cukru pudru * owoce do dekoracji ciasta * 2 galaretki winogronowe Składniki na spód: * 2 czekolady mleczne * 20 dkg herbatników kakaowych * 2 łyżki masła Herbatniki zmieliłam na sypko.  Masło rozpuściłam w rondelku i dodałam połamane na drobne kawałki(...)borówki.  Galaretki rozpuściłam w 800 ml gorącej wody i odstawiłam do przestudzenia i stężenia. Wylałam na wierzch ciasta i odstawiłam do lodówki. Ciasto jest pyszne i lekkie. Notatki: * można użyć dowolnych owoców i galaretek o różnych smakach. *tortownica zamykana średnica 24 cm. * jeśli ktoś woli można użyć śmietany 30%, ale trzeba zmniejszyć ilość żelatyny do 1,5 łyżki * śmietana

Pieprzyć z Fantazją
Keto sernik na zimno z truskawkami (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 107

truskawkami Przyjemnie orzeźwiające i idealne na upalne dni ciasto bez pieczenia, czyli keto sernik na zimno z truskawkami poleca się na deser. Chociaż jest tak dobre, że chce się jeść także na wszystkie pozostałe posiłki… 😛 Course Deser Cuisine Europejska, Polska Diet Low-Carb, Gluten Free, Wege Keyword ciasta z kremem, ciasto z owocami, owoce, sernik Prep Time 40 minutes(...)Wstawić do lodówki. Galaretka truskawkowa Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzątku i dopełnić chłodną wodą, dosłodzić stewią i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Truskawki pokroić w kawałki, wyłożyć na stężałą masę sernikową. Gdy galaretka zacznie lekko tężęć, wylać ją na owoce. Wstawić do lodówki na minimum 2 h, a najlepiej na całą noc, jeśli robisz ciasto z wyprzedzeniem. Notes

Modern Cave Girl
Ciasto z jagodami 112

Ciasto co prawda w oryginale nazywa się ciastem z truskawkami i właśnie te owoce znajdują się pod galaretką, ale jak to mówią, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Truskawki się co prawda skończyły, ale z jagodami wyszło równie pysznie. Ciasto z książki „102 ciasta z owocami Siostry Anastazji”. Biszkopt: 4 jajka(...)cukier puder do smaku, u mnie 3 łyżki 1 płaska łyżka żelatyny Masa truskawkowa: 400 g serka homogenizowanego truskawkowego 400 g jogurtu truskawkowego 1 płaska łyżka żelatyny Dodatkowo: 3 galaretki czerwone (np owoce leśne) owoce (jagody lub truskawki) Jajka miksujemy wraz z cukrem aż do otrzymania jasnej, puszystej masy. Obroty miksera zmniejszamy do minimum i dodajemy przesianą mąkę (ja przesiewam

Smaki Na Talerzu
Tarta z letnimi owocami 98

Dziś ciasto które gości w moim domu od dziecka, zawsze było robione z owocami i galaretką a ja dodałam jeszcze masę budyniową. Tarta z letnimi owocami Składniki: - 1/4 margaryny Kasi - 1/2 szklani cukru - 2 jajka - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 szklanka mąki - 3 łyżki gorącej wody - 1 galaretka agrestowa - budyń waniliowy z cukrem - 1,5 szklanki mleka - 3/4 szklanki(...)ubijamy z cukrem pudrem, delikatnie mieszamy z budyniem, wykładamy na ciasto i odkładamy do lodówki na 30 minut. Owoce układamy w dowolny sposób na budyniu.  Zalewamy gęstniejącą galaretką. Całe ciasto schładzamy w lodówce około 3-4 godziny. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Ciasto czekoladowe z truskawkami 305

Gellwe 3 łyżki mąki pszennej 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem 200 g miękkiego masła ok. 900 g truskawek 4-5 łyżek cukru cukier waniliowy Gellwe galaretka 1 l wody o smaku poziomkowym 30 g żelatyny Gellwe ok. 4 łyżki cukru 1. Białka ubijamy na sztywną piane, dodajemy cukier i po jednym żółtku. Na koniec dosypujemy przesiana(...)układamy na górze. 8. Wodę poziomkową podgrzewamy do momentu aż rozpuści się w niej cukier. Wsypujemy żelatynę i mieszamy. Płyn odstawiamy aż dobrze przestygnie. Tak powstałą, tężejąca galaretkę wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego życzy   Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: akcesoria kuchenne , biszkopt , budyń , galaretka , Gellwe , Jan Niezbędny , krem , owoce , truskawki , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! 686

KLIK) Obłędnie pyszne i bardzo efektowne ciasto, które z pewnością zasmakuje wszystkim gościom. Idealne na przyjęcie. Nie przerażajcie się ilością warstw, gdyż ciasto wcale nie jest trudne w wykonaniu, ani tak pracochłonne jakby się mogło wydawać.   Ciasto biedronka Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i bardzo efektowne ciasto z kremem owocowym, puszystym biszkoptem i galaretką.   Król lew – przepyszne ciasto(...)Polecam!   Truskawkowa mgiełka Przepis tutaj (KLIK) Delikatna jak mgiełka masa truskawkowa na biszkopcie, przykryta śmietankową pierzynką. Pyszne efektowne i podzielne ciasto, idealne na przyjęcie.   Wiśniowa pokusa Przepis tutaj (KLIK) Bajecznie smaczne ciasto z wiśniami zatopionymi w galaretce oraz masą budyniową, na puszystym makowym biszkopcie. A wszystko dopełnione warstwą z herbatników i oblane czekoladą. Ciasto nie tylko rewelacyjnie smakuje

Blog z Apetytem
Biedronka 571

moim stole. Ciasto imituje biedronkę. Na cieście ciemnym lekko biszkoptowym przeplatają się kropki z ciasta jasnego kruchego, wszystko przełożone jest masą budyniową i biszkoptami nasączonymi galaretką. A wszystko oblane jest czekoladową polewą. Idealne ciasto na stół świąteczny :) Składniki: ciasto jasne: 3 szklanki mąki szklanka cukru 250 g margaryny ciasto ciemne: 3 jajka 1/2 szklanki cukru szklanka śmietany 18% 3 łyżki(...)cukier, mąkę, budyń, żółtka i wlać do gotującego się mleka. Zagotować by powstał budyń. Ostudzić. Utrzeć margarynę. Dodawać po jednej łyżce zimny budyń ciągle ucierając. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Ciasto przekładać następująco: blat połowa kremu biszkopty nasączone galaretką pozostała część kremu blat Polewa. Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier, wodę i zagotować. Na koniec wyłączyć ogień

na moim stole...
Lekkie ciasto tylko 3 składniki! 253

przekąskę lub szybki deserek do kawusi. Zapraszam do skorzystania z przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lekkie ciasto składniki: 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki truskawkowe 4 jogurty naturalne Skyr ( kupione w biedronce 4 x 150 g) 24 herbatniki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lekkie ciasto – sposób wykonania: Przygotowujemy blaszkę o wymiarach 20 x 20 cm. Na dnie wykładamy papierem do pieczenia i układamy(...)rozpuszczamy w niej 2 galaretki truskawkowe. Odstawiamy do ostudzenia. Do zimnych juz galaretek dodajemy 2 jogurty i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa zacznie tężec wylewamy ją na herbatniki. Wylaną na herbatniki masę truskawkową wstawiamy do lodówki celem stężenia. Galaretki cytrynowe również rozpuszczamy w 900 ml gorącej wody. Odstawiamy do ostudzenia. Do zimnych galaretek cytrynowych dodajemy ponownie 2 jogurty

Olcia gotuje!

Proponowane wyszukiwania