ciasto z dynia - 5166 przepisów (strona:167/345)

Kopytka z dyni 117

Miąższ przekładam do wysokiego pojemnika i rozdrabniam blenderem na gładką masę. Na stolnicę przesiewam około 2/3 mąki. Dodaję ziemniaki i dynię (muszą być dobrze wystudzone). Robię wgłębienie i wbijam jajko. Łączę wszystkie składniki. Jeśli trzeba, dodaję tyle mąki, aby ciasto nie lepiło się do dłoni i dało się kroić nożem. Ciasto dzielę na kilka części. Każdą z nich roluję tworząc(...)czasu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmuję delikatnie łyżką cedzakową. * Ziemniaki najlepiej ugotować dzień wcześniej. Czasami do kopytek używam 200g mąki pszennej +200 g mąki kukurydzianej   Artykuł Kopytka z dyni pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Hummus daktylowy z orzechami 62

pewnie nie słyszała o hummusie na słodko. Osobiście zazwyczaj przygotowuję hummus klasyczny , paprykowy, ziołowy, z pieczonych buraków , czy z pieczoną dynią , jednak chciałam poznać trochę inną stronę ciecierzycy. Jakiś czas temu przygotowałam z nią błyskawiczne ciasto – brownie proteinowe z czekoladą i smakowało obłędnie, więc dlaczego nie spróbować słodkiego hummusu? Spróbowałam i się nie zawiodłam! Świetnie sprawdzi się na kanapce

Be Fit Be Strong
Dyniowe leniwe 109

wegetariańskiego dania.  Składniki: szklanka puree z dyni hokkaido 200 g twarogu szklanka mąki jajko szczypta soli garść uprażonych orzechów włoskich kilka łyżek masła brązowy cukier łyżeczka cynamonu - opcjonalnie Twaróg przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, puree z dyni, jajko i szczyptę soli. Zagnieść całość na jednolitą masę i podsypując mąką uformować z ciasta 3 wałki. Pokroić je pod skosem

wyzwania kuchenne
Zupa krem dyniowo-paprykowa 92

Dynia to stanowczo jeden z najpyszniejszych smaków jesieni. Zupa krem dyniowo-paprykowa zrobi więc furorę na każdym stole. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl

Bardzo Gruby Smok
Hummus daktylowy z orzechami 82

pewnie nie słyszała o hummusie na słodko. Osobiście zazwyczaj przygotowuję hummus klasyczny , paprykowy, ziołowy, z pieczonych buraków , czy z pieczoną dynią , jednak chciałam poznać trochę inną stronę ciecierzycy. Jakiś czas temu przygotowałam z nią błyskawiczne ciasto – brownie proteinowe z czekoladą i smakowało obłędnie, więc dlaczego nie spróbować słodkiego hummusu? Spróbowałam i się nie zawiodłam! Świetnie sprawdzi się na kanapce

Be Fit Be Strong
Pasta z ciecierzycy, pieczonej dyni i słonecznika 70

Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni, uprażonych ziaren słonecznika, z dodatkiem czosnku i kminu rzymskiego. To moja wariacja na temat hummusu Aromatyczna i pyszna! Do jej

Oryginalny smak
Gofry z szynką parmeńską i jajkiem 100

ziemniaków z fetą –  placki z ziemniaków i marchewki –  placki z kalafiora –  placuszki pełnoziarniste na słodko –  placuszki z dyni –  placki serowe z jabłkami Ilość porcji: 1-2 Przygotowanie: 10 minut + 15 minut leżakowania ciasta Składniki: – 4-5 gofrów wytrawnych – 4-5 plasterków szynki parmeńskiej lub podobnej – 1-2 jaja ugotowane na miękko lub półtwardo

nietylkopasta.pl
Dyniowe scones 154

rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i mieszamy. Następnie dodajemy stopione masło, puree z dyni i jajko. Wyrabiamy na dość luźną masę, dodajemy rodzynki i jeszcze chwilę wyrabiamy. Dzielimy ciasto na 5 części, z każdej formujemy kulkę, lekko spłaszczamy i układamy na blaszce. Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem. Wstawiamy bułeczki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Mus czekoladowy bez nabiału 219

wielu nazwach: miodownik, miodowiec, ciasto greckie... Ciasto magiczne Ciasto magiczne pojawiło się w sieci już jakiś czas temu. Ni... Odchudzona napoleonka Lubicie ciasta z kremem budyniowym? Jeśli liczycie kalorie, ... Sernik dyniowy Sernik dyniowy to jesienny sernikowy klasyk. Dynia nadaje wy... Post Mus czekoladowy bez nabiału pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Dyniowe racuchy i Instagram 191

dyni hokkaido 100 g mąki pszennej 150 g twarogu 1 jajko po szczypcie soli, cynamonu i gałki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dynię rozdrabniamy widelcem. Twaróg drobno kruszyny, wszystkie skąłdniki mieszamy. Na patelni rogrzewamy tłuszcz, nakładamypo łyżce ciasta, lekko rozpłaszczamy i smazymy na rumiano z obu stron, na małym ogniu. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tort dyniowo - śmietanowy 153

Jakiś czas temu przy pieczeniu kilimandżaro i sernika dodałam dynię. I przekonałam się, śe to świetne warzywo do wypieków na słodko. Choc muszę przyznać się Wam

Ewa w kuchni
Ciasto dyniowe z kaszy jaglanej z chia 217

Smakuje jak najlepszej jakości sernik a nikt nie zgadł z czego jest upieczony. No dobra dynia w końcu padła w składnikach i chia bo widoczne a kaszy nikt nie rozpoznał. Ciasto jest delikatne w smaku, wilgotne, pyszne i zdrowe jakby tego nie zrozumieć. Slogan to ostatnio nadużywany ale jedząc kaszę jaglaną chudniemy, bo ona rozkłada tłuszcze dość szybko więc chyba

Moje Małe Czarowanie
Chlebek orkiszowy z orzechami 193

PRZYGOTOWANIA: 1. Drożdże i cukier rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Odstawiamy na około 15 - 30 minut. 2. W misce mieszamy mąkę, sól, pestki dyni i pokruszone orzechy. 3. Dodajemy zaczyn drożdżowy do mąki, dokładnie mieszamy i wyrabiamy rękami ciasto. Jeśli ciasto lepi się do rąk to dodajemy jeszcze mąki. 4. Blaszkę do pieczenia smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub mąką

W kuchni Katie
Tajska zupa z dyni z trawą cytrynową i mleczkiem kokosowym – kremowa 122

bulionem. Na koniec dodaj mleczko Wyjmij trawę cytrynową. Zblenduj. Podawaj z grzankami 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/tajska-zupa-dyni-trawa-cytrynowa-mleczkiem-kokosowym/ BosowKuchni Artykuł Tajska zupa z dyni z trawą cytrynową i mleczkiem kokosowym – kremowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kluski z dyni i batata 174

przez ok. 20 minut w 170 st. C. Kluski: 250 g batatów 250 g dyni 1 jajko (opcjonalnie) mąka z ciecierzycy Ostudzoną dynię i batata miksujemy na puree. Dodajemy jajko i tyle mąki, aby zagnieść dość zwarte ciasto. Zwilżonymi wodą dłońmi formujemy kulki i gotujemy w osolonym wrzątku. Gdy wypłyną na wierzch, gotujemy jeszcze kilka minut. Sos: 1,5 szklanki

Kucharzyca