ciasto z ciasta francuskiego - 3180 przepisów (strona:40/212)

Ciastka francuskie jabłkowo-migdałowe 218

Ciastka z gotowego ciasta francuskiego nadziewane jabłkami, uprażonymi mielonymi migdałami, cynamonem i posypane płatkami migdałowymi. Ekspresowy i pyszny deser do kawy lub herbaty. Polecam Składniki (na 16 ciastek) : 3 duże jabłka (użyłam jonagold) 2 opakowania ciasta francuskiego (2 x 275 g) 4 łyżki mielonych migdałów 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka miodu 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 jajko(...)drobną kostkę i przełożyć do miseczki. Dodać cynamon, miód i uprażone na suchej patelni mielone migdały. Wymieszać. Jeśli jabłka są mało słodkie dodać więcej miodu. Każdy płat ciasta francuskiego pokroić na 8 kwadratów. Po jednej stronie każdego kwadratu zrobić po kilka nacięć. Nałożyć farsz i przykryć ponacinaną stroną (jak kołderką ). Widelcem docisnąć brzegi ciasta i przełożyć na blaszkę

Oryginalny smak
CIASTECZKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z NADZIENIEM 140

Kochani jeśli niespodziewanie wproszą się Wam goście, a w lodówce pustki... to warto mieć w niej paczkę ciasta francuskiego. Nadzienia do niego zależą od pomysłowości i posiadanych produktów. Najczęściej występują w wersji na słodko. I taką też Wam polecam. Naprawdę bardzo łatwo i szybko się je przygotowywuje. Mnie zależało na czasie, więc zrobiłam tylko nadzienia z budyniu(...)jabłka. Ale przepyszne są również z powidłami,czekoladą, śliwkami lub brzoskwiniami. (Jak zrobię następnym razem to... pokażę;-) Składniki: płat ciasta francuskiego jabłko budyń waniliowy cynamon cukier brązowy jajko cukier puder do posypania W garnku przygotowałam budyń waniliowy o gęstej konsystencji. Płat ciasta francuskiego lekko rozwałkowałam i pokroiłam na kwadraty. Nakładałam na część budyń a na resztę

potrawyregionalne
Kurczak faszerowany w cieście francuskim. 190

Wyszło mi danie podwójnie nadziane ;) Mięso nafaszerowałam mozzarellą, bazylią i suszonymi pomidorami, a następnie owinęłam plecionką z ciasta francuskiego. Jest to dosyć popularny sposób na podanie filetów z piersi kurczaka, ale do tej pory jakoś nie było okazji, żeby go wypróbować. Dobrze, że w końcu się udało. Danie jest bardzo smaczne i eleganckie. Mięso pozostaje soczyste, a ciasto chrupiące. Nadzienie można dowolnie modyfikować. W następnej kolejności  mięsną kieszonkę wypełnię szpinakiem i serem pleśniowym. Składniki: ok. 500 g piersi z kurczaka (2 szt.) ciasto francuskie (gotowe lub z tego przepisu) 8 szt. suszonych pomidorów 150 g mozzarelli sól pieprz jajko (roztrzepane, do posmarowania wierzchu) Wykonanie: Pierś z kurczaka rozciąć (nie do końca) w taki sposób

zadanie-gotowanie
Szybka pizza na cieście francuskim (ser, pieczarki, salami, wędzona mozzarella, oliwki, sezam) 185

sama zrobię to zjem. Bardziej wolę dodatki niż samo ciasto... Jednak moja rodzina uwielbia taką domową . Jeśli miałabym wybierać rodzaj pizzy - to zawsze mnie skusi ta na cieście francuskim. I do tego jest baaardzo szybka w przygotowaniu. Poniżej podałam przykładowe dodatki, które Wy możecie zamienić na swoje ulubione. 1 płat gotowego ciasta francuskiego passata pomidorowa żółty(...)pieczarki salami wędzona mozzarella pomidor oliwki szczypiorek sezam Dodatkowo: ketchup Ciasto francuskie posmarować passatą i obficie posypać startym serem. Następnie ułożyć pozostałe dodatki (wg kolejności powyżej): pieczarki, plasterki salami, wędzoną mozzarellę (starłam na wiórki), plastry pomidora i oliwki. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem oraz sezamem. Pizzę wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Prosta przekąska z ciasta francuskiego. 137

pudło, a z nią i ja. ;) I tak zyskałam komplet garnków Tefal. Sam przepis zaprezentuję jak dotrze do mnie nagroda.  Ja jak pewnie większość z Was uwielbiam ciasto francuskie. Napisał do mnie Pan Andrzej, prosząc o słoną przekąskę na męskie spotkanie, która nie sprawi mu większych problemów. Nie będę ściemniać, że jestem taki pracuś i sama robię ciasto(...)zwyczajnie kupuję w Biedronce i zawsze mam mały zapas w zamrażarce. A za co je tak bardzo lubię? Za moc możliwości jakie ma w sobie. opakowanie ciasta francuskiego szklanka orzeszków ziemnych szklanka startego żółtego sera jajko jeśli orzeszki nie były solone to szczypta soli Rozwijamy ciasto, przecinamy na pół, aby powstały dwa długie paski ciasta. Równomiernie każdy

Dieta moja pasja
Francuska tarta z musem jogurtowym na bazie budyniu 207

prawda przy wielkich upałach nie chce się jeść, a co za tym idzie gotować, dlatego doszukujemy się szybkich przepisów. I taki właśnie przygotowałam. Dzisiaj przygotowałam szybkie tarty z ciasta francuskiego z musem jogurtowym na bazie budyniu. Owoce jako dodatek, jakie chcecie i ile chcecie :) Porcja 12 mini tart lub 1 duża Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)wlej budynie, mieszaj energicznym ruchem, aż powstanie gęsta masa i zdejmij z ognia do ostygnięcia.  W tym czasie wyłóż tarty papierem pergaminowym i wyłóż na nie ciasto francuskie, po nakłuwaj widelcem i piecz w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 10-15 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. W misce ucieraj budyń z jogurtem, aż powstanie

Niezły Młynek
Odrywane bułeczki francuskie z pesto , suszonymi pomidorami i mozzarellą 179

Ciasto francuskie jest takim produktem , które zawsze mam w lodówce na czarną godzinę. Można z niego w kilkanaście minut przygotowac przysmaki zarówno na obiad , deser , jak i na przekąskę. Tak było i tym razem. Zrobiłam rewelacyjne odrywane bułeczki z włoskim farszem – czyli z pesto , suszonymi pomidorami ciągnącą się mozzarellą. Już po pierwszym kęsie przeniosłam się w kierunku pięknej Toskani(...)SKŁADNIKI : ** ciasto francuskie – 1 arkusz ** suszone pomidory – 100 g ** mozzarella – 150 g ** pesto Rosso – 4 łyżki ** jajko – 1 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : PESTO ROSSO : * Suszone pomidory w oliwie – 100 g * orzechy Pini – 100 g * czosnek – 1 ząbek * parmezan – 50 g Wszystkie składniki ( suszone pomidory wraz z oliwą , orzeszki Pini , czosnek i parmezan ) miksujemy do uzyskania niezbyt gładkiej , ale kremowej masy

Ostra na Słodko
Zakręcona Pizza 401

dzień, zresztą jak cały tydzień. Dlatego serwuję Wam świetne rulony pizzy, idealne na obiad, kolację i przystawkę. Taka forma podania świetnie sprawdza się na imprezy, ponieważ bazą jest ciasto francuskie, to przygotowanie jest jeszcze mniej skomplikowane niż może Wam się wydawać.  Składniki:   2 opakowania ciasta francuskiego 1 cebula 8 pomidorów koktajlowych 6 pieczarek 0,5 czerwonej(...)Wszystkie składniki znajdziecie tutaj    i tutaj :)  Przygotowanie: W szklance albo miseczce przecier pomidorowy łączymy z wodą, sprasowanym czosnkiem i przyprawiamy, dobrze mieszając. Ciasto francuskie rozkładamy i smarujemy połową sosu, układamy na nim co tylko chcemy pamiętając o podzieleniu składników na dwie części. Ja użyłam, pieczarek, pomidorków przeciętych na ćwiartki, papryki pociętej

Niezły Młynek
RURKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE ŚMIETANĄ 196

przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. W sam raz na niespodziewane przybycie gości. Takie rurki z powodzeniem można nadziać kremem budyniowym  (przepis tutaj) . Składniki: * 1 opakowanie ciasta francuskiego * 250 ml śmietany kremówki 36% * cukier puder do śmietany (według uznania) * cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na paski (wzdłuż dłuższego boku) o szerokości około(...)Foremki do rurek owijać paskami ciasta francuskiego, zaczynając od najwęższej strony, tak aby paski nachodziły na siebie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 20 minut na złoty kolor. Wystudzić. W między czasie ubić śmietanę na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder do smaku. Zimne rurki nadziewać śmietaną za pomocą szprycy albo rękawa cukierniczego. Posypać

Zrób to smacznie
Białe kiełbaski po francusku 159

prawdziwego łasucha przystało, nie mogłabym ominąć jednego z moich ulubionych przepisów, mianowicie białych kiełbasek zapiekanych w cieście francuskim! Super proste i super pyszne :) Jesteście gotowi na tą smakowitą podróż po autostradzie podniebienia?! :) No to zapinamy pasy i jedziemy! Co Nam trzeba: - 0,8 kg białej kiełbasy (najlepiej mniejsze kiełbaski) - kminek (wedle uznania bo nie każdy lubi) - 1 opakowanie ciasta francuskiego (osobiście polecam produkt z "Biedronki") - smalec lub inny tłuszcz lub papier do pieczenia (do wyłożenia naczynia żaroodpornego)  Ciasto należy rozwałkować, rozdzielić na paski ok 2-3cm. Kiełbaski zawinąć w ciastoCiasto nie musi zawijać całej kiełbaski, mogą być przerwy, można je również ponacinać. Smarujemy naczynie żaroodporne tłuszczem lub wykładamy papier do pieczenia

upichcona
Tarta na cieście francuskim ze szpinakiem i dwoma serami 190

szczęście dodał również, że nie tylko ładnie wygląda ale świetnie smakuje ☺ To chyba najlepsza rekomendacja dla dania, jaką mogłam sobie wymarzyć ☺ Zapraszam Was do zrobienia delikatnej tarty na cieście francuskim, z dużą ilością szpinaku i dwoma rodzajami sera: kremowym serkiem typu Philadelphia i serem feta. 50 min 2 składniki: ciasto francuskie 4 duże garści świeżego szpinaku czosnek(...)łyżką w misce, dodać jajko, przyprawić intensywnie i dołożyć szpinak. Tak przygotowane nadzienie wrzucić na patelnię i mieszać przez około 4 minuty aby odparowała cała, która jest niepotrzebna. Ciasto francuskie wyłożyć na foremkę do tarty (u nas tym razem malutka wersja, wystarczy zwiększyć dwukrotnie składniki aby zrobić większą porcję dania), dodać i rozprowadzić nadzienie z masy szpinakowej. Na wierzchu

Ania i Marcin gotują
Ciastka a'la Apple Pies z McDonald's 372

Pyszne, wypchane po brzegi kawałkami jabłek smażone w głębokim oleju ciastka z ciasta francuskiego <3 Ciasteczka, które dzisiaj prezentuję, smakują prawie tak samo, jak słynne na całym świecie Apple Pies z McDonald's. Oczywiście smak jabłek jest mniej przetworzony i 'żelowy' :) Przepis znalazłam na stronie Popsugar . Zapraszam do smażenia! Składniki na 4 ciastka: opakowanie ciasta francuskiego(...)masło, wsypujemy wszystkie przyprawy i cukier, smażymy przez 3 minuty. Dodajemy jabłka i gotujemy ok 10 minut, często mieszając, aż całkiem zmiękną. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 2. Z ciasta francuskiego wycinamy 8 prostokątów o wymiarach 5x10 cm. Na 4 prostokąty wykładamy nadzienie z jabłek, przykrywamy pozostałymi i łączymy krawędzie dociskając widelcem. 3. W garnku rozgrzewamy olej. Żeby sprawdzić

My Culinary Art
Roladki mięsne z kapustą i ciastem francuskim 273

Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże liście młodej kapusty około 400g mięsa mielonego czerwona cebula biała część pora olej do smażenia przyprawa gyros płat ciasta francuskiego żółtko do posmarowania sezam do posypania Sposób(...) rozwijamy i wykładamy równą warstwą masę mięsną. Pozostawiamy na szerszym boku około 8-10 cm ciasta bez mięsa. Na masie mięsnej układamy przygotowane wcześniej liście kapusty. Ciasto francuskie ściśle zwijamy wzdłuż szerszego boku. Smarujemy żółtkiem jajka i posypujemy białym sezamem. Pieczemy w 200 stopniach C przez około 35-40 minut. Jeśli wierz zacznie się przypiekać można

Pyry na Gaz
Francuskie rogaliki z grzybami 223

już nieraz Wam mówiłam uwielbiam specjały z dodatkiem ciasta francuskiego ( łosoś chodzi za mną już chyba od miesiąca! ). Dlatego też wykorzystuję je bardzo często w moich kuchennych podbojach! A to na słodko … a to na ostro …. Dziś mam dla Was przepis na pyszne rogale z dodatkiem pieczarek … jajka … i pachnącego szczypiorku! Na zimno(...)ciepło smakują rewelacyjnie! A podane z gorącym czerwonych barszczykiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy!   Składniki: - ciasto francuskie – ok. 250 g – pieczarki – ok. 300 g – szczypiorek – 1 pęczek – jajko – 2 szt - masło – 1 łyżka – sól , pieprz – do smaku Sposób przyrządzenia: Jedno jajko gotujemy na twardo , drugie roztrzepujemy ( będzie

Ostra na Słodko
Quiche ze szparagami w sosie z ricotty i fety (Quiche con asparagi, ricotta e feta) 144

mojego dania były oczywiście szparagi.  Quiche nie jest pracochłonny, w godzinę mamy przygotowane pyszne danie.  Smacznego :) SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 gr szparagów 200 gr ricotty 100 gr sera feta 50 gr startego parmezanu 2 jaja 100 ml mleka gałka muszkatałowa sól, pieprz   PRZYGOTOWANIE Po umyciu(...)muszkatałową, s ó l, pieprz, ricottę, pokruszony ser feta i starty ser parmezan (odkładamy 2-3 łyżki do posypania szparagów przed pieczeniem). Ciasto francuskie wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Sos serowy wylewamy na ciasto francuskie.  Na sosie układamy szparagi, które

La grande e la piccola cuoca