ciasto z ciasta francuskiego - 3180 przepisów (strona:41/212)

Ciastka a'la Apple Pies z McDonald's 355

Pyszne, wypchane po brzegi kawałkami jabłek smażone w głębokim oleju ciastka z ciasta francuskiego <3 Ciasteczka, które dzisiaj prezentuję, smakują prawie tak samo, jak słynne na całym świecie Apple Pies z McDonald's. Oczywiście smak jabłek jest mniej przetworzony i 'żelowy' :) Przepis znalazłam na stronie Popsugar . Zapraszam do smażenia! Składniki na 4 ciastka: opakowanie ciasta francuskiego(...)masło, wsypujemy wszystkie przyprawy i cukier, smażymy przez 3 minuty. Dodajemy jabłka i gotujemy ok 10 minut, często mieszając, aż całkiem zmiękną. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 2. Z ciasta francuskiego wycinamy 8 prostokątów o wymiarach 5x10 cm. Na 4 prostokąty wykładamy nadzienie z jabłek, przykrywamy pozostałymi i łączymy krawędzie dociskając widelcem. 3. W garnku rozgrzewamy olej. Żeby sprawdzić

My Culinary Art
Roladki mięsne z kapustą i ciastem francuskim 258

Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże liście młodej kapusty około 400g mięsa mielonego czerwona cebula biała część pora olej do smażenia przyprawa gyros płat ciasta francuskiego żółtko do posmarowania sezam do posypania Sposób(...) rozwijamy i wykładamy równą warstwą masę mięsną. Pozostawiamy na szerszym boku około 8-10 cm ciasta bez mięsa. Na masie mięsnej układamy przygotowane wcześniej liście kapusty. Ciasto francuskie ściśle zwijamy wzdłuż szerszego boku. Smarujemy żółtkiem jajka i posypujemy białym sezamem. Pieczemy w 200 stopniach C przez około 35-40 minut. Jeśli wierz zacznie się przypiekać można

Pyry na Gaz
Francuskie rogaliki z grzybami 209

już nieraz Wam mówiłam uwielbiam specjały z dodatkiem ciasta francuskiego ( łosoś chodzi za mną już chyba od miesiąca! ). Dlatego też wykorzystuję je bardzo często w moich kuchennych podbojach! A to na słodko … a to na ostro …. Dziś mam dla Was przepis na pyszne rogale z dodatkiem pieczarek … jajka … i pachnącego szczypiorku! Na zimno(...)ciepło smakują rewelacyjnie! A podane z gorącym czerwonych barszczykiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy!   Składniki: - ciasto francuskie – ok. 250 g – pieczarki – ok. 300 g – szczypiorek – 1 pęczek – jajko – 2 szt - masło – 1 łyżka – sól , pieprz – do smaku Sposób przyrządzenia: Jedno jajko gotujemy na twardo , drugie roztrzepujemy ( będzie

Ostra na Słodko
Quiche ze szparagami w sosie z ricotty i fety (Quiche con asparagi, ricotta e feta) 127

mojego dania były oczywiście szparagi.  Quiche nie jest pracochłonny, w godzinę mamy przygotowane pyszne danie.  Smacznego :) SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 gr szparagów 200 gr ricotty 100 gr sera feta 50 gr startego parmezanu 2 jaja 100 ml mleka gałka muszkatałowa sól, pieprz   PRZYGOTOWANIE Po umyciu(...)muszkatałową, s ó l, pieprz, ricottę, pokruszony ser feta i starty ser parmezan (odkładamy 2-3 łyżki do posypania szparagów przed pieczeniem). Ciasto francuskie wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Sos serowy wylewamy na ciasto francuskie.  Na sosie układamy szparagi, które

La grande e la piccola cuoca
IMPREZOWE TRÓJKĄTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM I FETĄ 255

Genialne w swej prostocie i smaku trójkąty z ciasta francuskiego wypełnione pysznym nadzieniem ze szpinaku, fety, czosnku i cebuli. Z dodatkiem odrobiny gałki muszkatołowej i świeżego pieprzu. W nadzieniu znajduje się również ser kozi, który osobiście ubóstwiam i jem go dużo za dużo:D, ale jeśli chcecie, możecie spokojnie go pominąć. Trójkąty te robi się bardzo łatwo(...)soli, gdyż feta jest wystarczająco słona i nadzienie smakuje idealnie :)  Przy okazji tego wpisu dziękuję Beatce za wspaniałą inspirację :* SKŁADNIKI (na 24 duże trójkąty): 2 duże opakowania ciasta francuskiego (2 x 450 g) 1 opakowanie szpinaku w liściach (250 g) 1 opakowanie sera typu Feta  80 g twardego sera koziego (opcjonalnie) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku

Słodko-Słony Świat Ilony
Jeżyny i krem budyniowy 251

można sobie poradzić. Tarta jest jeszcze smaczniejsza gdy możemy zajadać się nią w miłym towarzystwie :-)     Tarta z jeżynami i kremem budyniowym składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500g jeżyn 1 budyń waniliowy 300ml mleka 125ml śmietany kremówki 1 utrwalacz do śmietany 1 łyżka miodu wykonanie: Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania, składamy na pol i lekko wałkujemy(...)usztywniaczem na bitą śmietanę.  Do śmietany dodajemy porcjami przestudzony budyń i delikatnie łączymy. Odstawiamy na 15 minut do schłodzenia do lodówki, a następnie masą wypełniamy upieczone ciasto francuskie. Na wierzch układamy jeżyny.. Krem budyniowy można też wykorzystać do deseru. U mnie był to deser z jeżynami, ale można je zastąpić innymi owocami. Podana w przepisie ilość składników

Przysmaki Karolki
Zupa z kukurydzy z paluszkami serowymi z ciasta francuskiego 146

Prosta w przygotowaniu, bardzo smaczna, pożywna, ostra i jednocześnie słodka. A co najważniejsze, roz-grze-wa-jąca. Zupa z kukurydzy z paluszkami serowymi z ciasta francuskiego. Czego trzeba więcej? Chyba tylko składników… i brać się do roboty. Składniki : - ok. 3l rosołu drobiowego lub warzywnego - warzywa z rosołu (3 marchewki, kawałek selera, pietruszka) - 3 puszki kukurydzy - 2 łyżki masła(...)łyżeczki świeżo startego imbiru - ziemniaki - puszka mleka kokosowego - chilli w płatkach - sól - biały pieprz - pieprz cayenne - świeży koper - olej arachidowy - kilka plasterków salami Składniki na paluszki: - 1 opakowania ciasta francuskiego - ok. 15 dag sera żółtego - 1 małe jajko (do sera) - dodatkowo 1 jajko do smarowania ciasta i paluszków Odsączoną z zalewy kukurydzę wrzuciłam do garnka z rozgrzanym olejem

mojewypiekiinietylko
Ślimaczki z pieczarkami 173

wiem jak Wy, ale ja średnio lubię brać na uczelnię kanapki, chyba że są kolorowe. Świetną dla nich alternatywą są różne wariacje z ciasta francuskiego. Tym razem powstały zawijańce albo ślimaczki (nazwa wg upodobań). Jak już wiecie, jestem fanką wytrawnych wypieków, więc postawiłam na wersję z szynką i pieczarkami. Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na ok. 20 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego 15 dag pieczarek Ok. 15 dag szynki 15 dag sera żółtego 1 cebula Ketchup pikantny (u mnie pudliszki) Przyprawa do pizzy (u mnie Prymat) Sól, pieprz Olej Przygotowanie: Pieczarki

Fabryka pomysłów
Francuskie zawijańce sylwestrowe 546

wielkich balach zostawiam przepis na  świetna przekąska na domówkę sylwestrowo-noworoczną...Prosto łatwo tanio i smacznie!    Składniki 12-13 parówek dobrej jakości 2 opakowania ciasta francuskiego świeżego 1 jajko 2 łyżki mleka ziarna słonecznika SOS: 1/2 szklanki śmietany 18% 1/2 szklanki majonezu 4 ząbki czosnku sól do smaku pieprz czarny do smaku Sposób przygotowania Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu, radełkiem lub nożem wycinamy cienkie paski około 2-3 cm. Parówki odwijamy z folii i zawijamy w ciasto francuskie tak aby paski nachodziły na siebie.  Jajko roztrzepujemy z mlekiem smarujemy pędzelkiem zawijańce obsypujemy ziarnami słonecznika, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200*c piekarnika i pieczemy około

Wanilia i Kardamon
Tarta ze szparagami 146

obierania, można jej jeść na surowo. Po przepysznych Szparagach z sosem holenderskim i wspaniałej kremowej zupie z białych szparagów, którą przygotował Piotr postanowiłam przygotować tartę ze szparagami na cieście francuskim, smaczną, kolorową, przyciągającą wzrok. Właściwie to Bartek U. natchnął mnie do przygotowania mojej tarty, pokazał na FB-ku zdjęcie swojej kolorowej tarty, napisałam mu, że ja też wymaluję swoja(...)wymalowałam ;). Tarta ze szparagami to super szybka, bardzo prosta i pyszna propozycja na kolację, tarta z zielonymi szparagami, szynką wędzoną i tartym serem mozzarella. 1 opakowanie ciasta francuskiego kilkanaście cienkich zielonych szparagów 3 kopiaste łyżki śmietany 18% 1 jajko 2 łyżki sera tartego mozzarella 1 duża szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku pomidor plastry szynki wędzonej Zielone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fornetti z jabłkami i budyniem 204

Jesienne popołudnia stają się dłuższe, aura za oknem nie zachęca do dłuższych spacerów,  to dobra okazja żeby w domowym zaciszu  upiec fornetti z ciasta francuskiego,  budyniem i jabłkami, a potem zaprosić koleżanki na babskie pogaduchy przy winie MONTE SANTI   które idealnie nadaje się do deserów lub jest deserem samym w sobie. Wypróbujcie koniecznie(...)połączenie .  Życzę słodkich spotkań! Składniki: 60 dag ciasta francuskiego 4 jabłka 2  łyżki masła 2   łyżki   cukru trzcinowego brązowego z cynamonem 1 jajko 1 budyń śmietankowy z cukrem 400 ml mleka Jak wykonać ? Budyń śmietankowy gotujemy w mniejszej ilości mleka wg przepisu na opakowaniu, lekko studzimy. Dobrze schłodzone, świeże, ciasto francuskie rozwałkowujemy na prostokątne

Wanilia i Kardamon
Ciasto francuskie z farszem mięsnym i jajami - zainspirowana przepisem Pani Ani Starmach 124

lepiej kupić taki z warzywniaka a niżeli te paczkowane w marketach 1 duża cebula 7 ząbków czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 opakowanie ciasta francuskiego 450 g - polecam z Frosty bo jest w płatach i mi wystarczyło na wyłożenie blaszki oraz na zakrycie mięsa 4-5 jajek blaszka do ciast typu rolada, keks(...)obsypałam mąką. Blaszkę wyłożyłam ciastem francuskim. Przełożyłam do niej połowę farszu i umieściłam ugotowane na twardo jajka. Następnie zakryłam je pozostałym farszem. Całość zakryłam ciastem francuskim. Górę ciasta wysmarowałam rozbełtanym jajkiem. Ciasto również ponacinałam.  Blaszkę z farszem umieściłam w uprzednio rozgrzanym piekarniku 180 stopni, góra i dół. Piekłam to 120 minut. Pierwsze

ClauditteMissCooking
Zapiekany łosoś ze szpinakiem w cieście francuskiem 203

Jako, że dostałam ostatnio filet z łososia od Pan Łosoś to dzisiaj do piekarnika wjechał łosoś ze szpinakiem, zapieczony w cieście francuskim i posypany płatkami migdałowymi Składniki: 600 g filetu z łososia Suempol ,  1 ciasto francuskie, 500 g mrożonego szpinaku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka masła, 50 g płatków migdałowych, 1 żółtko, pieprz czarny mielony, sól. Przygotowanie(...)masło i dodajemy szpinak. Podgrzewamy, aż się rozmrozi. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz. Podgrzewamy tak długo, aż większość wody z niego wyparuje.  Łososia układamy na cieście francuskim. Boki ciasta nacinamy pod ukosem- tak jak na zdjęciu. Na rybce układamy szpinak. Następnie zawijamy ciasto- na zmianę składamy do środka boki ciasta.Smarujemy ciasto żółtkiem

Aga w kuchni
Zakrętasy z indykiem, serem i papryką 215

potem wrzucić do piekarnika o podać na ciepło. Do wytrawnego alkoholu będą jak znalazł :) Składniki : pierś indycza (lub z kurczaka) ser żółty papryka konserwowa najlepiej czerwona dla koloru ciasto francuskie kozieradka pieprz czarny sól Pierś pokroić na paski szerokości ok. 3-4 cm. Posypać z obu stron przyprawami. Ser pokroić na paski grubości ok. 0,5 cm oraz długości(...)szerokości ciut mniejszej niż długość i szerokość indyka. Paprykę też pokroić w paski. Rulon ciasta francuskiego pokroić w krążki szerokości ok. 1 cm. Na paskach indyka kłaść paski sera i papryki. Zawijać na okrętkę paskami ciasta francuskiego. Ułożyć na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni C. przez 30-35 minut. Podawać ciepłe w całości

Weekendy w domu i ogrodzie
Paszteciki z tymiankowym kurczakiem 184

Lubię szybkie i pyszne przekąski a ta właśnie do takich należy. Mrożone ciasto francuskie to cudowny wynalazek pozwalający nam w kilka minut wyczarować pyszne ciasteczka, paszteciki i wyliczeń tych mogło by nie być końca. Zawsze je powinniśmy trzymać w lodówce tak ,,na wszelki wypadek" Prosto, szybko i pysznie - idealnie PASZTECIKI Z TYMIANKOWYM KURCZAKIEM łatwe 40 minut (z pieczeniem) Składniki(...)opakowanie ciasta francuskiego pojedyncza pierś z kurczaka 3-4 pieczarki szczypta soli i pieprzu szczypta tymianku Do dzieła!!! Pierś kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek wrzucamy pieczarki - gdy grzyby puszczą sok wrzucamy do nich kurczaka i tymianek - smażymy  1-2 minuty. Przyprawiamy solą i pieprzem.  Z ciasta

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania