kostkę lub innych ulubionych owoców (jagody, borówki, maliny) – szczypta soli Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy roztopiony olej kokosowy i miód lub syrop, mieszamy. Dodajemy płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę truskawki lub inne owoce i delikatnie łączymy z ciastem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą łyżki, formując ręką
Be Fit Be Strongpsuli jakimś ksylitolem lub innych dziadostwem Przygotowanie: Do miski wrzuć banana w kawałkach, dodaj olej oraz melasę. Zblenduj wszystko na idealnie gładką masę. Makę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i sodą, oraz przyprawami. Przesiej suche składniki. Do suchych składników dodaj mokre. Wymieszaj. A pod koniec zagnieć miękkie ciasto. Ciasto nabieraj łyżką odmierzając porcję, formuj w kulki (wielkości orzecha włoskiego). Obtocz
greenscarfkaszy manny 1/2 szklanki mleka (w wersji wegańskiej mleko roślinne) 1/2 banana 2-3 łyżki masła orzechowego (płaskie) Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron
Di gotujełatwe w przygotowaniu, szybkie i pyszne! Wystarczy 10 minut na przygotowanie ciasta i 20 minut w piekarniku. Składniki: 3 łyżki otrębów pszennych, np. TOTA 1 szkl wiórek kokosowych 1 szkl płatków migdałowych 1 szkl płatków jaglanych 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 banan Wykonanie: Wiórki kokosowe, płatki migdałowe i płatki jaglane zmiksować blenderem
Trufelkowołyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki płatków ryżowych musli z bananem Wykonanie : Masło, cukier, żółtka, śmietanę, cukier waniliowy ucieramy mikserem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy, następnie dodajemy bakalie oraz musli, wszystko dobrze mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ręce maczamy w wodzie i nabieramy porcję ciasta wielkości orzecha włoskiego. Układamy w odstępach na blaszce i lekko rozpłaszczamy. Pieczemy
Sama słodycz i szczypta chilijasną masę. Następnie cały czas ucierając dodajemy jajko oraz banany. Gdy wszystko się połączy dodajemy ekstrakt z wanilii, a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Do masy na sam koniec dodajemy płatki owsiane i wszystko dokładnie mieszamy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy kuleczki z ciasta wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczamy je delikatnie dłonią. Pieczenie: Temperatura - 170ºC
Cooking Monsterkruchych krówek płatki owsiane albo migdałowe do dekoracji wykonanie: Banany rozgniatam na gładką masę. Miksuję olej z jajkami, a w osobnej misce mieszam wszystkie suche składniki. Łączę mokre z suchymi i masą bananową, niezbyt dokładnie (mogą pozostać grudki). Krówki dzielę na połówki. Do foremek nakładam łyżkę ciasta, jeden kawałek krówki i drugą łyżkę ciasta. Całość posypuję płatkami i wstawiam
babka w formiestarzenia i zapobiega osteoporozie. Zastosowanie: - słodzenie gorących i zimnych napojów - desery - ciasta ( oprócz drożdżowego) WAŻNE: Koktajl ma dwie wersje. jedna jest standardowa a druga na gorące dni. Wystarczy dodać dodatkowo 1 szklankę wody i 10 kostek lodu i mamy opcję na upały. Smacznego. Porcja: 4 osoby Składniki: 4 banany 300g malin 15g ksylitolu 4 sztuki daktyli bez pestek Wykonanie: Wszystkie
Apetyt na Zielonesobą w misce, możemy to zrobić przy pomocy blendera: mleko, rozgniecione banany, olej, jajko. Suche składniki mieszamy ze sobą w osobnej misce: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, cukier waniliowy, sól, posiekane orzechy, jagody oraz posiekaną czekoladę. Następnie zawartość obu misek łączymy ze sobą dokładnie mieszając łyżką. Ciasto wlewamy do foremek do 2/3 ich wysokości i pieczemy około
Bon Appetit MałgorzatyCiasto zrobione i zjedzone. Znikało w szybkim tempie ale nie ma się co dziwić bo jest pyszne. Nie jest zbyt słodkie a cytrynowa galaretka nadaje lekko kwaśnego smaku. Składniki: Biszkopt:* 8 jajek 8 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej T500 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietankowy: 750 ml śmietanki 30% Mlekoma 500 g mascarpone Mlekoma(...)łyżki cukru pudru Poncz: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej przegotowanej wody 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 3 galaretki cytrynowe 1,2 l wrzątku 7-8 dużych bananów dżem brzoskwiniowy posypka czekoladowa* Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez
Ala piecze i gotujeliczi - Banan z jagodą - Mango z owocem kaki - Melon z marakują Ważne by miks przetartych owoców był zawiesisty a nie lejący. Dlatego miksujemy owoce bardziej sokodajne z tymi mięsistymi :). Sernik może też załapać aromaty z cytrusów i odpowiednio do masy serowej możemy dodać: - Skórkę limonki - Skórkę cytryny - Skórkę pomarańczową - Skórkę pomarańczową i odrobinę imbiru To tradycyjne ciasto
Kuchnia PROzdrowotnaBabeczki są dobre na wszystko. Na podwieczorek, na wycieczkę, do pracy. Jako deser albo przekąska. Wygodniej sięgnąć po jedną babeczkę niż po kawałek ciasta . Wystarczy wziąć
Smaczna Pyzaskładniki 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki zielone 2 czerwone galaretki 2 żółte galaretki 1 puszka mandarynek 1 puszka mango troszkę tryskawek 2 banany 1 opakowanie bitej
Moje Wyrobyskładniki: 300 ml świeżego soku wyciśniętego z buraka i jabłek 2 gałązki jarmużu 1 banan, dojrzały wykonanie: Liście jarmużu myjemy, usuwamy twardą łodygę i wkładamy do
Domowy Smak JedzeniaPotrzeba matką wynalazków... Tak, popełniłam dziś ten przepis bo chodziło za mną coś czekoladowego. Eksperyment przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, śmiem nawet twierdzić, że jest to najlepsze wegańskie brownie ever. Ciasto jest mega czekoladowe, nie jest ciężkie i śmiało można sięgnąć po kolejny kawałek bez wyrzutów sumienia - słodzone jest daktylami i niewielką ilością ksylitolu. Spróbujcie i koniecznie podzielcie się opinią(...)23x39 cm): 2 puszki białej fasoli (1 puszka = 400 g, po odsączeniu z zalewy = 240 g) 2 szklanki suszonych daktyli (wcześniej namoczonych przez ok. godzinę) 1 dojrzały banan pół szklanki płatków owsianych pół szklanki oleju kokosowego 1 szklanka kakao 1/4 szklanki soku pomarańczowego 1/4 szklanki ksylitolu pół łyżeczki soli pół łyżeczki sody oczyszczonej pół łyżeczki proszku do pieczenia kilka
Domowa Cookierenka Agi