garstki orzechów włoskich Przygotowanie: Siemię lniane zalać wodą i odstawić na 2 minuty. Banany i białka zmiksować dokładnie za pomocą blendera. Dodać ekstrakt waniliowy, sól i siemię lniane, ponownie krótko miksować, do momentu pozbycia się grudek. Następnie dodać sodę, mąkę kokosową i sok pomarańczowy, wymieszać łyżką (ciasto jest gęste, ale bez wysiłku powinno dać się zamieszać łyżką). Na koniec dodać
Domowa Cookierenka AgiLekkie i pyszne ciasto z kaszy manny! Idealne do niedzielnej kawy z najbliższymi. Przygotowuje się je błyskawicznie, a smak po spożyciu pozostaje na długo. Składniki: 2 jaja 2 łyżki ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego 1/2 banana 5 łyżek kaszy manny szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem i olejem na puszystą masę. Następnie dodajemy
Truskawkowa Fiestabakalii 2 łyżki płatków migdałowych 2 banany 100 ml napoju ryżowego Wykonanie: Banany zmiksować z napojem ryżowym blenderem. Dodać płatki owsiane, kukurydziane, pokrojone w paseczki daktyle, bakalie i płatki migdałowe. Wszystko dokładnie wymieszać. Keksówkę (ok 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto zbożowe. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 35 minut
Trufelkowojedną całość. Polecam ..mój ulubiony wypiek na jesienne dni. Do tego ciasta polecam cynamonową rozgrzewajacą herbatę Spicy Cinnamon Richmont Cynamonowa słodycz. Dzika nuta Rooibos. Aromatyczna gruszka. Każdy łyk to egzotyczna wyprawa. Duet idealny. Blaszka 24/24 cm Składniki: 1,5 kg winnych jabłek (antonówka) 1 banan 1 czubata szklanka mąki pszennej 1 czubata szklanka kaszy manny 1 szklanka cukru
Wanilia i Kardamonśredniej wielkości. Ciasta nie da się rozwałkować ale można je spokojnie wygnieść ręką. Ciasto wstawić na maks 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, bez termoobiegu. Składniki na jabłka: 1-1,5 kg jabłek - użyłam antonówek 1/2 świeżego ananasa lub mała puszka ananasa 1 dojrzały banan (brązowa skórka) 1/2 - 1 szkl rodzynek 1/2 - 1 szkl brązowego cukru
Ze smakiem bez glutenumąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia miód Wykonanie: Do miski wkładam twaróg, banan i rozgniatam widelcem. Następnie dodaję roztrzepane jajko oraz mleko, mieszam. Wsypuję mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. W razie potrzeby dodaje miód do smaku. Na rozgrzaną patelnię wlewamy po jednej łyżce ciasta, lekko spłaszczamy. Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor
magiczna kuchnia Kasiłyżeczki proszku do pieczenia mała szczypta soli kilka truskawek (u mnie maliny i banany) jogurt grecki i maliny do dekoracji W misce umieszczamy jogurt, jajka i olej dodajemy cukier, przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Całość mieszamy łyżką i wykładamy na rozgrzaną patelnię porcje ciasta (porcja = 1 łyżka) aby zachować odstęp między placuszkami. W lekko podsmażone placuszki układać
Szybko Tanio SmaczniePyszny deser śliwkowy, który najlepiej smakuje na ciepło z domowymi lodami bananowymi. W zamrażarce zawsze trzymam woreczek z pokrojonymi w talarki bananami. W razie potrzeby miksuję
Kucharzycamaślanki odrobina oleju do smażenia Przygotowanie: Do miski wkładamy pociętego na mniejsze kawałki banana. Rozgniatamy go widelcem. Następnie dodajemy szklankę maślanki i jajko, wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy (łyżka po łyżce) mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszając w trakcie, aż do połączenia składników i uzyskania ciasta o konsystencji gęstego jogurtu (w razie potrzeby można dodać odrobinę więcej mąki
Słodkie okruszkiSłodkie, małe co nieco, pasuje na deser, małą przekąskę dla dużych i małych łasuchów. Składniki: 2 banany 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki dżemu z wiśni
kgwjanczewoSkładniki: 0,5 l mleka 4 łyżki kaszy manny 60 g masła 1 cukier waniliowy 2 banany 3-4 łyżki wiórków kokosowych 0,5
kgwjanczewoformy do muffinów wysmarować masłem. najlepsze są silikonowe foremki. Nałożyć ciasto , posypać po wierzchu resztą posiekanej czekolady. Piec w temp.200 st. C przez 20 minut Po ostygnięciu babeczek, można wierzch posmarować nutellą i przykleić dowolne owoce, u mnie truskawki. Doskonale smakują także z bananami. Do muffinek dodałam całą bombonierkę merci, we wszystkich smakach :) żeby były
Bon Appetit Małgorzatyrozdrabniamy banana za pomocą widelca i ścieramy na grubych oczkach kostkę czekolady. Do banana z czekoladą wbijamy jajko i całość mieszamy. Dodajemy do płatków z jogurtem oraz wsypujemy mąkę. Wszystko mieszamy aż powstanie jednolita masa. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy placuszki (ok. 1,5 łyżki ciasta) na rumiano z każdej strony. W osobnym garnuszku roztapiamy czekoladę i polewamy nią
Emcia Pichcipizzę czy pyszny chlebek naan - dobrze mieć je pod ręką lody Najlepiej te prawdziwe ze śmietanki, bogate w wapń, idealne jako samodzielna przekąska i dodatek do zapiekanych owoców czy ciasta z ich dodatkiem, poza tym podczas jedzenia organizm musi ocieplić ścianki żołądka, by je strawić, więc nie jest to taki morderczy deser, na jaki wygląda mrożona włoszczyzna Dobrze mieć świeżą(...)własnym domu także staram się zjeść chociaż jedno jabłko dziennie :) banany Moja Mama zajadała się tymi owocami, gdy była ze mną w ciąży i chyba wraz z jej mlekiem wyssałam miłość do nich, zawsze mam je pod ręką, gdyż są idealnym dodatkiem do masła orzechowego, placków, ciast i innych deserów masło orzechowe Świetny dodatek do sosów, deserów, kanapek czy naleśników
Cooking Monstermarmoladą różaną. Można przygotować kilka dni wcześniej, z powodzeniem przetrwa. Pozostanie wilgotny i jeszcze smaczniejszy, gdy smaki się wymieszają. Weganie z powodzeniem mogą zamienić jajka na dwa średniej wielkości banany zmiksowane na mus. 100 g żytniej mąki chlebowej (typ 720) 100 g orkiszowej mąki tortowej 80 g słodziwa, u mnie erytrol 50 g maku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)misce mieszamy suche składniki. Dodajemy mokre i mieszamy na dość zwartą, gęstą masę. Dodajemy owoce i orzechy i mieszamy dokładnie. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy, wylewamy część ciasta. Pośrodku wykładamy spory pasek marmolady tak, aby pozostał ok. 1 cm ciasta dookoła, delikatnie rozsmarowujemy, wykładamy pozostałą część masy. Pieczemy w 180 st. C przez minimum godzinę, „do suchego
Kucharzyca