ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:282/428)

Batony zbożowe - idealne do pracy lub szkoły 207

bakalii 2 łyżki płatków migdałowych 2 banany 100 ml napoju ryżowego Wykonanie: Banany zmiksować z napojem ryżowym blenderem.  Dodać płatki owsiane, kukurydziane, pokrojone w paseczki daktyle, bakalie i płatki migdałowe. Wszystko dokładnie wymieszać. Keksówkę (ok 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto zbożowe. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 35 minut

Trufelkowo
Szarlotka sypana z bananem 179

jedną całość. Polecam ..mój ulubiony wypiek na jesienne dni. Do tego ciasta polecam cynamonową rozgrzewajacą herbatę  Spicy Cinnamon Richmont   Cynamonowa słodycz. Dzika nuta Rooibos. Aromatyczna gruszka. Każdy łyk to egzotyczna wyprawa. Duet idealny. Blaszka 24/24 cm Składniki: 1,5 kg winnych jabłek (antonówka) 1 banan 1 czubata szklanka mąki pszennej 1 czubata szklanka kaszy manny 1 szklanka cukru

Wanilia i Kardamon
Bezglutenowa szarlotka z ananasem na półkruchym cieście 154

średniej wielkości. Ciasta nie da się rozwałkować ale można je spokojnie wygnieść ręką. Ciasto wstawić na maks 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, bez termoobiegu. Składniki na jabłka: 1-1,5 kg jabłek - użyłam antonówek 1/2 świeżego ananasa lub mała puszka ananasa 1 dojrzały banan (brązowa skórka) 1/2 - 1 szkl rodzynek 1/2 - 1 szkl brązowego cukru

Ze smakiem bez glutenu
Placuszki twarogowe z bananem 172

mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia miód Wykonanie: Do miski wkładam twaróg, banan i rozgniatam widelcem. Następnie dodaję roztrzepane jajko oraz mleko, mieszam. Wsypuję mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. W razie potrzeby dodaje miód do smaku. Na rozgrzaną patelnię wlewamy po jednej łyżce ciasta, lekko spłaszczamy. Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor

magiczna kuchnia Kasi
Placuszki jogurtowe z owocami 147

łyżeczki proszku do pieczenia mała szczypta soli kilka truskawek (u mnie maliny i banany) jogurt grecki i maliny do dekoracji W misce umieszczamy jogurt, jajka i olej dodajemy cukier, przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Całość mieszamy łyżką i wykładamy na rozgrzaną patelnię porcje ciasta (porcja = 1 łyżka) aby zachować odstęp między placuszkami. W lekko podsmażone placuszki układać

Szybko Tanio Smacznie
Deser kokosowo-śliwkowy 128

Pyszny deser śliwkowy, który najlepiej smakuje na ciepło z domowymi lodami bananowymi. W zamrażarce zawsze trzymam woreczek z pokrojonymi w talarki bananami. W razie potrzeby miksuję

Kucharzyca
Delikatne bananowo-maślankowe placuszki śniadaniowe 119

maślanki odrobina oleju do smażenia Przygotowanie: Do miski wkładamy pociętego na mniejsze kawałki banana. Rozgniatamy go widelcem. Następnie dodajemy szklankę maślanki i jajko, wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy (łyżka po łyżce) mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszając w trakcie, aż do połączenia składników i uzyskania ciasta o konsystencji gęstego jogurtu (w razie potrzeby można dodać odrobinę więcej mąki

Słodkie okruszki
Kolorowy banan 161

Słodkie, małe co nieco, pasuje na deser, małą przekąskę dla dużych i małych łasuchów. Składniki: 2 banany 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki dżemu z wiśni

kgwjanczewo
Kasza manna ze smażonymi bananami 138

Składniki: 0,5 l mleka  4 łyżki kaszy manny 60 g masła 1 cukier waniliowy 2 banany  3-4 łyżki wiórków kokosowych 0,5

kgwjanczewo
Muffiny baaarrrdzoooo czekoladowe :) 296

formy do muffinów  wysmarować masłem. najlepsze są silikonowe foremki. Nałożyć ciasto , posypać po wierzchu resztą posiekanej czekolady. Piec w temp.200 st. C przez 20 minut Po ostygnięciu babeczek, można wierzch posmarować nutellą i przykleić dowolne owoce, u mnie truskawki. Doskonale smakują także z bananami. Do muffinek dodałam całą bombonierkę merci, we wszystkich smakach :) żeby były

Bon Appetit Małgorzaty
Owsiane placuszki bananowe z czekoladą 183

rozdrabniamy banana za pomocą widelca i ścieramy na grubych oczkach kostkę czekolady. Do banana z czekoladą wbijamy jajko i całość mieszamy. Dodajemy do płatków z jogurtem oraz wsypujemy mąkę. Wszystko mieszamy aż powstanie jednolita masa. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy placuszki (ok. 1,5 łyżki ciasta) na rumiano z każdej strony. W osobnym garnuszku roztapiamy czekoladę i polewamy nią

Emcia Pichci
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 328

pizzę czy pyszny chlebek naan - dobrze mieć je pod ręką lody Najlepiej te prawdziwe ze śmietanki, bogate w wapń, idealne jako samodzielna przekąska i dodatek do zapiekanych owoców czy ciasta z ich dodatkiem, poza tym podczas jedzenia organizm musi ocieplić ścianki żołądka, by je strawić, więc nie jest to taki morderczy deser, na jaki wygląda mrożona włoszczyzna Dobrze mieć świeżą(...)własnym domu także staram się zjeść chociaż jedno jabłko dziennie :) banany Moja Mama zajadała się tymi owocami, gdy była ze mną w ciąży i chyba wraz z jej mlekiem wyssałam miłość do nich, zawsze mam je pod ręką, gdyż są idealnym dodatkiem do masła orzechowego, placków, ciast i innych deserów masło orzechowe Świetny dodatek do sosów, deserów, kanapek czy naleśników

Cooking Monster
Makowy keks różą nadziany 130

marmoladą różaną. Można przygotować kilka dni wcześniej, z powodzeniem przetrwa. Pozostanie wilgotny i jeszcze smaczniejszy, gdy smaki się wymieszają. Weganie z powodzeniem mogą zamienić jajka na dwa średniej wielkości banany zmiksowane na mus. 100 g żytniej mąki chlebowej (typ 720) 100 g orkiszowej mąki tortowej 80 g słodziwa, u mnie erytrol 50 g maku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)misce mieszamy suche składniki. Dodajemy mokre i mieszamy na dość zwartą, gęstą masę. Dodajemy owoce i orzechy i mieszamy dokładnie. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy, wylewamy część ciasta. Pośrodku wykładamy spory pasek marmolady tak, aby pozostał ok. 1 cm ciasta dookoła, delikatnie rozsmarowujemy, wykładamy pozostałą część masy. Pieczemy w 180 st. C przez minimum godzinę, „do suchego

Kucharzyca
Babka bananowa (bez jajek, cukru i tłuszczu) 179

mnie rodzynki i nerkowce) Banany i awokado obieramy, a nastęnie rozgniatamy widelcem na papkę i łączymy z miodem i mlekiem (łyżką, nie mikserem).  W drugim naczyniu mieszamy razem mąkę, kakao, ziarenka wyjęte z laski wanilii, proszek i sodę. Do suchych składników przekładamy mokre, dodajemy bakalie i mieszamy łyżką aż się połączą. Nastęnie ciasto przekłądamy do keksówki wyłożonej papierem

Czary - gary w kuchni
Uchylam rąbka tajemnicy. I częstuję pysznymi drożdżówkami 155

wróciliśmy do domu dość późno i nie miałam już czasu na nic więcej. Użyłam dżemu, którego słoiczek znalazłam w szafce - poniżej podaję przepis, bo jego połączenie z puszystym, maślanym ciastem drożdżowym zrobiło furorę. Wszyscy się nim zajadali i chwalili ogromnie. Z całej blachy została jedna bułeczka, którą kolega zabrał dla żony (choć może zjadł po drodze do domu - tego(...)dżem: Rabarbar i banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać sokiem z cytryny i zasypać cukrem, odstawić na noc (może być do lodówki). Następnego dnia zagotować i gotować na niewielkim ogniu aż do otrzymania pożądanej konsystencji - im dłużej dżem jest gotowany, tym będzie gęstszy (w tym wypadku powinien byś dość gęsty, żeby nie wypływał z ciasta). Kiedy już jest gotowy

Pożeraczka, czyli raz adobrze