ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:290/428)

Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami 67

śniadanie, nieco zdrowsze niż zwykle. Placuszki bez cukru, z musem owocowym, wegańskie i bezglutenowe. Inspiracja blog Olgi Smile . Składniki na 4 patelnie placków: 250 g musu owocowego lub rozgniecionych bananów 250 g mleka roślinnego (ewentualne 1 lub 2 łyżki wody) 4 jabłka (650 g) Szara Reneta 100 g mąki z ciecierzycy, 100 g mąki jaglanej, 50 g mąki ryżowej(...)wymieszać mąki, proszek do pieczenia, cynamon. W drugiej misce wymieszać mus owocowy i mleko. Do mokrych składników dodać suche, wymieszać. Jabłka umyć, wydrążyć gniazda. Pokroić na ósemki. Wymieszać z ciastem. Odstawić na 10 min, ciasto ma mieć konsystencję kwaśniej śmietany, jeżeli tak nie jest, dodać łyżkę wody. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oleju, z obu stron na złoty

moj przepis na
Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami 109

śniadanie, nieco zdrowsze niż zwykle. Placuszki bez cukru, z musem owocowym, wegańskie i bezglutenowe. Inspiracja blog Olgi Smile . Składniki na 4 patelnie placków: 250 g musu owocowego lub rozgniecionych bananów 250 g mleka roślinnego (ewentualne 1 lub 2 łyżki wody) 4 jabłka (650 g) Szara Reneta 100 g mąki z ciecierzycy, 100 g mąki jaglanej, 50 g mąki ryżowej(...)wymieszać mąki, proszek do pieczenia, cynamon. W drugiej misce wymieszać mus owocowy i mleko. Do mokrych składników dodać suche, wymieszać. Jabłka umyć, wydrążyć gniazda. Pokroić na ósemki. Wymieszać z ciastem. Odstawić na 10 min, ciasto ma mieć konsystencję kwaśniej śmietany, jeżeli tak nie jest, dodać łyżkę wody. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oleju, z obu stron na złoty

moj przepis na
Owsiankowe zaskoczenie deserowe 135

Sezon na owsiankę trwa cały czas i przygotowujemy różne pyszności właśnie na bazie owsianki. Dzisiaj mam deser własnie dla Ciebie, delikatny, trochę wystrzałowy i nie za

Niezły Młynek
Chlebek bananowy 127

cynamonu cukier puder do posypania Przygotowanie: Banany obrać ze skórki, zblendować na gładką masę. Masło rozpuścić, przestudzić. Do masy bananowej  dodać jajka, mleko, ekstrakt i ostudzone masło, wymieszać na jednolitą masę. W drugiej misce wymieszać składniki suche: mąkę, cukier, proszek, cynamon. Połączyć składniki suche z mokrymi, szybko zmiksować do połączenia składników. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia

Cakes By Kejt
Bananowe gofry na kefirze 66

sody oczyszczonej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 jajka, 1 duży dojrzały banan, szczypta soli. Sposób przygotowania Najpierw oddziel białka od żółtek i ubij białka na sztywną pianę. Następnie pozostałe składniki zblenduj na gładką masę np. za pomocą ręcznego blendera. Na koniec wmieszaj delikatnie łyżką ubitą pianę z białek. Ciasto nakładaj do gofrownicy za pomocą chochelki. Nie trzeba dodatkowo smarować

Natka Pietruszki
Czekoladowe muffiny przepis na 12 sztuk 155

muffiny na zdrowych mąkach z bananem. Ostatnio sporo piekę muffinek, ponieważ uważam je za pożywne, zdrowe i dobre na śniadanie do lunchboxu. 150 gram mąki owsianej 50 gram mąki jaglanej 50 gram mąki lnianej 50 gram mąki kasztanowej (opcjonalnie, choć mąka kasztanowa jest bardzo zdrowa, można śmiało zastosować pełnej rutyny mąki gryczanej ) 2 banany bardzo dojrzałe ( moje ważyły 200 gram(...)jaja (weganie omijają ten składnik)  papiloty tulipany 12 sztuk Banany lekko zmiksować, dodaj mleko i olej. Zamieszać. Do miski przesypać suche składniki, zamieszać trzepaczką, wlać mokre składniki wymieszać ( teraz można wbić jaja). Do formy na muffinki włożyć papiloty i nakładać po 2, 2 i 1/2 łyżki ciasta. Wstawić do pieca nagrzanego na 190 stopni C i piec

AZgotuj!
Lekkie muffinki bananowe z borówkami 88

przepyszne i lekkie muffinki, bardzo szybkie do zrobienia. Muffinki są wegańskie, zamiast jajek użyłam bananów, które przy okazji nadaą słodyczy. Takie muffinki są zawsze dobrym pomysłem na deser, ale także na śniadanie czy przekąskę. Składniki (12-14 sztuk): 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 dojrzałe banany 3-4 łyżki ksylitolu (opcjonalnie) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka roślinnego(...)szklanka borówek Wykonanie: Borówki opłukać i osuszyć. Piekarnik nagrzać do 180ºC. Banany rozgnieść widelcem przełożyć do dużej miski, dodać olej, ksylitol oraz mleko i dobrze wymieszać. Następnie wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia i wymieszać do połączenia się składników (nie dłużej). Na koniec dodać borówi i delikatnie wymieszać. Ciasto nakładać do foremek na muffinki do ok. 2/3 wysokości. Piec

Healthy food explorer
Muffinki bez cukru (nadziane owocami) 107

cukrem pudrem. Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej (300 g) 1 duży, dojrzały banan 1 szklanka mleka 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 kostki roztopionego masła (100 g) dodatkowo  owoce (12 sztuk truskawek i borówek) Banana rozgnieść i wymieszać z jajkiem. Suche składniki wymieszać ze sobą. Dodać do nich roztopione, ostudzone(...)masło, masę bananową z jajkiem i wlać mleko. Za pomocą trzepaczki wszystko ze sobą wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Przełożyć ciasto, a na wierzch wcisnąć po jednej truskawce i borówce. Piec przez około 25 minut w  180°C  stopniach  (do zarumienienia ciasta i suchego patyczka) . Podawać po ostudzeniu. Składniki na muffinki przed i po wymieszaniu Muffinki

Ugotować
Wegański chlebek bananowy... 91

170stC. Przygotuj foremkę - wyłóż papierem do pieczenia. W średniej misce rozgnieć banany, dodaj olej i ektrakt waniliowy i dobrze wymieszaj. Wsyp m ą kę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól i szybko, ale delikatnie wymieszaj. Nie za długo. Jeśli mieszanka wydaje się za sucha użyj mleka. Przelej ciasto do foremki i piecz okolice 50 minut (zależy od piekarnika, trzeba

Lejdi of the house
JAGLANE PLACKI Z JABŁKAMI 59

łyżeczka cynamonu 2 jabłka średniej wielkości tłuszcz do smażenia zblenduj banana z jajkiem i kefirem dodaj płatki, odżywkę, proszek i cynamon – dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut jabłka obierz, wytnij z nich gniazdo nasienne i pokrój w plasterki ja na zdjęciach na rozgrzany tłuszcz nakładaj porcje ciasta (1 placek – 1 czubata łyżka), na cieście połóż plasterek jabłka

SandraFrej.com
Czekoladowe pankejki 107

borówka amerykańska lub inne ulubione dodatki (syrop klonowy, masło orzechowe, banany, mandarynki..) Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt naturalny (ewentualnie mleko), cukier i razem mieszamy. Dodajemy mąkę, kakao, szczyptę soli i sodę oczyszczoną (przed dodaniem najlepiej rozmieszać w 2-3 łyżkach mleka).  Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany i przy nakładaniu łyżką na patelnię

bistro mama
Bardzo bananowy chlebek bananowy 171

pieczenia. W misce ucieramy masło z cukrem. W drugiej miseczce ugniatamy banany widelcem, łączymy z jajkami i dodajemy do masła z cukrem. Dodajemy ekstrakt i mieszamy masę tak długo aż składniki dobrze się połączą. Dodajemy mąki i proszek do pieczenia, ew. kawałki czekolady. Mieszamy i przekładamy do foremki. Ciasto pieczemy ok 45 minut w nagrzanym piekarniku. Przed wyjęciem chlebka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chlebek bananowy 1130

Chlebek bananowy to mój ulubiony przepis na wykorzystanie przejrzałych bananów. To chleb bananowy, który zawsze się udaje a do tego jest super prosty do zrobienia i cudownie smakuje. Jest puszysty i wilgotny. - tylko 15 minut szykowania - nie musisz nawet używać miksera - bez ubijania osobno białka jajka - ciasto, które zawsze się udaje

AniaGotuje.pl
Placuszki serowe 142

oleju rzepakowego 200 g mąki pszennej tortowej WYKONANIE Banana i twaróg pognieść widelcem i przełożyć do miski. Dodać jajka, szczyptę soli, cukier trzcinowy i całość dobrze zmiksować. Następnie wlać mleko, olej rzepakowy i przesiać mąkę. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Na rozgrzaną patelnię wlewać chochlę ciasta, rozsmarować je na patelni (nie za cienko) i smażyć na złoty kolor na małym

Passions hobbies life
Ciasto z wiórkami kokosowymi bez pieczenia (wegańskie, bezglutenowe, bez dodatku cukru) 137

oleju kokosowego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli Masa: 4 dojrzałe banany 1 szklanka wiórków kokosowych pół szklanki orzechów nerkowca (wcześniej namoczonych przez ok. godzinę) 1/3 szklanki syropu wiśniowo-daktylowego (można zamienić na dowolny sok owocowy) 1/4 szklanki syropu daktylowego Dodatkowo: kilka łyżek wiórków kokosowych do posypania ciasta Przygotowanie: Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Spód: W malakserze

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania