ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:288/428)

Jabłkowe muffiny orkiszowe 256

łyżką. Na koniec oddajemy mleko i również mieszamy. Wilgotne ciasto wykładamy do foremek na muffiny i dekorujemy borówkami lub malinami. Pamiętamy, że muffiny lekko urosną. Wstawiamy do piekarnika na 35 do 40 minut na 175 stopni Celsjusza. PORADY Jabłka można zastąpić na przykład gruszkami lub innymi owocami, na przykład bananami. Trzeba tylko pamiętać, że im bardziej soczyste owoce (im więcej

Królestwo Deserów
Smoothie ananasowe z kurkumą 180

sałatek owocowych czy mięsnych, ale także jako dodatek do ciast i słodkich deserów. W towarzystwie kurczaka czy owoców morza idealnie prezentuje się w daniach głównych. Smakuje wyśmienicie również na ciepło. Można go grillować lub opiekać w piekarniku.” Smoothie ananasowe z kurkumą. Składniki: - 1/2 świeżego dojrzałego ananasa – 1 dojrzały, zamrożony banan – 1 pomarańcza – 1/2 puszki mleka kokosowego

mojewypiekiinietylko
Naleśniki razowe 231

okrągło, a najbardziej te z serem i  bananem. Dziś zrobiłam z maki razowej i były jeszcze lepsze niż tradycyjne. Spróbujcie są przepyszne :) Składniki: 1,5 szklanki mąki razowej 1 szklanka mleka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładką masę. Na mocno rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem

magiczna kuchnia Kasi
Lekki sernik dyniowy na otrębowym spodzie 229

mąki, żeby wyszedł puszysty i rozpływający się w ustach ;) Ciasto jest niesamowicie proste do wykonania, dlatego zachęcam, nie będziecie żałować! :) Składniki: Spód: 3/4 szklanki otrębów pszennych (30g) 2/3 szklanki otrębów owsianych 100g jogurtu naturalnego 4 łyżki brązowego cukru żółtko Masa twarogowa: 500g chudego sera 200g dyni (najlepiej Hokkaido) dojrzały banan 3 jajka+ białko 60g cukru trzcinowego 15g cukru waniliowego

Czerwona Porzeczka
Super babki ;) 335

foremki wkładamy trochę ciasta, nakładamy budyń i dopełniamy ciastem do maksymalnej wysokości foremki. Pieczemy ok 20min w temp.180st. Wykładamy na kratkę do ostygnięcia. Na zdjęciu są babeczki ciemne, bo dodałam kakao 2 łyżki. Można zrobić babeczki bez budyniu ale np z kawałkami pokruszonej czekolady. Ja robię też z bananem. A najbardziej lubię z budyniem i czekoladą. I jeszcze jedno

Olikowa kuchnia
Gofry z mąki ryżowej 154

ryżowej: Zaczynamy od bananów, obieramy je i rozgniatamy widelcem. Do misy miksera wsypujemy mąki, proszek do pieczenia, cukier, wiórki kokosowe – mieszamy wszystko. Następnie do miseczki wsypujemy mielone siemię lniane, zalewamy je 6 łyżkami wrzątku, mieszamy i odstawiamy na minutkę. Do miski dodajemy pozostałe składniki: wodę, mleko, zaparzone siemię lniane, aromat, olej.Potem miksujemy wszystko na gładkie ciasto. Następnie rozgrzewamy maszynę

Dorota Smakuje
Bezglutenowe orzechowe gofry z tropikalną owocową sałatką ( Gluten & White sugar free) 252

świeżych sezonowych owoców jeszcze sporo czasu... Dzisiaj proponuję odchudzone gofry w doborowym towarzystwie. Same gofry wykonane są z mielonych na drobną mączkę podprażonych orzechów włoskich, mące gryczanej oraz ryżowej. Ciasto nie zawiera więc glutenu, a smak gofrów jest taki,że z pewnością do nich będziecie wracać. Przeważnie są kojarzone z dużą ilością bitej śmietany oraz owoców jagodowych. U mnie lżejsza(...)sody oczyszczonej  1/2 łyżeczki octu jabłkowego  350 ml wody  Na sałatkę :  200 g dojrzałej papai wraz z pestkami  200 g dojrzałego mango 100 g banana (1 szt) 1 dojrzałe kiwi 20 g suszonej żurawiny  20 g borówki amerykańskiej 2 mandarynki  1 łyżka nasion chia  sok z 1/4 cytryny lub limonki  listki

vaniliowoczekoladowa
Babeczki z bananem 167

Składniki: 3 jajka 1/3 szklanki erytrolu 1 opakowanie skyru 60 g mąki pszennej 60 g mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1

czarrna od kuchni
Bananowy deser chia 131

Deser chia w tej wersji wyjątkowo dobrze smakuje dzieciom. Jeśli szukasz zdrowego deseru dla dziecka lub lżejszej alternatywy dla tradycyjnych lodów lub ciast - ten deser jest

Wiszniówka
527. Zaspałam!! 201

Bananowe pancakes z sosem orzechowym* *masło orzechowe + mleko (na zdjęcia nawet nie patrzcie, bo nie warto) W biegu smażę placki, gdzieś pomiędzy krojeniem chleba a

More food, love and dreams
Czekoladowe muffiny na jogurcie 281

lodówce. Zagoniłam córkę do mieszania składników, potem do nakładania ciasta. Wszystko poszło szybko i sprawnie. Co 30 sekund lądowała przy piekarniku, żeby sprawdzić czy babeczki rosną. Zdecydowanie urosły. Tzn. finalnie nie wyszły jakoś wybitnie puszyste, ale moim zdaniem upiekły się właśnie w punkt. Coś między brownie a puszystym ciastem drożdżowym. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :). I teraz(...)róbcie tego za długo, mieszamy tylko do połączenia składników. Ciasto wykładamy do foremek na muffinki wyłożonych papierowymi papilotkami do 3/4 wysokości, wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 minut lub do suchego patyczka. Moje babeczki oblałam gorzką czekoladą roztopioną z odrobiną mleka i posypałam poszatkowaną gorzką czekoladą. Podobne przepisy: Muffiny z bananem i masłem orzechowym Muffiny dyniowe z czekoladą i orzechami

Kardamonovy
Bananowe babeczki z migdałami i masłem orzechowym 164

kilka składników, a wyczarujemy babeczkowe pyszności :) Spróbujcie :) Składniki ( 12 sztuk):   2 dojrzałe banany 1 jajko 1 łyżka masła orzechowego 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1/3 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki posiekanych migdałów Przygotowanie: Banany rozgniatamy widelcem. Dolewamy do nich jajko, olej, mleko, masło orzechowe oraz cukier. Mieszamy. W osobnej(...)miseczce przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, które przesypujemy do mokrych składników i delikatnie mieszamy drewniana łyżką. Siekamy  migdały i łączymy je z pozostałymi składnikami. Ciasto przelewamy do papilotek włożonych do foremki na babeczki (do wysokości 3/4 papilotki) i wstawiamy do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika na około 35 minut (sprawdzić patyczkiem czy upieczone).  Po przestudzeniu posypuje cukrem

ChilliJemy
Orzechowo-kakaowe muffinki 130

mini babeczek): 120g masła orzechowego gładkiego 1 dojrzały banan 1 jajko 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  opcjonalnie: 1-2 łyżki syropu daktylowego lub klonowego, posiekane orzeszki ziemne olej kokosowy lub roślinny do wysmarowania foremek i mąką ryżowa do wysypania. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na jednolite ciasto. Foremki na muffiny posmarować olejem, oprószyć mąką ryżową, każdą

Obiad gotowy
Ciasteczka owsiano-bananowe z czekoladą i orzechami 173

gorzkiej czekolady 50g śliwek 50g orzechów (dałam włoskie) Banana rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkiem, cukrem i roztopionym masłem kokosowym. 2/3 szklanki płatków owsianych zmielić w młynku do kawy (nie za drobno), wsypać do masy bananowej. Dodać mąkę, proszek, płatki owsiane, wymieszać. Czekoladę i orzechy posiekać, śliwki pokroić, wsypać do ciasta, wymieszać. Ciasto powinno być lekko klejące, ale gęste. Blachę wyłozyć

Obiad gotowy