kilka składników, a wyczarujemy babeczkowe pyszności :) Spróbujcie :) Składniki ( 12 sztuk): 2 dojrzałe banany 1 jajko 1 łyżka masła orzechowego 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1/3 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki posiekanych migdałów Przygotowanie: Banany rozgniatamy widelcem. Dolewamy do nich jajko, olej, mleko, masło orzechowe oraz cukier. Mieszamy. W osobnej(...)miseczce przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, które przesypujemy do mokrych składników i delikatnie mieszamy drewniana łyżką. Siekamy migdały i łączymy je z pozostałymi składnikami. Ciasto przelewamy do papilotek włożonych do foremki na babeczki (do wysokości 3/4 papilotki) i wstawiamy do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika na około 35 minut (sprawdzić patyczkiem czy upieczone). Po przestudzeniu posypuje cukrem
ChilliJemymini babeczek): 120g masła orzechowego gładkiego 1 dojrzały banan 1 jajko 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie: 1-2 łyżki syropu daktylowego lub klonowego, posiekane orzeszki ziemne olej kokosowy lub roślinny do wysmarowania foremek i mąką ryżowa do wysypania. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na jednolite ciasto. Foremki na muffiny posmarować olejem, oprószyć mąką ryżową, każdą
Obiad gotowygorzkiej czekolady 50g śliwek 50g orzechów (dałam włoskie) Banana rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkiem, cukrem i roztopionym masłem kokosowym. 2/3 szklanki płatków owsianych zmielić w młynku do kawy (nie za drobno), wsypać do masy bananowej. Dodać mąkę, proszek, płatki owsiane, wymieszać. Czekoladę i orzechy posiekać, śliwki pokroić, wsypać do ciasta, wymieszać. Ciasto powinno być lekko klejące, ale gęste. Blachę wyłozyć
Obiad gotowyłyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: olej/masło do smażenia Banana należy rozdusić widelcem na gładkie puree i następnie kolejno bardzo dokładnie zmiksować z żółtkiem, mąką oraz sodą oczyszczoną. Na końcu do masy delikatnie wmieszać uprzednio ubitą na sztywno pianę z białka. Na patelnię z odrobiną rozgrzanego tłuszczu wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placek.) Placuszki smażyć
Di gotujejogurt,śmietana,powidła . Przygotowanie: 1.W misce rozgniatamy widelcem banana. 2.Dodajemy mleko,jogurt,jajko,cukier,sól,proszek. 3. Dokładnie łączymy za pomocą widelca lub trzepaczki kuchennej . 4. Następnie na koniec dodajemy mąkę. Mieszamy dokładnie. Masa nie będzie bardzo gęsta . 5. Rozgrzewam olej na patelni,za pomocą łyżki (dużej) nabieram porcje ciasta i robię placuszki średnica ok 5 cm. 6. Smażę
Gotowanie Patkilubi mocno słodkie wypieki radzę użyć mlecznej czekolady Banany rozgnieść widelcem, dodać jaja, mleko, olej i brązowy cukier i całość krótko zmiksować do połączeniu składników. Suche składniki wymieszać i dodać do mokrych - zmiksować do połączenia składników. Czekoladę posiekać nożem na drobne kawałki - maksymalnie 0,5 cm - i dodać do ciasta. Wymieszać całość i nakładać do przygotowanych papilotek. Można nakładać
Ze smakiem bez glutenumalutkiej rączce. Polecam! (około 12 sztuk) 1,5 banana 3 łyżki kaszy manny (płaskie) 1 jajko Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia (można użyć masła) Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć
Di gotujelubi mocno słodkie wypieki radzę użyć mlecznej czekolady Banany rozgnieść widelcem, dodać jaja, mleko, olej i brązowy cukier i całość krótko zmiksować do połączeniu składników. Suche składniki wymieszać i dodać do mokrych - zmiksować do połączenia składników. Czekoladę posiekać nożem na drobne kawałki - maksymalnie 0,5 cm - i dodać do ciasta. Wymieszać całość i nakładać do przygotowanych papilotek. Można nakładać
Ze smakiem bez glutenusody oczyszczonej *można całkowicie pominąć do dekoracji: orzechy, dżem Banana i masło orzechowe zblenduj lub rozdrobnij widelcem. Dodaj kleik i szczyptę soli. Sprawdź, czy dla Ciebie masa będzie wystarczająco słodka, dla mnie była ale to kwestia gustu, zawsze możesz dodać 3 łyżki brązowego cukru czy tez syropu z agawy. Porcje ciasta nabieraj łyżką, formuj kilki i lekko je rozpłaszcz. Piecz
greenscarfmimo wszystko uważamy za udaną a przed nami jeszcze ciasto drożdżowe z tym słodzikiem 😄 Składniki: Beza bez cukru -3 białka -4 łyżeczki Tagatesse -szczypta soli Zapiekana „owsianka” -płatki jaglane -płatki gryczane -płatki owsiane -migdały w płatkach -gorzka czekolada (u nas surowa Cocoa) -owoce: maliny, jeżyny, truskawki, porzeczki (u nas mrożone), banan, jabłko. -cynamon Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną
Candy PandasSerniczki a raczej deserki, są pyszne i sycące. Przygotowałam je ponieważ nie zawsze mam ochotę piec ciasto a serniczki na zimno sprawdzają się zawsze i o każdej porze roku. Polecam(...)SKŁADNIKI : 400 ml śmietanki 30 % 2 cukry waniliowe 2 serki waniliowe po 150 g 1 płaska łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szklance gorącej wody 1 galaretka truskawkowa banan, mandarynki, borówki do deserków
Kulinarne Fantazje Mariolidanie tanie, szybkie, sycące i fajnie podzielnie. Placki sprawdzają się na śniadania, kolacje i na lunch do śniadaniówki. Placki to danie zero waste – można do nich dorzucić dojrzałe banany, gruszki czy resztki kasz. Placki lubią dzieci! Tym razem chciałam zaprosić was do wypróbowania przepisu na placki z gruszką – naprawdę pyszne! PRZEPIS NA PLACKI Z GRUSZKĄ Składniki na placki(...)posiekanych daktyli lub garstka rodzynek 2 łyżki oleju kokosowego roztopionego + odrobina do smażenia 2 duże gruszki Jak zrobić placki z gruszką: Do miski wrzucamy składniki, miksujemy mikserem na gładkie ciasto – powinno być gęściejsze niż na naleśniki, ale nadal lekko lejące. Dodajemy posiekane daktyle i gruszkę pokrojoną w małe plasterki. Rozgrzewamy patelnię, smarujemy ją niewielką ilością oleju kokosowego. Łyżką wylewamy
Dorota Smakujeokoło 105 kcal na 100g. Racuchy z jabłkami bez drożdży są przede wszystkim: puszyste i mięciutkie proste i szybkie w wykonaniu (brak drożdży i oczywiście potrzeby czekania na wyrastanie ciasta) tanie (podstawowe produkty, które zapewne każdy ma w domu) Składniki: Szklanka to pojemność 250 ml. Jajka powinny być oczywiście w temperaturze pokojowej, a mleko lekko podgrzane. 2 szklanki mąki pszennej(...)jabłka wrzucam do przygotowanego ciasta i mieszam za pomocą łyżki. Krok 5 . Ubijam białka na sztywną pianę i dodaję ją do masy ciasta, stopniowo i delikatnie mieszając łyżką. Krok 6 . Na dużej, żeliwnej patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju (do każdej kolej serii racuchów dolewam 1 łyżkę oleju). Na rozgrzany olej nakładam za pomocą łyżki porcje ciasta i formuję placuszki. Smażę
Ania gotujekońcu! Zrobiłam ciasto z soczewicy, które już dawno miałam w planach, a to dzięki odbywającemu się obecnie konkursowi „BLOGERZY ODKRYWAJĄ WALORY OLEJU RZEPAKOWEGO”. Wiecie o nim? Bierzecie udział? Główna nagroda jest moim, a także mojej Mamy wielkim marzeniem. Nie ukrywam, że taki sprzęt, jak KitchenAid Artistan bardzo by się przydał w naszej skromnej kuchni :) Od razu poszerzyłby się zakres możliwości(...)natomiast ryż po 35 minutach. Ostudzamy. Banana i jabłka z miodem blendujemy na mus. To samo z orzechami, jeżeli mamy w całości. Ostudzoną soczewicę i ryż również blendujemy na średnio gładką masę. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i blendujemu, do uzyskania jednolitej konsystencji. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik mocno nagrzewamy w 180*, gdzie ciasto będziemy piekli 45 minut. Po wyciągnięciu
Zdrowie na języku :Pbiały cukier to już w ogóle bomba! A więc smacznego! Składniki na 12 dużych muffinek: puszka 320 g (po odsączeniu) fasoli czerwonej 3 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 1 banan 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia polewa: 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu Przygotowanie: Fasolę bardzo dokładnie płuczemy(...)letnią wodą. Osuszamy i blendujemy razem ze wszystkimi składnikami na gładką masę. Przekładamy do silikonowych foremek na muffinki lub papierowych ale takie muszą być umieszczone w specjalnej formie, ponieważ ciasto jest dość rzadkie. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Muffinki polewamy czekoladową polewą przygotowaną
Życie zaczyna się w kuchni