ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:294/428)

Tort z czekoladowym kremem z suszonych śliwek 97

dodatku cukru) 1 łyżka (15 ml) octu jabłkowego Poncz: 2 dojrzałe i soczyste pomarańcze 1/4 szklanki (60 ml) przegotowanej wody Krem: 400 g suszonych śliwek węgierek 2 duże banany 4 łyżki (60 ml) kakao Dodatkowo do dekoracji: pomarańcze, mandarynki, granat Wykonanie: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Do większej miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wsypujemy cukier(...)mieszamy. W niewielkiej misce mieszamy olej, ocet i mleko roślinne aż pojawią się grudki przypominające ścięte mleko (to prawidłowa konsystencja). Dolewamy to do mieszanki z mąką i mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Potrzebujemy dwa takie biszkopty do naszego tortu i najlepiej upiec je jednocześnie w oddzielnych foremkach (przynajmniej ja tak robię :)). Pieczemy w temperaturze 180 stopni

Lamarida.pl
Pieczone placuszki kokosowe z twarogu 61

wodę. Zapraszam do skorzystania z prostego przepisu! Składniki (20 sztuk): 250g twarogu półtłustego, 1 duży dojrzały banan, 2 jajka, łyżeczka sody oczyszczonej, ½ szklanki mąki kokosowej, ¼ szklanki mąki orkiszowej jasnej, 4 łyżki oleju kokosowego. Antoś poleca! Sposób przygotowania Najpierw rozgniatamy banana widelcem. Następnie dodajemy do niego twaróg i ponownie wszystko rozgniatamy i mieszamy. Później dodajemy jajko oraz płynny olej kokosowy (można(...)podgrzać w garnuszku). Mieszamy. Na koniec wrzucamy mąki oraz sodę oczyszczoną i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą łyżki. Delikatnie je spłaszczamy. Pieczemy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez około 25 minut. Smacznego! 1 PLACUSZEK, TO: około 76kcal Białko

Natka Pietruszki
Sernikobrownie FIT | Czekoladowe ciasto z serem 83

Sernik, albo brownie? Oto jest pytanie. A może po prostu pyszne, rozpływające się w ustach połączenie mocno czekoladowego ciasta i kremowego sernika z delikatną nutą wanilii

Fitsweet.me
Tofurniczki z patelni 103

kawałki i rozdrobnij za pomocą widelca na mus. Do rozdrobnionego banana dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz jajko. Tofu odciśnij z nadmiaru wody używając do tego papierowego ręcznika. Następnie rozkrusz je i dodaj je do pozostałych składników. Masę wymieszaj bardzo dokładnie. Potem rozgrzej patelnię. Wykładaj na nią niewielkie ilości ciasta i smaż ok. 2 minut. Gotowe tofurniczki podawaj z ulubionymi

365 dni dookoła kuchni
Mega orzechowy chlebek bananowy 134

rozpuszczamy w małym garnuszku masło i delikatnie je studzimy. Do bananów dodajemy cukier, jajko i rozpuszczone masło. Mieszamy łyżką. W małej miseczce przesiewamy mąkę i sodę. Sypkie składniki wrzucamy do mokrych i mieszamy. Przygotowane wcześniej orzechy i ciasteczka drobimy (mogą być duże kawałki orzechów) i przesypujemy do masy. Przygotowane ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstawiamy

ChilliJemy
Dlaczego tak trudno zerwać z cukrem? Przepis na pełnoziarniste ciasto pomarańczowe bez cukru 115

kakaowy Serniko-brownie Sernik z brzoskwiniami Kakaowo-waniliowy torcik PEŁNOZIARNISTE CIASTO POMARAŃCZOWE BEZ CUKRU Czas przygotowania 15 minut + 50-60 minut pieczenia Składniki na małą keksówkę 20 cm 90 g mąki owsianej 30 g mąki kokosowej 30 g mąki orkiszowej 20 g budyniu śmietankowego bez cukru 2 jajka 2 banany  Pomarańcza Soda/proszek do pieczenia Banany zblendować z pomarańczą

HealthyCreations
Koktajl malinowy 171

Maliny to pyszne, niskokaloryczne owoce, doskonale nadające się na wszelkiego rodzaju desery. Zapewniają uczucie sytości i dostarczają dużo cennego błonnika. Jeśli chcesz aby koktajl miał rzadszą

KUCHNIA POLSKA
Placuszki kokosowe – potrójna siła 159

dodatkami mogą okazać się bita śmietana z mleczka kokosowego , ananas, banany czy pomarańcza. Wybór należy do Ciebie. Pytania i odpowiedzi: Czy mogę zamiast mąki kokosowej użyć więcej wiórek? Jasne że tak! Placuszki nadal wyjdą pyszne. Czy mleczko kokosowe mogę zastąpić mlekiem kokosowym domowej roboty? Tak, ale uważaj na konsystencję ciasta! Na blogu znajdziesz przepis na domowe mleko kokosowe . Jak zrobić

Blendman
MUFFINKI CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI 154

Miękkie i wilgotne czekoladowe muffinki z chrupiącą skorupką na wierzchu i orzechami włoskimi w środku. Super szybkie do zrobienia, ładnie wyrastają i długo zachowują świeżość. Ciasta

cool and minty
Jednoporcjowe ciasto kokosowe z jagodami goji 153

wypróbować mąkę kokosową i jagody goji. Na pierwszy rzut przygotowałam ciasto z tej mąki i z dodatkiem jagód goji. Wszystko wyszło genialnie! Mąką ma specyficzny kokosowy smak, więc pozostałe składniki świetnie się komponowały! Składniki: 4 łyżki mąki kokosowej 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 tabletek słodziku 1 banan 5 łyżek wody gazowanej aromat śmietankowy jagody goji - do dekoracji

Truskawkowa Fiesta
Kanapka z Arbuza 159

Sezon arbuzowy już się rozpoczął, można kupić piękne i słodkie arbuzy dosłownie wszędzie, cena też jest odpowiednia. Możliwości podania tego słodkiego owocu są przeróżne. Ja dzisiaj

Niezły Młynek
Zielone smoothie ze szpinakiem 151

Zielone smoothie ze szpinakiem to dietetyczny koktajl dostarczający nam niezbędnym mikro i makro- elementów. Szpinak jest bogaty zarówno w beta- karoten, potas i żelazo. Tym razem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowe muffinki 130

Czekoladowe muffinki to szybki, prosty i niezwykle smaczny przepis na domowy deser. Wykonane w ten sposób muffinki z całą pewnością w błyskawicznym tempie znikną ze stołu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto na zakwasie lievito madre z rodzynkami i cynamonem 71

jest to trudne w przygotowaniu ciasto, wymaga tylko dobrego planu i cierpliwości. Żeby upiec to ciasto musimy wcześniej przygotować zakwas lievito madre. Dopiero trzeciego dnia od nastawienia lievito madre możemy zrobić ciasto. Według przepisu Gucia już wyrośnięte ciasto smarujemy masą cynamonową, zwijamy i układamy w foremkach (np. keksówkach). Wprowadziłam pewną modyfikację, ciasto zwinęłam w rulon, następnie rulon połączyłam w wieniec(...)rozpoczęcia fermentacji, pracy drożdży i bakterii kwasu mlekowego używa się  we Włoszech oliwy albo miodu. W południowych Włoszech dodaje się sok pomidorowy, a w Ameryce Łacińskiej dojrzałe banany lub winogrona. Można dodawać także moszcz winogronowy, cukier, rodzynki.”  Fragment tekstu pochodzi z wpisu Ani z blogu Kuchennymi drzwiami . Ania pisze o tym,  jak zrobić, przechowywać i dokarmiać

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania