stanowi wyborne ciasto. Składki na biszkopt: 5 jaj, niepełna szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 5 łyżek oliwy, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Nasączenie: 100g masła, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 2 łyżki mleka. Przełożenie: 250ml śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny, 1/4 szklanki wody, 2 banany
Słodki Zakątekborówki do podania Banany rozgniatam na pastę. Mieszam z jajami, olejem, mlekiem, sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodaję mąkę, płatki owsiane, siemię lniane i posiekaną czekoladę. Dokładnie mieszam wszystkie składniki i przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 55 minut. Po upieczeniu studzę ciasto, a następnie kroję i podaję
Mango PapajaWlej pierwszą porcję ciasta (podziel je tak, aby wyszły przynajmniej 4 naleśniki; mi wyszło 6 sztuk) i smaż na pełnym ogniu przez ok. 1-2 minuty. Z drugiej strony smaż już krócej ok. pół minuty. Naleśniki podałam z kremem malinowym, który przygotowałam poprzez wymieszanie widelcem połowy opakowania gęstego jogurtu typu greckiego z kawałkiem banana i garścią malin
Zdrowie na języku :PCiasto czekoladowe z cukinią Wilgotne, gęste, zdrowe i pyszne! Składniki: - 2 średnie cukinie - 2 gorzkie czekolady najlepiej powyżej 70% - 200g jogurtu naturalnego - 100g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej - 1/2 szklanki mąki kokosowej - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki kakao - 2 łyżki miodu - 1 dojrzały banan - 5 jaj Sposób przygotowania: - masło rozpuść w rondelku
MintTasteowsianych bezglutenowych 1 dojrzały banan 2 1/2 szklanki wody Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy w blenderze. Wylewamy porcję masy na rozgrzaną gofrownicę (można posmarować ją wcześniej olejem kokosowym) i pieczemy przez około 5-8 minut aż do uzyskania złotego koloru. Podajemy z domowym dżemem lub ulubionym syropem i owocami. Smacznego! * Przepis pochodzi od Anji . Dwuskładnikowe ciasto na gofry wymaga tylko zmiksowania
Lamarida.plowsianych 1 duży dojrzały banan 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka płatków migdałowych 1 jajko szczypta sody oczyszczonej olej do smażenia A jak to zrobić: Płatki owsiane zmielić na mąkę. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać na gładka masę. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka. Niewielką ilość ciasta nakładać na rozgrzaną i delikatnie
Kuchnia w opałachwymieszać wszystkie suche składniki. Banany zmiksować w blenderze lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków tak by powstała gładka masa. Bananowy mus dodać do sypkich składników, wlać ekstrakt waniliowy i całość dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Powstałą masę przełożyć do przygotowanej formy. Wyrównać wierzch dłońmi, łyżką lub przy pomocy małego wałka do ciasta. Piec około 25 minut
maniapieczeniaDla wszystkich wielbicieli koktajli dziś w wersji śniadaniowej. Koktajl ten jest bombą energetyczną, witaminową i odżywczą. Poza tym smakuje obłędnie! Co potrzebujesz na
IzaGotujelekkie słodkości niż "ciężkie" ciasta z masą. W ten weekend proponuje wykorzystać w kuchni kaszę jaglaną. Od kilku miesięcy raczę się nią na wiele sposobów i myślę, że zostanie ze mną na stałe. Deser nie jest bardzo słodki więc jeśli lubicie się porządnie "docukrzyć" proponuje dorzucić podwójną ilość słodzika. Składniki 1/2 szklanka kaszy jaglanej banan 2 łyżeczki ksylitolu
ciastkarnia na kruchym spodziedługie- będą twarde. Wlewając ciasto do formy starać się robić to szybko, aby góra i dół gofra był tyle samo czasu pieczone. Po upieczeniu gofry studzić na kratce, nie układać ich jeden na drugim by nie zmiękły. Z przepisu wychodzi 12 gofrów. Podawać według upodobań, kto co lubi. U mnie były z dżemem wiśniowym, bananem, kiwi i bitą śmietaną. Dobre
Kuchcik gotujeMamy znów coś dla wegańskich świrów (w pozytywnym sensie oczywiście) oraz słodyczowych freaków takich jak my, którzy lubią poznawać nowe smaki. Kiedyś idąc na przyjęcie do
Candy PandasNa śniadanie polecam pożywny koktajl brzoskwiniowo - bananowy. Taki koktajl to pyszne i pełnowartościowe śniadanie, które dostarczy nam mnóstwo energii, a przygotować je można błyskawicznie :) Składniki: 1/2
kuchnia doskipolecam, zważywszy iż są dość łatwe w przygotowaniu. Smakują i chrupią nawet po dwóch tygodniach, oczywiście dobrze przechowywane. Dla osób na diecie polecam przepis na Ciasteczka owsiane FIT z bananem, żurawiną i suszoną morelką – bez cukru, bez mąki, bez tłuszczu . Składniki: (15-20 ciasteczek) 110 g masła 1 jajko 100 g mąki pszennej 50 g płatków owsianych 50 g mielonych(...)laskowe, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Do suchych składników dodaj rozpuszczone masło. Dobrze wymieszaj. Następnie dodaj rozbełtane jajko i wymieszaj ponownie. Dorzuć żurawinę lub rodzynki. Nakładaj łyżką porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Spłaszcz lekko, nadając okrągły kształt (układaj ciasteczka w odstępach, żeby podczas pieczenie nie złączyły się ze sobą). Ciasteczek wychodzi na dwie blachy, więc upiecz
Moja Delicjabazą dla wszystkich smaków, ale dodatek różnych owoców i bakalii sprawia, że każdy z batonów jest inny. Połączone smaki bardzo dobrze się dopełniają – przykłady to kokos & banan, jabłko & cynamon, czy też kakao & malina. Batony są miękkie, słodkie i potrafią świetnie zwiększyć naszą energię! LIO SHAKES Lio shakes to sproszkowane liofilizowane owoce i warzywa, czyli koncentrat(...)intensywny zapach buraka i truskawki. Smak również jest bardzo silny, dzięki temu lio shake sprawdza się jako dodatek do koktajli, ale i wszelkich innych dań – truskawkę użyłam do ciasta pierogowego i ten przepis dzisiaj przedstawiam Wam poniżej Buraka planuję użyć do makaronu. Ciasto: 350 g mąki (50 g żytniej, 50 g z ciecierzycy, 250 g pszennej) 50 g oliwy
Via Gustojogurtu greckiego Truskawki Banan Odrobina miodu Kilka listków mięty (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Zmiksuj orzechy, daktyle i miód w blenderze. Nie muszą być rozdrobnione na proszek – mogą zostać nieco większe kawałki. Przełóż do foremki (koniecznie z wyciąganym dnem), rozprowadź równomiernie po dnie i bokach a następnie mocno dociskaj palcami, tak żeby orzechy utworzyły zwarte „ciasto”. Zadbaj o to, żeby
Niedzielny kucharz