ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:310/428)

Recenzja książki „Make Cooking Easier – Przepisy na cztery pory roku” Zosi Cudny 191

ciasto z orzechami laskowymi, placuszki z twarogiem, miodem i skórką z cytryny, krem ze świeżego groszku cukrowego czy też kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym. Kto nie miałby na to wszystko ochoty? Ja mam! :) Przepisy są napisane w zwięzły i zrozumiały sposób. Ogromną ich zaletą są zdjęcia z przygotowań. Ja na początek skusiłam się na owsiankę z karmelizowanymi bananami

Mienta blog
Bananowe ciasto bez pieczenia 163

Masa bananowa: 6 bananów 20 g żelatyny Masa śmietanowa: 400 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru 10 g żelatyny   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Banany obieramy, miąższ miksujemy, dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Odstawiamy w chłodne miejsce, by lekko stężała…inaczej krakersy załapią falę i popłyną ;) Na dno blaszki kładziemy warstwę krakersów, wylewamy tężejącą(...)miksera mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Wylewamy na warstwę krakersów. Ponownie wstawiamy do lodówki. W tym czasie rozrabiamy galaretki w nieco mniejszej ilości wody, studzimy. Wylewamy jako ostatnią warstwę naszego ciasta. Do lodówki i po kilku godzinach możemy rozkoszować się smakiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Ciasto z masą serową, galaretką i owocami 225

Ciasto bardzo podobne do Truskawkowego pocałunku , tyle że zamiast dawać owoce do środka ułożyłam je na wierzchu i zalałam galaretką. Pyszna masa serowa i klasyczny biszkopt to sprawdzone połącznie, więc wcale nie byłam zaskoczona że wyszło tak smacznie ;) SKŁADNIKI: (na formę ok 24x34 cm) Biszkopt: 6 jajek   1 szkl cukru   1 szkl mąki   1 łyżeczka proszku(...)galaretki cytrynowe   2 szkl wrzątku   500 ml śmietanki 30%  2 śmietan fixy (można pominąć)   3-4 łyżki cukru pudru Wierzch: 2 galaretki brzoskwiniowe 3 banany 3 brzoskwinie borówki lub inne owoce 1. 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 3 szkl wrzątku. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szkl wrzątku. Odstawić obie do ostygnięcia. 2. Biszkopt:   Białka

Kto ugości moich gości?
Babka z herbatą matcha 96

Szukałam pomysłu na nietypową babkę, a ze córka lubi bardzo herbatę matcha to gdy ten przepis wpadł mi w ręce postanowiłam właśnie, że ta babka pojawi

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Marchewkowe muffiny z nadzieniem truskawkowym 257

suche” składniki: 400 g mąki pszennej płaska łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia czubata łyżeczka cynamonu czubata łyżeczka kardamonu szczypta soli „mokre” składniki: 2 średnie banany 160 ml oleju roślinnego 100 g cukru nadzienie: 12 dużych truskawek lub około 150 g dobrej jakości dżemy truskawkowego 6 kostek czekolady Przygotowanie: Suche składniki najlepiej przesiej, lub wymieszaj(...)dzięki temu będą bardziej puszyste i lepiej wyrosną. Morke składniki zblenduj na gładką masę, a marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Całośc wymieszaj. Do każdej papilotki nałóż łyżkę ciasta, na to łyżeczkę dżemu i drugą łyżkę ciasta. Jeżeli użyjesz świeżych truskawek to wypełnij ciastem papilotki do 2/3 wysokości i wciśnij truskawę w środek „dupką” do dołu. Piecz

greenscarf
Krem czekoladowy z awokado (wegański) 128

Krem czekoladowy z awokado to pyszna wersja nutelli w wersji wegańskiej i przede wszystkim zdrowej! Ja na żadnej diecie nie 

Kolorowy Przepisownik
Placuszki z ricottą z musem malinowym 189

Placuszki z ricottą z musem malinowym to jedno z naszych ulubionych dań na weekendowe śniadanie. Swój delikatny smak placuszki zawdzięczają ricotcie. Najlepiej jak kupicie, taką prawdziwą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deser w stylu FIT 145

27.02.2018 Jeżeli mamy ochotę na coś słodkiego w nieco odchudzonej wersji szczerze polecam. Zadowoli dużych i małych łasuchów. Składniki 400 g świeżych malin lub mrożonych, może

gotuj ze mną
BEZGLUTENOWA TARTA CZEKOLADOWO-BANANOWA 240

smakiem bardzo przypominające inne, znane czarne ciastka. Smakują rewelacyjnie! Są miękkie, ale zarazem kruche i delikatne. Idealne do podjadania, kiedy macie ochotę na coś słodkiego! Ja postanowiłam jednak przygotować ciasto z ich dodatkiem – posłużyły mi jako kruchy spód do pysznej czekoladowo-bananowej tarty, która zachwyciła całą moją rodzinę ( rodzinę, która kocha gluten! ). Spróbujcie! Tarta jest fantastyczna! SKŁADNIKI: ( tortownica(...)Chocolate O’s Schär – 1 op * masło – 100 g MASA CZEKOLADOWO-BANANOWA * czekolada mleczna i czekolada biała ( bezglutenowa ) – po 50 g * puree bananowe ( ze świeżych bananów lub pulpa ) – 200 ml * śmietana 36% – 250 ml * żelatyna b.g – 3 łyżeczki * mleko w proszku – 3 czubate łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD: Ciasteczka Chocolate

Ostra na Słodko
Wokół stołu – jak to ugryźć, cz. 1 135

Banana obieramy ze skórki, a owoc kładziemy na talerzu. Kroimy nożem na mniejsze cząstki i zjadamy widelcem. Zdjęcie wszystkoojedzeniu.pl Bułki, bagietki i chleb Jeśli obok naszego talerza nie ma specjalnego talerzyka, pieczywo możemy położyć na obrusie po lewej stronie. Nigdy nie robimy kanapek! Kawałki pieczywa odrywamy małymi kawałkami, ewentualnie nakładamy odrobinę masła i wkładamy do ust. Zdjęcie: aldi.pl/aldi_bulka_wiejska_z_ziarnami_711_486_472_14500.html Ciasta

Kate's Kitchen
Bułki z grahamką i żurawiną 219

jakoś zapomniałam nastawić nowy, więc bułki z grahamką upiekłam na drożdżach. Grahamki to idealne bułeczki na śniadanie. Jeszcze ciepłe lubię je posmarować twarożkiem i polać syropem klonowym. Obkładam kanapkę bananem i posypuję pistacjami. Prosto i smacznie! Bułki z grahamką Składniki: 15 bułek 200 g mąki grahamki 750 g pszennej mąki chlebowej 50 g świeżych drożdży 1 łyżka soli(...)zimnej wody 2 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 100 g suszonej żurawiny Drożdże rozpuść w zimnej wodzie. Dodaj miód i oliwę, wymieszaj. Dodaj obie mąki i zarób elastyczne ciasto. Ja robię to przy pomocy miksera z hakiem. Kiedy mąka połączy się z drożdżami wsyp sól i żurawinę. Zarabiaj do połączenia składników, około 15 minut. Przykryj naczynie ściereczką i odstaw

codojedzenia
Brownie z batatów (bez glutenu, bez laktozy, bez mąki i cukru) 189

planach. W lodówce od kilku dni leżał batat z myślą o frytkach z piekarnika. Potem mi się ich odechciało, więc trzeba było go jakoś spożytkować i padło na ciasto, które kusiło mnie od jakiegoś czasu. Pokombinowałam i wyszło mocno wilgotne, słodkie i jednocześnie zdrowe! Będzie ono doskonałym deserem także dla osób z nietolerancjami lub dbających o linię. Składniki na keksówkę(...)moja ma wymiary 10 x 24cm): 1 większy batat (ok. 340g) 2 jajka 3 łyżki (30g) mąki kokosowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia (zwykłego lub bezglutenowego) 1 banan 30g gorzkiego kakao Przygotowanie: Batata w skórce upiec w temperaturze 180 stopni do miękkości (ok. 40-50 minut). Przed włożeniem do piekarnika nakłułam go widelcem. Odstawić do ostygnięcia. Możecie również batata

Fabryka pomysłów
Lodowe pucharki Lusette 188

zestawiamy i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Gdy to nastąpi- mieszamy z serkiem mascarpone, dzielimy na dwie części i dodajemy do jednej ziarna z całej wanilii, a do drugiej zmiksowane banany. Lody chłodzimy w zamrażarce, pamiętając by min. raz na godzinę je przemieszać, dzięki czemu będą bardziej puszyste i bez wyczuwalnych kryształków lodu. Przed nałożeniem do pucharków wyciągamy(...)minut wcześniej z zamrażarki. Nakładamy moczoną w ciepłej wodzie gałkownicą. 3. Kruszonka: Masło siekamy z cukrem i mąką, a następnie dodajemy aromat i zagniatamy w całość. "Skubiemy" po odrobinie ciasta i rozkładamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy na rumiany kolor (ok 15 minut) w piekarniku nagrzanym do 170st C. Przestudzoną kruszonką oraz pestkami granatu posypujemy lody. Normal 0 21 false

Kuchnia w czekoladzie
Bezglutenowy chlebek cynamonowy (marchewkowo- bananowy) 191

łyżek oleju 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody szczypta soli 50 gram cukru 2 jajka garść rodzynek 100 gram czekolady + 2 łyżki mleka Jajka miksuję w malakserze z bananami, cukrem i olejem na gładką masę. Do miski przesiewam mąki, sodę, sól i cynamon. Do suchych składników dodaję zmiksowane mokre składniki i całość dokładnie mieszam. Na koniec dodaję starta(...)oraz rodzynki. Całość dokładnie mieszam i przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Chlebek piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 55- 60 minut, do tzw. "suchego patyczka". Ciasto studzę na kratce. Rozpuszczam czekoladę z mlekiem i polewam ciasto. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja