Sezon borówkowy należy chyba do moich ulubionych. Bardzo lubię wszelkie wypieki i desery z tymi i owocami, więc dziś zapraszam na kolejny przepis. Tym razem przepyszne i lekkie muffinki, bardzo szybkie do zrobienia. Muffinki są wegańskie, zamiast jajek użyłam bananów, które przy okazji nadaą słodyczy. Takie muffinki są zawsze dobrym pomysłem na deser, ale także na śniadanie czy przekąskę. Składniki (12-14 sztuk): 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 dojrzałe banany 3-4 łyżki ksylitolu (opcjonalnie) 2 łyżeczki... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...