kocha czekolady? Pytanie pewnie retoryczne. Czekolada firmy Rapunzel jest ekologiczna, wegańska, pyszna. Przygotowałam z nią fit gofry z bananami, mandarynkami, melisą, kruszonym surowym ziarnem kakao kremem kokosowym. Gofry ciasto: szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej ( może by owsiana lub gryczana) 1 i 1/3 szklanki mleka migdałowego szczypta soli płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżka cukru kokosowego 1 łyżeczka surowego kakao
AZgotuj!Składniki: – 2 banany – 190ml napoju roślinnego (kokosowego/migdałowego/sojowego) – 100g płatków owsianych (lub mąki owsianej) Dodatkowo: ulubione owoce, ksylitol w pudrze, złoty brokat Płatki mielimy na mąkę. Łączymy miksując z napojem i rozgniecionymi bananami na jednolitą, gładką masę. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7-8 minut, aż się zarumienią i nabiorą chrupkości. Podajemy
Be Fit Be Strongdeser owocowy. Do kawki, hertabki czy bez większej okazji. Sam krem malinowy jest przepyszny, delikatny jak pianka idealny właśnie do deserów, tortów czy ciast. Maliny i kawa to niebywale udane połączenie. Wykończone posmakiem bananów i kakao. Poezja. Składniki: 2-3 banany 2 opakowania mascarpone 200 ml musu malinowego, który powstał z dżemu malonowego przetartego przez sito 2 opakowania biszkopcików
Życie zaczyna się w kuchniJest to przepis na ciasto bez cukru, bez słodzików - tylko naturalne cukry występujące w bananie. Porcja ma około 250kcal. Przepis pochodzi ze zbiorów przepisów Piotra Kucharskiego. Jest to ciekawy przepis , zupełnie inne smaki no i dość szybki w wykonaniu. Składniki: - 150 g mąki migdałowej - 170g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody - 4 banany - takie najlepiej już
Kuchnia Pełna EmocjiBabka bananowa to ciasto, które robię gdy w domu zalegają bardzo dojrzałe już banany. Jest mięciutka, wilgotna i szybka w wykonaniu. A do tego prezentuje się ciekawie za sprawą czarnych piegusków Babka bananowa- Składnik Artykuł Babka bananowa pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Składniki: – 2 banany – 190ml napoju roślinnego (kokosowego/migdałowego/sojowego) – 100g płatków owsianych (lub mąki owsianej) Dodatkowo: ulubione owoce, ksylitol w pudrze, złoty brokat Płatki mielimy na mąkę. Łączymy miksując z napojem i rozgniecionymi bananami na jednolitą, gładką masę. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7-8 minut, aż się zarumienią i nabiorą
Be Fit Be Strongsuche składniki, dodaję mokre, mieszam szybko do połączenia rózgą kuchenną. Jabłko obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Możesz je także drobno posiekać. Banana obieram i rozdrabniam widelcem w miseczce. Owoce dodaję do ciasta, mieszam. Smażę na niewielkiej ilości oleju, z obu stron, na ładny złoty kolor. Gotowe odsączam na papierowym ręczniku. Podaję gorące posypane cukrem pudrem. Smacznego
Zasmakuj Kuchnijajka i wlewamy mleko i lekko je roztrzepujemy widelcem lub ,,rózgą''. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy banana pokrojonego w kostkę i ponownie mieszamy. 2. Tak wykonane ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami. 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem
Izabelawkuchnibanan 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki kakao wiórki kokosowe do obtoczenia Wykonanie: Płatki owsiane zmiksować w blenderze (nie musi być do konsystencji mąki). Banana rozgnieść, dodać zmielone płatki, kakao i wszystko wymieszać. Nabierać ciasto i w dłoni formować kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie obtaczać we wiórkach kokosowych. Przełożyć do pudełeczka i trzymać w lodówce
Healthy food explorerTERAZ! Szczególnie jeśli mamy dzieci , którym chcemy przemycić coś dobrego! Składniki owsianka błyskawiczna Zbożowe Przyjemności z owocami Kupiec ulubione owoce u mnie banan bi,mango, suszona żurawina bazylią świeża opcjonalnie kawałek ulubionego ciasta domowej roboty- u mnie biszkopt z jabłkami i cynamonem czarny i biały sezam mleko lub woda Płatki wsyp do miseczki, zalej gorącym mlekiem
Z Kuchni Do Kuchnimnie i prosicie o różne przepisy. Wasze kreatywne pomysły bardzo pomagają mi w tworzeniu nowych dań :-) Wielu z Was czekało na to ciasto! - Ciasto szykuje się w pięć minut - Bez dodatku cukru - Z bananami i cynamonem - Puszyste i delikatne - Pięknie się prezentuje Czas przygotowywania: 5 minut Czas piecznia: 40 minut Ilość porcji: niska babka z formy o średnicy
AniaGotuje.plstopni przez około 45-50 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie po wystudzeniu dzielimy ciasto krojąc je na kształt batoników. Batoniki są idealną FIT przekąską. Ze względu na słodycz bananów potrafią szybko zaspokoić naszą ochotę na coś słodkiego;) Smacznego
Health-Fit-Lifeszczypta soli cukier puder do posypania Wykonanie: Mąkę mieszamy z solą, cukrami. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy mleko oraz śmietanę, mieszamy. Wlewamy do mąki, mieszamy. Banany kroimy w kostkę, możemy również rozgnieść widelcem, dodajemy do ciasta. Łyżką nakładamy porcje ciasta na patelnię, smażymy na rumiano z obu stron. Gotowe obficie posypujemy cukrem pudrem
Z Majeczką w kuchnicoś co będzie namiastką ciasta, które nie będzie obciążało i źle wpływało na mój organizm. Zmieszałam kilka składników i tak powstało owe ciasto. Zdążycie jeszcze upiec do niedzielnej kawy:) Składniki: 3-4 banany 1 i 1/4 szklanki mąki owsianej 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 1/4 szklanki
Health-Fit-LifeBanalny przepis na orzeźwiającą sałatkę, którą możecie zrobić o każdej porze roku. Potrzebujemy kilku składników dostępnych przez cały rok:) 4 porcje 20 minut 2 pomarańcze 2
Ania i Marcin gotują