jajko 1 banan 1,5 łyżki budyniu waniliowego bez cukru odrobina stewii Sposób przygotowania: Banana rozduszmy w misce dokładnie widelcem dodajemy ser, jajko, budyń, stewie i wszystko dokładnie mieszamy na dużym talerzy wykładamy silikonowe papilotki, które do połowy wypełniamy ciastem (na początku pieczenia ciasto urośnie, jednak potem wróci do poprzedniej wysokości) pieczemy około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmamy zamrażarkę i zapasy z poprzedniego roku? Jednak potrzebne jest miejsce na świeże zbiory, więc uszczęśliwiamy rodzinę wiśniowymi deserami: ciasta, kisiele, koktajle… no i nasze ulubione słoiczki. Kwaśne wiśnie przełamane słodyczą bananów, warto to wypróbować! Składniki (na 2 słoiki po 350 ml) i wykonanie WARSTWA WIŚNIOWA 150 g wiśni bez pestek 50 jogurtu naturalnego
Tajemnice Smakutortownica o średnicy 23 cm / 12 kawałków jeden kawałek dostarcza: 300 kalorii / 14 g białka / 11 g tłuszczu / 34 g węglowodanów na kruche ciasto mąka pszenna - szklanka mąka orkiszowa - 1/2 szklanki kakao naturalne - 2 łyżki banan zblendowany na puree cukier drobny/ksylitol - 2 łyżki czekolada gorzka - 40 g (2 paski) olej kokosowy - 2 łyżki żółtko - 2 sztuki
Kuchnia Ellierazem zamiast gorzkiej czkolady jest pyszne masło orzechowe. Nie dałam dodatku żadnego tłuszczu, ale mleko migdałowe, a do ciasta użyłam mąki pełnoziarnistej i owsianej (sprawdzą się też zmiksowane na mąkę płatki owsiane). Muffinki są mięciutkie i puszyste, a dzięki dodatkowi banana słodkie i wilgotne. Zamiast malin można użyć innych owoców, ale maliny pasują tu chyba najlepiej (polecam je napierw(...)mąki, proszek do pieczenia i sól. Maliny opłukać, osuszyć i oprószyć mąką. W blenderze zmiksować na gładką masę banany, masło orzechowe, mleko, jajka i ksylitol. Przelać mokre składniki do suchych i dokładnie połączyć. Na koniec wsypać maliny i delikatnie wymieszać. Nakładać ciasto do foremek na muffinki do około 2/3 wysokości (ja używam silikonowych). Piec przez ok. 20-25 minut
Healthy food explorerwymieszaj z olejem i wanilią, dodaj do jajek i wymieszaj na wolnych obrotach, dodaj mąkę i wymieszaj do połączenia składników. Ciasto przełóż do natłuszczonej foremki (jeśli używasz silikonowej formy nie musisz jej natłuszczać), na wierzchu połóż połówki banana. Piecz 50 minut (do suchego patyczka) w temp. 165 st. C. Smacznego
SzczyptaSmaQosób unikających nabiału i tych, którzy unikają białego cukru. W przepisie znajdziecie miód, jednak śmiało możecie zamienić go na rozgniecionego banana lub zrezygnować w ogóle, też będzie słodko Nie rezygnujcie jednak z przypraw, to one nadają ciasto wyjątkowy, korzenny aromat i smak. Chlebek daktylowo – bananowy najlepiej smakuje w towarzystwie ciepłego koca, książki i kubka dobrej, ciepłej kawy. Od razu(...)sami i dajcie znać, czy Wam smakował Chlebek daktylowo – dyniowy przepis na keksówkę o długości 16 cm 200 g suszonych daktyli 200 g puree z dyni 3 jajka duży banan 60 ml oleju kokosowego 2 łyżki miodu 50 g orzechów włoskich 50 g gorzkiej czekolady 100 g płatków owsianych 200 g mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli
365 dni dookoła kuchnimąki pszennej 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru szczypta soli masło do wysmarowania formy dodatkowo 1 banan 3 łyżki jogurtu naturalnego cukier puder do posypania ćwiartka cytryny 1 łyżeczka masła Sposób przygotowania Mąkę, mleko, jajko, sól i cukier miksować przez kilka minut. Ciasto powinno być bez grudek. Nastawić piekarnik na 220 stopni C. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem i włożyć(...)wlać ciasto. Wstawić z powrotem do piekarnika i piec przez 15 minut. Jak już boki urosną i ciasto się zarumieni wyjąć i położyć kawałek masła. Następnie posypać cukrem pudrem i skropić sokiem z cytryny. Dodatkowo można podać z jogurtem naturalnym i bananem. Jestem ciekawa, czy cenicie sobie takie naleśnikowe śniadania? Próbowaliście już dutch baby? Artykuł Dutch baby – pieczony naleśnik
Pink Envelopetakie racuszki drożdżowe z gruszkami chętnie sięgam co jakiś czas w kuchni. Ciasto jest wspaniałą bazą do innych owocowych farszów, np. z bananami, malinami, jabłkami. Przygotowuję je także z suszonymi owocami, najczęściej wybór pada na rodzynki, suszoną żurawinę, miechunkę (lekko kwaskowa) lub suszone daktyle i figi. Ostatnio powstała nawet wersja wytrawnych placuszków – z mrożoną kukurydzą, wyszły bardzo smaczne(...)cukrem waniliowym, odstaw na 8 minut. W misce połącz szklankę mąki ze szczyptą soli, startymi na tarce o grubych oczkach gruszkami i rozczynem z drożdży, dobrze wymieszaj, odstaw ciasto na kilka minut. Przez ten czas na patelni rozgrzej olej, nakładaj porcje ciasta łyżką, smaż na złoto z obu stron. Zachowaj odstęp, placuszki na patelni będą rosły. Podawaj od razu
Zasmakuj Kuchninajlepsze przepisy z truskawkami! PUCH TRUSKAWKOWY MAKARON Z TRUSKAWKAMI I WSPOMNIENIE DZIECIŃSTWA NA ZAWOŁANIE ;-) AMERYKAŃSKIE PANCAKES WEDŁUG GWYNETH PALTROW CIASTO Z TRUSKAWKAMI UCIERANE CIASTO Z TRUSKAWKAMI TRUSKAWKOWY TORT NA ZIMNO SERNIK NA ZIMNO Z BANANAMI I MASĄ Z TRUSKAWEK! ZDROWE ŚNIADANIE Z TRUSKAWKAMI I MIGDAŁAMI! O ZAPACHU RUMU I WANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ! WANILIOWO - KARDAMONOWA ZUPA(...)TRUSKAWKOWYM! MAKARON SOBA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI W SOSIE NA BAZIE CYDRU PIEROGI Z TRUSKAWKAMI! NAJLEPSZE NA DZIEŃ DZIECKA! DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ! NAJLEPSZE! PIEROGI Z TRUSKAWKAMI! TRUSKAWKOWE CIASTO Z KOKOSEM! SERNIK NA ZIMNO! CZEKOLADOWA OWSIANKA
SMYKWKUCHNIBardzo efektowne, a zarazem pyszne ciasto, kuszące swoim wyglądem, a cóż dopiero smakiem..... Ciasto: 6 jaj, 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia puszka brzoskwiń w puszce banany - 2 szt. sok z połowy cytryny 2 galaretki wiśniowe paczka biszkoptów okrągłych Krem: 2 żółtka 1 szklanka cukru syrop brzoskwiniowy z puszki duży budyń(...)wlać do gotującego się soku, ugotować gładki budyń. Wystudzić, zmiksować z masłem. Nałożyć połowę 3/4 kremu na pierwszy blat ciasta, układać pionowo biszkopty, przekrojone na pół i prostą stroną ustawiać na kremie, nieregularnie, między biszkopty układać kawałki brzoskwiń, pokrojonych bananów, skropionych sokiem z połowy cytryny. na to wylać tężejącą galaretkę, przycisnąć drugim blatem.Wierzch posmarować resztą kremu, posypać obficie startą
kgwjanczewoProsty przepis na pyszne ciasto bananowe. Przygotowanie zajmuje kilka minut i nie wymaga użycia miksera. Polecam! Składniki: Banany dojrzałe 4 Olej 0,5 szklanki Cukier 0,5 szklanki ( użyłam brązowego) Mąką tortowa 1,5 szklanki jajko soda oczyszczona łyżeczka Proszek do pieczenia łyżeczka Przygotowanie: W misce przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce rozgniatamy banany
Kulinarne przygodydzisiejszym Dniem Dziecka postanowiłam przygotować szybki torcik. Nie przepadam za ciastami z cukierni, w szczególności za tortami, bo czuję w nich tylko masło, tonę cukru i mąkę. W dodatku wszystkie wydają mi się smakować tak samo. Upiekłam więc kakaowy biszkopt, przełożyłam kremem z masła orzechowego, dodałam banany oraz figi i wyszedł pyszny torcik, który bardzo zasmakował mi i mojej rodzince(...)kakao – 1 łyżeczka cukru cynamonowego – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na krem: – 200g mascarpone – 150g masła orzechowego – 100g śmietanki 30%, schłodzonej Dodatkowo: – 4 figi – 2 banany – kawa rozpuszczalna do nasączenia biszkoptu BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek. Do miski z białkami dodajemy szczyptę soli i ubijamy na wysokich obrotach miksera przez ok. 5 minut, aż masa będzie sztywna
Be Fit Be Strongmoimi wczorajszymi urodzinami postanowiłam przygotować szybki torcik. Nie przepadam za ciastami z cukierni, w szczególności za tortami, bo czuję w nich tylko masło, tonę cukru i mąkę. W dodatku wszystkie wydają mi się smakować tak samo. Upiekłam więc kakaowy biszkopt, przełożyłam kremem z masła orzechowego, dodałam banany oraz figi i wyszedł pyszny torcik, który bardzo zasmakował mi i mojej rodzince(...)łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na krem: – 200g mascarpone – 150g masła orzechowego – 100g śmietanki 30%, schłodzonej Dodatkowo: – 4 figi – 2 banany – kawa rozpuszczalna do nasączenia biszkoptu BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek. Do miski z białkami dodajemy szczyptę soli i ubijamy na wysokich obrotach miksera przez ok. 5 minut
Be Fit Be Strongłyżki oleju kokosowego w płynie. Miksujemy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Powinna nam wyjść w miarę twardę nie rozpadające się ciasto, z której będzie można wyciąć serduszka za pomocą foremki. Różowe nadzienie robimy miksując ze sobą banana, dwie łyżki malin oraz 4 do 6 łyżek oleju kokosowego (o jego super właściwościach do poczytania tutaj ). Wylewamy masę do pojemnika plastikowego
PaleoLifeherbatników 4 banany 500 ml śmietanki 30 % masa krówkowa czekolada mleczna starta Przepis na blachę 25×30 cm Przygotowanie Rozkładamy herbatniki na blaszkę na to nakładamy masę krówkową, następnie plasterki bananów i śmietanę ubitą i powtarzam czynności. Na koniec posypuję startą czekoladą i wstawiam do lodówki na jakieś 3-4 godz. Autor przepisu: Anna Rytel Artykuł Ciasto
Wasze Przepisyprzesączyć aby nie były za mokre. Nastepnie rozkładamy całą masę kajmakową, na to banany i chwilkę chłodzimy. Śmietanę ubijamy z cukrami, następnie wsypujemy śmietanex i chwilkę miksujemy. Na zimne babanany rozkładamy śmietanę. Deser chłodzimy 1-2 godziny i podajemy. Ciasto jest bardzo smaczne i słodkie. Polecam
Kulinarne Fantazje Marioli