Gęsty owocowy koktajl zawierający banany, a także sok z dużą ilością miąższu z jabłek i czarnej porzeczki.
Przepisy KulinarnePierwszy raz sernik ze zmiksowanymi bananami zauważyłam na Moich Wypiekach , zaraz po tym był przetestowany, zaakceptowany przez domowników i... zapomniany. Kiedy jednak zamarzyło mi się coś
Kraina Miodem Płynącaorzechowe – gryczane brownie cukiniowe z marakują – kabanosy w cieście francuskim – pumpkin spice chia pudding – mumie z parówek – ciasto marchewkowe z nietoperzem . Składniki: – 2 garście szpinaku – 2 jabłka – 2 banany – woda lub jogurt *opcjonalnie: kakao lub posiekana czekolada Pierwsze 3 składniki dokładnie ze sobą miksujemy. Następnie dodajemy wodę i jogurt do momentu
Be Fit Be Strongreszta ciasta. Podczas pieczenia wszystko się ładnie scala, ale nie jest twarde, tylko bajecznie kruche. Składniki na blachę 24×24, ewentualnie tortownica 26 cm, a jeżeli macie blachę standardową 36×25 cm to użyć składników 1,5 raza. 400 g mąki, u mnie było po pół na pół pszenna z żytnią 50 g mąki kukurydzianej 1 banan(...)kostkę ,a nawet maliny 50 g mąki kukurydzianej 50 g cukru pudru Przygotowanie: Na dużą deskę/blat wysypać mąkę, cukier i sól, dodać banana i twardy olej kokosowy. Wszystkie składniki siekać dużym nożem, aż do uzyskania ciasta w formie bułki tartej. Siekasz, zagarniasz do środka, siekasz, zagarniasz, tak około 10 minut. Powstałą kruszonkę przełóż do dużej miski, przykryj folią spożywczą
greenscarfmąkę oraz dodaję resztę składników. Ciasto energicznie zagniatam i wykładam nim posmarowaną masłem formę do tarty. Na ciasto wykładam papier do pieczenia i wsypuję obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekę 20 minut w temperaturze 180 st. C. Masa budyniowa: - puszka mleczka kokosowego (400 ml) - 1 budyń waniliowy - 2 łyżki cukru Do szklanki odlewam rzadką część mleczka kokosowego i dodaję(...)gotuję chwilę aż do zagęszczenia. Po ostygnięciu wylewam budyń na upieczony spód. Galaretka: - 2 rozpuszczone galaretki - owoce według upodobań ( u mnie jabłka, banany, maliny i jagody) Na wystudzony budyń ułożyć owoce oraz wylać galaretkę. Ciasto włożyć do lodówki w celu schłodzenia. Podawać z gorącą kawą
Receptura smakuprzepadam za nimi w formie po prostu płatków, dlatego mielę je sobie na mąkę i wykorzystuję właśnie do takich placuszków, omletów czy ciast. Placki są wegańskie, bardzo delikatne i mięciutkie. Z dość wyraziście wyczuwalną obecnością banana. Dodałam do nich kolejny miks superfoods z oferty Biokulturalni . Tym razem jest to Rebulid , którego głównym składnikiem jest siemię lniane, a które to idealnie
Zdrowie na języku :Puzyjmy 1 jablko i 1 banana) -cukier puder do posypania ( nie koniecznie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Owoce obrac, pokroic w drobne czastki, posypac cukrem ( jeżeli uzywamy jabłek, możemy posypac również cynamonem). Polowe porcji margaryny roztopic. Zoltka utrzec z cukrem, dodac przestudzona margaryne. Do zoltek z cukrem dodac proszek do pieczenia i make, dokladnie wymieszac. Jeżeli ciasto jest zbyt geste, dolewamy wody. Bialka
PychaDaniasię Dnia Dziecka chciałybyśmy zaproponować ciasto „Dirt cake” w nowej odsłonie. Pomysł został zaczerpnięty ztego przepisu jednak wprowadziłyśmy kilka drobnych modyfikacji. Deser jest pyszny, lekki, kremowy, ale najważniejszy w nim nie jest smak, a wygląd który zachwyca wszystkie dzieci :). Ilość porcji: 3 Składniki: Na ciemną warstwę: 250-300g ciemnych herbatników z kremem ½ banana 1/5 szklanki mleka 1 łyżka serka
Kolizje SmakówPiernikowy chlebek bananowy – mięciutkie, maślane, delikatnie słodkie, świąteczne ciasto z czekoladą w formie choinek. Idealny do kawy, mleka lub kakao. 5 / 5 ( 1 vote ) The
Fitsweet.medajemy naszemu organizmowi samo dobro. placuszki owsiano bananowe: 2 banany 2/3 szklanki płatków owsianych 2 jajka pozostałe: 20 dkg truskawek 1/2 banana płatki migdałowe olej rzepakowy 100 g jogurtu greckiego Do wysokiego pojemnika przekładam banany obrane, płatki owsiane, jajka i miksuję blenderem. Na patelni rozgrzewam olej i wylewam porcję ciasta na patelnię. Posłużyłam się łyżką do lodów. Wychodzą wtedy ładne
wesoła kuchniajeszcze szybciej znika z talerzy. Na obecne upały, kiedy strach włączyć piekarnik to ciasto jest idealne. Składniki 200 g ciastek herbatników 100 g masła 600 ml śmietany kremówki 36% 2 czubate łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) 3 banany 1 puszka kajmaku 400g 4 kostki czekolady Herbatniki pokruszyć i połączyć z roztopionym masłem. Wyłożyć(...)plasterki bananów. Puszkę kajmaku lekko ogrzać w gorącej wodzie, dzięki czemu będzie bardziej płynny i łatwiej będzie można nim smarować. Banany przykryć warstwą kajmaku. Śmietanę mocno schłodzoną ubić wraz z cukrem pudrem na sztywno. I wyłożyć na wierzch ciasta. Posypać startą czekoladą. Smacznego banoffee
O kuchni z uczuciemSkładniki naleśniki przepis tutaj Farsz: 400 g gładkiego serka u mnie President około 200 g masy kajmakowej z puszki banany 350 g śmietanki kremówki 30% kakao 1 łyżeczka cukru pudru 1. Z podanych składników za pomocą miksera wyrabiamy ciasto na naleśniki i pieczemy je na małej ilości tłuszczu. Serek przekładamy do miseczki, dodajemy masę kajmakową i miksujemy do połączenia się
kruche babeczkibananem, przez to są miękkie, ale banan oprócz tego, że dodaje słodyczy jest w nich praktycznie niewyczuwalny. Żeby jeszcze bardziej podkreślić smak kokosa, użyłam mąki kokosowej, ale robiłam również wersję z mąką ryżową i także wyszły przepyszne. Nie byłabym sobą jakbym nie zrobiła ciastek w dwóch wersjach, a więc do połowy ciasta dodałam uwielbiane przeze mnie kakao. Ciasteczka(...)proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao (opcjonalnie) Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Jajka roztrzepać i połączyć z rozgniecionym bananem. Dodać wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką lub za pomocą rąk. Ciasto powinno być gęste. Dłonią odrywać kawałki ciasta, formować kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie
Healthy food explorerdużą ilością rozmaitych bakalii, dla miłośników pierników i keksów, to doskonałe ciasto... S kładniki: 25 dkg mąki orkiszowej lub pszennej 2 łyżeczki proszku dopieczenia 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 100 ml oleju 2 jajka 30 dkg dyni lub 2 duże banany 10 dkg rodzynek 5 dkg orzechów włoskich 5 dkg migdałów łuskanych(...)proszek do pieczenia i sól. Następnie cukier, przyprawę do piernika, cynamon, posiekane migdały i orzechy, dolać olej, wybić jajka, dynię lub banany i osączone rodzynki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem lub folią aluminiową. Wylewamy ciasto i równamy starannie powierzchnię i lekko nacinamy kostki wzdłuż i w poprzek nożem. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C
kgwjanczewo