Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj ja w miarę lepką masę. 3. Wypełnij spód naczynia oraz ścianki powstałym ciastem i dokładnie je przyciśnij. 4. Włóż do lodówki. SKŁADNIKI NA MASĘ CZEKOLADOWĄ - 1,5 awokado (260g) - 1 banan (100g) - 100g daktyli zalanych wrzątkiem na 10 minut - 20 g gorzkiego kakao - 30g oleju kokosowego PŁYNNEGO WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki wrzuć
fitolarun.blogspot.comOstatnio trafiłam na banany, które były dość suche i nie smakowały zbyt bananowo :D Do owsianki już nie chciałam ich dodawać, a zostały dwa, mocno dojrzałe i stwierdziłam, że najlepiej sprawdzą się w cieście lub ciasteczkach. Trafiłam na taki prosty przepis(naprawdę błyskawiczny, nie trzeba nawet używać miksera) i okazało się, że wybór był dobry, wszystkim smakowały :) Są wilgotne(...)płaska łyżka nasion chia 3-4 posiekane orzechy włoskie lub pekan Banany rozgnieść widelcem. Dodać masło orzechowe, olej kokosowy, orzechy, płatki owsiane i nasiona. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 10-15 min. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nabierać ok. łyżkę ciasta, uformować kulkę, lekko spłaszczyć dłonią. Ułożyć ciasteczka na blaszce. Piec
FitKotmasy jajecznej. Delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy w 170 st. C przez 30 min. do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia, następnie nasączamy go połową naparu z herbaty i smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Banany przekrawamy wzdłuż i układamy na biszkopcie. 300 ml mleka wlewamy do garnka(...)budyń i ucieramy. Gotową masę wykładamy na banany i równomiernie rozsmarowujemy. Na masie układamy warstwę herbatników, delikatnie nasączamy je naparem z herbaty i smarujemy masą kajmakową, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, którą również należy nasączyć herbatą. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy śnieżkę w proszku i miksujemy do połączenia. Bitą śmietanę wykładamy na ciasto. Na wierzch ścieramy gorzką czekoladę
kulinarne odsłony patiskusicie się i wypróbujecie zamiast tradycyjnego sernika na święta? Składniki Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 120 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 3 łyżki cukru Masa bananowa: ½ kg twarogu mielonego –może być z wiaderka ½ szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 4 jajka 2 dojrzałe banany ¾ szklanki mleka 1 budyń bananowy 2 łyżki soku z cytryny Pianka(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać żółtka oraz posiekane masło. Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy o śr 24 cm. Wsadzić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. MASA BANANOWA: Jajka ubić na puszysto z cukrami, dodać zmielony twaróg, zmiksować. Banany obrać ze skórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać
Wanilia i Kardamonteż kawy, więc zastosowanie jest bardzo szerokie. Osobiście blendera używam też do innych czynności, nie tylko do koktajli – świetnie sprawdza się jako pomocnik przy sosach, zupach krem, cieście naleśnikowym i wielu innych potrawach! Nowoczesny i prosty w obsłudze Blender ma bardzo nowoczesny wygląd, pasujący do każdej kuchni. Uroku dodaje mu wyraźne pokrętło na przednim panelu, którym zmieniamy poziomy pracy(...)minut. Płatki jaglane zmiel na mąkę. Do odcedzonych daktyli dodaj zmielone płatki jaglane i kakao. Całość wymieszaj i wyrób ciasto – ręcznie lub za pomocą ręcznego blendera. Gotową masą wylep foremki. Włóż je do zamrażarki na godzinę. Migdały zmiel. Banany zblenduj z dodatkiem soku z cytryny (ok. pół łyżeczki). Zblendowane banany wymieszaj ze zmielonymi migdałami. Po godzinie spody wyciągnij
Via Gustododanego banana. Amarantuski sezamowe – składniki (10 ciasteczek): 1/2 średniego dojrzałego banana, 2 łyżki nasion białego niełuskanego sezamu, 2 łyżki pasty sezamowej tahini, około 1,5 szklanki amarantusa ekspandowanego. Sposób przygotowania Najpierw banana blenduję na gładką masę blenderem ręcznym. Następnie dodaję jajko, pastę tahini oraz sezam. Wszystko mieszam łyżką. Na koniec dosypuję amarantus i ponownie wszystko mieszam. Konsystencja ciasta
Natka PietruszkiPrzedstawiam Wam ciasto, które upiekłam dziś dla mamy;) wyszło rewelacyjne, bazowałam na TYM PRZEPISIE , cud, miód, malina ;) wilgotne w środku i chrupiące dzięki płatkom owsianym Składniki: 3 banany 3/4 szklanki mąki razowej (ja użyłam mąki żytniej do wypieku chleba) 1 szklanka płatków owsianych firmy Kupiec 3 łyżki miodu (w oryginale był brązowy cukier) 100 ml jogurtu naturalnego(...)blenderze razem z jogurtem na papkę w dwóch osobnych miskach łączymy wszystkie składniki mokre (jogurt, banany, jajko, olejek waniliowy, oliwa) i suche (mąka, płatki owsiane, cukier, bakalie, soda, kakao, cynamon) łączymy zawartość obu misek razem i mieszamy wykładamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 70 minut w temperaturze 180 stopni, przy czym
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPancakes Niby proste placki, niby nic takiego, mąka, banany, jajka i mleko, a takie pyszne. Zdecydowanie mój „numero uno” wśród śniadań dla dzieci i nastolatków. Inspiracja Moje Wypieki , z drobnymi zmianami (zrezygnowałam ze wszelkiego cukru, ponieważ banany były słodkie). Składniki na 15-20 placków o średnicy 15 cm: 4 banany (po obraniu około 400 g) 2 szklanki mąki(...)klonowego (opcjonalnie, ja nie dodawałam) Banany umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki (2-3 mm). Do mleka dodać jajka, olej, syropu klonowego rozbełtać, dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, wymieszać, tylko do połączenia, dodać banany. Wymieszać. Patelnię z nieprzywierającym dnem rozgrzać, popryskać odrobiną oleju lub posmarować pędzelkiem zwilżonym olejem , wylewać niecałe 100 ml ciasta (u mnie 80-90 ml), piec
moj przepis naPancakes Niby proste placki, niby nic takiego, mąka, banany, jajka i mleko, a takie pyszne. Zdecydowanie mój „numero uno” wśród śniadań dla dzieci i nastolatków. Inspiracja Moje Wypieki , z drobnymi zmianami (zrezygnowałam ze wszelkiego cukru, ponieważ banany były słodkie). Składniki na 15-20 placków o średnicy 15 cm: 4 banany (po obraniu około 400 g) 2 szklanki mąki(...)klonowego (opcjonalnie, ja nie dodawałam) Banany umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki (2-3 mm). Do mleka dodać jajka, olej, syropu klonowego rozbełtać, dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, wymieszać, tylko do połączenia, dodać banany. Wymieszać. Patelnię z nieprzywierającym dnem rozgrzać, popryskać odrobiną oleju lub posmarować pędzelkiem zwilżonym olejem , wylewać niecałe 100 ml ciasta (u mnie 80-90 ml), piec
moj przepis namleka dodać jajka, olej, syropu klonowego rozbełtać, dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, wymieszać, tylko do połączenia, dodać banany. Wymieszać. Patelnię z nieprzywierającym dnem rozgrzać, popryskać odrobiną oleju lub posmarować pędzelkiem zwilżonym olejem , wylewać niecałe 100 ml ciasta (u mnie 80-90 ml), piec na średniej mocy palnika (u mnie 4 na 9, na największym palniku) na jasno złoty kolor
moj przepis napłaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Banany rozgniatamy widelcem na papkę. Do jednej miski wrzucamy mokre składniki i je dokładnie mieszamy. W drugiej mieszamy suche składniki. Następnie do suchych dodajemy rozgniecione banany oraz mokre składniki. Całość mieszamy a na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy około 15 minut
Zainspirowana w kuchniPyszne i puszyste pancakes z kakao i bananami. Są bardzo proste do zrobienia, zawierają dużo białka, są sycące i co tu dużo pisać pyszne! Otrzymasz 12
SMYKWKUCHNIWegańskie ciasta w obecnych czasach są na topie! Zachęcam do przygotowania niniejszego ciasta z wykorzystaniem kremu pistacjowo-kakaowego. Składniki: 120g (1 sztuka) obranego banana 480g odsączonej białej fasoli 1 łyżka octu jabłkowego 50g erytrytolu 50g mąki ryzowej 30g zmielonego siemię lnianego 20g oleju kokosowego 50g kremu pistacjowo-kakaowego Sposób przygotowania: Wszystkie składniki oprócz kremu pistacjowo-kakaowego zblendować
Truskawkowa Fiesta