ciemne. Ale taki ciemny banan to skarb! Słodziutki, idealny do dalszego przetwarzania. U nas pani matka znalazła dwa nie za duże takie okazy i jeszcze jakiś egzemplarz niedojedzony. Szybka decyzja i wiadomo, że na kolację zawitają placki z bananem. Nie, nie bananowe, bo w składzie takich bym widziała praktycznie samego banana, ale właśnie placki z bananem. Mamy tutaj sporo mąki(...)osoby i 2 dzieci. Bardzo polecam ze względu na smak i możliwość zrobienia ich z dzieckiem. Drukuj Placki z bananem Pyszne, proste do zrobienia placki z bananem, idealne na wykorzystanie dojrzałych bananów. Składniki 2,5 szt. niewielkiego banana 1,5 szkl. mąki pszennej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki
Mieszam w Garnkuskładniki (6 sztuk): 1 duży banan, 2 jajka, szklanka mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych), szklanka mleka 1,5% lub napoju roślinnego, ulubione dodatki, około 1 łyżka oleju rzepakowego do wysmarowania gofrownicy. Sposób przygotowania Najpierw blenduję banana z jajkami na gładką masę. Następnie dodaję pozostałe składniki i wszystko razem miksuję. Gotowe ciasto wylewam chochelką do wysmarowanej za pomocą pędzelka olejem(...)Jestem pewna, że te gofry zasmakują wszystkim dzieciaczkom. Są mięciutkie i delikatnie słodkie. Możemy zjeść je od razu po przygotowaniu, albo zostawić na później. Spróbuj także: kefirowe pankejki z bananem, naleśniczek bananowo-orzechowy. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Owsiane gofry bananowe pochodzi
Natka Pietruszkiokoło 200 g curku pudru łyżeczka jagód Przygotowanie: W ciepłym mleku rozpuść drożdże i cukier, odstaw na 15 minut aby drożdże się obudziły. Banana rozgnieć na gładką papke widelcem, dodaj do mąki i wyrób gładkie ciasto razem z zaczynem drożdżowym. W trakcie zagniatania ciasta dodawaj stopniowo olej kokosowy. Wyrabianie ciasta powinno zająć około 10 minut, a samo ciasto powinno
greenscarfpłatki owsiane - 3 łyżki (30 g) banan - 1 sztuka (100 g) masło orzechowe - 1 łyżka (25 g) olej kokosowy - 1 łyżeczka (5 g) Masło orzechowe i olej kokosowy rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody. Banana rozgnieść dokładnie widelcem, połączyć z płatkami, masłem i olejem. Tak przygotowanym ciastem wylepić dno i boki foremek na muffinki, tak aby powstały "koszyczki
Kuchnia Ellieszklanki mąki 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 30g posiekanej gorzkiej czekolady opcjonalnie: 1 łyżka cukru Banana rozgnieść widelcem, zmiksować z pozostałymi składnikami (oprócz czekolady). czekoladę wsypać do ciasta, wymieszać. Ciasto odstawić na 10 minut. W tym czasie nagrzać gofrownicę. Ciasto nalewać na płytę, gofry piec do zarumienienia. Po 2 minutach można otworzyć delikatnie
Obiad gotowyracucha, to dodajemy kilka łyżek mąki.) Smażę po max 3 racuchy za jeden raz, bo inaczej patelnia zbyt szybko wystyga. Z całej ilości ciasta wyszło mi 15 sporych racuchów. Serwujemy! Ja podałem z nutellą i bananem. Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @lukarzkuchasz
Kuchnia ŁukaszaUwielbiam kaszę jaglaną w każdej postaci – na wytrawnie, jak i na słono. Pokochałam ją jeszcze bardziej, od kiedy odkryłam, jak cudownie komponuje się zmiksowana z
FlymetothespoonWykonanie: Wszystkie sypkie składniki wymieszać w misce. Dodać jajko i mleko, wymieszać trzepaczką lub mikserem. Na końcu dodać żurawinę i pokrojone w kostkę banany. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej (niewiele). Łyżką nakładać na patelnię porcje ciasta. Smażyć placki na złoty kolor z obu stron na średnio rozgrzanym palniku grzewczym. Wystudzone placki posypać cukrem pudrem
Zrób to smacznieowocami (nawet z puszki) takimi jak brzoskwinie ananasy, śliwki, marakuja, mango. Ciasto jest wilgotne, i odpowiednio przechowywane (zawinięte z papier) będzie takie do tygodnia. Idealnie komponuje się z mocną herbatką Składniki na dwie keksówki o wymiarach 22×12 cm/tortownicę 26 cm: 700-800 g pomarańczy 2 banany (waga ze skórką 250-300 g) 600 g mąki pszennej(...)małą godzinkę Ugotowane pomarańcze przekrój na mniejsze kawałki dla ułatwienia pracy i zblenduj je na gładką masę z bananami i olejem. Po powstałej pulpy dodaj cukier, ponownie zblenduj. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem pieczenia. Wymieszaj. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika (jeżeli masz to z termoobiegiem
greenscarfposiekaną czekoladę i orzechy, odstawiamy w drugiej misce mieszamy wszystkie mokre składniki czyli jajko, mleko, olej, ekstrakt waniliowy oraz rozgniecione na papkę banany do suchych składników dodajemy mokre, całość mieszamy do połączenia się składników ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami, do każdej muffiny wkładamy cukierek krówkę, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami pieczemy 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do180°C. Inspiracja
Słodkie zapomnienieSkładniki: - 5 bananów - 1 szklanka mąki pszennej żarnowej z pełnego przemiału - można użyć zwykłej pszennej - dżem 100% wiśni - użyłam tego Przygotowanie: Banany blendujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę i miksujemy. Nakładamy po łyżce ciasta na rozgrzaną patelnię, pieczemy bez tłuszczu około minuty z każdej strony. Należy uważać przy przewracaniu, są delikatne. Ja delikatnie podnosiłam drewnianą łyżką brzeg, łapałam palcami
Szkrab Je SamCiasto z czerstwego chleba to dla mnie hit! Kiedy o nim usłyszałam, zupełnie nie wiedziałam czego się właściwie po nim spodziewać
Kolorowy PrzepisownikHej! Moje mango miało być wykorzystane do ciasta, ale ciasto może poczekać. Zrobiłam pyszne smoothie. Czego ja tam nie wrzuciłam?! Istny kociołek Panoramiksa 😉 . Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieZamiast piec ciasta można przygotować muffiny! Świetnym pomysłem jest wykorzystanie mąki z amarantusa i bananów. Smak jest wyśmienity, a na jednej muffinie się nie kończy! Składniki: 6 muffinek 2 jaja 2 banany 6 łyżek mąki z amarantusa 2 łyżki syropu daktylowego cynamon szczypta proszku do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z syropem daktylowym na puszystą masę. Następnie dodajemy rozgniecione
Truskawkowa FiestaPyszna owocowa kostka powstała z tego co miałam pod ręką. Wykorzystałam resztki owoców oraz galaretki. Do masy użyłam serka homogenizowanego o smaku naturalnym ale można dodać
Monia miesza i gotuje