ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:188/428)

Babeczki bananowe z czekoladą 93

płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Banany rozgniatamy widelcem na papkę. Do jednej miski wrzucamy mokre składniki i je dokładnie mieszamy. W drugiej mieszamy suche składniki. Następnie do suchych dodajemy rozgniecione banany oraz mokre składniki. Całość mieszamy a na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy około 15 minut

Zainspirowana w kuchni
FIT PANCAKES Z KAKAO I BANANEM 125

Pyszne i puszyste pancakes z kakao i bananami. Są bardzo proste do zrobienia, zawierają dużo białka, są sycące i co tu dużo pisać pyszne! Otrzymasz 12

SMYKWKUCHNI
Wegańskie blondie z fasoli i kremem pistacjowo-kakaowym 113

Wegańskie ciasta w obecnych czasach są na topie! Zachęcam do przygotowania niniejszego ciasta z wykorzystaniem kremu pistacjowo-kakaowego. Składniki: 120g (1 sztuka) obranego banana 480g odsączonej białej fasoli 1 łyżka octu jabłkowego 50g erytrytolu 50g mąki ryzowej 30g zmielonego siemię lnianego 20g oleju kokosowego  50g kremu pistacjowo-kakaowego  Sposób przygotowania: Wszystkie składniki oprócz kremu pistacjowo-kakaowego zblendować

Truskawkowa Fiesta
Placki z bananem – pyszne i proste placki bananowe 101

ciemne. Ale taki ciemny banan to skarb! Słodziutki, idealny do dalszego przetwarzania. U nas pani matka znalazła dwa nie za duże takie okazy i jeszcze jakiś egzemplarz niedojedzony. Szybka decyzja i wiadomo, że na kolację zawitają placki z bananem. Nie, nie bananowe, bo w składzie takich bym widziała praktycznie samego banana, ale właśnie placki z bananem. Mamy tutaj sporo mąki(...)osoby i 2 dzieci. Bardzo polecam ze względu na smak i możliwość zrobienia ich z dzieckiem. Drukuj Placki z bananem Pyszne, proste do zrobienia placki z bananem, idealne na wykorzystanie dojrzałych bananów. Składniki 2,5 szt. niewielkiego banana 1,5 szkl. mąki pszennej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki

Mieszam w Garnku
Owsiane gofry bananowe 97

składniki (6 sztuk): 1 duży banan, 2 jajka, szklanka mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych), szklanka mleka 1,5% lub napoju roślinnego, ulubione dodatki, około 1 łyżka oleju rzepakowego do wysmarowania gofrownicy. Sposób przygotowania Najpierw blenduję banana z jajkami na gładką masę. Następnie dodaję pozostałe składniki i wszystko razem miksuję. Gotowe ciasto wylewam chochelką do wysmarowanej za pomocą pędzelka olejem(...)Jestem pewna, że te gofry zasmakują wszystkim dzieciaczkom. Są mięciutkie i delikatnie słodkie. Możemy zjeść je od razu po przygotowaniu, albo zostawić na później. Spróbuj także: kefirowe pankejki z bananem, naleśniczek bananowo-orzechowy. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Owsiane gofry bananowe pochodzi

Natka Pietruszki
Pieczone wegańskie pączki z nadzieniem różanym 196

około 200 g curku pudru łyżeczka jagód Przygotowanie: W ciepłym mleku rozpuść drożdże i cukier, odstaw na 15 minut aby drożdże się obudziły. Banana rozgnieć na gładką papke widelcem, dodaj do mąki i wyrób gładkie ciasto razem z zaczynem drożdżowym. W trakcie zagniatania ciasta dodawaj stopniowo olej kokosowy. Wyrabianie ciasta powinno zająć około 10 minut, a samo ciasto powinno

greenscarf
Babeczki z białą czekoladą i jagodami 112

płatki owsiane -  3 łyżki (30 g) banan - 1 sztuka (100 g) masło orzechowe - 1 łyżka (25 g) olej kokosowy - 1 łyżeczka (5 g) Masło orzechowe i olej kokosowy rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody. Banana rozgnieść dokładnie widelcem, połączyć z płatkami, masłem i olejem. Tak przygotowanym ciastem wylepić dno i boki foremek na muffinki, tak aby powstały "koszyczki

Kuchnia Ellie
Bananowe gofry z czekoladą 147

szklanki mąki 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 30g posiekanej gorzkiej czekolady opcjonalnie: 1 łyżka cukru Banana rozgnieść widelcem, zmiksować z pozostałymi składnikami (oprócz czekolady). czekoladę wsypać do ciasta, wymieszać. Ciasto odstawić na 10 minut. W tym czasie nagrzać gofrownicę. Ciasto nalewać na płytę, gofry piec do zarumienienia. Po 2 minutach można otworzyć delikatnie

Obiad gotowy
Idealne racuchy drożdżowe z nutellą 145

racucha, to dodajemy kilka łyżek mąki.) Smażę po max 3 racuchy za jeden raz, bo inaczej patelnia zbyt szybko wystyga. Z całej ilości ciasta wyszło mi 15 sporych racuchów. Serwujemy! Ja podałem z nutellą i bananem.  Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @lukarzkuchasz

Kuchnia Łukasza
Karobowy pudding jaglany 155

Uwielbiam kaszę jaglaną w każdej postaci – na wytrawnie, jak i na słono. Pokochałam ją jeszcze bardziej, od kiedy odkryłam, jak cudownie komponuje się zmiksowana z

Flymetothespoon
PLACKI Z BANANAMI I SUSZONĄ ŻURAWINĄ 107

Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki wymieszać w misce. Dodać jajko i mleko, wymieszać trzepaczką lub mikserem. Na końcu dodać żurawinę i pokrojone w kostkę banany. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej (niewiele). Łyżką nakładać na patelnię porcje ciasta. Smażyć placki na złoty kolor z obu stron na średnio rozgrzanym palniku grzewczym. Wystudzone placki posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Aromatyczna babka pomarańczowa 140

owocami (nawet z puszki) takimi jak brzoskwinie ananasy, śliwki, marakuja, mango. Ciasto jest wilgotne, i odpowiednio przechowywane (zawinięte z papier) będzie takie do tygodnia. Idealnie komponuje się z mocną herbatką Składniki na dwie keksówki o wymiarach 22×12 cm/tortownicę 26 cm: 700-800 g pomarańczy 2 banany (waga ze skórką 250-300 g) 600 g mąki pszennej(...)małą godzinkę   Ugotowane pomarańcze przekrój na mniejsze kawałki dla ułatwienia pracy i zblenduj je na gładką masę z bananami i olejem. Po powstałej pulpy dodaj cukier, ponownie zblenduj.     Dodaj przesianą mąkę z proszkiem pieczenia. Wymieszaj. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika (jeżeli masz to z termoobiegiem

greenscarf
MUFFINY BANANOWE Z KRÓWKAMI I ORZECHAMI 238

posiekaną czekoladę i orzechy, odstawiamy w drugiej misce mieszamy wszystkie mokre składniki czyli jajko, mleko, olej, ekstrakt waniliowy oraz rozgniecione na papkę banany do suchych składników dodajemy mokre, całość mieszamy do połączenia się składników ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami, do każdej muffiny wkładamy cukierek krówkę, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami pieczemy 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do180°C. Inspiracja

Słodkie zapomnienie