Kolorowy sernik na zimno z bananowym wnętrzem. Lekki, orzeźwiający, delikatny z kakaowym posmakiem. Składniki Fioletowa warstwa 200 g serka naturalnego 2 łyżeczki cukru pudru 5 łyżek
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypieczenia, dodać szczyptę soli (można dodać również cukru ja pomijam gdyż banany są bardzo słodkie), wymieszać. Jajka roztrzepać, dodać mleko, olej oraz pokrojone banany. Połączyć ze suchymi składnikami i dokładnie wymieszać. Niewielką ilość ciasta wylewamy na nagrzaną bez dodatku tłuszczu patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem
magiczna kuchnia Kasiziarenkowo-ziołowej odsłonie z szynką i serem Jabłkowe placuszki z kaszy manny z cynamonowymi ziarenkami Zapiekanka ryżowa z migdałowymi ziarenkami i bananami Kokosowe chia z owocowym musem i migdałowymi ziarenkami Owsiane ciasto twarogowe z migdałowymi ziarenkami i owocami
Słodkie okruszkiwymieszać mąkę i płatki owsiane, sól, sodę i proszek. W innej misce utrzeć masło z cukrem, dodać jajka i zmiksować. Porcjami dodawać rozgniecionego widelcem banana oraz sypką mieszankę. Wmieszać orzechy,rodzynki i czekoladę. Zagnieść ciasto. Nabierać po łyżce i formować kulki wielkości orzecha. Spłaszczyć dłonią i układać w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 12-16 minut
Chocolate Muffin Blogmożna kombinować z kaszą jaglaną, tofu naturalnym, czy też domowej produkcji serkiem typu ricotta. Składniki (użyłam formy o średnicy 22 cm): na ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g maki krupczatki 250 ml oleju roslinnego 1 duży banan 80 g brązowego cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie 400-450 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku Krem: 300 g białego ryżu(...)sicie. Ryż z dodatkiem cukru ugotuj na mleku. Mieszaj od czasu do czasu. Zblenduj banana z olejem i cukrem. Dodaj do powstałej masy szpinak i ponownie zblenduj. Powstanie o taka właśnie zielona breja. Dokładnie zmiksuj zieloną papkę z mąkami i proszkiem do pieczenia. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia na dnie, a boki formy posmaruj delikatnie olejem. Piecz
greenscarfWymieszać w jednej misce suche składniki, dodając na końcu czekoladę. W drugiej, nieco większej misce wymieszać mokre składniki. Dodać do nich rozgniecione widelcem banany. Połączyć suche składniki z mokrymi i dobrze wymieszać. Przełożyć ciasto do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Piec w temp.180 stopni ok.20 -25 min. Kiedy ostygną oprószyć cukrem pudrem
Motylkowa Kuchniaweekend zamiast ciasta był deser. Po części zdrowy, bo zawierający jagody i banana, z drugiej strony kaloryczny dzięki bitej śmietanie, ale tak to już z deserami bywa ;-) Jeżeli macie zamrożone jagody, to polecam. W innym wypadku pozostaje ich zakup lub.... czekanie na sezon :-) Składniki na 4 desery w dużych pucharkach: Mus czekoladowy: 20 sztuk biszkoptów 150 ml mleka 1 kopiasta
Passions hobbies lifedalej ubijamy. W oddzielnej miseczce roztrzepujemy białka do podwojenia objętości - nie na sztywno - dolewamy do masy mlecznej. Łączymy, pod koniec dosypując partiami mąkę kukurydzianą. Banany obieramy, odcinamy końcówki i kroimy na plasterki, dodajemy do ciasta i mieszamy. Patelnię rozgrzewamy. Na rozgrzany olej nakładamy niewielkie ilości masy tworząc małe placuszki. Smażymy około 1-1,5 minuty z każdej strony. Podajemy
Słodkie PrzyjemnościGrube naleśniki* smażone na maśle podane z wiśniami, bananem i cukrem trzcinowym; ciepłe mleko * z dodatkiem smietany 18% Ciasto miało być trochę gęstsze, ale co tam .. Pamiętam jak moja mama zawsze smażyła nam właśnie takie "naleśniki" kiedy nie mieliśmy ochoty na te z nadzieniem, koniecznie posypane dużą ilością zgrzytającego pomiędzy zębami cukru
More food, love and dreamsBomba witaminowa i wspaniała alternatywa do popołudniowej kawy zamiast ciasta :) Składniki: 1 kiwi 1 czerwony grejpfrut 1/2 mango 1 banan 2 krążki ananasa (mozna uzyć z puszki) kawałek arbuza Wykonanie: Owoce wymagające obrania - obieramy, kroimy w dużą kostkę. Mieszamy w salaterce i chłodzimy w lodówce. Oczywiście jest to najprostrza wersja, którą można wzbogacić jogurtem... cukrem... śmietanką...a nawet i miodem
Walijskie PichcenieThe post Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeNaleśniki bez mleka, bez sody i proszku do pieczenia. Można wykonać z mąki kukurydzianej lub ryżowej. Naleśnik z ciasta bananowego smażony bez tłuszczu Składniki: szklanka mąki 4 jajka banan szczypta soli 3 łyżki cukru szczypta cynamonu pół szklanki wody (lub mleka) olej Przygotowanie
w kuchni i w ogrodzieNaleśniki bez mleka, bez sody i proszku do pieczenia. Można wykonać z mąki kukurydzianej lub ryżowej. Naleśnik z ciasta bananowego smażony bez tłuszczu Składniki: szklanka mąki 4 jajka banan szczypta soli 3 łyżki cukru szczypta cynamonu pół szklanki wody (lub mleka) olej Białka ubijam z solą na pianę. Resztę składników ucieram na gładką masę w mikserze lub blenderem. Łączę obie
prawdziwe jedzeniepowstania sypkiej, grudkowanej mieszanki. Odstawić do lodówki na czas przygotowywania ciasta na muffiny. Ciasto na muffiny: 100 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 100 g masła 80 g drobnego cukru do wypieków 2 jajka ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 jabłko 1 banan Wszystkie powyższe składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez(...)składniki suche i wymieszać szpatułką. Ciasto nakładać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Łyżką nabierać porcję ciasta i za pomocą małej łyżeczki zgarniać ją do papilotki. Jabłko obrać, oczyścić z pestek i pokroić w ósemki, a następnie każdą ósemkę, na 3-4 części. Banana pokroić w 2 centymetrowe kawałki, a każdy z nich przeciąć wzdłuż na 2 części. Do każdej
Trzeci talerzwięc zrobić je w takiej wersji jak ta lub dać samo masło orzechowe. Początkowo miało być to ciasto, ale nie wyrosło ono zbyt duże, więc bardziej pasowała mi na to nazwa batoniki. W smaku na pierwszy plan zdecydowanie wybija się banan, ale wyczuwalny jest również kokos a, smak doskonale wzbogaca czekoladowo-kokosowa polewa. Batoniki są bardzo sycące, więc świetnie(...)mąki owsianej. Wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe i wymieszać. W blenderze umieścić banany, tahini oraz masło orzechowe i wszystko zblendować na gładką i kremową masę. Przelać masę do miski z suchymi składnikami i dokładnie wymieszać. Przelać ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z kilkoma łyżkami mleka
Healthy food explorer