Ciasto bananowe totalnie, ale to totalnie podbiło Wasze serca! Pora na kolejne pyszności! Tym razem zapraszam Was na fantastyczne ciasto czekoladowe. Wyglądem i smakiem przypomina brownie – najlepsze na świecie brownie! Nigdy nie przypuszczałam, że mieszając ze sobą czerwoną fasolę, banany, kaszę jaglaną, miód i kakao może wyjść coś tak fantastycznego! A wyszło! Prawdziwa petarda, która jeszcze nie jeden(...)będzie gościć na moim stole! * Ciasto jest bez białego cukru. * Nie zawiera mąki. * Jest bezglutenowe. * Nie zawiera tłuszczu. Mistrzostwo świata! Idealne dla osób będących na diecie! Gorąco polecam! Dajcie znać jak smakowało! SKŁADNIKI: * kasza jaglana ( sucha ) – 70 g * czerwona fasola – 1 puszka * banany – 2 szt * jajko M – 3 szt * miód – 3 łyżki * kakao
Ostra na SłodkoLubicie brownie? A białą czekoladę? Jeśli tak, to powinniście również polubić to ciasto ;) Składniki: 2 tabliczki białej czekolady 1 kostka masła 3 jajka 3/4 szklanki cukru 4 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 garści jagód, duży banan W garnku topimy masło, obie czekolady i cukier oraz cukier waniliowy cały czas mieszając aż do rozpuszczenia się(...)dodajemy po kolei jajka mieszając wszystko trzepaczką.Dodajemy mąkę, sól, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy aż masa będzie gładka. Ciasto przelewamy do blachy wyłożonej papierem i na wierzch wsypujemy jagody i pokrojonego w drobną kostkę banana. Pieczemy 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Banany pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować z olejem, daktylami i sokiem z cytryny na gładką masę. Podłużną foremkę do pieczenia o wymiarach 25 x 12 cm wyłożyć papierem do pieczenia, krótsze boczki posmarować olejem i posypać wiórkami kokosowymi. Piekarnik rozgrzać do temperatury 175°C. Masę bananową przelać do miski. Stopniowo wsypywać mąkę mieszając dokładnie masę łyżką lub szpatułką. Ciasto
maniapieczeniaprzygotowania: 40 min. Składniki na formę 20x30 cm SKŁADNIKI: 200g gorzkiej czekolady + 6 dodatkowych kostek 2 dojrzałe banany 20 szt. suszonych daktyli 1 szklanka płatków jaglanych 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżki oleju rzepakowego + dodatkowo, forma pieczenia do ciast, papier do pieczenia, mix orzechów do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Daktyle zalej wrzątkiem tak, aby w całości były(...)misę, w której rozpuścisz czekoladę. Daktyle razem z wodą przelej do malaksera, dodaj pokrojone banany, całość zmiksuj na jednolitą masę i przelej do miski ze składnikami suchymi. Dodaj olej rzepakowy. Całość wymieszaj. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Płynną czekoladę przelej do misy z ciastem i dokładnie połącz se sobą wszystkie składniki. Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia
kulinarnyJanaczynia Thermomix wylewamy wodę, osuszamy naczynie. Banany obieramy ze skórki wrzucamy do naczynia Thermomix i miksujemy czas 20s/obr.7 (wysokość obrotów uzależniona jest od stopnia dojrzałości bananów. Im dojrzalsze banany tym niższe obroty ale minimum obroty 7). Bananową pulpę przekładamy do masy czekoladowej. Do naczynia Thermomix zakładamy motylek i wbijamy jajka. Jajka ubijamy czas 6 min/obr.4. W tym czasie dodajemy łyżka(...)łyżce najpierw cukier potem mąkę. Następnie wlewamy wystudzoną masę i mieszamy czas 20s/obr.3. Formę do pieczenia o wymiarach 25×30 wykładamy papierem do pieczenia. Na papier przekładamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 min. Ciasta dłużej nie należy pieć ponieważ nam wyschnie. W środku ciasto powinno być wilgotne ale upieczone. The post Bananowe brownie appeared
Themo przepisyDojrzały banan Brzoskwinia 5 łyżeczek żelatyny + pół szklanki gorącej wody Mus-galaretka 2 duże nektaryny 2 łyżeczki żelatyny + 1/4 szklanki gorącej wody Omlet Banana rozgnieść widelcem, połączyć z jajkami Dodać mąki oraz sodę, wymieszać dokładnie, jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste dodać trochę wody Smażyć omleta na małej patelni bez tłuszczu z dwóch stron Gotowego omleta włożyć do foremki (u mnie
HealthyCreationsciacho okazało się obłędnie pyszne i bardzo mnie to zaskoczyło, bo nie spodziewałam się aż tak dobrego smaku i niezwykle udanej struktury, co może być niekiedy problematyczne w ciastach wegańskich. Jest mięciutkie, puszyste, idealnie słodkie i wyraziście czekoladowe. Dodatkiem wzbogacającym jest białko w proszku, oczywiście roślinne od marki Plantforce ze sklepu Siła Roślin . Produkt ten odznacza się wysoką jakością, czystym(...)nagrzanym na 180*C piekarniku, w termoobiegu przez 60 minut. Gotowe pozostaw do ostygnięcia. Następnie rozsmaruj na wierzchu masło orzechowe, ułóż plasterki banana i posyp wiórkami kokosowymi. Wartości odżywcze (dla całego ciasta / dla 1 kawałka, dzieląc na 8 części): energia: 1815 kcal / 227 kcal białko: 69 g / 8,5 g tłuszcze: 92 g / 11,5 g węglowodany
Zdrowie na języku :Pcukru pudru 130g schłodzonego masła lub margaryny 1 jajko 2 duże banany 2 garście musli – polecam Musli Crunchy czerwone owoce z nasionami chia 4health cynamon Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę. Mieszamy ją z cukrem pudrem. Następnie dodajemy posiekane schłodzone masło i wbijamy całe jajko. Szybko zagniatamy ciasto. Tworzymy z niego kulę, zawijamy ją w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki(...)środek każdego placka układamy deserowy talerzyk, lekko dociskamy aby wyznaczyć kształt koła. W to miejsce układamy plasterki bananów i posypujemy je musli. Zawijamy brzegi lekko dociskając, tworząc galette. Całe „nadzienie” oprószamy cynamonem (u mnie większa ilość). Tak przygotowane ciasta przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Galette pieczemy w nagrzanym do 180-190 stopni piekarniku do ładnego
Słodkie okruszkiNastępnie dodać jajka, olej i mleko i porządnie wymieszać (np. łyżką, nie ma potrzeby używania miksera). Na koniec dodać banany i delikatnie wymieszać. Nałożyć do foremek na muffiny, a resztę do keksówki. Tym sposobem mamy 2 rodzaje ciasta :) Piec w temp. ok. 180*C muffiny ok. 25 min. ciasto w blaszce trochę dłużej bo ok. godziny. Należy
Lubię to gotujęgorzkiej czekolady wiórki kokosowe Przygotowanie: W wysokim naczyniu zmiksować banany z olejem, cukrem i jajkami. Do drugiego naczynia wsypać mąkę, kakao i proszek do pieczenia – wymieszać łyżką i dodać resztę zmiksowanych składników. Wszystko jeszcze raz wymieszać łyżką do połączenia składników. Ciasto przełożyć do foremek na muffiny (2/3 wysokości). Piec(...)kąpieli wodnej, posmarować nią babeczki i posypać je kokosem. Krok po kroku: 1. Zmiksować banany z cukrem, jajkami i olejem 2. Wymieszać pozostałe produkty 3. Połączyć masę bananową z sypkimi produktami 4. Przełożyć ciasto do foremek 5. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej 6. Polać babeczki czekoladą i posypać kokosem Pobierz wersję
KuchniaWeDwoje.plZapach korzennego ciasta na myśl przywołuje mi święta. Unoszący się w kuchni aromat cynamonowego wypieku sam w sobie przypomina wszystkie najpiękniejsze grudniowe piosenki. Tak. Zgadza się. Jestem uzależniona od tego całego świątecznego szaleństwa. I tak. Zgadza się. Uwielbiam ten czas. Z tym, że wcale to nie jest tak, że nie mogę doczekać się Świąt. Właśnie w tym wszystkim kocham(...)łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 4 łyżki Nutelli cukier puder do dekoracji ciasta W niewielkim rondelku rozpuść masło z cukrem, miodem, przyprawą do piernika i siemieniem lnianym. W misce zmiksuj na puree banany z olejem. Wymieszaj zmiksowane składniki z tymi rozpuszczonymi. Dodaj mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki
Mango Papajarekomendacja :) szklanka mąki z pestek dyni 1/4 mąki jaglanej 2 łyżki amarantusa ekspandowanego szczypta proszku do pieczenia 2 jajka szklanka maślanki mały, dojrzały banan płaska łyżka nierafinowanego oleju kokosowego (zazwyczaj smażę placuszki bez tłuszczu jednak to ciasto ma tendencję do przywierania dlatego polecam smażyć je na niewielkiej ilości oleju kokosowego lub rzepakowego) Maślankę miksujemy z jajkami oraz mąkami i proszkiem
Mienta blogWielkanoc musi być. Może skusicie się na moją bezglutenową babkę bez mleka, laktozy i jajek. Ciasto jest niesamowicie smaczne i puszyste. potrzebujemy: - 250 ml mleka roślinnego - 50 g oleju roślinnego - 100g mąki gryczanej - 200g mąki z migdałów - proszek do pieczenia - 1 banan - sok z cytryny - 50 g cukru - 1 łyżeczka cynamonu - 2 łyżki mąki(...)ciecierzycy Opcjonalnie: jagody lub inne owoce Mleko z olejem i cukrem zagotować. Ostudzić. Mąki przesiać, dodać proszek i cynamon. Dodać płynne składniki. Banana rozdusić widelcem i skropić cytryną. Całość wymieszać. Dodać jagody. Wymieszać i przelać ciasto do blachy wyłożonej papierem. Piec w 160 stopniach ok 40-45 minut
Szybko Tanio SmacznieIdealne do niedzielnej kawki czy herbatki! Ciasto przygotowuje się w mik, ale również szybko znika z talerza! Składniki: Spód 100g mąki orkiszowej 25g erytrytolu 50g oleju kokosowego 30ml zimnej wody Masa serowa 2 jaja 50g erytrytolu 10g oleju kokosowego 250g twarogu chudego w kosce 100g (1 szt.) banana 40g skrobi ziemniaczanej Polewa 30g białej czekolady 10g oleju kokosowego Sposób(...)Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodać olej kokosowy, rozgniecionego banana, twaróg i skrobię ziemniaczaną. Całość zblendować na gładką masę. Surowe ciasto przelać na spód. Piec przez 60 minut w 180 stopniach. Polewa Czekoladę z olejem kokosowym rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać powierzchnię ostudzonego ciasta. Smacznego
Truskawkowa Fiesta