ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:93/169)

Puszysty sernik na delicjach. 122

wiśniowym lub innym dowolnym Składniki na polewę czekoladową  : 100 g czekolady mlecznej 1 łyżka margaryny lub oleju kokosowego Wykonanie polewy : Czekoladę łamiemy na kawałki, wsypujemy do małego rondelka. Dodajemy tłuszcz i topimy na małym ogniu lub w kąpieli wodnej często mieszając.   Sposób wykonania :   T ortownicę o wymiarach około 26 - 28 cm wyścielamy papierem do pieczenia ciast. Boki

Przepisy i porady kulinarne
Odrywane bułeczki z wiśniami 137

łyżeczki soli 140 g mleka w proszku dowolne nadzienie [ u mnie dżem wiśniowy] kruszonka 75 g cukru 100 g masła 125 g mąki Do wody dodać  sól, cukier, drożdże i mleko w proszku i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka oraz mąkę i zagnieść ciasto. Następnie dodać miękkie masło i wyrobić gładkie i elastyczne ciasto.Przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Następnie

Moje domowe kucharzenie
Jabłecznik z galaretką i śmietaną bez pieczenia 207

Składniki: 5-6 szklanej musu jabłkowego (2 duże słoiki) lub 1,5 kg jabłek świeżych 2 galaretki wiśniowe (suche) lub inny smak (uwaga zabarwią nam jabłka

Kocham Czekoladę
Mazurek z migdałami i biała czekoladą 127

masa i tak jest dość słodka do dekoracji : migdały słupki pokruszony batonik liofilizowany wiśniowy FRUPP  Przygotowanie :  Przesiać mąkę i cukier puder dodać jajko i zimne pokrojone masło, zagnieść kulkę włożyć na ok 20-30 minut do zamrażarki lub na 40 minut do lodówki, ciasto rozwałkować wyciąć jajko a z pozostałej masy zrobić brzegi (najlepiej trochę wyższe ciasto trochę

zdrowa vege kuchnia
Szarlotka po królewsku 212

wszystkim odechce się jeść. I tak po całym dniu pichcenia obiadu i ciasta,nareszcie mogłam odpocząć przy filiżance kawy i słodkim dodatku do niej w postaci szarlotki po królewsku:)))  Składniki: biszkopt z 5 jaj 1-1,5 kg jabłek 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 szklanka cukru Masa: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 0,5 litra mleka 1 szklanka

Ciasteczkowy Potwór
Cebulaczki 164

szybkie w przygotowaniu. Idealne na domowe imprezki. Robiłem je w różnych wersjach: z kiełbasą, z grzybami, nawet kiedyś na słodko – z konfiturą wiśniową, albo z cynamonem i cukrem. Niezależnie od „wkładu” Cebulaczki jeszcze nigdy mnie nie zawiodły. Ciasto: 0,5 kg mąki 50 gram drożdży 1,5 szklanki mleka lub wody 6 łyżeczek cukru 1 jajko 4 łyżki oleju szczypta

Gotuj z Misiem
Tort czekoladowo budyniowy 149

gorzkiej 300 g masła 150 g cukru pudru 2 łyżki nalewki wiśniowej Sposób przygotowania: Żółtka ucieramy razem cukrem na kogiel mogiel, dodajemy mleko i olej i dalej ubijamy. Następnie do masy jajecznej dodajemy mąkę i lekko łączymy. Białka ubijamy na sztywno, dzielimy na dwie części które dodajemy do ciasta. Najpierw pierwszą, lekko mieszając, następnie drugą łącząc łyżka. Ciasto przelewamy

Słodkie Przyjemności
Czekoladowa pokusa 308

Pyszne warstwowe ciasto z niebiańskim kremem czekoladowym , galaretką i kokosem. Ciasto bardzo smaczne i efektowne. Składniki: Biszkopt kakaowy 4 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 3 łyżki mąki pszennej Blat kokosowy 300 g kokosu 4 białka 200 g cukru Krem czekoladowy 4 jajka 3/4 szkl cukru(...)łyżka cukru wanilinowego 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki ciemnego kakao 250 g masła lub margaryny 2 galaretki wiśniowe 0,7 l wody Przygotowanie: Biszkopt:Białka ubić na sztywno,dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż ciasto nie będzie spadać z łyżek z miksera. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodawać porcjami do ubitej masy

Ala piecze i gotuje
wiśniowiec na bazie kaszy manny 142

przełamuje słodycz masy grysikowej dlatego ciasto będzie idealne na ciepłe dni.  *foremka 25*34 cm Składniki: 300 g okrągłych biszkoptów 1,5 l mleka 1,5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanki cukru 3/4 szklanki drobnych wiórek kokosowych 300 g masła 2 łyżki kakao 250 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania galaretki wiśniowej ( 110 g) Połowę biszkoptów rozłożyć(...)wyrównać i odstawić do wystudzenia. Nierozmrożone wiśnie przełożyć do rondelka i wstawić na mały ogień, gotować chwilę. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie rozmieszać. Tężejące wiśnie wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki najlepiej na całą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kaszka manna z gruszkami,śliwkami,galaretką na spodzie z płatków owsianych czyli pyszne ciasto bez pieczenia... 170

łyżeczka, masło 2 łyżki, płatki owsiane błyskawiczne 2 szklanki, gruszki w syropie 12 łyżek, śliwki bez pestek 24 sztuki, galaretka wiśniowa 1 opakowanie + woda gorąca 400 ml galaretkę wiśniową rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do "prawie" stężenia mleko, cukry, masło zagotować i mieszając wsypywać pomalutku kaszkę manną mieszając gotować kaszkę do zagęstnienia na małym ogniu keksówka 20cm wyłożona folią(...)kaszki rozłożyć gruszki w syropie pokrojone w kosteczkę i odstawić do zastygnięcia gdy kaszka ostygła i zastygła porozkładać śliwki i zalać tężejącą galaretką, odstawić do lodówki na kilka godzin ciasto z kaszki bez pieczenia i świeżo zaparzona kawusia Jacobs Crema Gold to doskonała chwila przyjemności...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gofry 157

Osobiście uwielbiam gofry z każdymi możliwymi dodatkami. Po południu jedliśmy z bitą śmietaną i polewą truskawkową, zaś wieczorem zrobiłam sobie gofry z domowym dżemem wiśniowym. Samo przygotowanie jest bardzo łatwe, należy tylko ustalić sobie ile czasu potrzebuje Wasza gofrownica. Ja mam gofrownicę firmy MPM o mocy 1000 W i czas przygotowania jednego gofra nie przekraczał 5 minut. SKŁADNIKI 3 jajka(...)pieczenia. Dobrze wymieszać do połączenia składników. Do białek dodać szczyptę soli i ubijać mikserem stopniowo dodając cukier. Ubite białka połączyć delikatnie z pierwszą masą. Do nagrzanej gofrownicy nakładać ciasto i piec przez 4-5 minut (czas zależy od tego jaką gofrownicę posiadacie). Gotowe gofry można jeść na ciepło lub ostudzić (koniecznie na kratce

Passions hobbies life
Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami 6337

Składniki na ciasto: - 7 dużych jaj - 1,5 szklanki mąki tortowej - 300g suchego maku - 1 szklanka drobnego cukru do wypieków - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - ekstrakt waniliowy Krem: - 3 opakowania kremu ajerkoniakowego - 800ml mleka (mocno schłodzone) - 4 łyżki żelatyny - ½ szklanki wody (do żelatyny) Dodatkowo: - 1 puszka brzoskwiń w syropie - sok z ½ cytryny - dżem porzeczkowy lub wiśniowy - 125g czekolady(...)cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku (po kolei wrabiamy) i ekstrakt waniliowy. Wsypujemy partiami mąkę z makiem i delikatnie mieszamy łyżką. Dużą, prostokątną formę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, wyrównujemy powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30 min. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Brzoskwinie odsączamy na sitku, następnie kroimy w kostkę. Do pozostałego syropu dodajemy

mojewypiekiinietylko
KOSTKA WIŚNIOWA BEZ PIECZENIA 180

Dziś propozycja na ciasto bez pieczenia, przy którym nie trzeba stać godzinami w kuchni. Wygląda i smakuje wyśmienicie. Warto je zrobić :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 22/25 CM: KREM 1: 1,5 szklanki mleka  6 łyżek cukru budyń waniliowy lub śmietankowy 15 dag miękkiego masła KREM 2: mleczko zagęszczone niesłodzone 500 g galaretka wiśniowa łyżka żelatyny ORAZ: ok. połowy(...)słoika dżemu wiśniowego (użyłam Łowicz) 2 duże opakowania herbatników WYKONANIE: Blachę aż po brzegi wykładamy folią lub papierem do pieczenia. Układamy pierwszą warstwą herbatników, smarujemy dżemem i przykrywamy drugą warstwą herbatników. KREM 1: Szklankę mleka gotujemy z cukrem, w połowie szklanki mieszamy budyń. Wlewamy na mleko i gotujemy. Cały czas mieszamy. Odstawiamy na chwilę a następnie dodajemy po kawałku masła

Pani na deser
Tęczowy sernik na zimno. 139

zwłaszcza na gorące dni, szybki nie jest ale bardzo prosty. Składniki na blaszkę 28cm: - 1kg sera z wiaderka - 200g śmietanki 30% - 200g cukru pudru (lub do smaku) - galaretki jagodowa, wiśniowa, truskawkowa, brzoskwiniowa, cytrynowa, agrestowa, przeźroczysta - 400g jagód lub borówek - 100g malin (do serka z galaretką truskawkową, tu powinny być truskawki ale moje dzieci nie mogą truskawek dlatego zastąpiłam je malinami(...)tworzymy spód ciasta, wstawiamy do lodówki, każdą galaretkę dzielimy wagowo na pół, ser mieszamy z cukrem pudrem i śmietanką, mieszamy jedynie do połączenia składników, dzielimy na 5 równych porcji, u mnie wyszło po ok 250g każda porcja, wstawiamy podzielone porcje do lodówki bo każdą warstwę sernika robimy kolejno a to trochę trwa :) połowę galaretki wiśniowej rozrabiamy z 50ml wrzątku, dokładnie

Wypieki Rene