ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:100/169)

Torty na Wieczór Panieński - 2 pomysły (+18) 178

zostały zrobione napisy z roztopionej czekolady.  Po złożeniu tortu - z ciasta wykroiłam bardziej męskie kształty (spójrz na zdjęcie poniżej) Pomysły na kremy do tortów: (wystarczy kliknąć na wybrany krem)    - czekoladowy wraz dodatkiem mascarpone i kremu czekoladowego , - maślano-budyniowy , - śmietanowy wraz z dodatkiem białej czekolady , - wiśniowy , - typu ganache (mocno czekoladowy) . Jeżeli nie macie wprawy w przygotowaniu i ozdabianiu

Ugotować
Babka mocno czekoladowa 132

minutach sprawdzić środek drewnianym patyczkiem, jeśli na patyczku nie ma przyklejonego surowego ciasta, babka jest upieczona. Babkę wyjąć z piekarnika i przed wyjęciem z formy odczekać około 10 minut, aby lekko wystygła. Wystudzoną babkę obsypać cukrem pudrem, polać lukrem lub czekoladą. Wspaniale smakuje podana z prawdziwą konfiturą wiśniową i bitą śmietaną

Kuchcik gotuje
Sernik amaretto z wiśniami 151

sklepie wybierałam ser, czułam wręcz w ustach smak tego ciasta. Pierwszą myślą było upieczenie sernika z wiśniami. Tylko jak?? dodać owoce do masy serowej? ułożyć na wierzchu? Gdy kupowałam wiśnie, przyszło mi do głowy zrobienie z nich frużeliny. Tak! To będzie sernik z frużeliną wiśniową. Pozostało jeszcze pomyśleć nad smakiem samego sernika. Najpierw miał być klasyczny waniliowy. Po chwili jednak

Obiad gotowy
Najlepsze Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 859

Snickers" - bez pieczenia Kremówka z Toffi - Krówka Najlepsza Karpatka Karpatka Królewska Najlepsze Ciasto Świata Najlepsza Kremówka Torty: Tort Piernikowy Tort "Nutella" Tort z Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady Tort Marcepanowy z Różą i Masą Śmietanową Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami Tort Kokosowy "Bounty" Tort Czekoladowo - Wiśniowy Tort z Kremem z Masła Orzechowego Tort Szwarcwaldzki Tort Makowy z Masą

Słodka Strona
Naleśniki z mąki razowej 219

minut. Dopiero po tym czasie nadaje się do smażenia. Jeśli konsystencja ciasta jest zbyt gęsta to dolewamy wody. Patelnię smarujemy olejem a gdy się dobrze nagrzeje zaczynamy smażyć naleśniki. Gotowe naleśniki smarujemy ulubionym nadzieniem i zajadamy. Moje ulubione to te z serkiem na słodko i dżemem wiśniowym. Naleśniki z mąki razowej Możemy polać je dodatkowo sosem karmelowym lub czekoladowym. Mniam

Pyza i Surówka
Kopiec kreta w innej odsłonie 320

Inne składniki: Wiśnie w syropie, 2 duże opakowania śmietany kremówki, Galaretka, Dżem wiśniowy. Przygotowanie: Ubijamy białka z odrobiną soli (wówczas  jest szybciej), dodajemy żółtka, mieszamy i dodajemy resztę suchych składników. Dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą,  wówczas ciasto na 100% nam nie przywrze do ścianek . Pieczemy w temperaturze 180' C przez pół godziny

cookpl
3 składnikowy sernik na zimno z galaretką i owocami 108

polewie czekoladowej Brześć 2 łyżki oleju kokosowego (50 g) 1 kg sera z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego (słodzonego) 2 łyżki żelatyny  1/3 szklanki wrzątku 2 galaretki wiśniowe rozpuszczone w 3 szklankach wrzątku owoce (u mnie mrożone truskawki i jagody kamczackie) Ciasteczka kruszymy w malakserze - dodajemy do nich olej kokosowy (najlepiej rozpuszczony) i dokładnie mieszamy. Tortownicę o średnicy(...)przygotowania masy serowej. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Ser mieszamy z mlekiem skondensowanym - wystarczy dokładne wymieszanie łyżką - nie musicie do tego ciasta używać miksera. Do rozpuszczonej żelatyny (lekko schłodzonej) dodajemy łyżkę sera i dokładnie mieszamy. Taką miksturę wlewamy do reszty sera i dokładnie i energicznie mieszamy, aby nie wytworzyły się żelatynowe grudki

MamaOskarka
Pomarańczowy murzynek według Nigelli Lawson 168

zmieniła? NIC. :-) Jest dokładnie taki jak powinien być. Wilgotny, mocno czekoladowy, dość ciężki i zbity. Konfiturę pomarańczową można zastąpić jakąkolwiek inną i też wyjdzie pysznie. Próbowałam z wiśniową i truskawkową. Biała polewa dodała bożonarodzenioweg o klimatu, ale z powodzeniem moż na zas tąpić ją czekoladą mleczną. Nie ma szans by to c iasto się nie udało, dlatego poradzą sobie(...)gorzką czekoladę, wyłączamy gaz i mieszamy aż czekolada się rozpuści. Dodajemy konfiturę, jajka, sól i cukier. Mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. Stopniowo dodajemy mąkę, krótko mieszając.  3. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem keksówki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50-60 minut. Studzimy. 4. Przygotowujemy polewę: na patelni podgrzewamy masło wraz z czekoladą. Po chwili zdejmujemy

Szefowa kuchni
Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami (na zimno) 140

wiśni. Ciasto samo w sobie nie jest zbyt słodkie, więc perfekcyjnie komponuje się delicjami.  (Tortownica o średnicy 22-24 cm) Spód: 100g okrągłych biszkoptów (użyłam duo, z kakao) Masa serowa: 700g serka homogenizowanego (waniliowego; użyłam z wiaderka) 200g śmietanki 30-36% 4-5 łyżek cukru pudru (płaskich) 4 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo: 1 opakowanie galaretki wiśniowej Wierzch: 150g delicji(...)nadzieniem wiśniowym (1 opakowanie) Opcjonalnie: 100g kruchych ciasteczek/herbatników Galaretkę rozpuścić w 400-450 ml wody i pozostawić do ostudzenia. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami namaczanymi w lekko ściętej galaretce. Kremówkę ubić na sztywno. Ubitą śmietankę wymieszać z cukrem i nadal miksując - z serkiem waniliowym (dodawać go po jednej łyżce).  Na końcu masę

Di gotuje
Ciasto Kryształek z jogurtem greckim 188

cukru, 85g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju. Warstwa biała z galaretkami: 4 galaretki o różnym smaku ( ja miałam o smaku wiśniowym, truskawkowym, agrestowym, pomarańczowym ), galaretka cytrynowa, 2 czubate łyżki cukru pudru, 500g jogurtu greckiego. Warstwa górna: 2 galaretki o smaku agrestowym, puszka brzoskwiń ( 240g po odsączeniu ). Przygotowanie: Biszkopt: Odzielić białka od żółtek(...)wyrośnięcia. Do ubitych białek dodawać powoli i delikatnie mieszając, łącząć wyrośnięte żółtka, mąkę, budyń (proszek) i na koniec olej. Wlać do blaszki, takiej samej rozmiarem jak było pieczone ciasto miodowe. Piec w rozgrzanym piekarniku w 180stopniach C przez ok. 20minut. Po upieczeniu pozostawić biszkopt do całkowitego ostygnięcia. Warstwa biała z galaretkami: Każdą z czterech galaretek rozpuścić w 250ml wody

W kuchni u Moniki
ciasto kruche z masą jabłkową oraz grysikowo kokosową 157

części. Każde ciasto z osobna rozwałkowujemy, przekładamy do jednakowych foremek wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w 200 st. C, przez ok. 20 min., na złoty kolor. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Jeden najcieńszy placek kruszymy i dodajemy do masy jabłkowej. składniki na masę jabłkową: 1000 g jabłek 1 łyżka cukru 1 i 1/2 galaretki wiśniowej, w proszku(...)zagotowujemy z cukrem, dodajemy kaszę mannę oraz wiórka kokosowe i chwilkę gotujemy a następnie zestawiamy z ognia, odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy, dodajemy stopniowo wystudzoną masę i miksujemy. złożenie ciasta: Na jeden blat ciasta kruchego wykładamy równomiernie masę jabłkową, na nią wykładamy masę z kaszy manny i przykrywamy drugim blatem kruchym. Całość delikatnie obciążamy deseczką i odstawiamy ciasto do stężenia

Domowy Smak Jedzenia
Proste Ciasto Bananowe z Rumem i Rodzynkami 179

ciasto powinny być w temperaturze pokojowej: 150g miękkiego masła 120g ciemnego cukru dark muscovado (można użyć innego cukru) 3 jajka 260g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 100g drobnych rodzynek 100ml rumu 2-3 krople aromatu rumowego 2 dojrzałe banany (nieduże) 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: 2-3 łyżki konfitury wiśniowej wiórki(...)delikatnie się zwarzy proszę się nie przejmować). 4. Do masy maślanej dodać wcześniej przygotowaną mąkę, dodać masę bananową, aromat i krótko wymieszać mikserem do połączenia składników ( patrz FILM ). 5. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 25cm x 12cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około

Mała Cukierenka
Piernik przekładany 149

wkoło takie rzeczy się ceni. Tęskni się za nimi. Twoja kobieta ma zły dzień? Kup jej kwiatek, przytul mocno. Twój facet miał gorszy dzień w pracy? Zrób kawę, dobre ciasto, porozmawiajcie. Przecież to takie proste, prawda? A tak wielu z nas sprawia to kłopot... Nikt nie lubi zostać sam ze swoimi problemami. Przepis na ten piernik dostałam od koleżanki(...)przełożenia (u mnie domowa konfitura wiśniowa) Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać miód oraz śmietanę. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika oraz kakao. Partiami wsypywać do masy i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno. Powoli dodać do ciasta i za pomocą łopatki delikatnie

My simple kitchen
Torcik na zimno z truskawkami + film 116

opakowaniu zmniejszając ilość gorącej wody do 1,5 szklanki, dokładnie studzimy i odstawiamy do lodówki aby lekko stężała, po czym miksujemy z serkiem homogenizowanym a następnie wlewamy na masę wiśniową, tortownicę wstawiamy do lodówki aby galaretka dokładnie stężała. Następnie rozpuszczamy cytrynowe galaretki, studzimy i wstawiamy na chwilę do lodówki. Tężejącą galaretkę łączymy z serkiem homogenizowanym w takich samych proporcjach(...)czym wlewamy na masę agrestową. Tak przygotowany deser wstawiamy do lodówki aby całkowicie stężał. Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy na połówki, po czym układamy na wierzchu ciasta. Ostatnią, truskawkową galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość gorącej wody o połowę, dokładnie studzimy i odstawiamy do lodówki aby lekko stężała, a następnie lekko tężejącą galaretkę wlewamy na truskawki

Smakowite Dania
Torcik truskawkowo-wiśniowy (na zimno) 219

ciasto na zimno, które zawsze się udaje i ładnie wygląda. Torcik jest delikatny, lekki i fajnie komponuje się smakowo. Dla urozmaicenia można dodać świeże owoce. (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Masa serkowa: 330g serka homogenizowanego truskawkowego 200g słodkiej śmietany (22-36%) 3 łyżki cukru pudru (płaskie) 3-4 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo: 60g okrągłych biszkoptów 1 opakowanie galaretki wiśniowej(...)masy.) Połowę masy rozsmarować na biszkoptach i wstawić do lodówki, aby lekko stężała. (Resztę masy trzymać w temperaturze pokojowej). Po tym czasie na masę przelać połowę galaretki (lekko ściętej). Ciasto ponownie wstawić do lodówki, aby galaretka zastygła. Następnie na galaretce rozsmarować resztę masy i po stężeniu polać pozostałą galaretkę. Ciasto schłodzić w lodówce. (U mnie było gotowe już po kilku

Di gotuje