ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:105/169)

jogurtowiec z rabarbarem 143

Bardzo szybkie ciasto. Lekkie i orzeźwiające. Z nutą rabarbaru i ulubionych dodatków smakowych. Ładnie się prezentuje i nie jest słodkie.  Składniki na mus z rabarbaru: 300g rabarbaru, ½ szklanki wody, 60g cukru, 6g żelatyny, 50ml wody. Składniki jogurtowe: 2 jogurty naturalne (400ml), Galaretka wiśniowa, Galaretka cytrynowa. Mus: Żelatynę zalać zimną wodą. Odstawić do napęcznienia. Rabarbar należy oczyścić z liści. Umyć

Słodki Zakątek
Przepyszne scones z zurawiną 177

Oprószamy dłonie mąką i z kawałka ciasta wyrabiamy dowolnej wielkości bułeczki. 4. Tak wyrobione bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Wierzch każdej bułeczki smarujemy maślanką/jogurtem greckim. 6. Pieczemy ok 12-14 minut. 7. Podajemy na ciepło z masłem i konfiturą malinową lub wiśniową

Podwójnaporcja
Ulubiony tort Marcello 793

łyżek kakao 75 gram spirytusu Ponadto 10 dag migdałów 10 dag rodzynek 1 czekolada pokrojona drobno 10 dag orzechów 1 słoiczek wiśni drylowanych zalanych syropem ze spirytusem lub dżem wiśniowy Poncz 1 szklanka wody 4 łyżki cukru sok z 1 cytryny Wykonanie: Jaja oddzielamy od żółtek.Białka ubijamy na sztywną pianę następnie dodajemy cukier dalej ubijając aż cukier się rozpuści(...)dodajemy po jednym żółtku bardzo delikatnie mieszając, gdy białka i żółtka połączymy razem, dodajemy stopniowo wymieszane produkty sypkie ( mąka ziemniaczana, mąka tortowa, kakao, proszek do pieczenia ) i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 35 cm x 24 cm. Pieczemy w piekarniku 1 godzinę w temperaturze 170 stopni C z termoobiegiem. Masa Margarynę oraz czekoladę

kgwjanczewo
Kolorowa babka kisielowa i życzenia 113

ciepła. Składniki: 260 g mąki pszennej 250 g margaryny 5 jajek 125 ml oleju 240 g cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu 40 g kisielu wiśniowego 40 g kisielu pomarańczowego 40 g kisielu cytrynowego 2 łyżki kakao barwniki spożywcze do wzmocnienia koloru cukier puder do oprószenia Mąkę pszenną połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać. Margarynę(...)sekund każde żółtko.. Następnie dodać olej i ocet i mieszamy. Wsypujemy mąkę i miksujemy tylko do połączenia składników. Białka ubić na sztywną pianę i miksujemy delikatnie z ciastem. Ciasto dzielimy na 4 części. Do 3 z nich dodajemy kisiel i niewielką ilość barwnika, a do ostatniej części dodajemy kakao. Każdą masę dokładnie mieszamy. Formę do babki smarujemy masłem

Ewusiowe Smaki
BAJADERKA POD PIERZYNKĄ 334

BAJADERKA POD PIERZYNKĄ Składniki: - 60 sztuk herbatników - 200ml mleka - 3/4 szklanki cukru - 6 łyżek nutelli (może być zamiennik z Biedronki "Kremuś") - 280g powideł śliwkowych - 280g dżemu

Mentor Smaku
Ciasto jamajka 422

Ciasto nie należy do szybkich ciast, ale w smaku jest pyszne więc polecam. Przepis znalazłam na blogu  z cukrem pudrem . Polecam. Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz na spód: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej przegotowanej wody(...)cukier do smaku 5 łyżek dżemu wiśniowego Dodatkowo: 7-8 średnich bananów sok z 1 cytryny 3 opakowania galaretki cytrynowej Masa straciatella: 500 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru 50 g posypki czekoladowej 2 śmietan fix Poncz na wierzchni blat: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej przegotowanej wody cukier do smaku Masa mascarpone: 250 g mascarpone

Ewusiowe Smaki
Ciasto z sokiem marchwiowym i delicjami 172

paczka delicji np. wiśniowych 2 łyżki czarnego sezamu Biszkopt: Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodajemy cukier. Żółtka mieszamy z octem i z sodą. Mieszamy a następnie czekamy około 5 min aż pojawi się piana. Potem żółtka dodajemy do białek i mieszamy mikserem.  Następnie dodajemy przesiane mąki i mieszamy całość drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do formy

Bon Appetit Małgorzaty
KREM OREO 198

kremu śmietankowego z pysznymi ciasteczkami oreo. Krem w smaku jest delikatny, dlatego można go łączyć z wieloma innymi kremami. Idealnie pasują do niego musy owocowe, np. mus malinowy lub wiśniowy. Krem oreo połączyłam z frużeliną truskawkową w torcie dla piłkarza, który bardzo polecam :). Składniki na krem oreo: 220 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 170 g serka mascarpone, schłodzonego(...)sztywny krem śmietankowy. Odkładamy mikser. Dodajemy do kremu pokruszone ciastka (wszystkie) i za pomocą łopatki delikatnie łączymy z kremem śmietankowym. Gotowy krem oreo od razu nakładamy na biszkopt lub ciasto. Nie schładzamy go w lodówce. Uwagi: Śmietanka i serek mascarpone muszą być schłodzone przed ubiciem. Ilość kremu z tego przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy

Słodki Pomysł
SMAKI KREMÓW DO TORTU – połączenia smakowe 669

owocowe curdy znajdziecie Tutaj. Zbiór przepisów na kremy do ciast i tortów Tutaj. Zbiór przepisów na torty Tutaj. A oto smaki kremów do tortu, które mam nadzieję, posłużą Wam za słodką inspirację! Nazwy kremów w kolorze różowym to linki do przepisów (kliknij i zobacz przepis). KREM CZEKOLADOWY mus/krem malinowy – mus/krem wiśniowy – mus/krem truskawkowy – mus jeżynowy – raffaello – krem raffaello na śnieżce

Słodki Pomysł
Bułeczki z dżemem i kruszonką 168

godziny w ciepłe miejsce.  Po wyrośnięciu ciasto wyjąć z miski na stolnicę, rozwałkować i wycinać kółka.Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. Za pomocą szklaneczki w każdym wyrośniętym placuszku zrobić dołki na nadzienie.Dołeczek posypać bułką tartą, włożyć masę dżem wiśniowy,boki bułek posmarować białkiem .Wierzch posypać kruszonką. Bułki piec w piekarniku

Moje domowe kucharzenie
Omlet kakaowy z masłem orzechowym i dżemem 122

się masłem orzechowym i orzeźwiającym lekko kwaskowatym dżemem wiśniowym.  Dzięki dodatkowi słodkiego banana omlet jest wilgotny i nie ma potrzeba dodawania żadnego słodzika. Użyłam mąki kokosowej i mąki owsianej, ale myślę, że można użyć każdej innej np. ryżowej lub gryczanej. Nie dawałabym jednak 2 łyżek mąki kokosowej, bo wtedy ciasto może wyjść zbyt gęste. Omleta piekłam w piekarnika, przez

Healthy food explorer
Kaczka z wiśniowym sosem 149

wiśni było w tym roku tyle, że po zrobieniu ciasta została mi całkiem niezła miseczka. Ponieważ nieco wyeksploatowałam się ciastowo w ostatnim czasie, miałam ochotę na coś bardziej wytrawnego. I wtedy pojawiła się inspiracja ze strony Domowe Gotowanie . Wiśnie jako dodatek do mięsa. Brzmiało kusząco. PIERŚ Z KACZKI W SOSIE WIŚNIOWYM 2 piersi z kaczki 1/2 czerwonej cebuli 120g wiśni

les mirabelles
Tort z kremem czekoladowym. Drip z mlecznej czekolady 140

czekoladowy: 500 ml śmietanki 36 % 250 ml śmietanki 30% 400 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 200 g lekko gorzkiej czekolady (ok. 50 % masy kakaowej) Dodatkowo: słoiczek konfitury wiśniowej ok. 300 g płyn do nasączania (może być osłodzona herbata z dodatkiem alkoholu lub sok z wiśni, czarnej porzeczki) Drip: 100 g mlecznej czekolady 50 g śmietanki 30 % * Proporcje składników(...)stopniowo dodawać cukier. Następną porcję cukru dodaj dopiero gdy poprzednia się rozpuści. Dodaj żółtka i krótko zmiksuj na mniejszych obrotach. Odstaw mikser i resztę składników połącz za pomocą szpatułki. Ciasto wylej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 160° przez ok. 40-50 min, do suchego patyczka. Po upieczeniu pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Następnie odkrój górną wypukłą część

Słodki Blog
Sernik na zimno z borówką i porzeczkami 169

borówkowo- porzeczkowy 300 g borówki amerykańskiej 100 g czarnej porzeczki 2 opak galaretki pomarańczowej 1 szkl gotowanej wody Masa serowa 1 kg serka naturalnego w wiaderku 3 opak galaretki wiśniowej 1,5 szkl gotowanej wody Dodatkowo : 175 g herbatniki petit beurre Przygotowanie: Mus borówkowo- porzeczkowy Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie. Owoce przebrać, opłukać, zmiksować. Następnie dodać ciepłą galaretkę, zmiksować. Masa(...)wyłożyć połową herbatników, wylać połowę masy serowej i znów ułożyć herbatniki. Na środku tortownicy, wylać łyżkę masy serowej, na masę mus borówkowy, tak jak byśmy robili ciasto zebra. Na koniec widelcem, zrobić promienie. Odstawić do lodówki do stężenia. Wierzch ciasta zalać pozostałym musem, odstawić do całkowitego stężenia na 4 godz. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
PYSZNE KRUCHE CIASTECZKA Z MĄKĄ PEŁNOZIARNISTĄ 180

rodzaju takich twardszych (to za sprawą mąki ziemniaczanej) z dodatkiem lukru z odrobiną konfitury wiśniowej i migdałami, mmmmmm.... Poezja. Za pierwszym razem przygotowywałam je na dwa sposoby: w formie dropsów    (z wałeczka) i wykrawanych serduszek, za drugim już tylko wycinałam foremkami (serca, kwiatki). Ciasta nawet nie trzeba schładzać, idealnie się z niego wykrawa. Polecam , są baaaardzo smaczne. Przepis(...)Moje było zimne, od razu rozwałkowywałam je na blacie i wycinałam ciastka. Ciasto ma być dość zbite, gdyby było zbyt miękkie dosypać trochę mąki. Gdy chcemy uzyskać kształt dropsa, ciasto formujemy w kształt wałka i odcinamy kawałki po ok.5mm. Można je przed pocięciem zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Wycinałam dość grube ciasteczka. Ciasteczka nic nie rosną, można

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania