ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:101/169)

CIASTO WIŚNIOWE NA GOFRACH – bez pieczenia! 167

drugi raz! Tym razem zdążyłam odkroić kilka kawałków do zdjęć! Ciasto jest bez pieczenia , co sprawia, że jest błyskawiczne do zrobienia. Zamiast herbatników albo biszkoptów na spodzie tym razem są tam jednak gofry ! Zachwycają i zaskakują! Pokryte delikatną, śmietanową masą i gęstą galaretką z domowego dżemu wiśniowego tworzą fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Spróbujcie! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Czekoladowe Roladki Naleśnikowe 219

łyżki cukru    Nadzienie: dowolna konfitura np. malinowa, wiśniowa olej do smażenia cukier puder sos czekoladowy, dowolne owoce (opcjonalnie) Czekoladowe Roladki Naleśnikowe - Sposób przygotowania: Naleśniki czekoladowe: Masło roztapiamy na niedużym ogniu. Następnie dodajemy czekoladę i podgrzewamy do jej rozpuszczenia - studzimy. Pozostałe składniki na czekoladowe ciasto naleśnikowe miksujemy ze sobą. Na końcu dodajemy ostudzoną, ale nadal płynną czekoladę z masłem

Słodka Strona
DESER KOLOROWA PIANKA 146

Polecam idealny deser na upały. Jest szybki, lekki i bardzo prosty do zrobienia :)  SKŁADNIKI: mleczko zagęszczone niesłodzone 500 g (dobrze schłodzone) wiśniowa galaretka agrestowa galaretka

Pani na deser
Sernik na zimno z jogurtem naturalnym 266

galaretkami i całość nalewać warstwami. Poniższy sernik na zimno to ciasto obowiązkowe na moim świątecznym stole :) Składniki*: 3 serki homogenizowane o smaku waniliowym  (każdy po 200 g) 1 duży jogurt naturalny (370 g) 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka agrestowa Każdą z galaretek rozpuścić w 1 szklance wody. Ostudzić

Ugotować
Czekoczereśnia - czekoladowe ciasto z warstwą czereśniowo-budyniową i masą serową 175

pomysłu na ciasto z czereśniami, ale bardziej eleganckie niż szybkie i proste ciasto z czereśniami (bez tłuszczu) , które pokazywałam Wam ostatnio. A że w lodówce leżało napoczęte wiadereczko twarogu sernikowego, wpadłam na taki oto pomysł i jest - biszkopt przełożony czekoladową warstwą czereśniowo-budyniową oraz masą serową, zwieńczony wiśniową galaretką.   SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) Biszkopt: 4 jajka

Kto ugości moich gości?
Tort wiśniowy z masą mascarpone, wiśniami, delicjami i galaretką 360

połączenie smakowe mojego męża. Mimo, iż z zasady nie jada on ciast (nawet nie próbuje) to tego torcika zjadł (nie wyliczając mu oczywiście!) w sumie 5 kawałków :) Bardzo mnie to ucieszyło, bo to właśnie z okazji jego urodzin powstało to cudeńko - połączenie biszkoptu piegowatego z dużą ilością wiśniowych smaków - dżem, galaretka i delicje wiśniowe - oraz słodkiej masy z kremu mascarpone

Kto ugości moich gości?
Zapiekane naleśniki 180

łyżki kakao 3 łyżki cukru cynamonowego dżem - u mnie wiśniowy ser biały tłusty 300 g  łyżeczka cynamonu ewentualnie : 100 ml śmietanki 30 % Sposób przygotowania: Mąkę przesypujemy do dużej miski, dolewamy mleko, masło  i cukier waniliowy, dodajemy jajka i wszystko mieszamy. Następnie dolewamy tyle wody, aby ciasto zrobiło się rzadkie. Ciasto równo dzielimy na dwie części. Do jednej

Słodkie Przyjemności
601. Zapieczone naleśniki i trochę wywodów. 159

migdałowej skorupce z sosem wiśniowym* (inspiracja) *mrożone wiśnie i domowy dżem wiśniowy Święta udane i to jak najbardziej, mnóstwo śmiechu i wygłupów. Dużo pysznego jedzenie, był przepyszny pasztet mojej mamy(o którego się bili xd) był domowy chleb z żurawiną, sałatki, jajka, dużoo jajek, dużo rzeczy było, ciasta też były, był sernik zebra, mazurek z sosem tofii i daktylami, było

More food, love and dreams
Grube puszyste omlety z owocami i sosem wiśniowym 119

Bardzo mi smakowały, polecam. Niektórzy powiedzieliby że to są naleśniki amerykańskie. Zwał jak zwał. ale są pyszne. Nic prostszego, wszystkie składniki ze sobą wymieszać na gładką masę. Zostawić ciasto na 10 minut i już można smażyć. Na małej patelni roztopić masło i wylać masę. Smażyć na bardzo niskiej temperaturze. Jak już u góry pojawią się pęcherzyki to porozrzucać owoce. Jeszcze(...)delikatnie przewrócić omlet na drugą stronę. Ponownie smażyć na minimalnym ogniu. Smażenie trwa dość długo, ponieważ omlet czy naleśnik jest gruby. Ja użyłam wiśnie ze słoika, dlatego miałam sos wiśniowy Wykonanie sosu – sok zagotować i powoli wlewać mączkę ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości wody. Sos powinien mieć konsystencję średnio rzadkiego kisielu. Podanie – polać sosen lub syropem klonowym. posypać

Kuchnia Pokoleń
Tort na Każdą Okazję 148

delikatności… Torcik składa się z czterech biszkoptów, dwóch lżejszych i dwóch cięższych. Zarówno jedne jak i drugie są przepyszne smakiem i wilgotne. Przełożone są frużeliną lub dżemem wiśniowym i kremem śmietankowym. A całość udekorowana jest ganache z białej czekolady. Bardzo polecam. Biszkopt ciemny I: 4 jajka 70 g mąki pszennej 15 g kakao 80 g cukru 1 łyżeczka proszku(...)proszkiem do pieczenia. Dodajemy do ubitych jajek z cukrem i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników. Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Wlewamy ciasto, wyrównujemy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 25 minut. Wyciągamy, zostawiamy do ostygnięcia. Ostygnięty biszkopt przekrawamy wzdłuż na pół. Biszkopt ciemny II: 225 g masła

Made By Mom And Son
Tort czekoladowy z wiśniami i amaretto 196

przez sitko i delikatnie dodajemy do ubitej masy. Delikatnie łączymy za pomocą silikonowej szpatułki lub drewnianej łyżki.  Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków niczym nie smarujemy.  Ciasto delikatnie przekładamy do tortownicy i wyrównujemy wierzch.  Pieczemy w temperaturze 160 - 170ºC przez ok. 35-40 minut do tzw. suchego patyczka (piekę bez termoobiegu).  Biszkopt wyjmujemy z piekarnika(...)galaretki wiśniowe 250 ml wrzątku 250 ml chłodnej przegotowanej wody Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i kiedy się rozpuszczą, dolewamy chłodną wodę i dodajemy wiśnie.  Odstawiamy do lodówki, żeby całość zaczęła tężeć. Aby przyspieszyć ten proces, można wcześniej zmrozić owoce.  Tężejącą galaretkę z owocami przelewamy na spód biszkoptu. Galaretka nie może być rzadka, bo wchłonie ją ciasto

bistro mama
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 107

mojprzepisna.pl | Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny :) Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 184

mojprzepisna.pl | Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i

moj przepis na
Sernik z Ricottą i Wiśniami na ciastkach 108

jajka 1 kubeczek jogurtu ( 125g ) waniliowego 2 kubeczki cukru 1 kubeczek mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej aromat waniliowy szczyptę soli suche ciasteczka na spód cukier puder wiśnie opakowanie galaretki wiśniowej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jako miarki użyć kubeczek od jogurtu 125g. W mikserze malakserze ubić białko z 3 jajek ze szczyptą soli poczym przełożyć ubitą pianę do innego pojemnika. Do tego użytego(...)pozostałe składniki : twaróg ricotta, aromat waniliowy, jogurt,mleko z rozpuszczoną mąką ziemniaczaną i wszystko razem zmiksować na gładką masę. Dodać ubite wcześniej białko i delikatnie wymieszać. Wyłożyć formę do ciasta papierem do pieczenia a następnie suchymi ciasteczkami. Na ciastkach ułożyć odsączone z soku wiśnie ( zostawić kilka do dekoracji ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na tak przygotowany spód sernika wylać powoli masę sernikową

zielonacukinka
Babka „Tulipan” 500

cukru drobnego 1 op. cukru wanilinowego (16g) 6 jajek 1/2 szkl. oleju 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 op. budyniu waniliowego bez cukru 1 op. kisielu wiśniowego 2 łyżki suchego maku 2 łyżki ciemnego kakao Bardzo miękkie masło ucieramy wraz z cukrem i cukrem wanilinowym. Po chwili dodajemy żółtka, miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy olej oraz mąkę(...)Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy część do masy i delikatnie mieszamy szpatułką. Gdy stanie się nieco rzadsza, dodajemy resztę ubitych białek i mieszamy aż do połączenia. Przygotowane ciasto dzielimy na 4 równe części. Do jednej dodajemy kisiel, do drugiej budyń, do trzeciej kakao, a do czwartej suchy mak. Wszystkie masy dokładnie, lecz delikatnie mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania