Ciasto puszek z galaretką powstało z okazji Walentynek, dlatego jest w formie serca. Jest to pyszne ciasto na zimno z niewielu składników. Jest tak puszyste, lekkie, delikatne i piankowe, że nazwałam je puszek. Ciasto zrobiłam na bazie mleczka skondensowanego i galaretek. Ciastem zachwyciły się zarówno dzieci jak i dorośli. Warto więc zrobić je w większej formie. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)lodówce i gdy zaczęła gęstnieć, wyłożyłam ją na ciasto. Ciasto ponownie schowałam do lodówki, tym razem zostawiłam je na całą noc, ale wystarczy również kilka godzin. Po stężeniu zdjęłam ostrożnie obręcz i odkleiłam folię, a ciasto pokroiłam na kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na ciasta na zimno z galaretkami, np.: sernik na zimno margaretka (link
Waniliowe Improwizacjewłożyć do lodówki na co najmniej dwie godziny przed podaniem. Truskawkowa chmurka O czym warto pamiętać przygotowując ciasto truskawkowe. Forma do pieczenia, której użyłam była kwadratowa i miała rozmiar 25 na 35 centymetrów. Użyłam galaretki truskawkowej ale jeśli takiej nie mamy to wiśniowa tez się sprawdzi. Ubijajac śmietanę pamiętajmy aby nie ubijać jej za długo. Jak tylko zaczyna robić się
mecooksłyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżki cukru * 1 kostka masła * dodatkowo mąka do podsypania * dżem wiśniowy do nadzienia (użyłam dżem z wiśni firmy Stovit ) * cukier puder do posypania Wykonanie: Z mąki, twarogu, proszku do pieczenia, cukru i masła zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką na kształt koła. Radełkiem
Zrób to smaczniegram mąki orkiszowej przesianej -proszek do pieczenia, na czubku łyżeczki -jajko duże -wiśnie w żelu; opcjonalnie konfitura wiśniowa -kilka kropel oleju rzepakowego Cukier zagniatamy z masłem, dodajemy połowę mąki, dodajemy jajko. Zagniatamy. Dodajemy proszek do pieczenia. Sukcesywnie dodajemy mąki do momentu, aż ciasto się połączy i nie będzie się przyklejało do palców. Tworzymy kulę, oklepujemy ją olejem i wkładamy
BaRepasZdrowy d eser ? ależ prosz ę bardzo z chia jest to zapewnione. Chia jest zdrowe , chia jest pyszne, chia jest znakomite do deserów ale i nie
Moje Małe Czarowaniejajko oraz śmietanę, siekamy nożem i zagniatamy ciasto. Wkładamy do tortownicy o średnicy 24 cm i pieczemy na złoty kolor w 180 st. C. przez ok. 20 min. składniki na masę serową: 1000 g sera białego zmielonego trzykrotnie lub gotowego w wiadereczku 120 g masła 200 g cukru 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 opakowanie galaretki truskawkowej wykonanie masy serowej: Galaretki
Domowy Smak Jedzeniamargaryna stopiona 5 dag, dżem wiśniowy 200 gram, orzechy włoskie 150 gram, czekolada gorzka 100 gram drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i mąki i 1/2 szklanki ciepłego mleka, odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce, wsypać do zaczynu przesianą mąkę, sól, cukier, wbić jajka, wlać resztę mleka i aromat rumowy, hakiem robota wyrabiać ciasto i z 3 minuty, na koniec
W Mojej Kuchni Lubięłyzki cukru pudru dodatki maliny ,3 galaretki wisniowe przygotowanie galaretki rozpuścić wedle przepisu na opakowaniu i odstawić. 1/3 szklanki gorącej wody rozpuścić zelatynę. Jogurt wymieszać z nasionami chia i zmiksować z serkiem mascarpone, potem dodać cukier puder i żelatynę i miksujemy dalej na jednolitą masę i wylewamy na wyłożone herbatniki na blaszce ,ciasto na chwilę dajemy do lodówki . Jeśli
Moje WyrobyOwsiankowe ciasteczka są pyszne. Idealne jak i na śniadanie tak i na podwieczorek. Podane z pyszną frużeliną wiśniową. Do takich ciasteczek używamy gotowych owsianek takich do przygotowania w trzy minuty. Nie dodajemy już cukru, ciasteczka z takiej owsianki i banana są wystarczająco słodkie. Kwaśny smak frużeliny przełamuje ich słodycz. Bardzo polecam. Zróbcie takie ciasteczka. Przygotujecie je dosłownie w 30 minut(...)jajko, wsypujemy sypkie składniki i dokładnie mieszamy. Następnie za pomocą łyżki formujemy nakładamy porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyjdzie nam około 12 ciasteczek. Następnie ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut do ładnego zrumienienia się. Ciasteczka studzimy. 2. Frużelina wiśniowa: Wiśnie i cukier brzozowy przekładamy do garnka i podgrzewamy aż puszczą sok. W niewielkiej
Izabelawkuchnipełni, więc tym razem ciasto z czereśniami i oczywiście galaretką, ponieważ takie moje dzieci lubią najbardziej. Składniki: ( blacha 25x21) Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jogurtowa: 400 g jogurtu greckiego 2 galaretki malinowe 2 szklanki gorącej wody Galaretka: 2 galaretki wiśniowe 3 szklanki gorącej wody około
talerz przyjemnościwięcej wiśniówki. Niestety przez ten dodatek to ciasto tylko dla dorosłych ;) CIASTO KUKUŁKA Składniki: (na formę 20x25cm) 400 g cukierków kukułek 4 opakowania herbatników typu Petit 4 opakowania budyniu czekoladowego 1 litr mleka 250 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 1/3 szklanki nalewki wiśniowej Przygotowanie: 2 szklanki mleka podgrzewamy i rozpuszczamy w nim kukułki(...)miksujemy do chwili połączenia się składników. Do miksowanej masy kukułkowej wlewamy stopniowo wiśniówkę. Formę wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia. W formie układamy warstwami herbatniki i masę. Ciasto wstawiamy do lodówki co najmniej na 10-12 godzin. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false PL X-NONE
Bon appetit mon amieSkładniki na ciasto kaszka manna, 120g cukier, 65g olej, 70g śmietana 18%, 200g jajka, 2 szt mąka pszenna, 2 kopiaste łyżki soda oczyszczona, 1/3 łyżeczki proszek do pieczenia, 3/4 łyżeczki cytryna, 1 szt sól, szczypta Składniki na krem serek mascarpone, 200g dżem wiśniowy, 200g Przygotowanie Mąkę przesiewamy przez sito wraz z proszkiem do pieczenia i sodą, mieszamy z kaszką(...)dodajemy sok i startą skórkę z cytryny. Pieczemy około 35 minut w temperaturze 170st. Studzimy, przecinamy wzdłuż na dwa blaty. Serek mascarpone miksujemy z dżemem, smarujemy blat ciasta oraz wierzch i boki. Chłodzimy w lodówce przez godzinę. Przepis jest na małą formę 18cm
Gotowanie moimi oczamiDeser z kaszy manny to pyszny i prosty w przygotowaniu smakołyk z dodatkiem konfitury wiśniowej i ulubionych owoców. Puszysta kaszka to świetny pomysł na podwieczorek, idealny
Smakowite Daniaziemniaczaną.Białka ubić z sokiem z cytryny i szczyptą soli,stopniowo dodawać mąkę z cukrem.Konfiturę wiśniową rozmieszać.Połowę tj 2 łyżki wymieszać z 1/4 wiśni i ostrożnie dodać do masy bezowej.Temperaturę zmniejszyć do 160 st C i masę bezową wyłożyć na ciasto makowe - piec przez 10-15 min. Ostudzone ciasto przeciąć na dwie części.Na spodnią część nałożyć
Niespełnione zdolności kulinarnepodskubanych ciasteczek, spróbowanych łyżek powideł( bo czy na pewno są dobrze słodkie;P) Ostatnio miałam wolną chwilę i pokusiłam się o zrobienie tradycyjnych ciasteczek z dziurką, przekładanych domowymi powidłami wiśniowymi -i powiem Wam, że zniknęły w oka mgnieniu= kruchutkie, ze słodyczą, ale jednocześnie kwaskiem owoców wiśni. Nowością, stosowaną przeze mnie już dwa razy przy robieniu kruchego do ciasteczek, jest fakt(...)proszku do pieczenia 4 żółtka 300 g wiejskiej śmietany( lub ok. 250 ml kremowej 36%) 2/3 szklanki cukru drobnego cukier waniliowy skórka otarta z cytryny Z podanych składników zarabiamy ciasto jeśli będzie zbyt rzadkie, można dodać mąki. Schładzamy ok. 30 minut w zamrażalniku. Dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej lekko mąką na grubość ok 1 cm. Spody
Domowe ciastabezowa: białka 1 szklanka 250 ml, cukier 3/4 szklanki, kisiel wiśniowy 1 opakowanie, ocet 10% 1 łyżeczka, aromat pomarańczowy 2 krople Jajka, cukier, miękka margaryna, cukier wanilinowy mikserem utrzeć do spienienia, mają zostać grudki. Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto. Forma 30x24 cm z papierem do pieczenia, 3/4 ciasta wyłożyć
W Mojej Kuchni Lubię