ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:89/169)

97.Jabłka lecą z drzew, czyli jesienna, pijana szarlotka z różaną konfiturą 240

konfiturą z róży . Jeśli nie macie ochoty na dodawanie do ciasta procentów ze względu na dzieci, lub po prostu niechęć do alkoholu można pominąć. Konfitura z róży nadaje szarlotce wyjątkowy smak, nie polecamy więc aby z niej rezygnować, można jednak zastąpić jakąś inną, na przykład jeżynową lub wiśniową. Zatem czas zakasać rękawy i do roboty... Składniki na nadzienie z jabłek(...)małym ogniu duszą nam się jabłka, w miodzie pitnym rozpuszczamy skrobię i dolewamy mieszankę do jabłek gotując do momentu zgęstnienia (chwilę). Jabłka odstawiamy na bok do ostygnięcia i przygotowujemy ciasto. Składniki na ciasto 200 g serka waniliowego homogenizowanego ok. 3/4 szklanki cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła

Symfonia Smaków
Ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady i wiśniową nutą na święta, weekend i osłodę każdej imprezy 142

się, że tak pyszne ciasto musi być trudne do zrobienia. Myliłam się - jest proste i nie wymaga wielkich zakupów. Przekonajcie się sami: Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 4 jajka 200 gram margaryny 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 2-3 łyżki konfitury wiśniowej Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy. Czekoladę kruszymy(...)dodajemy kakao i czekoladę i znów delikatnie mieszamy. Wlewamy do wysmarowanej tłuszczem blachy (o wym. 10x25 cm). Wykładamy konfiturę. Pieczemy do 60 minut w temperaturze 180 stopni. Najlepiej kontrolować ciasto patyczkiem. Można wykończyć polewą z białej bądź ciemnej czekolady. Pychota. Zapewniam. Ciasto szykuje się szybko. Nie ma konieczności dodawania konfitury - to moja wariacja. Jest puszyste, wilgotne i długo zachowuje świeżość

Kuchnia po mojemu
Wyśmienity tort Czekoladowo-wiśniowy a`la Czarny Las 414

mrożonych) frużelina wiśniowa wiórki czekoladowe kompot lub wiśniówka do nasączenia biszkoptów (ja użyłam wiśniówki) Biszkopt czekoladowy  - tortownica 24 cm Do miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i posiekaną czekoladę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy do białek stopniowo cukier oraz żółtka. Następnie dodajemy stopniowo suche składniki nadal miksując. Ciasto przekładamy

Ptasia Kuchnia
Makowa delicja 235

śmietana - 2 opak DEKORACJA dżem brzoskwiniowy - 1 słoik galaretka wiśniowa - 1 opak draże mleczne - 1 opak PRZYGOTOWANIE BISZKOPT I Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, dodając po trochu cukier, dalej ubijać. Następnie dodawać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach (22x40cm) Piec ok.30 minut

Kuchnia Danusi
Tort węgierski 157

tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 st. około 35 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę, wyłożoną ściereczką. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia(...)drugiej misie umieścić miękkie masło, zmiksować na puszystą masę, dodać kakao, zmiksować.Wyłączyć mikser i dodawać powoli masę jajeczną, łyżka po łyżce. Dodać 50 ml spirytusu. Nasączenie: 2 galaretki wiśniowe rozpuszczone w 2 szklankach wrzątku lub 3 łyżki żelatyny rozpuszczone 2 szklankach gorącego kompotu wiśniowego 150 ml spirytusu 1 szklanka wiśni z nalewki Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, dobrze

moj przepis na
Brak tytułu 223

specjalne przepisy na galaretkowe drinki i inne szalone desery. Galaretki są dostępne w następujących smakach: wiśniowym, truskawkowym, pomarańczowym, cytrynowym, owoców leśnych, malinowym, agrestowym, poziomkowym, brzoskwiniowym i kiwi. P atki cukrowe o smaku czekoladowym Zastosowanie:  - do dekoracji ciast, lodów i deserów Produkty Dr Oetkera ułatwiają mi pracę w kuchni. Z nimi zawsze szybko wyczaruję coś pysznego

kolorowotorcikowo
Muffiny , babeczki czyli małe słodkie przyjemności 157

Podam podstawowe składniki do moich babeczek. Można dodać do ciasta kakao albo wanilię by zmienić smak. Dekoracja to już Wasza inwencja twórcza. Na pewno każdy zaszaleje na swój sposób.  babeczki z dżemem wiśniowym     Składniki : * 2 szklanki maki tortowej  * pół szklanki cukru pudru  * 2 łyżeczki proszku do pieczenia  * szklanka mleka * 100ml oleju  * 2 jajka

Magiczne Życie Marty
Jabłecznik z galaretką i śmietaną bez pieczenia 124

Składniki: 5-6 szklanej musu jabłkowego (2 duże słoiki) lub 1,5 kg jabłek świeżych 2 galaretki wiśniowe (suche) lub inny smak (uwaga zabarwią nam jabłka

Kocham Czekoladę
Ciastka z kleiku ryżowego 131

kokosowych 1 masło 3 jajka cukier wanilinowy łyżeczka proszku do pieczenia wisienki lub dżem wiśniowy lub porzeczkowy Zmieszać wiórki, płatki i cukier, dodać masło i rozdrabniać je w palcach mieszając razem z pozostałymi składnikami- jak powstanie coś w rodzaju kruszonki dodać jajka i zagnieść ciasto. 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

Smaczny zeszyt
Puszysty sernik na delicjach. 151

wiśniowym lub innym dowolnym Składniki na polewę czekoladową  : 100 g czekolady mlecznej 1 łyżka margaryny lub oleju kokosowego Wykonanie polewy : Czekoladę łamiemy na kawałki, wsypujemy do małego rondelka. Dodajemy tłuszcz i topimy na małym ogniu lub w kąpieli wodnej często mieszając.   Sposób wykonania :   T ortownicę o wymiarach około 26 - 28 cm wyścielamy papierem do pieczenia ciast. Boki

Przepisy i porady kulinarne
Odrywane bułeczki z wiśniami 164

łyżeczki soli 140 g mleka w proszku dowolne nadzienie [ u mnie dżem wiśniowy] kruszonka 75 g cukru 100 g masła 125 g mąki Do wody dodać  sól, cukier, drożdże i mleko w proszku i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka oraz mąkę i zagnieść ciasto. Następnie dodać miękkie masło i wyrobić gładkie i elastyczne ciasto.Przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Następnie

Moje domowe kucharzenie
Jabłecznik z galaretką i śmietaną bez pieczenia 244

Składniki: 5-6 szklanej musu jabłkowego (2 duże słoiki) lub 1,5 kg jabłek świeżych 2 galaretki wiśniowe (suche) lub inny smak (uwaga zabarwią nam jabłka

Kocham Czekoladę
Mazurek z migdałami i biała czekoladą 158

masa i tak jest dość słodka do dekoracji : migdały słupki pokruszony batonik liofilizowany wiśniowy FRUPP  Przygotowanie :  Przesiać mąkę i cukier puder dodać jajko i zimne pokrojone masło, zagnieść kulkę włożyć na ok 20-30 minut do zamrażarki lub na 40 minut do lodówki, ciasto rozwałkować wyciąć jajko a z pozostałej masy zrobić brzegi (najlepiej trochę wyższe ciasto trochę

zdrowa vege kuchnia
Szarlotka po królewsku 239

wszystkim odechce się jeść. I tak po całym dniu pichcenia obiadu i ciasta,nareszcie mogłam odpocząć przy filiżance kawy i słodkim dodatku do niej w postaci szarlotki po królewsku:)))  Składniki: biszkopt z 5 jaj 1-1,5 kg jabłek 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 szklanka cukru Masa: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 0,5 litra mleka 1 szklanka

Ciasteczkowy Potwór