ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:704/881)

Drożdżówki z serem i jagodami 175

czasie mieszamy wszystkie składniki na ciasto i wyrabiamy przez ok 10 minut , posypujemy mąką i przykrywamy ściereczką ,odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę . Ser mieszamy z żółtkami i cukrem. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy krótko na stolnicy i porcjujemy na ok 50 g kawałki ,  robimy kulki po czym wałkujemy na "placki " i nakładamy ser i jagody składamy boki na kopertę(...)żeby miały ładny połysk po upieczeniu. Pieczemy ok 15 minut, wyciągamy i studzimy na kratce . Robimy lukier : do cukru pudru wlewamy sok z cytryny i 1-2 łyżki wody ,ucieramy chwilkę ,jak jest za gęsty dodajemy kolejną łyżkę wody . Konsystencja powinna przypominać gęstą śmietanę . Upieczone bułki polewamy lukrem jak są jeszcze ciepłe. Smacznego

Wypieki Rene
Drożdżówki z serem i jagodami 196

składniki na ciasto i wyrabiamy przez ok 10 minut , posypujemy mąką i przykrywamy ściereczką ,odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę . Ser mieszamy z żółtkami i cukrem i olejkiem waniliowym Wyrośnięte ciasto wyrabiamy krótko na stolnicy i porcjujemy na ok 50 g kawałki ,  robimy kulki po czym wałkujemy na "placki " i nakładamy ser i jagody składamy boki na kopertę(...)żeby miały ładny połysk po upieczeniu. Pieczemy ok 15 minut, wyciągamy i studzimy na kratce . Robimy lukier : do cukru pudru wlewamy sok z cytryny i 1-2 łyżki wody ,ucieramy chwilkę ,jak jest za gęsty dodajemy kolejną łyżkę wody . Konsystencja powinna przypominać gęstą śmietanę . Upieczone bułki polewamy lukrem jak są jeszcze ciepłe. Smacznego

Wypieki Rene
Owocowa pianka 125

propozycja wspaniałej, orzeźwiającej, co ważne - nie pieczonej wersji ciasta - lekkiej leguminy, efektownej i przepysznej ze wszelkimi owocami jakie akurat posiadamy, prostota wykonania i czarujący wygląd niech będzie zachętą do jej wykonania! Składanki: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 4 jajka 1/2 l mleka 3 łyżki żelatyny 1 cukier wanilinowy 1 galaretka (o dowolnym smaku) 1 paczka herbatników pełnoziarnistych 1 łyżka(...)odstawiamy do stężenia. Jajka sparzyć w gorącej wodzie, oddzielamy białka od żółtek. Herbatniki rozkruszamy na drobniutkie kawałki, dodajemy masło, łączymy dokładnie ze sobą, następnie wykładamy na dno tortownicy. Mikserem ucieramy żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę dodając po łyżce wystudzonego mleka. Na koniec ucierania dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, delikatnie łączymy wszystko razem. Połowę porcji

kgwjanczewo
delikatny tort z malinową nutką 575

dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Dodajemy barwnik i ponownie miksujemy.Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia a następnie wyciągamy(...)spirytusu wykonanie: 1 szklankę mleka zagotowujemy z cukrem, budyń oraz żółtka miksujemy z pozostałym mlekiem. Do gotującego mleka wlewamy budyń z żółtkami, gotujemy ciągle mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy na pulchną masę i stopniowo dodajemy ugotowany budyń. Na koniec opcjonalnie powolutku wlewamy spirytus. Przed przełożeniem tortu wstawiamy krem do lodówki, aby zgęstniał. dodatkowo: 1 galaretka malinowa 1 słoiczek malin

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Kubuś (bez pieczenia) 190

inspiracja Składniki: masa pomarańczowa 1 duży sok Kubuś (marchew,jabłko,brzoskwinia) 200 g masła 3 budynie waniliowe 3 łyżki cukru masa śmietankowa 350 ml śmietany 30

magiczna kuchnia Kasi
Serowa chatka z rodzynkami 373

bardzo łatwy przepis.Podchodziłam do niego z rezerwą ,szczególnie jeżeli chodzi o złożenie tej chatki.Ale nie bójcie się bo to bardzo łatwo i prosto się składa.Jednym z ciast , które robię na wielkanocne święta to sernik na zimno lub pieczony,ale ten z pewnością zagości na moim stole i Wam też polecam.    Składniki: margaryna100 g twaróg półtłusty(...)Twaróg trzy krotnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem do białości. Dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Następnie dodawać po łyżce twarogu i ucierać. 1/3 masy serowej odłożyć dodać łyżkę przesianego kakao i dokładnie wymieszać. Na foli aluminiowej ułożyć herbatniki 3*6 szt. Na herbatnikach rozsmarować kakaową masę serową. Rozłożyć drugą warstwę herbatników

Ala piecze i gotuje
Torcik Malinowy Ombre Bez Pieczenia 730

Torcik Malinowy Ombre Bez Pieczenia – Zapraszam na wspaniałe, pyszne ciasto z dużą ilością malin. Nie za słodkie, delikatne, na kokosowym spodzie, bez pieczenia. Wygląda fantastycznie :), spokojnie taki torcik można przygotować na urodziny. Jest wspaniały na lato. W zeszły tygodniu robiłam go już 3 razy, znika błyskawicznie. Nie jest trudny w przygotowaniu, tylko radzę dobrze przeczytać przepis i obejrzeć film. Bardzo(...)malin dodać napęczniałą żelatynę, mieszać, aż żelatyna się rozpuści, odstawić do ostygnięcia. 6. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wanilią. Ser przełożyć do miski i przez chwilę ucierać mikserem, aż zrobi się kremowy. Następnie do sera, cały czas mieszając mikserem, wlewać ostygniętą galaretkę, dokładnie wymieszać. Dodać ubitą śmietankę, wymieszać mikserem. 7. Gotowy krem podzielić na 4 równe części

Mała Cukierenka
Pierniczki z malinowym lukrem 124

kupon rabatowy. Na hasło „okruszki” macie 10% rabatu na zakupy. Kupon jest ważny do 6 grudnia włącznie. Takim syropem można polewać desery, dodawać je do lukru, do ciast, ciasteczek i oczywiście do wody lub herbaty Jak przygotować szybkie pierniczki z malinowym lukrem? Przepis na pierniczki z malinowym lukrem jest naprawdę prosty. Pierniczki z tego przepisu wychodzą miękkie(...)długo, aż powstanie gładkie jednolite ciasto. W razie potrzeby można dodać odrobinę miodu (jeśli ciasto źle się lepi) lub podsypać rękę odrobiną mąki (jeśli ciasto wyjdzie zbyt klejące). Miskę z ciastem wkładamy do lodówki na czas rozgrzania piekarnika. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Blat posypujemy delikatnie mąką. Odrywamy kawek ciasta i rozwałkowujemy na grubość

Słodkie okruszki
Grzybki wg Siostry Anastazji 159

pomocą szklanki) oblepiamy posmarowaną miękkim masłem zewnętrzną stronę foremek. Z części ciasta formujemy wałek, kroimy go na mniejsze kawałki. Z każdego przygotowujemy „nóżki” grzybka, formując z ciasta stożek. Jeden koniec każdego kawałka (ten grubszy) moczymy w białku, a następnie otaczamy w maku. Ciasteczka wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy na złoto (najlepiej każdą partię piec(...)pół szklanki. Rozrabiamy w nim obie mąki. Pozostałe mleko wraz z cukrem wanilinowym doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną mieszankę i gotujemy, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy mielone orzechy oraz przestudzony budyń. Kapelusze grzybków wypełniamy masą budyniową, przykrywamy krążkiem z dziurką, do której wkładamy „nóżkę” grzybka. Składniki na polewę

Smaki Na Talerzu
łatwy tort biszkoptowy 251

stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia i kroimy(...)pozostałego mleka wsypujemy budyń oraz mąkę, dokładnie roztrzepujemy trzepaczką, aby nie było grudek. Do wrzącego mleka wlewamy budyń z mąką i zagotowujemy, odstawiamy do ostygnięcia. Masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem, dodając po łyżce zimnego budyniu. Masę dzielimy na połowę: do jednej części dodajemy pokruszoną czekoladę do drugiej 2 łyżki soku z cytryny. poncz: sok z 1/2 cytryny 1/2 szkl

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z gruszkami 168

ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru pudru 125 g margaryny 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób wykonania ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię włożyć do lodówki na jedną godzinę. Następnie wyjąć i rozwałkować na blaszce o wymiarach 28 x 35 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni(...)miękkich gruszek ½ łyżeczki cynamonu Gotowa masa czekoladowa do rozpuszczenia Sposób wykonania: Ser zemleć trzykrotnie.   Białka oddzielić od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodać po jednym żółtku i dalej ucierać. Następnie śmietanę i po trochu białego sera nie przerywając ucierania.   Na koniec dodać budynie   i wszystko dokładnie wymieszać.    Białka ubić

Na słodko lub wytrawnie
Jabłecznik bez tłuszczu 136

Weekend trwa. Może coś upiec? Polecam jabłecznik bez tłuszczu. Robi się go ekspresowo a i przyjemnie smakuje. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 7 jabłek 150 g cukru 5

Smaki Ewy
Kora dębu z brzoskwiniami 690

następnie żółtka. Miksujemy przez chwilę, po czym dodajemy bakalie (orzechy, kokos oraz rodzynki) wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia. Mieszamy szpatułką lub drewnianą łyżką do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Wykładamy na dwie równe blaszki wyłożone papierem do pieczenia (najlepiej tylko spód) lub najpierw pieczemy jeden biszkopt, a później drugi jeśli nie mamy dwóch takich samych blaszek(...)mąkę. Gdy nie będzie grudek wlewamy na gotujący się syrop i energicznie mieszamy przez kilkanaście sekund. Wierzch budyniu przykrywamy folią spożywczą i wynosimy do chłodu, by całkowicie wystygł. Wtedy ucieramy masło i dodajemy go po łyżce cały czas miksując na wolnych obrotach. Przełożenie: Biszkopt- ⅓ kremu- delicje moczone w kawie- ⅓ kremu- biszkopt- ⅓ kremu, pokrojone brzoskwinie- pozostała, tężejąca galaretka rozpuszczona wg wskazówek

Kuchnia w czekoladzie
Serowe cappucino bez pieczenia 1157

Dziś Międzynarodowy Dzień Kawy. Więc świętujemy:) Jako fanka wszystkiego co kawowe co raz znajduję okazję na wypróbowanie nowego przepisu na ciasto o tym smaku. To ciasto jest wprost rewelacyjne, nietrudne a smak nieziemski. Polecam zrobić od razu z podwójnej porcji. Pychotka   Składniki: 2 opakowania okrągłych biszkoptów 200g masła 3 żółtka 4 łyżki cukru pudru 2 szklanki mleka w proszku(...)wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.  Blachę 20x20cm wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy zanurzane w kawie biszkopty. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę. Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka. Łyżka po łyżce dodajemy ser biały, a następnie wsypujemy mleko w proszku – miksujemy. Dodajemy żelatynę i jeszcze raz mieszamy. Połowę masy układamy

Cukiernia Pychotki