ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:673/881)

Drożdżowe bułeczki na kefirze z serem i jabłkami 119

Wykonanie CIASTO Drożdże rozprowadzamy z miodem, dodajemy jajko, kefir, mąkę, stopione masło, szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę, aż podwoi objętość. Wyrośnięte ciasto krótko wyrabiamy, dzielimy na 9 części i formujemy kulki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując spore odstępy. Każdą kulę lekko rozpłaszczamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce(...)serowym. Na wierzch układamy kawałki duszonych jabłek. Pieczemy w temperaturze 190°C około 25 minut. Przestudzone możemy oprószyć cukrem pudrem. NADZIENIE SEROWE Wszystkie składniki na nadzienie rozgniatamy widelcem lub ucieramy. DUSZONE JABŁKA Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na ósemki i usuwamy gniazda nasienne. Skrapiamy sokiem z cytryny, zasypujemy cukrem, mieszamy.  Podprażamy na patelni, pilnując aby jabłka sie nie rozpadły, studzimy

Tajemnice Smaku
Mięciutkie, Ucierane Pierniki 208

Pyszne mięciutkie, pierniczki ucierane na maśle :) Składniki na 2 blaszki pierników: 2 i 1/2 szkl mąki pszennej, tortowej 1/2 szkl cukru trzcinowego (może być i zwykły, biały) 180 g masła 1 jajko kl L 1/2 szkl miodu 1/2 łyżeczki sody 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1. Masło z cukrem miksujemy na puch, następnie wbijamy jajko i miksujemy(...)połączenia się składników. 2. Następnie dodajemy na przemiennie mąkę wymieszaną z sodą, kakao i przyprawą do piernika oraz miód. Miksujemy bądź mieszamy do powstania ciasta. Zagniatamy i chowamy do lodówki na 2-3 godziny bądź na całą noc. 3. Po schłodzeniu, lekko podsypujemy ciasto mąką i wałkujemy na grubość 0,5 - 0,7 mm. Wycinamy pierniczki i układamy na blaszce

Gotowanie...to proste !
Sernik na biszkopcie makowym z owocami 255

około 25 minut. Masa serowa: Galaretkę cytrynową i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odłożyć do wystudzenia. Ser przełożyć do misy miksera wsypać cukier puder i zmiksować końcówką do ucierania. Nadal miksując wlewać zimną i lekko tężejącą galaretkę. Miksować do momentu połączenia się składników. Ubić na sztywno zimną kremówkę dodać do masy serowe i delikatnie wymieszać łopatką. Na końcu wsypać(...)przykryć drugim biszkoptem i rozsmarować resztę masy serowej. Na wierzchu obficie posypać borówkami i włożyć do lodówki. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć wylać na wierzch ciasta. Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce

Ala piecze i gotuje
Niemiecka babka z rodzynkami i chrupiącymi migdałami 1287

Puszysta babka z namoczonymi w alkoholu rodzynkami, chrupiącymi migdałami, posypana słodkim pudrem to moja wersja tradycyjnego niemieckiego ciasta Rosinen Gugelhupf. Składniki: 6 jajek 200g masła extra 1 szklanka cukru 350g mąki pszennej 3 łyżeczki cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g kwaśnej śmietany 18% 50ml alkoholu np. rumu 100g rodzynek 100g płatków migdałowych masło do wysmarowania formy bułka tarta(...)zalać alkoholem i najlepiej pozostawić na całą noc. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. 2. Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, stopniowo dodając po jednym jajku cały czas ucierać aż powstanie jednolita, puszysta masa. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, odsączone rodzynki i płatki migdałowe. Całość dokładnie wymieszać szpatułką. 3. Gotową masę przełożyć do wysmarowanej masłem

Szalona Kuchnia Eweliny
SERNIK ORZECHOWO – KOKOSOWY BEZ PIECZENIA 286

włoskie – ok.50 g * płatki owsiane – ok. 80 g * suszone daktyle – ok. 100 g * olej kokosowy roztopiony – 3 łyżki Orzechowy spód możemy zastąpić biszkoptami lub kruchym ciastem. MASA SEROWA: * ser biały 3 x mielony – 600 g * masło orzechowe Firmowe 100% Primavika – 3 pelne łyżki * cukier puder – ok. 5 łyżek * wiórki kokosowe(...)drobno siekamy lub mielimy w malakserze, prażymy na suchej patelni. Dodajemy posiekane daktyle i roztopiony olej kokosowy – wszytko razem dokładnie mieszamy, wylepiamy spód tortownicy. MASA SEROWA: Ser biały ucieramy z cukrem pudrem, dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy podprażony kokos, do drugiej masło orzechowe. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie zimnej wody, podgrzewamy, dzieli na pół i dodajemy do każdej

Ostra na Słodko
Zdrowa wielkanocna baba 194

ubite białka. Mieszamy bardzo delikatnie łyżką lub szpatułką starając się jak najwięcej napowietrzyć ciasto.  Formę do baby smarujemy masłem i przelewamy do niej masę, do ok 3/4 wysokości. Ciasto jeszcze urośnie. U nas z podanych proporcji wyszły 2 baby, 1 duża i 1 mała. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 min. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni góra/dół. Pieczenie(...)uzyskania delikatnie krówkowej barwy. Dodajemy sok z limonki i gotujemy jeszcze przez 5 min, pilnując, aby polewa się nie przypaliła. Ściągamy z ognia i ucieramy przez kilka minut, polewa powinna nabrać mlecznego odcienia. Dolewamy alkohol i ponownie ucieramy. Jeszcze ciepłą masą polewamy wystudzone baby. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Ciasteczka dyniowe 201

Składniki:200 g masła150 g cukru200 g musu z dyni400 g mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczeniałyżeczka ekstraktu cynamonowego100 g czekoladySposób przygotowania:Do miski wrzucamy miękkie masło dodajemy cukier i ucieramy. Gdy masa się połączy dodajemy jajka i ponownie miksujemy. Dynię obieramy i kroimy na małe kawałki – wrzucamy do rondelka i gotujemy około 10 minut z dodatkiem odrobiny wody – ciągle mieszamy.Je(...)zmiksować na mus. Ostudzony mus przelewamy do wcześniej wymieszanych składników razem z ekstraktem cynamonowym i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Czekoladę kroimy na małe kawałki, dodajemy do ciasta. Gotową masę wykładamy za pomocą dwóch małych łyżeczek tworząc niezgrabne kulki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy w nagrzanym do 200`C piekarniku przez około 12 minut.Studzimy na blaszce.Ciasteczka zaraz

Słodkie Przyjemności
Domowe Jagodzianki 244

food procesorze lub hakami do ciasta drożdżowego. Staramy się nie dosypywać mąki. Odstawiamy do podwojenia objętości w ciepłe miejsce (ok. 1,5 h). Po tym czasie ciasto dzielimy na ok. 20 części. Każdą porcje lekko rozwałkowujemy, na środek wykładamy ok. łyżkę jagód, ok. pół łyżeczki cukru pudru i sklejamy podobnie jak knedle. Tworzymy kuleczkę, którą następnie lekko formujemy(...)minut do napuszenia.Bułeczki umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut do zrumienienia. Gdy jagodzianki lekko ostygną możemy przygotować lukier.Cukier puder ucieramy wraz z wodą przez dłuższą chwilę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy masa okazałaby się za rzadka dodajemy więcej cukru pudru, jeżeli natomiast za gęsta - odrobinę wody.Przygotowanym lukrem polewamy jagodzianki

Słodka Strona
Piernik marchewkowo-dyniowo-pomarańczowy (bezglutenowy) 195

Piernik to ciasto bardziej zimowe niż jesienne ale gdy tylko temperatura trochę spadła to od razu nabrałam na nie ochoty :) W wersji bezglutenowej, pełnej zdrowych składników, ciasto jest bardzo aromatyczne i wilgotne. Do tego tak pięknie pachnie!   0/5 szklanki mąki gryczanej 1/4 szklanki mąki kasztanowej 1/4 szklanki mąki amarantusowej 0/5 szklanki cukru dark muscovado 2 łyżki surowego kakao(...)drobno marchewki 0/5 szklanki puree z dynii sok z połowy pomarańczy skórka starta z całej pomarańczy 6-7 suszonych moreli 3 łyżki powideł śliwkowych 3 łyżki płatków migdałów Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę i stopniowo dodajemy do niej olej, sok z pomarańczy i puree z dyni dokładnie łącząc składniki. Wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao, przyprawą, proszkiem i sodą

Mienta blog
Sernik z czekoladą i bakaliami w karmelu 88

smak? Sernik jest przepyszny, choć ma jedną wadę. Przy tej ilości cukru, którą zaproponowałam w przepisie, jest niesłodki. Jest taki w sam raz, ale ktoś, kto lubi słodkie ciasta, musi dodać sobie więcej cukru. Bakalie w karmelu to zwyczajny raj dla podniebienia. Wszystko pysznie współgra ze sobą, ten chrupiący orzechami wierzch, cytrusowo-waniliowa masa serowa z mocno czekoladową warstwą dolną(...)wierzch karmel (rozpuszczone na patelni lub w rondelku o grubym dnie: 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka wody, 2 krople soku z cytryny) orzechy laskowe żurawina rodzynki Wykonanie Spód : masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jajku i miksujemy. Czekoladę stapiamy w kąpieli wodnej. Do miksowanej masy dodajemy kakao oraz czekoladę. Miksujemy. Teraz czas na mąkę. Całośc miksujemy

Raj dla Podniebienia
Sernik z czekoladą i bakaliami w karmelu 198

smak? Sernik jest przepyszny, choć ma jedną wadę. Przy tej ilości cukru, którą zaproponowałam w przepisie, jest niesłodki. Jest taki w sam raz, ale ktoś, kto lubi słodkie ciasta, musi dodać sobie więcej cukru. Bakalie w karmelu to zwyczajny raj dla podniebienia. Wszystko pysznie współgra ze sobą, ten chrupiący orzechami wierzch, cytrusowo-waniliowa masa serowa z mocno czekoladową warstwą dolną(...)wierzch karmel (rozpuszczone na patelni lub w rondelku o grubym dnie: 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka wody, 2 krople soku z cytryny) orzechy laskowe żurawina rodzynki Wykonanie Spód : masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jajku i miksujemy. Czekoladę stapiamy w kąpieli wodnej. Do miksowanej masy dodajemy kakao oraz czekoladę. Miksujemy. Teraz czas na mąkę. Całośc miksujemy

Raj dla Podniebienia
Krówka jabłkowa ( bez pieczenia ) 241

się z warstwy kremu kajmakowego i masy z jabłek i galaretki. Całość wieńczy warstwa bitej śmietany. Wszystkie smaki świetnie się ze sobą łączą i równoważą. Dzięki kwaskowej masie jabłkowej ciasto nie jest mdłe, ale i zadowoli amatorów kajmakowej słodyczy ;). Naprawdę warte przygotowania; moi domownicy pałaszowali aż miło ;). Polecam :).  Składniki na masę krówkową: 1 puszka masy krówkowej/kajmaku ( masa netto(...)Wykonanie: Blachę o wymiarach dolnych około 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć pierwszą warstwę herbatników ( w razie potrzeby przycinając je ). Masa krówkowa: Miękkie masło ucierać kilka minut mikserem do otrzymania jasnej, puszystej masy. Następnie porcjami dodawać masę krówkową, miksując do połączenia po każdym dodaniu. Gotowy krem wyłożyć na warstwę herbatników, wyrównać. Na kremie ułożyć kolejną

Opowieści z piekarnika
Ciasto z owocami na oleju 255

Składniki : 2 szklanki mąki tortowej 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 7 łyżek oleju owoce- u mnie 1obrane jabłko, kilka śliwek, mała

Proste Potrawy
sernik wiedeński ze śliwkami 211

składniki na masę serową: 1000 g białego sera, trzy krotnie zmielonego 6 jajek 250 g cukru pudru 180 g masła, miękkiego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 60

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na zimno z truskawkami 204

 Dzisiaj mam dla Was kolejną odsłonę wykorzystania truskawek w postaci sernika na zimno. Składniki: - 60 dkg sera białego - pół kostki masła - 3 jajka - 2 łyżki

Zainspirowana w kuchni
Ciasto Torcik Krówka Malinowa BEZ PIECZENIA 1521

masy krówkowej o wadze 460g. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Torcik Krówka Malinowa BEZ PIECZENIA Składniki: Spód: 130g kakaowych herbatników 80g masła – roztopionego i ostygniętego 1 łyżeczka kakao bez cukru Krem – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 450ml mleka(...)pieczenia, tylko dno, wyrównać i docisnąć (tortownicę można również wyłożyć folią rantową, jeśli nie mamy to pomijamy). Krem: 3. Do miski przełożyć masło, dodać cukier z prawdziwą wanilią i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie w 3-4 partiach dodać ostygnięty budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać masę krówkową i znów

Mała Cukierenka
Tort Rasta Serce 217

żółtku, miksując na najniższych obrotach. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Dno formy w kształcie serca (tylko dno!) wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy delikatnie do formy. Pieczemy 35 minut w temperaturze 175 stopni z termoobiegiem lub 40 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Studzimy i kroimy na 3 równej grubości blaty. *moja(...)słoik dżemu morelowego Krem czekoladowy: 2 łyżki mąki pszennej budyń czekoladowy ½ l mleka ¾ szklanki cukru 250 g masła roślinnego Z proszku budyniowego, mąki i cukru gotujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę, dodając po łyżce ostudzonego do uzyskania gładkiej masy  dekoracja u mnie : wiórki waflowe zielone, posypka cukrowa WYKONANIE: blat + 1/3 nasączenia + dżem krem   blat + 1/3 nasączenia

Domowe ciasta
Orzechowiec z niespodzianką 292

łyżki cukru pudru Masa śmietanowa: 400 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny lub śmietan-fix 2-3 łyżki cukru pudru (do smaku) Dodatkowo: 1/4 szkl. coca-coli do nasączenia ciasta 50g mlecznej czekolady Białka ubijamy na sztywna pianę, pod koniec stopniowo dodając cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku, za każdym razem miksując do połaczenia. Cienkim strumieniem wlewamy olej. Następnie delikatnie(...)minut w 180 stopniach. Studzimy. Orzechy włoskie mielimy, łączymy z pokruszonymi na pył herbatnikami. Całość zalewamy pepsi/coca-colą i odstawiamy na 20 minut do napęcznienia. Miękkie masło ucieramy do białości, dodajemy masę orzechowo-herbatnikową. Pod koniec dodajemy cukier puder (do smaku). Wystudzony biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Jeden z nich ponownie umieszczamy w formie. Nasączamy go połową pepsi/coli i wykładamy

Smaki Na Talerzu
Domowe Rogaliki Drożdżowe z Marmoladą - Najlepsze 464

więcej jej dodamy tym mniej puszyste będą rogaliki. Odstawiamy do podwojenia objętości w ciepłe miejsce (ok. 1,5 h). Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 5 mm i z ciasta wykrawamy trójkąty o wielkości ok. 10x15x15cm.  Na środek każdego z nich wykładamy ok. 1/2 łyżeczki konfitury i zwijamy od podstawy do wierzchołka w formę rożka. Ro galiki przekładamy(...)pomocą pędzelka) i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170-180 stopni. Pieczemy ok. 15-20 minut do zrumienienia. Gdy rogaliki drożdżowe przestygną możemy przygotować lukier. Cukier puder ucieramy wraz z wodą przez dłuższą chwilę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy masa okazałaby się za rzadka dodajemy więcej cukru pudru, jeżeli natomiast za gęsta - odrobinę wody. Przygotowanym lukrem polewamy rogaliki

Słodka Strona
Sernik dyniowo -cynamonowy 258

nadzieję zaprezentować jeszcze inne słodkości z wykorzystaniem tego warzywa . Wszystkie składniki na masę serową (oprócz cynamonu )  włożyć do miski . Dobrze , by były one w jednakowej , pokojowej temperaturze. Ucieramy do momentu aż masa będzie gładka i jednolita. Nie przedłużamy ubijania aby nie napowietrzać zbytnio masy Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy spód z herbatników. Wylewamy na nie 3/4 masy(...)spód piekarnika wstawiamy dodatkową blaszkę z wodą. Po godzinie  , gdy masa serowa jest już ścięta wyłączamy piekarnik , ale foremkę nadal w nim pozostawiamy. Po ok 20 minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika , studzimy i schładzamy kilka godzin w lodówce. Możemy udekorować wg własnego uznania , np jak ja czekoladą ;) Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Sernik cytrynowy z roladą truskawkową 216

tężeć.  białka ubij ze szczyptą soli i cały czas ubijając dodawaj po łyżeczce cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku, oraz ocet. Na sam koniec dodawaj stopniowo mąkę. Gotowe ciasto wylej na dużą blachę piekarnikową wyłożoną papierem pergaminowym i piecz placek przez 7-10 minut w rozgrzanym piekarniku na 180 C. Gotowy placek po upieczeniu zwiń w roladę i okręć(...)Roladę pokrój na kawałki o grubości 1 cm i wyłóż nimi spód oraz boki tortownicy. masa serowa w naczyniu miksującym zmiksuj ser na gładką masę. Następnie ucieraj ser z cukrem i dodaj śmietanę, sok z cytryny oraz skórkę. Na sam koniec dodaj rozpuszczoną żelatynę, wszystko dobrze wymieszaj i gotową masą serową zalej rolady. Tort wstaw do lodówki

Niezły Młynek
Ulubiony tort Marcello 854

dodajemy po jednym żółtku bardzo delikatnie mieszając, gdy białka i żółtka połączymy razem, dodajemy stopniowo wymieszane produkty sypkie ( mąka ziemniaczana, mąka tortowa, kakao, proszek do pieczenia ) i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 35 cm x 24 cm. Pieczemy w piekarniku 1 godzinę w temperaturze 170 stopni C z termoobiegiem. Masa Margarynę oraz czekoladę(...)wbijamy jajka dodajemy cukier. Gdy woda zacnie parować ubijamy mikserem jajka aż masa jajeczne zacznie powiększać swoją objętość kilkakrotnie, zrobi się jasnokremowa oraz gęsta, miskę wyciągamy z garnka. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy następnie ubite jajka oraz wystudzoną rozpuszczoną margarynę z czekoladą, ucieramy składniki bardzo delikatnie. Kakao mieszamy ze spirytusem następnie łączymy z masą. Biszkopt przekrawamy na trzy części

kgwjanczewo
"SERNIK - PIERNIK" BEZGLUTENOWY /Sernik piernikowy z musem czekoladowo-orzechowym i z chałwowo-czekoladową polewą. 214

pierników, starsza kucharka wyczarowała "Sernik - Piernik". Połączenie niesamowite! Smak... cudowny! Coś jak piernikowa pianka z nutą czekoladowego musu, oblana nietypową - chałwowo-czekoladową polewą. A to wszystko... bezglutenowe. Przedświąteczna premiera ciasta nagrodzona została brawami. Gwiazda wystąpi u nas kolejny raz w te magiczne dni. Możemy świętować.SKŁADNIKI:SERNIK I MUS CZEKOLADOWY:- pół kostki masła- 350 g serka 3xmielonego- 200 g serka(...)pokruszonych, domowych pierników bezglutenowych  /Przepis na pierniki: tutaj.- skórka pomarańczowa domowa pół szklankiPOLEWA:- chałwa 200g- pół tabliczki czekolady mlecznej- 2-3 łyżki masła- 2-3 łyżki mlekaWYKONANIE:Masło ucieramy na puch, powoli dodajemy cukier i po 1 żółtku, cały czas ucierając. Gdy mamy puszystą masę, dodajemy po 1 łyżce serek i serek mascarpone, ucieramy, aż uzyskamy puszystą masę.Odmierzamy

Wypisz Wymaluj
Krążek biszkoptowy z serkiem i smażonymi owocami 207

pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z szczyptą soli. Dodajemy cukier i nadal ubijamy. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i powoli mieszamy.  Ciasto przelewamy do przygotowanych foremek. Ilość babeczek uzależniona jest od wielkości naszych form (moje mają średnicę 0,8 cm). Babeczki pieczemy ok. 25 -30 min., odstawiamy do wystygnięcia, następnie przecinamy biszkopt(...)rozgrzaną patelnię, dolewamy wody, dodajemy miąższ z 3 fig i 4 pokrojone w ćwiartki physalis. Całość podsmażamy kilka min tak, aby brzoskwinie były al. dente, a serek Almette  ucieramy na gładką masę z syropem z agawy. Na pojedynczy krążek biszkoptu nakładamy serek, dodajemy owoce, ozdabiamy plasterkiem figi i listkami mięty. Podajemy z physalis i bakaliami. Smacznego

Moniki Smakołyki
Miodownik tradycyjny 242

Kiedy powstanie karmel wrzucić orzechy i jeszcze chwile gotować. Orzechy wyłożyć na jeden z przygotowanych do upieczenia placków. Uwaga: Jeśli nie mamy 3 takich samych blaszek, to można rozwałkować ciasto w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia używając mini wałka (aby każdy placek był tej samej wielkości) a potem przełożyć do innej, większej blachy pozostałe placki lub upiec je na blaszce(...)stopniach. Przygotować krem. Kaszę mannę ugotować w dwóch szklankach mleka. Ostudzić. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Stopniowo dodawać krem z kaszy manny. Ucierać do gładkości około 5 minut. Upieczone placki pozostawić do wystygnięcia. Następnie nasączyć je rumem. Placki smarować najpierw powidłami potem kremem. Pozostawić na całą noc pod przykryciem (nie w lodówce). Kiedy

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania