ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:675/881)

Bezglutenowy biszkopt przekładany kremem z batatów i daktyli z truskawkami 115

wymieniłam większość produktów na inne, ale głównym składnikiem są tu mimo wszystko bataty.  Orzeźwiający akcent wprowadzają truskawki. Dodałam kawałki owoców do kremu i dodatkowo ozdobiłam nimi wierzch ciasta, do tego świeża figa, puder z liofilizowanej żelatyny i torcik gotowy. W sam raz do poczęstowania kolejnych gości urodzinowych ;) Składniki: 5 łyżek mąki z quinoy 2 łyżki mąki kasztanowej 2 łyżki(...)jednej cytryny pół szklanki soku pomarańczowego 3 łyżeczki żelatyny 7 dużych truskawek 1 świeża figa 3 łyżki likieru amaretto 2 łyżki pudru z liofilizowanej żurawiny Wykonanie: Jajka ucieramy razem z cukrem na gęstą masę, pod koniec ucierania dodajemy 2 łyżeczki cynamonu i bób tonka, a następnie ocet. Mąki, skrobię, proszek do pieczenia i kakao mieszamy ze sobą i przesiewamy, dodajemy

Quinoa Raz!
Tort chałwowo-orzechowy 126

Zdecydowanie polecam go osobom, które lubią bardzo słodkie ciasta, bo to właśnie takie jest. Nawet dla mnie kogoś kto zawsze mawia, że nie ma czegoś takiego jak zbyt słodkie ciasto to było jednak bardzo słodkie. Chociaż zauważyłam, że najlepsze było następnego dnia, kiedy stało się bardziej wilgotne i chyba już odrobinę mniej słodkie. Biszkopt kakaowy:  5 jajek 3/4 szklanki(...)jajka 150 g masła o temp. pokojowej 150 g margaryny o temp pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 300 g chałwy 2 łyżki likieru kawowego  Masło i margarynę ucieramy na puszystą masę. Jajka dokładnie myjemy i wyparzamy. Wbijamy w całości do metalowej miski, dodajemy cukier i ubijamy na parze. ( Do garnka wlewamy wodę, podgrzewamy go cały czas

Słodka Kraina Wypieków
Mini torcik kawowy 110

urodziny zamiast ciasta chciałam upiec tort. Szło mi tak pod górkę, zwłaszcza z kremem, który był ciągle za rzadki, że już miałam ochotę wszystko wyrzucić! Ale szkoda by było składników... Dodałam galaretkę - coś tam wyszło... Efektowny ten wypiek nie był :) bo koniec końców odpuściłam sobie dekorowanie - to nie był mój dzień :) ale smakował doskonale. Nieplanowany dodatek galaretki sprawił, że wydawało(...)kakao, cukier i cukier wanilinowy. Gdy mleko się zagotuje cały czas mieszając wlewamy mieszankę i gotujemy budyń. Studzimy często mieszając, aby nie powstał kożuch. 3) Masło (w temperaturze pokojowej) ucieramy na puszystą masę wraz z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy budyń - cały czas ucierając. Dodajemy przestudzoną galaretkę cytrynową rozrobioną w około 1 szklance wody. Można skropić alkoholem. Chłodzimy. 4) Ostudzony biszkopt

Kolorowy Przepisownik
Ciasto słonecznikowy karmelek-z prażonym słonecznikiem i kremem karmelowym 284

biszkopta, przełożonego masą na bazie budyniu karmelowego, a górę ciasta wieńczy to co w nim najlepsze-prażony słonecznik. Nadaje ciastu lekko orzechowego, bardzo ciekawego smaku. Polecam Wam przygotowanie tego ciasta, na pewno się zakochacie. No to zaczynamy : SKŁADNIKI NA DUŻĄ BLASZKĘ BISZKOPT 6 jajek 3/4 szkl cukru 6 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao(...)mleka wsypujemy 2 budynie karmelowe, mąkę oraz cukier, dokładnie miksujemy na gładką masę. Wylewamy na gotujące się mleko i gotujemy jak budyń. Studzimy!  Margarynę lub masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch, następnie dodajemy po łyżce zimny budyń karmelowy. I masa gotowa :-) PRAŻONY SŁONECZNIK Do garnka dajemy masło, mleko,cukier puder i cukier waniliowy, na małym ogniu rozpuszczamy i mieszamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik Łabędzi Puch 526

Sernik Łabędzi Puch. Kremowy sernik z dodatkiem dżemu i prażonym kokosem 🥥 Kto zna ciasto Łabędzi Puch ten wie, że jest pyszne, a ja postanowiłam zrobić je w wersji sernikowej. Delikatny, puszysty ser... słodki dżem... i pyszne, podprażone wiórki kokosowe. Składniki : 1 kg twarogu sernikowego 250 g mascarpone 4 jajka 1/2 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 1 szkl. mleka(...)mały słoik dżemu jagodowego, z owoców leśnych lub podobnego 1 łyżka masła + 50 g wiorek kokosowych + 3 łyżki ksylitolu/erytrolu/cukru Przygotowanie : Jajka ucieramy z ksylitolem/erytrolem/cukrem. Dodajemy stopniowo twaróg i mascarpone. Miksujemy. W misce mieszamy budyń z mlekiem. Wlewamy do masy i krótko miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wykładamy spod papierem do pieczenia. Przelewamy masę. Pieczemy ok. 60 min. Wyjmujemy

Czarnawisienka
Orzechy Brazylijskie – dlaczego warto je jeść? Poznaj pyszne przepisy. 96

łyżka ekstraktu waniliowego szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu 140 g mieszanki sezamu i ulubionych bakalii (np. żurawiny, rodzynek) lub gorzkiej czekolady 60 g drobno posiekanych orzechów brazylijskich Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrami na jasną, puszystą masę. Powoli wbijamy jajka, miksując po każdym dodaniu. Następnie dodajemy ekstrakt waniliowy, znów miksujemy. W drugiej misce mieszamy mąkę, sodę, cynamon i szczyptę soli. Dodajemy(...)dodajemy płatki owsiane i wybrane dodatki (orzechy wcześniej podprażamy na suchej patelni, można je drobno posiekać lub zmielić, ale nie za mocno). Miksujemy na małych obrotach, tylko do połączenia. Ciasto schładzamy przez około 0,5 h w lodówce. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Słodkie okruszki
Ciasteczka brownie 82

gorzkiej 50g masła 2 jajka 100g cukru 60g mąki pszennej 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: W małym garnuszku rozpuszczamy masło i czekoladę. Odstawiamy na chwilę. W misce ucieramy jajka z cukrem, na jasną, puszystą masę. Dodajemy stopioną czekoladę z masłem, mąkę, proszek i mieszamy całość do uzyskania jednolitej konsystencji. Miskę z gotową masą czekoladową wkładamy do zamrażalnika, na mniej(...)wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika, nakładamy masę łyżką, lub gałkownicą do lodów, robiąc większe odstępy pomiędzy ciastkami. Nie ma potrzeby wyrównywania masy na blasze, gdyż ciasto pod wpływem temperatury w piekarniku, uformuje się samo. Pieczemy ciasteczka przez 10 minut. UWAGA! Ciastka po upieczeniu będą bardzo miękkie i nie nadające się jeszcze do zjedzenia, dlatego najlepiej zsunąć papier

NiePieprz.pl
Śmietankowy sernik z domową wiśniową frużeliną 122

wody Wykonanie: 1. Spód: Do miski przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać masło pokrojone w kostkę, cukier i żółtko. Wszystkie składniki zagnieść rękoma na jednolite ciasto. Gotowe ciasto wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożone papierem do pieczenia, ugnieść równomiernie dłonią na całej powierzchni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około(...)Masło utrzeć z cukrem, stopniowo dodać żółtka i jedno całe jajko, następnie partiami dodawać biały ser (cały czas ucierając aby masa serowa stała się puszysta i gładka). Pod koniec ucierania dodać mleko, budyń, mąkę ziemniaczaną i aromat śmietankowy. Całość dokładnie wymieszać i wylać na wcześniej podpieczony spód. Piec w piekarniku nagrzanym  do 180 stopni przez około 60-65 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Pączki pieczone 104

zrobi się elastyczne i będzie się mniej kleić (musi być dobrze wyrobione!). Wyrobione ciasto ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę, aż urośnie. Następnie ciasto krótko zagniatamy i odrywamy kawałki wielkości mandarynki. Następnie lekko spłaszczamy dłonią i nakładamy na środek po pełnej łyżeczce powideł, marmolady lub dżemu. Zlepiamy brzegi tak jak sakiewkę i formujemy kulkę(...)około 30 minut, do wyrośnięcia. Następnie za pomocą pędzelka smarujemy pączki roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 13 – 15 minut. Lukier: Wszystkie składniki ucieramy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody więcej. Gotowym lukrem polewamy upieczone pączki. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Churros → Szybkie mini pączki serowe → Jagodzianki

Oryginalny smak
Miodownik z nutellą 279

łyżeczka sody W rondelku podgrzewamy, miód, cukier, mleko i wodę i mieszamy aż składniki się połączą. Gdy masa ostygnie dodajemy ją do przesianej mąki, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 4 równe części i rozwałkowujemy na placki wielkości blaszki (u mnie 23,5x33 cm) . Pieczemy w 180 st. C na złoty kolor. Krem: 2 szklanki mleka(...)cytryny, do smaku pół słoika nutelli  lub innego kremu czekoladowego tabliczka czekolady  kilka łyżek mleka Kaszę przeznaczoną na krem gotujemy na mleku i studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem i nadal ucierając dodajemy zimną kaszę, pod koniec ucierania dodajemy sok z cytryny i próbujemy masę, aby nie była za kwaśna. Na pierwszy z upieczonych placków wykładamy połowę kaszy

Cynamonowe szczęście
Ciasto dyniowe z orzechami i rodzynkami 117

Sezon na dynię już się rozpoczął więc zapraszam na pyszne, wilgotne i aromatyczne ciasto dyniowe z orzechami i rodzynkami. Pychotka Składniki: 3/4 szklanki oleju 1 szklanka cukru 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej 3 duże jajka 2 pełne szklanki startej na grubych oczkach dyni 1 i 1/2 łyżeczki sody  1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 1 i 1/2 łyżeczki kakao(...)łyżeczki proszku do pieczenia 2 garści pokrojonych orzechów  garść rodzynek Sposób wykonania: Do miski wlać odmierzony olej, wsypać cukier i ucierać z 2-3 minuty mikserem. Wbijać po jednym całym jajku, ciągle ubijając.  Następnie dodawać stopniowo mąkę przesianą z cynamonem, kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Zmiksować. Do masy dołożyć stopniowo startą dynię i wymieszać łyżką

Cukiernia Pychotki
sernik na zimno z różową pianką 235

dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki(...)sparzamy) 130 g cukru pudru 250 g masła, miękkiego 1 galaretka np. o smaku brzoskwiniowym 125 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie. Ser mielimy trzy krotnie. Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Dodajemy stopniowo ser i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie miksujemy. składniki na różowa piankę: 4 białka

Domowy Smak Jedzenia
Pierniczki z jabłkami 140

łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki przyprawy do piernika Miękkie masło i cukier ucieramy kilka minut na puszystą masę. Dodać jajko i ucierać jeszcze około 2 minuty. Dodać mus z jabłek i wymieszać do połączenia się składników. Mąkę i resztę składników przesiać do osobnej miski. Mąkę dodawać po trochu do masy maślanej(...)pieczenia. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego,  kładziemy na blaszce i spłaszczamy. Piec ok. 10-15 minut. Ostudzone można ozdobić. Uwaga!  Jeśli mus był dość rzadki i ciasto jest zbyt kleiste dodać więcej mąki i obtaczać ręce w mące, aby się ciasto ładnie formowało. Pierniczki te jak i większość pierników z każdym dniem są wilgotniejsze i bardziej miękkie. Smacznego

talerz przyjemności
Kolorowe mini babeczki 99

jesteście szczęśliwymi posiadaczami silikonowych foremek- nie potrzebujecie ani margaryny, ani papilotek. Przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka, masło, cukier waniliowy, cukier brązowy, kakao i mleko ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą- miksujemy do momentu, aż nie bedzie żadnych grudek. Dodajemy czekoladowe kropelki i delikatnie- ręcznie mieszamy. Otrzymaną masę przelewamy(...)Pieczemy 13 min., na środkowej półce piekarnika. Funkacja pieczenia: góra/dół. Jeżeli wasza blaszka do wypieku mini babeczek ma tylko 12 wgłębień- podzielcie pieczenie na dwa etapy. Rozdzielcie ciasto do 24 papilotek- gdy pierwsza dwunastka będzie siedzieć w piekarniku, kolejne dwanaście może spokojnie czekać w papilotkach na swoją kolej. Po wyjęciu pierwszego wypieku, wymieńcie upieczone babeczki (tylko najpierw dajcie

Domowe Torty
Budyniowe babeczki z czekoladowymi kulkami 86

miękkiego masła 1 szkl. cukru pudru (lub mniej) 4 łyżki mleka ekstrakt waniliowy 1-2 łyżki kakao naturalnego Dodatkowo: 20-24 kulek czekoladowych, np. Maltesers Przygotowanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Suche składniki wymieszać, w innym naczyniu połaczyć ze sobą mokre. Dodać je do suchych składników i wymieszać. Masę przelać do papilotek do ¾ ich wysokości(...)st.C około 20-25 minut. Po tym czasie wyjąć i pozostawić do wystudzenia. 2. Krem kakaowy: Masło utrzeć z cukrem pudrem i kakao do puszystości. Pod koniec ucierania dodać ekstrakt i mleko, zmiksować. 3. Ostudzone babeczki udekorować kremem i czekoladowymi kulkami. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie