Eklerki

Eklerki

Eklerki

Przepis na : deser

Dziś gościmy na obiedzie moją ulubioną rodzinkę polsko-holenderską. Z tej okazji postanowiłam przygotować deser, który jest przysmakiem holenderskiej części tej familii. Chodzi mianowicie o Eklerki. Ptysiowe ciasteczko, rozpływające się w ustach, wypełnione aksamitnym kremem i polane mleczną czekoladą. Z moimi eklerkami wiąże się śmieszna historia, która związana jest z ogromną zachłannością wyżej wspomnianego holenderskiego osobnika na owe eklerki.Rzecz działa się parę lat temu. Któregoś dnia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W mojej holenderskiej kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

W mojej holenderskiej kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mąka, czekolada, do pracy, ciastka , czekoladowa, przepisy na święta, ciasto, polewa, obiad, groszek, polewa czekoladowa, pasty, budyń, pieczenie, pasta, jajko, ciasteczka, cukier, krem, desery, deser, ciasto z masa, ciasteczka na święta, ciasteczka z czekolada, ciasta z masa, szybkie ciasto, szybki ciasto, krem czekoladowy, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe

Inne przepisy z W mojej holenderskiej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.