Eklerki

Eklerki

Eklerki

Przepis na : deser

Dziś gościmy na obiedzie moją ulubioną rodzinkę polsko-holenderską. Z tej okazji postanowiłam przygotować deser, który jest przysmakiem holenderskiej części tej familii. Chodzi mianowicie o Eklerki. Ptysiowe ciasteczko, rozpływające się w ustach, wypełnione aksamitnym kremem i polane mleczną czekoladą. Z moimi eklerkami wiąże się śmieszna historia, która związana jest z ogromną zachłannością wyżej wspomnianego holenderskiego osobnika na owe eklerki.Rzecz działa się parę lat temu. Któregoś dnia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W mojej holenderskiej kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

W mojej holenderskiej kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mąka, czekolada, do pracy, ciastka , czekoladowa, przepisy na święta, ciasto, polewa, obiad, groszek, polewa czekoladowa, pasty, budyń, pieczenie, pasta, jajko, ciasteczka, cukier, krem, desery, deser, ciasto z masa, ciasteczka na święta, ciasteczka z czekolada, ciasta z masa, szybkie ciasto, szybki ciasto, krem czekoladowy, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe

Inne przepisy z W mojej holenderskiej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.