kwaśną śliwką 🤤🤤🤤 Uwielbiam jak pachnie ciastem w moim domu... Dlatego tak często je piekę 🤭 Składniki : 200 g mąki 30 g kakao 100 g masła 10 łyżek mleka 100 g ksylitolu/erytrolu/cukru 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody Garść śliwek Przygotowanie : Śliwki myjemy, kroimy na pół i pozbawiamy pestki. Masło ucieramy z ksylitolem/erytrolem/cukrem na puszystą masę. Dodajemy
Czarnawisienkarazem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywcza i dostawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wałkujemy i wylepiamy formę do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 180C ( na złoto ) FARSZ: Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie, podgrzewamy ( ale absolutnie nie gotujemy! ), hartujemy z twarożkiem, a następnie wlewamy całość – ucieramy na kremową, gładką masę. Dodajemy
Ostra na Słodkoostygnięcia masło ucieramy do białości ,partiami dodajemy cukier oraz kolejno żółtka następnie do masy dodajemy pozostałe składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, przyprawę do pierników, karmel, startą marchewkę oraz skórkę z pomarańczy , miksujemy białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie dodajemy je do masy, całość dokładnie mieszamy ciasto przekładamy do formy keksowej
Słodkie zapomnieniesmakuje lepiej! Idealnym posiłkiem jest ciasto z jabłkiem i kardamonem. Zapach, który unosi się bezpośrednio po upieczeniu jest nie Ziemski! Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju 3 łyżki mąki gryczanej 1 łyżka karobu lub kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kardamonu mielonego cynamon aromat jabłko Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie
Truskawkowa Fiestazawsze coś z nich przygotowuję. Ciasto które upiekłam składa się z dwóch owoców - gruszki i jabłka oraz produktów z sklepu "Coś dla zdrowia" . Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytytolu 2 łyżki oleju 1 łyżka mąki gryczanej 1 łyżka mąki ryżowej 1 łyżka karobu szczypta proszku do pieczenia aromat gruszka jabłko Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą pianę. Następnie
Truskawkowa Fiestabardzo się klei, podsypujemy lekko mąką). Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 3 mm . Wykrawamy małe okrągłe ciasteczka, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy krótko w temperaturze 175 stopni C (grzałka góra-dół) aż ciasteczka lekko się zrumienią (około 10-12 minut). Studzimy. Miękkie masło, cukier, żółtko i zmielony ser ucieramy na jednolitą masę. Pod koniec ucierania
Trzeci talerzZamiast piec ciasta można przygotować muffiny! Świetnym pomysłem jest wykorzystanie mąki z amarantusa i bananów. Smak jest wyśmienity, a na jednej muffinie się nie kończy! Składniki: 6 muffinek 2 jaja 2 banany 6 łyżek mąki z amarantusa 2 łyżki syropu daktylowego cynamon szczypta proszku do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z syropem daktylowym na puszystą masę. Następnie dodajemy rozgniecione
Truskawkowa Fiestawkładamy masło i wsypujemy cukier - ucieramy na jasną masę. Następnie cały czas ucierając dodajemy jajko oraz banany. Gdy wszystko się połączy dodajemy ekstrakt z wanilii, a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Do masy na sam koniec dodajemy płatki owsiane i wszystko dokładnie mieszamy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy kuleczki z ciasta wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczamy
Cooking Monsterjest zapewne babka. Piaskowa , drożdżowa, ucierana , budyniowa .... Każdy może znaleźć taką , która pokocha. Te drożdżowe są chyba najbardziej wpisane w tradycję . Chociaż akurat w moim domy na świątecznym stole rzadko gości. Może nie znalazłam jeszcze tego jedynego przepisu i powalającego smaku. Wciąż poszukuję i testuję różne przepisy . Dziś skusiłam się na babkę parzoną. Ciasto drożdżowe przygotowywane nieco inna metodą. Babka
Malinowa Kawiarenkamasy i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem i pieczemy w tem. 170 stopni około 40 min. Biszkopt odkładamy do wystudzenia i potem kroimy na 3 blaty. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce, lub kąpieli wodnej i odstawiamy żeby wystygła. Jajko ubijamy z połową cukru pudru. Drugą połowę cukru pudru ucieramy z masłem i dodajemy kakao
Lili w kuchninaturalnego Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy nim tortownicę o średnicy 22 cm Masa serowa: 80 g masła opakowanie cukru waniliowego 30 g cukru 3 jajka 200 ml mleka kokosowego 350 g sera na serniki tabliczka białej czekolady opcjonalnie suszona żurawina Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrami na puch, dodajemy
Cynamonowe szczęścieśmietany, 30 g masła, ciasto na tartę (wycinamy w nim 4 małe spody na tartę), 150 g czekolady Wykonanie: Pieczemy spód tarty. W osobnej misce łamiemy naszą czekoladę na drobne kosteczki. W garnku podgrzewamy śmietanę (aż do wrzenia). Następnie zalewamy nią naszą czekoladę. Mieszamy, tak by równomiernie rozpuścić czekoladę. Dorzucamy masło. Razem ucieramy aż do uzyskania jednolitej masy. Równomiernie rozprowadzamy
MODA NA BIOPotem wbijam jajka i zagniatam ciasto dopóki, dopóty nie zacznie odstawać od ręki. Dzielę na trzy części, rozwałkowuję i piekę każdą z osobna. Jakieś 15-20 min w 180-200'C. Upieczone odstawiam w chłodne miejsce. W międzyczasie mleko zagotowuję i na gotujące wsypuję kaszę manną. Chwilkę podgotuję i odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Ucieram masło z cukrem na puch dodając
Ciasteczkowy Potwórcałość miksujemy, w trakcie ucierania wlewamy szklankę śmietany kremówki i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Na spodzie herbatnikowym układamy pokrojone brzoskwinie, na owoce wylewamy masę serową i dokładnie rozprowadzamy. Pozostałą śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Na masę serową przekładamy ubitą kremówkę i dokładnie ją rozprowadzamy. Ćwiartkami brzoskwiń dekorujemy wierzch sernika. Ciasto wstawiamy na 4 godziny do lodówki
Smakowite Daniaoprószania. Do każdej foremki wlać ciasto do 3/4 wysokości. Piec 20-25 minut w 180ºC. Po wystudzeniu wyjąć i udekorwać np. lukrem.Lukier królewski:1 białko, ok. 40 g (najlepiej postarzone przez noc w lodówce)200-250 g cukru pudru1 łyżeczka soku z cytrynybarwniki (ewentualnie, najlepiej w żelu lub proszku)Białko ucierać z cukrem i sokiem z cytryny przez kilka
Food Square