ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:638/881)

Sernik czekoladowy 225

piekarniku zaczęło się niego mocno kopcić jakby ktoś rozpalał ognisko:P A wszystkiemu winna była właśnie nieszczelna forma, przez którą wyciekał topiący się pod wpływem temperatury tłuszcz ze spodu ciasta. Jaki z tego wniosek? Kobieto, leć do sklepu i kup sobie nową formę haha :D Tortownica 24 cm Składniki: Ciasteczkowy spód: 170 gram ciasteczek zbożowych 70 gram stopionego masła(...)miski, dodajemy cukry i miksujemy do dokładnego połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i nadal miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę (nie ubitą) i znów chwilkę miksujemy, dodajemy po jednym jaju, ucieramy. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko je schładzamy. Dodajemy do niej 2 łyżki masy serowej (aby ją zahartować) a następnie przekładamy masę czekoladową do sera i miksujemy dokładnie. Autorka sugeruje

My simple kitchen
Tort kawowy z wiśniami 133

minut , do suchego patyczka. Piekarnik wyłączyć, uchylić lekko drzwiczki i pozostawić w nim ciasto na 15 minut. Po tym czasie wyjąć je i zostawić do wystygnięcia. Zimne ciasto przekroić na trzy placki, a jeśli nie jest na tyle wysokie, to na dwa. Krem kawowy: Espresso uzupełnić mlekiem do pojemności 500 ml. Odlać ok. 200 ml, resztę przelać do garnka(...)biszkoptu. Resztę soku uzupełnić wodą do 350 ml, zagotować i rozpuścić w nim wiśniową galaretkę. Odstawić, aby galaretka zaczęła tężeć, ale aby dało się ją wylewać łyżką. Miękkie masło ucierać 10-15 minut mikserem na puszystą masę. Następnie miksując na niskich obrotach, dodawać po łyżce kawowego budyniu, za każdym razem dokładnie ją wmieszać przed dodaniem następnej. Wykonanie Dolny blat czekoladowego

niecodziennikpary
Setny wpis - sernikowe szaleństwo. 233

Herbatniki rozdrabniamy. Łączymy z kakao i masłem, starając się uzyskać jednolitą masę. Rozkładamy na spodzie blachy (okrągła 23cm) wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie bierzemy się za masę serową. Ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy twaróg, mascarpone, budyń i ubijamy. Gdy uzyskaliśmy jednolitą masę - dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy cukier waniliowy, do drugiej nutellę i opcjonalnie kakao. Mieszamy(...)następnie na nią masę jasną i tak cały czas, aż wykończymy obydwie masy.  Wstawiamy blachę do piekarnika na 180 st i 60 min. Gdy minie godzina studzimy ciasto w uchylonym piekarniku. Gdy już wystygnie możemy przygotować polewę. Nic prostszego. Łączymy wszystkie składniki w rondelku, podgrzewamy aby wszystko ładnie się połączyło i możemy wylewać na ciasto. Następnie studzimy w lodówce

Brzuszki Łakomczuszki
Ciasto czekoladowe z burakami 104

Macie ochotę na pyszne ciasto czekoladowe ale już na samą myśl macie wyrzuty sumienia, że kalorycznie, że niezdrowe ? W takim razie polecam spróbować ciasta czekoladowego z burakami, które jest idealnym kompromisem miedzy tym co zdrowe a tym co pyszne. Poza tym pokażcie mi lepszy sposób aby nakłonić dzieciaki i nie tylko do zjedzenia buraczków. Znika tak szybko, że ledwie zdążyłam(...)wrzucić je go garnka z wodą i gotować ok godziny. Po tym czasie powinny być już miękkie. Odstawiamy je na bok aby wystygły. Ostudzone buraki obieramy ze skórki i ucieramy na grubej tarce. W międzyczasie przygotowyjemy masę czekoladową. Miseczkę umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą. Do miseczki wrzucamy masło i czekolade i czekamy aż wszystko się roztopi. Od czasu

Kulinarna Patilogia
Ciasto czekoladowe z burakami 200

Macie ochotę na pyszne ciasto czekoladowe ale już na samą myśl macie wyrzuty sumienia, że kalorycznie, że niezdrowe ? W takim razie polecam spróbować ciasta czekoladowego z burakami, które jest idealnym kompromisem miedzy tym co zdrowe a tym co pyszne. Poza tym pokażcie mi lepszy sposób aby nakłonić dzieciaki i nie tylko do zjedzenia buraczków. Znika tak szybko, że ledwie zdążyłam(...)wrzucić je go garnka z wodą i gotować ok godziny. Po tym czasie powinny być już miękkie. Odstawiamy je na bok aby wystygły. Ostudzone buraki obieramy ze skórki i ucieramy na grubej tarce. W międzyczasie przygotowyjemy masę czekoladową. Miseczkę umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą. Do miseczki wrzucamy masło i czekolade i czekamy aż wszystko się roztopi. Od czasu

Kulinarna Patilogia
Sernik Delicja 99

Sernik na spodzie z delicji. Pyszny, wilgotny i delikatny deser doskonały na przeróżne rodzinne przyjęcia. Składniki 3 paczki delicji pomarańczowych 1 kg sera z wiaderka 7

Wasze Przepisy
ciasto z kremem i prażonym słonecznikiem II 625

maki pszennej -250 g masła lub margaryny SŁONECZNIK PRAŻONY -350 g słonecznika -150 g masła -4 łyżki mleka -1 łyżka cukru waniliowego -0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie naszego ciasta rozpoczynamy od upieczenia biszkopta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z solą. Dodajemy cukier, ubijamy. Następnie dodajemy wciąż miksując żółtka(...)mleka odlewamy 3/4 szklanki. Resztę zagotowujemy. Pozostałe składniki oprócz margaryny miksujemy z 3/4 szklanki mleka i wylewamy na gotujące się mleko. Gotujemy jak budyń.  Studzimy. Masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy na gładki krem. I masa gotowa :-) SŁONECZNIK Wszystkie składniki oprócz słonecznika podgrzewamy w rondelku, gdy masło się rozpuści i wszystkie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto marchewkowo-kokosowe 315

Pyszne, mięciutkie i aromatyczne ciasto marchewkowe, posypane wiórkami kokosowymi i ozdobione owocami miechunki. Przepis pochodzi z książki "Moja mała francuska kuchnia" autorstwa Rachel Khoo. Składniki na tortownicę 19 cm: 160 g masła 200 g cukru brązowego 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1 płaska łyżeczka soli 4 jajka skórka otarta z 1 pomarańczy(...)mascarpone) 2 łyżki cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: owoce miechunki do ozdoby CZAS PRZYGOTOWANIA: 115 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W misie miksera umieszczamy cukier i masło. Ucieramy tak długo, aż powstanie jednolita gładka masa. Następnie wbijamy po 1 jajku, za każdym razem dokładnie miksując. Dodajemy przyprawy, sól i jogurt naturalny. Zmniejszamy obroty do minimum i powoli dodajemy

My Culinary Art
Ciasto Seropianka: serowo-cytrynowa pianka na biszkoptach 202

Napiszę tak: Przepis skradziony z bloga: klik   tak ciasto smacznie wyglądało że musiałam je zrobić :) Muszę przyznać ,że autorce przepisu bo tak trzeba przyznać, pianka wyszła o wiele wyższa ale to pewnie dlatego ,ze ja poskąpiłam w białkach bo mi nad zwyczajniej w świecie ich brakło... dlatego warto wejść zobaczyć jak wyszło autorce ciacho. Podam oryginalne składniki(...)biszkoptów ( około 200 g) skórka otarta z dużej cytryny sok z jednej małej lub połowy dużej cytryny Beza 1 szklanka białek (6-7) 3/4 szklanka cukru  Wykonanie: Żółtka ucieramy z  połową cukru z szklanki i cukrem waniliowym na biały puch. Dodajemy budyń oraz olej w dalszym ciągu miksując. Na zmniejszonych obrotach ( do jedynki), dodajemy po łyżce jogurty - nadal

W Moim Magicznym Domu
Jagodowa karpatka 152

część ciasta i tak samo piekę. Tej drugiej już nie wykładam z formy.  Masa budyniowa: Do garnka wlewam 500 ml mleka i zagotowuję. W 200 ml mleka rozrabiam budyń. Wlewam do gotującego się mleka i mieszam aż zgęstnieje, zdejmuję z ognia. Wierzch budyniu przykrywam folią żeby nie zrobił się kożuch. Zostawiam do ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej ucieram

wesoła kuchnia
Grysikowe ciasto z owocami bez pieczenia 166

czemu ciasto pięknie, słonecznie się prezentuje, ale mogą być truskawki, borówki, wiśnie czy jagody. Z pewnością wrócę do niego w sezonie letnim, bo bardzo nam posmakowało. Składniki: 1 litr mleka 3/4 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki cukru 200 g masła Mleko zagotowujemy z cukrem, do wrzącego wsypujemy kaszę i gotujemy do zgęstnienia. Ugotowaną kaszę studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch

Cynamonowe szczęście
Bezglutenowe Dyniowe Brownie czyli poWeekendowe Lakocie odc.183 237

ucieramy mikserem, aż masa stanie się puszysta. Przekładamy ją do wyłożonej blachy i posypujemy ją pozostawioną posiekaną czekoladą, możemy tez udekorować paseczkami julienne z dyni. Brownie wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 12 minut. Moje piekło się ponad 20 ale miałam ciut mniejsza blaszkę. Warto sprawdzić patyczkiem czy masa nadal jest całkiem płynna czy zaczyna być ścięta. Ciasto powinno pozostać

Dzieje kuchennej Wiewióry
Markizy kakaowe z kremem maślanym, pyszne ciasteczka 218

ciasto. Wykrawamy ciasteczka, ja korzystałam z kwadratowej foremki z ozdobnymi brzegami-jak typowe herbatniki :) Możecie wykrawać dowolne kształty.  Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia  i pieczemy około 10 minut w temp 180 stopni. Ciasteczka po wyciągnięciu z piekarnika troszkę stwardnieją.  Ciasteczka studzimy. KREM Jest to najłatwiejszy krem na świecie :) Masło w temperaturze pokojowej ucieramy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Marcepanowe babeczki z żurawiną 185

ucieramy miękkie masło i cukier do momentu, aż powstanie puszysta, jasna masa.  2. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Do utartego masła dodajemy po jednym jajku, miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę, ponownie miksujemy do połączenia się składników. Kolejna do dodania jest masa marcepanowa, którą wcześniej ścieramy na tarce na dużych oczkach. Całość mieszamy.  3. Jeśli ciasto będzie

kruche babeczki
Cytrynowiec z brzoskwiniami 182

słodkie ciasta i nie tylko.  Składniki: (blacha 25x35) Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki przegotowanej zimnej wody Masa cytrynowa: 2,5 cytryny 1,5 szklanki wody 2 budynie waniliowe 1 i 1/2 szklanki cukru (można dodać mniej i ewentualnie dosładzić w trakcie ucierania

talerz przyjemności

Proponowane wyszukiwania