ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:633/881)

Gofry z kremem chałwowym, borówkami i bazylią 143

filmiku z przygotowań. ciasto: szklanka mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 3 jajka 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia łyżka cukru trzcinowego szczypta soli krem chałwowy: 250 g mascarpone 75 g ulubionej chałwy (użyłam chałwy z orzechami) dodatkowo: szklanka borówek (użyłam mrożonych) świeża bazylia Jajka rozdzielamy. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy

Mienta blog
Czekoladowo Cukiniowe Brownie z Kremem 128

Rozlewamy ciasto na dwie formy, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.   Krem: 400 g kremowego serka (soft cheese np. Philadephia) 250 ml śmietany kremówki 36% 75 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 200 g borówek 200 g malin   Śmietanę ubijamy na sztywno. Oddzielnie ucieramy ser z cukrem

Made By Mom And Son
Ciasto z mąki kokosowej z borówkami (bez cukru) 221

Ciasto z gatunku tych mało słodkich - można dać ewentualnie więcej erytrolu lub dla tych co mogą - posypać cukrem pudrem :)  SKŁADNIKI (na tortownicę 20 cm) 6 jajek M 3 łyżki erytrolu/ksylitolu 1/2 szklanki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki płynnego oleju kokosowego (zimnego) 1.5 szklanki borówek - czyli czarnych jagód :)  PRZYGOTOWANIE Jajka ucieramy ze słodzidłem mikserem/w malakserze

Moje Kuchenne Rewelacje
Torcik " Niebieska laguna " 174

Miękkie masło ucieramy na puszystą masę i cały czas miksując, dodajemy budyń. Dobrze należy wymieszać, aby masło dobrze połączyło się z budyniem. Torcik " Niebieska laguna" Kroimy biszkopt wzdłuż na dwa placki , pomiędzy nakładamy cały krem, na krem układamy całe truskawki, przykładamy drugim  plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowaną wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami

Różne smaki w kuchni
Drożdżowe kocie oczka 170

czasie ciasto dzielimy na dwie części, żeby łatwiej nam się z nim pracowało. Rozwałkowujemy niezbyt cienko, na grubość około 0,5 cm. Wycinamy kółeczka. W połowie z nich robimy mniejszą dziurkę na środku. Wszystkie ciasteczka układamy na wyłożonych papierem do pieczenia blachach. Pieczemy w 160°C z termoobiegiem na złoty kolor. Studzimy. Mascarpone chwilę ucieramy z nutellą do uzyskania jednolitej

PatiGotuje
Pierniczki 195

zagniatamy ciasto. Ciasto od razu wałkujemy na grubość około 4mm wycinamy pierniczki. Jeśli chcemy zrobić pierniczki z witrażami to w wyciętych kształtach wycinamy otwory i wsypujemy w nie pokruszone landrynki (z okopką). Pierniczki pieczemy 8-10 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu pierniczki dekorujemy lukrem. Lukier: białko (wcześniej jajko należy umyć i sparzyć wrzątkiem) ucieramy z cukrem pudrem. Jeśli

Smak mojej kuchni
PUSZYSTA BABKA SEROWO-CYTRYNOWA 156

Wykonanie: jajka ucieramy z cukrem do białości, dodajemy miękką margarynę/masło, startą skórkę cytrynową, miksujemy nie przerywając miksowania do masy dodajemy łyżka po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kisielem, następnie do masy dodajemy cukier waniliowy oraz sok z cytryny, dalej miksujemy na koniec   dodajemy serek homogenizowany całość delikatnie ale dokładnie mieszamy ciasto przekładamy do tortownicy

Słodkie zapomnienie
KEKS Z MIGDAŁAMI 126

keksu Wykonanie: masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę, nie przerywając miksowania dodajemy po kolei jajka, do masy maślano jajecznej dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz zmielone migdały, delikatnie mieszamy następnie dodajemy wymieszane z mąką owoce kandyzowane, znowu mieszamy na koniec dodajemy do masy mleko i amaretto i jeszcze raz całość delikatnie mieszamy ciasto przekładamy do keksówki

Słodkie zapomnienie
Deser w słoiczku z truskawkami i kiwi 199

sól. Jajka ucieramy mikserem z cukrem. Masło rozpuszczamy, lekko studzimy i mieszamy z maślanką. Wszystko razem mieszamy, dodajemy migdały i miksujemy, aż do połączenia się składników. Teraz potrzebujemy albo formę na muffinki, albo inne małe formy wielkością przypominające słoiczki w których będziemy podawać deser. Lepiej żeby foremki było trochę większe, bo zawsze można lekko poprzycinać ciasto. Wypełniamy 12 foremek ciastem

KasiaiKrzysiu.pl
Jednoporcjowe ciasto kokosowe z jagodami goji 181

pierwszy rzut przygotowałam ciasto z tej mąki i z dodatkiem jagód goji. Wszystko wyszło genialnie! Mąką ma specyficzny kokosowy smak, więc pozostałe składniki świetnie się komponowały! Składniki: 4 łyżki mąki kokosowej 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 tabletek słodziku 1 banan 5 łyżek wody gazowanej aromat śmietankowy jagody goji - do dekoracji Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z słodzikiem

Truskawkowa Fiesta
Czekoladowo Cukiniowe Brownie z Kremem 195

Rozlewamy ciasto na dwie formy, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.   Krem: 400 g kremowego serka (soft cheese np. Philadephia) 250 ml śmietany kremówki 36% 75 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 200 g borówek 200 g malin   Śmietanę ubijamy na sztywno. Oddzielnie ucieramy ser z cukrem

Made By Mom And Son
CYTRYNOWO CZEKOLADOWA BABKA 134

odrobina wody Masło ucieramy z cukrem. Kiedy się połączą w jedną masę dodajemy pojedynczo jajka. Następnie wcześniej przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na koniec sok i skórkę z cytryny. 1/3 masy odlewamy do osobnej miseczki, dodajemy kakao i mieszamy do połączenia się składników. Do wysmarowanej i oprószonej mąką foremki wylewamy jasne a następnie ciemne ciasto. Wstawiamy do piekarnika

KuchcikoweLove
Babka marmurkowa 146

Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem do uzyskania puszystej masy. Następnie dodaję po jednym jajku cały czas miksując masę. Na końcu dodaję ekstrakt z wanilii i sól. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia. Teraz do masy dodaję stopniowo na przemian mąkę i mleko. Miksuję jedynie do wymieszania składników. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i studzę. Ciasto dzielę na dwie

Mango Papaja
Sernik krakowski 211

wierzch. Ja całość ciasta rozwałkowałam i podpiekłam w 170 st. C przez ok 15 minut do złotego koloru. Masa serowa: 1 kg twarogu zmielonego dwukrotnie (ja używam siedleckiego w "kiełbaskach") 8 jajek 100 g masła 250 g cukru 3 łyżki cukru z wanilią (lub ziarenka z jednej laski wanilii) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynek Ucieramy masło z cukrami

Cynamonowe szczęście