ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:632/881)

Polewa lukrowa z serkiem Philadelphia 60

cukier puder i ekstrakt z wanilii. Ucieramy aż do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Do puszystej masy dodajemy serek, ciągle ucierając, aż do powstania gładkiej masy. Jeśli masa jest za gęsta, rozrzedzamy ją sokiem z cytryny, dodawanym łyżeczka po łyżeczce, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Rzadki lukier nakładamy powoli łyżeczką na schłodzone ciasto, gęstszy możemy nakładać za pomocą worka

SmartBake.pl
Tort piernikowy z masą orzechową 86

się składników. Gotowe ciasto dzielimy na 3 części.  Wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.  Wstawiamy pojedynczo do piekarnika nagrzanego  do 170-180 stopni na około 25 minut. Mielone orzechy zalewamy mlekiem.  Stawiamy na palniku i podgrzewamy mieszając.  Gdy masa zawrze, zdejmujemy z palnika  i odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem

Pyszności Słodkości
Ucierane babeczki – łaciate 60

puszystą, jasną masę. Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Dodajemy esencję a następnie, cały czas mieszając dosypujemy partiami mąkę. W rondelku zagotowujemy szklankę mleka i 2 łyżki ksylitolu. W pozostałej części mleka rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie się gotować dolewamy masę budyniową. Mieszamy do czasu, aż zacznie gęstnieć. Odstawiamy. Połowę ciasta na babeczki wykładamy do foremek. Do środka

Kucharzyca
Ciasto cytrynowe 122

Delikatne, a zarazem słodkie ciasto z dodatkiem soku z cytryny. Słoneczną barwę zawdzięcza mące kukurydzianej, która idealnie nadaje się dla osób z problemem spożycia glutenu. Składniki: 2 jaja 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki oleju kokosowego 6 łyżek mąki kukurydzianej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia sok z cytryny Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej

Truskawkowa Fiesta
Ciasto cytrusowe na zimno / Cake with citrus on cold 104

mandarynek i limonki. Potem ucieram serek mascarpone z cukrem, cukrem waniliowym. Dodajemy aromaty oraz sok z mandarynek i dalej ubijam na gładką masę. Biszkopty nasączamy sokiem z limonki i posypujemy skórką z limonki (trochę skórki zostawiamy do dekoracji). W tortownicy o średnicy 24 cm układam nasączone biszkopty, a potem krem. Gotowe ciasto wkładamy na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem

Projekty ze smakiem
Ciasto z kaszy manny 154

Lekkie i pyszne ciasto z kaszy manny! Idealne do niedzielnej kawy z najbliższymi. Przygotowuje się je błyskawicznie, a smak po spożyciu pozostaje na długo. Składniki: 2 jaja 2 łyżki ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego 1/2 banana 5 łyżek kaszy manny szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem i olejem na puszystą masę. Następnie dodajemy

Truskawkowa Fiesta
Eklery orzechowe 100

jednym jajku i wszystko razem miksuję. Ciasto przekładam do rękawa cukierniczego. Na blaszce włożonej papierem do pieczenia formuję podłużne ciasteczka. Ciastka piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po przestudzeniu ciastka przekrawam wzdłuż na pół. 2. Mleko gotuję z cukrem i orzechami włoskimi do momentu, aż masa zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję zimną masę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pierniczki „Słodkie Chatki” 149

minuty. Dodać cukier puder i znów ucierać mikserem przez około 1 minutę. 2. Do masła z cukrem dodać przyprawy, sodę, melasę i 2 żółtka, wymieszać mikserem do połączenia składników. Dodać ocet, krótko wymieszać. Następnie dodać mąkę i wymieszać mikserem, aż powstaną wilgotne okruchy ( patrz FILM ). 3. Mikser odstawić i z okruchów rękoma zagnieść ciasto, zawinąć je w folię spożywczą

Mała Cukierenka
Ciasto z sokiem z jeżyn 161

Upiec szybkie ciasto! Tym razem ciasto, które przygotowałam jest z sokiem z jeżyn . wyśmienity smak i aromat! Na pewno wypiek kilkakrotnie będzie gościł na stołach. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 3 łyżki mąki ryżowej 1 łyżka oleju szczypta proszku do pieczenia cynamon 1/4 szklanki soku z jeżyn  aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie

Truskawkowa Fiesta
Szybki piernik wylewany 155

porzeczkowy Margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku.  Mąkę przesiewamy i mieszamy z sodą, kakao i przyprawą do piernika. Dodajemy do utartej margaryny razem z mlekiem i dżemem. Wszystko razem mieszamy na gładką masę. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, funkcja góra / dół. Ciasto pieczemy przez 1 godzinę. Kiedy wystygnie polewamy roztopioną czekoladą

Kuchnia od dwojga
Tort makowy z masą kawową 112

proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni. Masa kawowa: mleko, cukier, kawę prawdziwą i żółtka dajemy do garnka i gotujemy na małym ogniu ciągle mieszamy aby masa trochę zgęstniała, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i dodajemy po łyżce wystudzonej

Kuchnia u Bietki
Pyszne muffinki jagodowe 91

muffinki wyłożyć papierowymi foremkami. Napełnić ciastem do 2/3 wysokości foremki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 C. Piec ok. 25 minut. Serka waniliowego użyłam do wyłożenia na wierzch babeczki. Rada: Można  takie muffinki przygotować z kremem z serka waniliowego. 10 dag masła 1/2 szkl. cukru pudru2-3 łyżki serka waniliowego Masło ucieramy z cukrem pudrem.Garstkę jagód odkładamy

Różne smaki w kuchni
Makowiec 288

ciepłe miejsce, do czasu podwojenia objętości. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować i wyłożyć na nią masę makową. Zwinąć w podłużny rulon. Przełożyć do podłużnych foremek wyłożonych papierem do pieczenia. Odstawić pod przykryciem, w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 175°C około 40 minut. Ostudzony makowiec polukrować (cukier puder ucierać z wodą) i posypać kandyzowaną skórką

Bullio
BABECZKI CZEKOLADOWE Z BANANAMI 89

sztywną pianę, dodać żółtka i cukier. Ucierać około 3-4 minuty. Dodać olej, wymieszać. W osobnej misce wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Przesiać sypkie składniki do masy jajecznej i wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Na samym końcu dodać rozgniecione banany, wymieszać. Do formy do babeczek wkładać papilotki, wlewać do nich ciasta na 2/3 ich wysokości. Piec

Zrób to smacznie
Tort pomarańczowo - kawowy 100

minut, następnie wyjmujemy tortownicę z ciastem z piekarnika i upuszczamy całość z wysokości ok. 60 cm. Wstawiamy ponownie do piekarnika (wcześniej go wyłączamy) i pozostawiamy w uchylonym aż wystygnie. Pomarańcze sparzamy wrzątkiem, a następnie ocieramy z nich skórkę i wyciskamy sok. Jajka, żółtka i cukier umieszczamy w garnku z grubym dnem i ucieramy kogel - mogel, a następnie podgrzewamy na małym

Czary - gary w kuchni