CYTRYNOWO CZEKOLADOWA BABKA

CYTRYNOWO CZEKOLADOWA BABKA

CYTRYNOWO CZEKOLADOWA BABKA

babka: 250 g masła 300 g cukru 5 jajek 350 g mąki pszennej, tortowej  2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g kakao w proszku sok z 1 cytryny skórka otarta z 1 cytryny lukier: 100 g cukru pudru  1 łyżeczka soku z cytryny odrobina wody Masło ucieramy z cukrem. Kiedy się połączą w jedną masę dodajemy pojedynczo jajka. Następnie wcześniej przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na koniec sok i skórkę z cytryny. 1/3 masy odlewamy do osobnej miseczki, dodajemy kakao i mieszamy do połączenia się skład... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.