ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:465/881)

Owsiane ciasteczka z karmelizowanymi ekologicznymi orzechami nerkowca Symbio 191

drobniej. W misce łączymy mąkę, płatki owsiane, sól, proszek do pieczenia, kakao i sodę oczyszczoną. W drugiej misce ucieramy masło z białym cukrem, po czym dodajemy jajko. Do całości wsypujemy składniki suche i mieszamy do połączenia składników.3. Z gotowego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Rozpłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (ja piekłam je w blaszkach

Szefowa kuchni
Kokosanki z makiem 176

mąka – 2 płaskie łyżki- soda – 1 szczypta- aromat waniliowy – 1 łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy roztopione i przestudzone masło.Mieszamy.Wsypujemy wiórki kokosowe, mak, mąkę i sodę.Dokładnie mieszamy.Formujemy z ciasta kuleczki ściskając masę w dłoni.Pieczemy na blaszce wyłożonej pergaminem w temperaturze 180C przez 10 minut

Ostra na Słodko
sernik "capri" z rodzynkami bez ubitej piany pieczony... 207

rozdrabniaczu razem z jogurtem serki zmiksuj - my lubimy nie za gładki i w robocie na dużych obrotach ucieram z 5 minut sparzone rodzynki odsączyć na sicie i wymieszać je z budyniem, proszkiem do pieczenia i kaszką manną - wsypać do ciasta i krótką chwilę w robocie zamieszać ciasto tortownica 24cm - wysmarować masłem i obsypać tartą bułką - wlać sernik i piec

W Mojej Kuchni Lubię
Świąteczne gwiazdki pierniczki 381

masło podgrzewamy w rondelku na malutkim ogniu do chwili kiedy składniki się połączą. Masę odstawiamy do wystudzenia. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Do miski przesiewamy mąkę razem z pozostałymi suchymi składnikami, dodajemy masę żółtkową i maślaną. Wyrabiamy jednolite ciasto, które następnie formujemy w kule, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 4 godziny. Po tym czasie

Kulinarne przygody Gatity
Bułeczki drożdżowe z jagodami 128

minut pod przykryciem, w ciemnym i ciepłym miejscu. W tym czasie roztapiamy masło i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, pozostałe mleko oraz zaczyn i stopniowo dodajemy rozpuszczone masło, całość ręcznie zagniatamy na ciasto (lekko klejące, ale odchodzące od ręki - w razie konieczności dosypujemy mąki). Ciasto odstawiamy zakryte ściereczką na ok. 1 godzinę

Emcia Pichci
Placki ziemniaczane 188

ziemniaczaną) sól, pieprz majeranek (ewentualnie) smalec lub olej do smażenia  Przygotowanie: Obrane i opłukane ziemniaki oraz cebule ucieramy na tarce z małymi otworami. Dodajemy jajka, drobno posiekany czosnek, mąkę, sól, pieprz, ewentualnie majeranek i dokładnie mieszamy.  Nabieramy łyżką porcje ciasta i ostrożnie układamy na rozgrzanym na patelni tłuszczu. smażymy placki z obu stron, aż się zarumienią

cookpl
wielkanocna babka kakaowa 138

formy kasza manna cukier puder do oprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo jajka a następnie mąkę wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy mleko. Całość miksujemy do połączenia się składników. Foremkę natłuszczamy i obsypujemy kaszą manną. Ciasto wlewamy do foremki. Pieczemy w 170 st. C przez

Domowy Smak Jedzenia
Chatka Puchatka 628

Herbatników Petit Beurre- brzoskwinie z syropu – 5 połówek- wiórki kokosowe do posypania ciasta        Składniki na polewę:                        - 1/2 kostki masła- 1/2 szklanki cukru- 1,5 łyżki kakao- 1,5 łyżki wody- 2 łyżki kawy cappuccino rumowego- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego      Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Stopniowo dodajemy twaróg, serek mascarpone i wanilię. Masę dzielimy na pół(...)kakaowego wykładamy na środku jasnej masy (najwygodniej jest zrobić to dekoratorem). Brzoskwinie osuszamy, z syropu,  ręcznikiem papierowym. Układamy, przecięciem do dołu, na masę kakaową (wyłożoną na środku jasnej). Boki ciasta podnosimy (korzystając z folii) formując trójkąt. Zawijamy folię i wkładamy ciasto do lodówki. Szykujemy polewę. Masło rozpuszczamy w garnku z dodatkiem cukru, wody, kakao. Gdy cukier się rozpuści dodajemy

mojewypiekiinietylko
RAINBOW CAKE 102

mascarpone, całość delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Masło ucieramy na puszysty krem. Dodajemy 1 żółtko i miksujemy do połączenia się składników. Dosypujemy połowę cukru pudru i miksujemy na gładką masę. To samo robimy z drugim żółtkiem i resztą cukru. Teraz stopniowo dolwewamy sok z cytryny i mieszamy. Blaty ciasta przekładamy kremem z bitej śmietany. Boki i wierzch ciasta pokrywamy

KuchcikoweLove
Ciasto "Słodka Teściowa" wg Siostry Anastazji 1239

masę do formy do pieczenia. Pieczemy w temp. 160-180 stopni przez ok. 30 - 40 minut. Po upieczeniu musimy wystudzić biszkopt, po czym przekroić do na dwie części. Składniki [CIASTO MAKOWO - KOKOSOWE]: 5 białek 1/2 szkl. cukru 100 g wiórek kokosowych 1/2 szkl. suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Potem dodajemy pozostałe składniki(...)czym odcedzamy przez gęste sito i studzimy całkowicie powstały serek. Potem ucieramy masło z cukrem, stopniowo dodajemy zimny serek i mieszamy ze sobą całość. DODATKOWO POTRZEBUJEMY: 1 dużą paczkę okrągłych biszkoptów 2 galaretki rodzynki PRZEŁOŻENIE PLACKA: Ciemny biszkopt - masa - ciasto makowo-kokosowe - masa - ciemny biszkopt - masa - okrągłe biszkopty - na każdy biszkopt nakładamy rodzynkę - galaretka

psgotujemy
EXPRESOWA MLECZNA KANAPKA BEZ PIECZENIA + FILMIK 209

Pyszna mleczna kanapka bez pieczenia, ciasto rewelacyjne, znika szybko. Dzieci się nią zajadają  :)  SKŁADNIKI :  300 g herbatników kakaowych 3 szklanki mleka w proszku 200 g masła 3/4 szklanki mleka 3/2 % 3/4 szklanki cukru 100 g czekolady mlecznej + 3 łyżka śmietany 30 % lub mleka  PRZYGOTOWANIE :  Mleko 3/2 % podgrzewamy z cukrem aż się rozpuści, studzimy(...)wlewamy ostudzone mleko i chwilkę miksujemy. Wsypujemy mleko w proszku i ucieramy aż masa będzie gładka. Masę mleczną wylewamy na herbatniki, rozsmarowujemy. Układamy następną warstwę herbatników i odkładamy na godzinę do lodówki. Czekoladę podgrzewamy w mikrofalówce z odrobiną śmietany, dokładnie mieszamy aż powstanie polewa. Studzimy.  Na zimne ciasto wylewamy tężejąca polewę. Odkładamy do zastygnięcia.  Ciasto kroimy na kawałki

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka piaskowa 144

pieczenia. Do masy jajecznej dodawać po trochu wymieszane, suche składniki, cały czas ucierając ciasto. Formę na babkę wysmarować masłem bądź margaryną i wysypać odrobiną bułki tartej. Do formy wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni Celsjusza przez 40 do 50 minut. Lukier: do miski wsypać cukier puder oraz skórkę cytrynową. Do cukru małymi strużkami dodawać sok z cytryny(...)będzie zbyt płynny. Ja użyłam około 5 łyżek soku. Lukier dobrze jest ucierać przez 15 a nawet i 20 minut. Będzie wtedy delikatny i aksamitny. Babka piaskowa O czym warto pamiętać przygotowując lukrową babkę. Od tego jakiej formy do pieczenia użyjecie zależy jak długo będziecie trzymać ciasto w piekarniku. Jeśli pieczecie w formie na babkę zejdzie dłużej aniżeli pieklibyście

mecooks
Sernik czekoladowo-waniliowy 119

masła 1 kg sera do sernika o smaku waniliowym 2 łyżki mąki ziemniaczanej konfitura wiśniowa'; document.write(" "); Rozbijamy jajka i oddzielamy żółtka od białek. Odpowiednio – 4 żółtka i białka dla ciasta oraz 5 żółtek i białek dla masy. Do garnuszka wlewamy wodę i ją zagotowujemy. Następnie, mieszając, dodajemy margarynę, a gdy się rozpuści – cukier i kakao. Mieszamy, a gdy składniki się(...)Czas zająć się masą serową. Do miski wrzucamy masło, jajka i cukier. Ucieramy je ze sobą na gładką masę. Następnie dodajemy ser i mąkę ziemniaczaną. Całość krótko mieszamy ze sobą. Do całości dodajemy pianę z białek i znów krótko mieszamy. Masa serowa jest gotowa, pora na ciasto. Gdy masa kakaowa przestygła, dodajemy do niej mąkę, proszek do pieczenia oraz żółtka

Proste-przepisy.pl
Ciasto tortowe 123

ucieramy aż masa będzie jednolita i gładka. Pod koniec ucierania dodajemy rozpuszczoną kawę i kakao. Krótko miksujemy do połączenia. Poncz: We wrzątku rozpuszczam cukier, studzimy. Dodajemy do smaku aromat rumowy lub rum. Pierwszy blat biszkoptu nasączamy ponczem. Smarujemy dżemem porzeczkowym. Wykładamy połowę masy maślanej i przykrywamy drugim blatem ciasta. Ponownie nasączamy ponczem i rozprowadzamy resztę masy. Wierzch ozdabiamy wg uznania

Fascynacje Ani
Tarta migdałowa z gruszkami 183

szybko zagnieść, zawinąć w folię spożywczą i chłodzić ciasto 30 minut w lodówce. Thermomix – wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego, czas 1, 30 , naczynie zamknięte, interwał W tym czasie przygotować nadzienie – masło utrzeć na puch dodać cukier puder i dokładnie utrzeć. Dodać po jednym jajku nie przerywając ucierania. Wsypać zmielone migdały, mąkę, proszek do pieczenia,wlać ajerkoniak(...)dalej ucierać, aż powstanie jednolita puszysta masa. Thermomix masa – do naczynia miksującego dodać masło i cukier puder, obroty 5 czas 30 sekund dodać jajka, ajerkoniak , obroty 5 czas 1 minuta dodać zmielone migdały, mąkę, proszek do pieczenie, obroty 5, czas 1 minuta Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Ostudzone ciasto, rozwałkować używając dwóch płatów foli spożywczej

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania