ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:463/881)

Ciasto milky way 133

Milky way to ciasto idealne na jesienną pogodę. Zamiast zjeść tabliczkę czekolady na poprawę humoru, zrób to ciasto. Poprawa nastroju gwarantowana. Składniki 3 szklanki mleka w proszku 200 g masła 3/4 szklanki mleka 1/2szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 400g herbatników kakaowych 2 mleczne czekolady 1/2 białej czekolady batoniki milky way do dekoracji Przepis Podgrzej mleko w garnku, dodaj cukier(...)herbatniki.Ja użyłam tortownicy. Mikserem ucieramy masło, i dodajemy powoli mleko z cukrem i ucieramy. Powoli dosypujemy mleko w proszku, cały czas miksując, do powstania jednolitej masy. Masę wykładamy warstwami na herbatniki.( herbatniki, masa, herbatniki, masa, herbatniki). Rozpuść czekoladę mleczną i równomiernie rozłóż na ostatnią warstwę herbatników. Ciasto włóż do lodówki, na kilka godzin. Ja wkładam na noc. Rano starłam

Kurnikowo
Ciasto kajmakowe z kremem budyniowym 189

tutaj Przygotowanie:  ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wyrób na jednolitą masę. Ciasto podziel na 2 części i każdą z osobna wyłóż na blachę (wyłożoną papierem pergaminowym 26x30 cm) Ciast jest dość kleiste dlatego żeby dobrze je rozprowadzić użył łyżki metalowej, którą co jakiś czas możesz namoczyć w wodzie. Wtedy powierzchnia będzie idealnie gładka. Każdy placek piecz osobno w rozgrzanym(...)budyniem i mieszaj aby w całości zgęstniało. Zdejmij z ognia  i ostudź. Ucieraj masło z cukrem wanilinowym i dodawaj masę budyniową cały czas ucierając.  Na dolny placek wyłóż połowę kajmaku następnie wyłóż krem budyniowy, przykryj drugim plackiem i wyłóż pozostały kajmak. Kawałki ciasta udekoruj orzechami. Smacznego

Niezły Młynek
Babka w polewie czekoladowej 174

łyżek ocet 2 łyżki olejek cytrynowy polewa czekoladowa wiórki kokosowe Sposób przygotowania Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, ucierając, stopniowo dodajemy margarynę. Dodajemy obie mąki, proszek, olej, ocet, olejek, cukier waniliowy i dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy pianę na sztywno, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy godzinę w temp. 180 stopni. Po upieczeniu

Kuchnia Danusi
Zdrowe biszkopty 134

pożegnanie tegorocznej pięknej zimy zrobiliśmy serię biszkoptów w kształcie bałwanków. Ciasto oczywiście jest bez proszku do pieczenia itp. Biszkopty można też zrobić w foremkach do mufinek.  Ciastka będą wtedy w kształcie grzybkow. A okrągłe biszkopty robimy na papierze do pieczenia.  Składniki: 4 jajka 80 g mąki  pół szklanki cukru (lub mniej)  szczypta soli  łyżka soku(...)białkami i solą na wolne obroty do uzyskania sztywnej piany. W tym czasie blenderem ucieram żółtka z cukrem, dodaję sok z cytrusów a następnie przez sitko dodaję po trochu mąki i kakao wciaż mieszając. Łączę obydwie masy dość szybko uważając żeby nie zniszczyć piany. Ciasto przekładam do silikonowej formy (lub do mufinek) delikatnie nasmarowanej tluszczem. Mniej więcej jedna duża łyżka

prawdziwe jedzenie
DROŻDŻÓWKI Z SEREM 116

jeszcze ciepłe, nasze na 2 i 3 dzień są równie pyszne (może nawet pyszniejsze wg niektórych) jak świeże. Tak więc polecam bardzo gorąco ;-) Składniki na ok. 10-12 sztuk Ciasto: - 340g mąki pszennej luksusowej , u mnie orkiszowa typ700 lub typ450 - 25g świeżych drożdży - 35g masła - 2 żółtka - 125ml ciepłego mleka - 1 łyżeczka jogurtu naturalnego - 3 łyżki cukru waniliowego(...)mleka i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na kilka minut, aż zaczyn wyraźnie ruszy. W misie miksera ucieramy żółtka z cukrami (i/lub ksylitolem) na puszystą masę.  Do misy dodajemy resztę mąki, sól, ekstrakt waniliowy, ciepłe mleko oraz stopione masło i wyrośnięty zaczyn. Wszystkie składniki ciasta mieszamy do połączenia składników. U mnie trwa to ok. 1 minuty. Orkisz nie wymaga długiego wyrabiania

Smaczne Zdrowe
SERNIK DYNIOWY Z OWSIANĄ KRUSZONKĄ NA OWSIANYM SPODZIE. 211

minut. Blachę 21 x 30 cm wysmarowuję masłem i wysypuję mąką. Ciasto dzielę na dwie mniej więcej równe części, jedną z powrotem chowam do lodówki, a drugą wylepiam przygotowaną formę. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni i podpiekam spód przez ok. 20 minut. masa serowo-dyniowa: Twaróg ucieram z jajkami i cukrem. Dodaję cukier i przyprawę do piernika.  Następnie - puree

W kuchni Karmel-itki
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 132

lepszego niż domowa słodycz.  Składniki: ciasto: 1 kg sera - trzykrotnie mielony lub twaróg sernikowy z wiaderka 250 g sera mascarpone 3 jajka 110 g cukru puszka brzoskwiń w syropie  1/2 szkl syropu z brzoskwiń 2 opakowania budyniu śmietankowego łyżka mąki ziemniaczanej Wierzch: czekoladowe rureczki dodatkowo: herbatniki do wyłożenia tortownicy Wykonanie: *Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy

Z Majeczką w kuchni
Ciasto Kopiko 10376

minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa równe blaty. Biszkopty nasączam mocną kawą parzoną. 2. Masa : Dwie szklanki mleka gotuję z cukrem i kawą rozpuszczalną. W pozostałym mleku mieszam budynie. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Nadal ucierając dodaję stopniowo zimny budyń(...)spirytus oraz zimną kawę parzoną. Ucieram.  3. Na jeden blat biszkoptu wykładam 2/3 masy kawowo- budyniowej. Wyrównuję i przykrywam drugim biszkoptem. Na wierzch wykładam pozostałą masę i wyrównuję. Na masie układam herbatniki.  4. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i dokładnie mieszam (polewa powinna być gładka i jednolita). Na wierzchu ciasta robię z polewy esy floresy. Gotowe

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kanelbullar, czyli szwedzkie bułeczki cynamonowe. 185

dodajemy płaską łyżeczkę cukru (z tych 50 g) i dokładnie ucieramy. W mące robimy wgłębienie i wlewamy w nie rozczyn, zostawiamy na około 10 minut do wyrośnięcia. W reszcie mleka roztrzepujemy żółtko. Do wyrośniętego rozczynu wlewamy mleko z żółtkiem, dodajemy resztę cukru, roztopione masło i zagniatamy gładkie elastyczne ciasto (nie mniej niż 8 minut). Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy

Rozpustne gotowanie
Ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady + film 88

oknem szaro, deszczowo i smutno idealnym rozwiązaniem na poprawę nastroju może być ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady, które najlepiej smakuje podane z kawą .Nie jest trudne do wykonania za to smakuje pysznie. składniki na okrągłą tortownicę 23 cm 200 g margaryny szklanka mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady(...)studzimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Żółtka wlewamy do miski i ucieramy stopniowo dosypując cukier, cały czas ucierając dodajemy cukier waniliowy oraz wlewamy rozpuszczona letnią margarynę , wsypujemy mąkę i miksujemy jeszcze około 3 minut , pod koniec miksowania dodajemy proszek do pieczenia. Ciasto łączymy z pianą ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Następnie wsypujemy kakao i kawałki czekolady

Smakowite Dania
Buraczano-truskawkowe ptysie z kruszonką i twarożkiem 167

naturalnego, kremowego twarożku świeże truskawki Przygotowujemy skorupkę na ptysie. Masło ucieramy z cukrem, dodajmy mąkę i puder truskawkowy i buraczany. Gotową masę rozkładamy między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkowujemy bardzo cienko (ok 1 mm). Wkładamy do zamrażarki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Przygotowujemy ciasto na ptysie. Masło z sokiem i szczyptą soli doprowadzamy do wrzenia w średnim garnku

Mienta blog
Babka z owocami od Leśne Skarby 104

Skarby Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i znów ucieramy.  Do utartej masy dodajemy oliwę i ocet, mieszamy. Następnie powoli dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Całość mieszamy do połączenia się składników.  Na koniec do ciasta dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do przygotowanej foremki na babkę

Życie zaczyna się w kuchni
Brownie czekoladowe z kajmakiem i orzechami 173

Kolejna porcja słodkości. A w roli głównej?- brownie czekoladowe z kajmakiem i orzechami. Ciasto proste i szybkie w przygotowaniu. Przyrządzałem je na wielkanocne łasuchowanie. Ale możecie je również przygotować na inne rodzinne okazje lub po prostu do filiżanki kawy. Czas przygotowania: 75 min.Składniki na formę 32x22 cmKoszt przygotowania 23,00 złSKŁADNIKI:200 g czekolady250 g margaryny4 jajka250(...)odstawiamy do przestudzenia. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Margarynę ucieramy z cukrem i aromatem waniliowym. Do masy dodajemy pojedynczo jajka, cały czas ucierając. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. Wszystko miksujemy na gładką masę. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C na 40 min.Upieczone

kulinarnyJa