ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:364/881)

Proste Ciasto Dyniowe z Kruszonką i Żurawiną 141

wsypać mąkę, dodać cukier, cynamon, masło i zagnieść rękoma kruszonkę. Dodać pestki dyni i wymieszać. Ciasto: 2. Do miski przesiać mąkę, dodać przyprawy, proszek do pieczenia, sodę, sól i wymieszać. Dodać żurawinę, wymieszać. 3. Do drugiej miski wbić jajka, dodać cukier, olej i ucierać mikserem na średnich obrotach przez około 3 minuty. Następnie dodać purée z dyni i wymieszać szpatułką

Mała Cukierenka
Ciasto Orzechowo-Kokosowe 146

ciasto i schładzamy w lodówce ok. 30 minut. Dzielimy na 2 równe części. Składniki na ciasto orzechowe: 6 jaj 200 g cukru pudru 100 g mielonych orzechów włoskich 100 g krojonych orzechów włoskich ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki pszennej szczypta soli Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na pulchną masę, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy

Domowe ciasta
Chrusty lane 179

wyszły idealne, ale smaczne..do ich zrobienia potrzebny worek cukierniczy lub plastikowa butelka z niedużym otworkiem...ja użyłam dekoratora do ciast  i troszkę za mały pojemnik na ciasto i chyba dlatego mój chruścik jest inny niż w  Kuchni Lidla . Pyszne chruściki , a do nich pyszna kawa.. cykoriada tym razem z mlekiem.. 3 jajka(...)pudru do posypania Szczyp ta soli W garnku  rozgrzać olej. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Podczas ucierania dodać mąkę, mleko oraz ekstrakt. Białka z solą ubić na sztywną pianę i dodać do utartych żółtek. Ciasto przełożyć  do worka cukierniczego i małym strumieniem wyciskać na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor, wyjąć  na ręcznik papierowy

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Śliwkowa Pokusa 101

Pyszne ciasto biszkoptowe ze śliwkami i masą budyniową. Troszkę pracochłonne, ale bardzo efektowne. Składniki: Biszkopt: 5 jaj szklanka cukru szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Masa śliwkowa: 600-800 g śliwek 2 galaretki Masa budyniowa: 500 ml mleka budyń waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru pół kostki masła Polewa(...)masła 3 łyżki mleka 4 kopiaste łyżki kakao 3 łyżki cukru Ponadto: 100 g biszkoptów okrągłych Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x28cm). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni

e-PrzepisyKulinarne
babka z gara 146

Wykonanie: Składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na pianę. Cukier ucieramy-na puszystą masę - z masłem , dodajemy po jednym żółtku Następnie dodaję po trochu mąkę i proszek do pieczenia i cały olejek. Gdy mamy już gładkie ciasto ostrożnie dodaję pianę z białek i kieliszek wódki. Całość mieszam łyżką - najlepiej drewnianą. Foremkę do gotowania babki(...)smaruję dokładnie tłuszczem. Wlewam ciasto i szczelnie zamykamy formę. Zanurzamy formę w wodzie i zamykam garnek przykrywką. Gotuję babkę 1 godzinę pod przykryciem i 10 minut bez pokrywki garnka... . POLECAM przepis wraz z blaszka dostałam....  lukier cytrynowy Składniki: ok. 1 szklanki 2-3 łyżki soku z cytryny przesiany cukier puder ucierać z sokiem z cytryny na gładko Polewa kakaowa

w mojej kuchni
pyszne ciasto cappuccino 1260

wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na ciasto kokosowe: 200 g wiórek kokosowych 1 szkl cukru 5 białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy kokos oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Przekładamy(...)żółtek gotujemy budyń i odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń oraz kawę, cały czas ucieramy. dodatkowo: 1 szkl mocnego naparu kawy wymieszana z 50 ml wódki wiórka kokosowe do posypania wykonanie ciasta: Jedną część ciasta kakaowego ponczujemy i smarujemy masą, przykrywamy ciastem kokosowym. Następnie smarujemy pozostałą częścią masy i przykrywamy drugim ciastem kakaowym, ponczujemy

Domowy Smak Jedzenia
Owocowo- serowa fantazja 337

oraz budyń. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do masy serowej. Delikatnie mieszam. Masę wykładam na blaszkę (wymiary 24cmx24cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Biszkopt : Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę wyłożoną(...)Stopniowo dodaję zimny budyń. Ucieram. 3. Galaretki rozpuszczam w 500 ml wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Truskawki obieram z szypułek. Owoce płuczę.  4. Połowę masy budyniowej wykładam na sernik, wyrównuję. Na masie układam owoce. Zalewam tężejącą galaretką. Odstawiam do stężenia. Na stężoną galaretkę wykładam drugą część masy budyniowej, wyrównuję. Na masie układam biszkopt. Ciasto wstawiam na 3 godziny

Tradycyjna kuchnia Kasi
Łaciate ciasto z gruszkami 112

kakao, 1 łyżka cukru waniliowego lub wanilinowego, 6 jajek, 2 łyżki mleka, cukier puder do oprószenia ciasta (opcjonalnie) Wykonanie: Obieramy gruszki ze skóry, małe kroimy na ćwiartki, duże na ósemki, wykrawamy środki z pestkami. Miękkie masło, cukier, cukier waniliowy i żółtka dokładnie ucieramy, dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy na niskich obrotach, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy

Bułka z Chlebem
Tarta mocnoCytrynowa 205

kubek śmietany 36% 2 łyżki mąki kukurydzianej skórka z dwóch cytryn sok wyciśnięty z 2 cytryn Przygotowanie: 1.) Składniki na ciasto szybko zagniatamy. Wstawiamy do lodówki na 15- 20 minut. 2.) Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. 3.) Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Ocieramy skórkę z obu cytryn oraz wyciskamy z nich sok. Aby było(...)masą z żółtek. Dosypujemy mąkę kukurydzianą. 5.) Delikatnie dodajemy pianę z białek i skórkę oraz sok z cytryn. 6.) foremkę na tartę smarujemy masłem, oprószamy kaszą manną, wylepiamy zimnym ciastem. Spód podpiekamy w temp. 200'C przez 15 minut. Następnie wylewamy krem i pieczemy przez kolejne 20 minut w temp. 180'C. P. S. Najlepsza mąka do kruchych spodów

Luźna Kuchnia
Plum, plum śliwek w cieście tłum - ciasto ze śliwkami 96

malinami, z cytryną, byle postawić się na nogi i w poniedziałek ruszyć do pracy. Do pracy... No tak. Trzeba. Może właśnie dlatego, że takie to wspaniałe, niedzielę osłodzimy sobie ciastem. Pora jest na śliwki. Małe, duże, węgierki, mirabelki, czy co tam w ręce wpadnie. Do dzisiejszej mojej propozycji pasują każde. W zasadzie według tego przepisu można upiec placek z różnymi(...)być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiewam z proszkiem, cukier łączę z cukrem waniliowym. lekko podgrzewam mleko. Białka oddzielam od żółtek. Żółtka ucieram z połową cukru. Następnie do daję mąkę, mleko i olej w trzech porcjach. Do tak utartego ciasta dodaję pianę ubitą ze szczyptą soli i resztą cukru na sztywno. Do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą wylewam

I tu będę miała takie te
Ciasto Lodowiec 334

Dzisiaj prezentuję ciasto "Lodowiec", które  nie wymaga pieczenia - dosyć niepozornie wyglądające, jednak w smaku - mogę zapewnić, że ma to coś, co sprawia, że sięgamy po kolejny kawałek. Do najlżejszych kalorycznie nie należy, ale w końcu raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na takie małe co nieco. Smacznego! Składniki: 2 paczki herbatników (lub biszkoptów) 1,5 łyżki kakao(...)natomiast resztę mleka+budyń+żółtka dokładnie mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Studzimy powstały budyń. Margarynę ucieramy i dodajemy budyń, ucieramy masę. Potem dzielimy ją na 2 części, do jednej z nich dodajemy 1,5 łyżki kakao. Ciasto układamy warstwami, herbatniki nasączamy w mocnej, gorzkiej herbacie. Na dno wykładamy herbatniki, potem masa ciemna, herbatniki, masa biała i na wierzch

psgotujemy
Ciasto makowe z kremem, truskawkami i galaretką-Makowa Panienka+FILM 131

studzimy i kroimy na dwa spody. Na prawdę pięknie wyrasta i jest niesamowicie mięciutki. KREM 300g miękkiego masła ucieramy, następnie dodajemy stopniowo ostudzony budyń.  Na pierwszy blat biszkoptu wykładamy 2/3 kremu, przykrywamy drugim i smarujemy go resztą kremu. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki.  W tym czasie do miski dajemy 750 ml wrzątku, dodajemy 2 galaretki truskawkowe

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Mazurek królewski 89

piekarniku nagrzanym do 160°C z termoobiegiem około 20-25 minut do ładnego zrumienienia. Następnie upieczone blaty ciasta pozostawiamy do wystudzenia. Następnie zajmujemy się biszkoptem. Ubijamy na sztywno białka. Dodajemy do nich cukier (łyżka po łyżce) i cukier wanilinowy. Ucieramy. Następnie cały czas miksując dodajemy żółtka. Na koniec przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Biszkopt przelewamy

PatiGotuje
Torcik bananowo - truskawkowy z kremem cappuccino i nutellą. Cholera jakie to dobre! 358

pieczenia, sodę, cukier, cukier waniliowy, sól, posiekane orzechy. Następnie zawartość obu misek łączymy ze sobą dokładnie mieszając łyżką. Ciasto wlewamy do okrągłej foremki o średnicy 20 cm. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C do suchego patyczka.Krem:Mikserem ucieramy miękkie masło z serkiem, po chwili dodajemy cukier puder oraz cappuccino. Krem przed posmarowaniem schłodzić na 20 minut

Bon Appetit Małgorzaty
Babeczki z kremem jagodowym 170

owoce. Część kupionych jagód już zamroziłam, będą jak znalazł na zimę, a resztę wykorzystałam na koktajle, desery, ciasta i inne słodkości. Dzisiejsze babeczki uwiodą nie tylko smakiem, ale również wyglądem, Piękny krem w kolorze jagodowym na pewno skusi łasuchów. Babeczki najprostsze, ucierane, krem z frużeliny i serka mascarpone również jest prosty w przygotowaniu. Polecam! Przepis z Moich Wypieków . Babeczki(...)schładzamy w lodówce. Babeczki: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie wbijamy po 1 jajku miksując po każdym dodaniu. Dodajemy śmietanę oraz ekstrakt z wanilii i miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy, aż powstanie gładkie ciasto. Formę do muffin wykładamy papilotkami, do każdej papilotki wkładamy ciasto

Smak mojej kuchni