ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:366/881)

Tort stracciatella z malinami 362

600g świeżych malin. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone, chwilę ucierać, do połączenia się składników. Dodać 50g gorzkiej i 50g mlecznej czekolady- startych na drobnych oczkach. Dokładnie wymieszać. Na pierwszy blat ciasta wyłożyć 1/3 kremu, rozłożyć 3/4 malin, posmarować znowu 1/3 kremu i przykryć drugim blatem ciasta. Na wierzchu rozsmarować resztę

Z miłości do słodkości
Ciasto cztery smaki z masą serową 324

części ciasta, ale po upieczeniu kolor pozostaje bez zmian, a nawet ciasto ma siny brzydki kolor, dlatego dodałam odrobinę barwnika spożywczego . Stąd taki czerwony kolor. Źródło Ciasta S. Anastazji Ciasto 350 g margaryny (dałam masło) 1,5 szklanki cukru 9 jajek 9 łyżek oliwy 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 czerwony kisiel (pominęłam(...)szklanki wiórków kokosowych Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawać po jednym żółtku i stale ucierać. Dodać oliwę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia  i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Podzielić ciasto na cztery równe części . Do pierwszej dodać kakao i wymieszać. Do drugiej wiórki kokosowe i wymieszać do trzeciej suchy

O kuchni z uczuciem
Sernik gotowany 143

misce, wbijam całe jajka i łączę z mąką, aż powstanie coś jak drobne kluseczki. Potem dodaję miękkie masło i zagniatam ciasto. Zawijam w folię spożywczą i schładzam w zamrażalniku jakieś 30 min. Twaróg przepuszczam przez maszynkę. Masło ucieram z cukrem na pianę i dodaję żółtka. Białka ubijam na sztywno i odstawiam. Do masy maślanej dodaję porcjami zmielony twaróg. Na końcu(...)masę. Chwilę jeszcze gotuję, cały czas mieszając. Konsystencją i smakiem przypomina serek homogenizowany.  Zestawiam z palnika i odstawiam  aby masa ostygła. Od czasu, do czasu mieszam. Schłodzone ciasto wyjmuję, dzielę na trzy części i rozwałkowuję, przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy placek piekę 15 min w temp 200'C. Placki przekładam jeszcze ciepłą masą serową

Ciasteczkowy Potwór
Biszkopt z rabarbarem + film 150

łodyg rabarbaru 5 jajek szklanka cukru kryształu szklanka mąki pszennej cukier puder do posypania ciasta przepis Umyty i obrany rabarbar kroimy w jedno-dwu centymetrowe kawałeczki. Do miski przekładamy oddzielone od białek żółtka, wsypujemy cukier i całość ucieramy do momentu, aż masa będzie prawie biała. W drugiej misce na sztywną pianę ubijamy białka. Do masy z żółtek dodajemy pianę

Smakowite Dania
Ciasto z porzeczkami i mascarpone 146

stopniach. Następnie jeszcze 5 minut bez obciążenia. Pozostawiamy do ostygnięcia. Można przygotować dzień wcześniej. Masło ucieramy z serkiem mascarpone, dodajemy przesiany przez sito cukier puder. Wykładamy krem na wierzch. Następnie układamy umyte owoce. Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu, gdy zacznie tężeć zalewamy ciasto.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Ciasteczka francuskie z serem i brzoskwiniami z korzennym akcentem 137

ekstraktu waniliowego POSYPKA NA WIERZCH : 1 łyżka cukru zwykłego 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu DODATKOWO: 2 op. ciasta francuskiego - zimne, z lodówki 1 roztrzepane jajo Brzoskwinie mieszamy z przyprawami korzennymi i ekstraktem, odstawiamy. Cukier i cynamon mieszamy i również odstawiamy na bok. Ser ucieramy ręcznie z cukrem pudrem aż masa będzie gładka, dodajemy ekstrakt waniliowy i mieszamy. Kremówkę ubijamy ręcznie rózgą

Calzonella.com
Sernik z rodzynkami i skórką pomarańczową 105

miejscach.  Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Wyjmujemy.  Pozostałą 1/3 część ciasta rozwałkowujemy i wykrawamy okręgi większe i mniejsze  Masa twarogowa: Żółtka oddzielamy z białek. Białka wraz z solą ubijamy na sztywną masę. Masło ucieramy wraz z cukrami. Następnie dodajemy stopniowo żółtka cały czas miksując. Na średnich obrotach dodajemy partiami ser oraz rodzynki

Lena Gotuje
Sernik królewski-pyszny i prosty 74

rodzynek namoczonych Przygotowanie: ciasto 1. Masło siekamy w mniejsze kawałki i łączymy z mąką. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Dzieliśmy na 2 części, owijamy folią obie części i wsadzamy do zamrażarki na 30 minut. masa serowa 2. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczone masło (ostudzone) i ubijamy całość. Następnie porcjami dodajemy twaróg, budyń i wiórki kokosowe. Na koniec dodajemy

zdrowo i aktywnie
Sernik królewski-pyszny i prosty 140

rodzynek namoczonych Przygotowanie: ciasto 1. Masło siekamy w mniejsze kawałki i łączymy z mąką. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Dzieliśmy na 2 części, owijamy folią obie części i wsadzamy do zamrażarki na 30 minut. masa serowa 2. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczone masło (ostudzone) i ubijamy całość. Następnie porcjami dodajemy twaróg, budyń i wiórki kokosowe. Na koniec dodajemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Bomboloni - Włoskie pączki 127

trakcie wyrabiania dodajemy miękkie masło i ponownie wyrabiamy przez ok. 2 min. Wyrobione ciasto powinno być bardzo lepkie. Zagniecione ciasto przekładamy do posmarowanej olejem misy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 2-2,5 godz, aż wyrośnie. Krem: Żółtka ucieramy z cukrem, mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, aż nie będzie żadnych grudek (jeżeli masa jest zbyt gęsta do ucierania, dodajemy

Kuchnia Łukasza
Makowy przekładaniec 198

baterie po zimie. Ta pogoda skłania mnie do zabrania się za porządki, jakoś tak lubię wszystko odświeżyć i wygonić resztki zimowej szarości. Tyle filozofowania, zapraszam na pyszne ciacho makowe Ciasto: 5 jajek 150 g cukru 120 g mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 200 g suchego maku Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając(...)jajeczną, chwilę gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, by nie utworzyły się grudki. Miękkie masło ucieramy, a następnie nie przerywając ucierania dodajemy do niego łyżka po łyżce ostudzony krem. Ważne, by masło i krem miały zbliżoną temperaturę. Ciasto makowe przekrawamy na pół, smarujemy kremem, składamy i polewamy czekoladą. Smacznego Wystudzić, przekroić wzdłuż dwa razy, do otrzymania 3 blatów

Cynamonowe szczęście
Wiśniowy rarytas – czyli ciasto z wiśniami 271

szklanki mąki 1 łyżka kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wiśnie ze słoika Wykonanie: Jajka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Powoli, porcjami dodajemy mleko, mąkę i olej. Przez cały czas miksujemy. Typową blaszkę (prostokątną) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę ciasta. Do pozostałej części dodajemy kakao i mieszamy. Wykładamy ciemną masę a następnie układamy odsączone wiśnie

Smaki Ewy
Obłędny bananowiec na biszkopcie 172

Przepis na ciasto biszkoptowe przełożone lekkim kremem jogurtowo-śmietanowym i bananami. Pyszne i efektowne! Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek szklanka mąki tortowej (250 g) 3/4 szklanki cukru łyżka octu 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem jogurtowy: 800g naturalnego jogurtu pół szklanki cukru pudru(...)łyżeczek żelatyny 300 g śmietany 30% Dodatkowo: 5 bananów sok z cytryny 2 żółte galaretki Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm, ale można dać trochę większą). Wkładamy

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto nutella z wiśniami 120

mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki osączonych wiśni z syropu Sposób przygotowania: Składniki do przygotowania ciasta muszą być o temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną mieszamy z mielonymi migdałami oraz orzechami laskowymi, proszkiem do pieczenia i kakao . Żółtka oddzielamy od białek.  Żółtka ucieramy z cukrem  do otrzymania jasnej puszystej masy, dodać nutellę, wlać mleko, delikatnie zmiksować , wsypać partiami mąkę

Wanilia i Kardamon
Śmietankowe ciasto z borówkami 171

jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ kostki masła Dodatkowo: Cukier puder Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem, ucierając dodajemy po jednym jajku. Dodajemy śmietanę , mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Formę (24x24cm.) smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, wykładamy ciasto.  Układamy na wierzchu umyte i osuszone borówki.  Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Bajeczna Kuchnia