ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:363/881)

Kostka czekoladowa z cappuccino 383

torebka śmietan fix Dr.Oetker 1 łyżka cukru pudru 50 g tartej gorzkiej czekolady do posypania Sposób przygotowania: Ciasto: Czekoladę łamiemy na kawałki, rozpuszczamy w miseczce nad gorącą kąpielą wodną do płynnej postaci. Miękkie masło o temperaturze pokojowej ucieramy na puch, następnie miksujemy z samymi żółtkami, białka ubijamy osobno na gęstą, sztywną pianę, mąkę pszenną mieszamy z kawą oraz proszkiem

Wanilia i Kardamon
Cebulowe ciasteczka z kremem z pomidorów. 161

margaryny 2 duże cebule 1 łyżka suchego maku 1 łyżeczka octu winnego sól do smaku, kurkuma, tymianek, pieprz Cebule ucieramy na drobnych oczkach tarki. Wsypujemy na stolnicę mąkę, dodajemy przetartą cebulę i resztę składników. Wyrabiamy ciasto i rozwałkowujemy na placek ok. 0,5 cm. Wykrawamy szklanką krążki i układamy na blachę wysmarowaną oliwą. Każdy placuszek nakłuwamy kilkakrotnie widelcem. Wkładamy

vegetanie
Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl 132

kremem budyniowym Przepis na wyśmienite rurki z ciasta francuskiego z aksamitnym kremem budyniowym doskonałe na każdą imprezę. Rurki z kremem budyniowym Składniki na około 30 – 35szt: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 kostka masła 2 budynie wanilinowe ½ L mleka Cukier trzcinowy Dodatkowo będą potrzebne foremki do rurek z kremem w kształcie stożka i rękaw cukierniczy do nadziewania kremem. Rurki(...)jednolitej masy. Budyń odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kostkę masła co najmniej godzinę wcześniej wyciągamy z lodówki, aby osiągnęła temperaturę pokojową i ucieramy mikserem na gładka masę. Do utartego masła dodajemy schłodzony budyń i miksujemy, aż uzyskamy krem budyniowy. Ciasto francuskie kroimy na dwucentymetrowe paski, które następnie zawijamy na specjalne foremki poczynając od węższej w kierunku szerszej strony foremki. Zawinięte rurki

Księga-Smaku
Torcik makowy z bezami 145

masła 30 dag masy kajmakowej z puszki Dodatkowo: 90 g białych bezików 150 ml konfitury lub dżemu porzeczkowego sos z owoców leśnych do deserów np Oetkera Sposób przygotowania 1. Ciasto: Mak wsypujemy na wrzątek i gotujemy około 3 minuty,odcedzamy,mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa. 2. Jajka miksujemy na puszystą pianę z cukrem pudrem,dodajemy mak oraz bułkę tartą(...)około 40 minut.Całkiem zimne wyjmujemy z formy przekrawamy na dwa placki. 4. Masa: Na mleku gotujemy budyń.Studzimy.Miękkie masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce budyniu i masy kajmakowej aż do połączenia. 5. Przełożenie: Jeden blat ciasta smarujemy dżemem lub konfiturą z porzeczki smarujemy połową masy,przykrywamy drugim plackiem,smarujemy resztą masy układamy na wierzchu beziki polewamy sosem

Wanilia i Kardamon
Kruche ciasteczka z orzeszkami i pistacjami 127

ziemne - pistacje Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni C, blachę wykładamy papierem. W misce mieszamy sypkie składniki, w drugiej misce ucieramy masło, cukier i esencję, na kremową masę. Dodajemy jajo mieszamy. Stopniowo dodajemy sypkie aż do otrzymania miękkiego ciasta. Ugniatamy porcje w małe kulki i lekko spłaszczamy w dłoniach, ugniatamy na wierz orzechy. Pieczemy 10-12 minut, aż nabiorą jasnej

SMYKWKUCHNI
Szybkie ciasto z dżemem 204

Cukier puder przesiewamy przez sitko. Do miski z cukrem dodajemy stopniowo po łyżce wody i miksujemy bądź ucieramy to uzyskania jednolitej gładkiej masy. Lukier powinien swobodnie spływać z łyżeczki – jeśli jest za rzadki dodajemy jeszcze cukru pudru, jeśli za gęsty wody. Wystudzone ciasto dekorujemy od razu po przygotowaniu lukru. szybkie ciasto z dżemem   Artykuł Szybkie ciasto z dżemem pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto - tort czekoladowy z kremem... 1200

Ciasto o niesamowitym i niepowtarzalnym smaku. Jest w smaku bardzo subtelne, dodatek mięty sprawia że jest lekkie i niesamowicie odświeżające. Dla prawdziwych koneserów i łasuchów ;-) Ciasto w postaci tortu przygotowałam dla męża z okazji urodzin, powiedział, że: był to najlepszy tort jaki, jadł kiedykolwiek ;-) Zapraszam!!!   Składniki na biszkopt: - 6 jajek - 1,5 szklanki mąki - 1,5 szklanki(...)kostki margaryny (o temp. pokojowej) - 100 g czekolady mlecznej rozpuszczonej w kąpieli wodnej - 1/2 serka Ricotty Margarynę ucieramy na puch, około 10 minut, dodajemy rozpuszczoną czekoladę potem serek. Wykładamy na blat biszkoptu (ten który będzie na samym spodzie ciasta) Zostawiamy 1/3 porcję kremu do dekoracji. KREM NR 2 : KREM MIĘTOWY - 200 ml śmietany 36% - tabliczka czekolady miętowej (taka z nadzieniem

SMYKWKUCHNI
Ciasto z kremem kokosowym 116

rozmieszane budynie i gotujemy budyń.Ściągamy z ognia i w gorącym kremie rozpuszczamy białą czekoladę.Odstawiamy do ostudzenia.Masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy partiami zimny budyń kokosowy.Krem przekładamy na zimny biszkopt,wyrównujemy,posypujemy resztą wiórków i płatkami migdałowymi.Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. blaszka 23x28

słodkie i nie tylko historie kulinarne
keks z bakaliami i wiśniami z nalewki 151

moim przypadku będą to wiśnie) 1,5 szklanki mieszanych bakalii ( suszonych owoców i orzechów) dodatkowo do posypania wierzchu ciasta cukier puder  sposób wykonania Bakalie wsypujemy do miski, zalewamy gorąca wodą i odstawiamy na trzydzieści minut. Do misy wsypujemy cukier, ucieramy ( mikserem, lub trzepaczką)  z masłem, koniecznie o temperaturze pokojowej, pojedynczo dodając jajka. Następnie do misy wsypujemy mąkę ( trzy

Miód i pieprz
Orzechowiec z powidłami 206

szklanki mleka w reszcie mleka rozrabiamy budyń razem z mąką wlewamy do gotującego mleka chwilę gotujemy, studzimy, ucieramy z masłem, dodajemy alkohol. Na ostudzony pierwszy placek nakładamy masę budyniową nakrywamy drugą częścią placka warstwą orzechowo -śliwkową do dołu. Ciasto polewamy polewą czekoladową. Smacznego

kgwjanczewo
Sernik gotowany na kruchym cieście z kajmakiem i bitą śmietaną 70

słodki kajmak i lekka jak pianka śmietanka. Ciasto jest pyszne i bardzo słodkie. Bardzo podzielne. Najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień gdy kruche ciasto trochę zmięknie, ale zapewniam, że tyle nie wytrzyma. Po jednym kawałku sięga się od razu po drugi. Zróbcie koniecznie takie ciasto. Potrzebujemy:   Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 1 cukier(...)Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie równe części, każdą wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną, wykładamy do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, nakłuwamy widelcem. Ciasta pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do zrumienienia. Upieczone blaty studzimy. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy

Izabelawkuchni
Pełnloziarniste tartaletki z morelami i borówkami amerykańskimi 85

nadzienie: 250 g borówek amerykańskich 150 g moreli 15 g cukru 10 g mąki ziemniaczanej Wykonanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem i solą na puszystą masę. Następnie dodajemy jajko, kakao i mąkę, miksując wszystko po dodaniu każdego ze składników. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy na kilka godzin do lodówki, aby stwardniało. Morele kroimy na cząstki

Kulinarne przygody Gatity
Szybkie ciasto migdałowe ze śliwkami 106

śliwek aromat migdałowy garść płatków migdałowych Instructions Masło utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Dodać aromat migdałowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mąkę dodawać partiami miksując całość na najmniejszych obrotach. Przełożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia ( forma 24x30 cm lub tortownica 22 cm) . Piekarnik nagrzać do 170 stopni, funkcja pieczenia góra

Rusty Fork
Czekoladowe z kremem budyniowym i truskawkami 152

Czekoladowe z kremem budyniowym i truskawkami Pyszne i efektowne ciasto na każdą okazję. Cudownie jest delektować się zimą deserem z truskawkami, a że używamy tutaj mrożonych owoców, nic nie stoi na przeszkodzie. Polecam!     Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżki kakao pół szklanki mleka 50g gorzkiej czekolady(...)temperaturze pokojowej Masa truskawkowa: 500g mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka wody       *** Przygotowujemy ciasto. Mleko zagotowujemy, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, zdejmujemy z ognia i mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy do wystudzenia *** *** W misie miksera ucieramy jajko z cukrem. Dodajemy olej i śmietanę, mieszamy. Dokładamy mleko z rozpuszczoną czekoladą i ponownie miksujemy, aż powstanie jednolita

Blog z Apetytem