ciasto na pierogi - 7128 przepisów (strona:270/476)

Proste szaszłyki z grilla 233

Proste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi mięsne z pomidorami 187

dodatkiem słodkiej papryki i kilku plasterków boczku. Smakują także (jak widzicie na zdjęciu) ze szczypiorkiem. Możecie podać pierogi inaczej, zrezygnować z boczku, zamiast tego polać danie lekko przesmażonymi pomidorkami koktajlowymi na klarowanym maśle, z cebulką lub bez. Składniki: Ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki ostrej papryki Farsz(...)się gęsty, wtedy dopraw do smaku przyprawami, odstaw, by farsz przestygł, ciasto rozwałkuj, wykrawaj kółka lub krój na kwadraty, nakładaj farsz i zlepiaj fantazyjnie brzegi, gotuj w osolonej wrzącej wodzie kilka minut od wypłynięcia na wierzch. Smacznego:)  Przepis lekko zmodyfikowany pochodzi z Polskich Smaków nt. pierogów, Poradnik Smakosza

Zasmakuj Kuchni
Pierogi ze szpinakiem i fetą 162

dobry :-) Pierogi na pewno lubicie ? My tak, ale ruskie nam się już troszkę znudziły i moi panowie ostatnio wymyślili ze szpinakiem i fetą. Dawno nie było, więc z chęcią zrobiłam. Pierożki pyszne, nawet córcia zjadła o dziwo trzy sztuki, a wydawało się, że w ogóle takich nawet nie tknie :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki ciasto(...)wystudzenia. 2. Teraz ciasto: Na stolnicę przesiałam mąkę, na środku zrobiłam dołeczek, dałam tam sól i oliwę. Następnie dodałam stopniowo ciepłą wodę i zagniatałam ciasto. Ciasto powinno być mięciutkie i gładkie. Podsypałam go mąką i zostawiłam na stolnicy. 3. Ciasto podzieliłam na kilka porcji. Każdą musimy rozwałkować, szklanką wycinamy krążki na które nakładamy farsz i zlepiamy pierogi

kruche babeczki
Pierogi ruskie 160

drewnianą łyżką. Dodajemy jajko i sól. Całość wyrabiamy dokładnie ręką, przez około 5 minut. Następnie na wysypanym mąką blacie rozwałkowujemy cieniutko ciasto i wykrawamy za pomocą szklanki okrągłe placki. Na środek każdego nanosimy farsz i zawijamy brzeg pieroga w świderek. Pierogi gotować w osolonej wodzie. Od momentu wypłynięcia na wierzch ok. 2 minut. Ugotowane pierogi polać klarowanym

Kuchnia Pani Wiosny
Pierogi bezglutenowe 61

Zapraszam po przepis na pierogi bezglutenowe , które szykuje się szybko, z kilku tylko składników, a do tego ciasto idealnie się wałkuje i sprawdza się do każdego rodzaju farszu

AniaGotuje.pl
Kremowy barszcz na zakwasie z ciastkami francuskimi 61

włoszczyzny. Aby nie wyrzucać ugotowanych warzyw, pozostałości z czystego barszczu wszystko zmiksowałam zupę na krem. A tym którym nie chce się robić pierogów -uszek lub po prostu nie styka czasu proponuję jako dodatek gwiazdki z ciasta francuskiego. Smakuje obłędnie. Składniki: włoszczyzna - porcja buraki gotowane na parze - 2 opakowania zakwas z buraków - 1 szklanka czosnek - 2 ząbki ziele angielskie

AZgotuj!
Farsz ze szpinaku i fety 106

Prosty i smaczny farsz ze szpinaku, fety, cebuli i czosnku. Świetny do nadziewania mięs, pierogów, naleśników, krokietów, cannelloni, muszli makaronowych, wytrawnych kruchych babeczek oraz tworzenia przekąsek z ciasta francuskiego   Przekąski z piekarnika: ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Domowe pieczywo czosnkowe ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Paluszki z ciasta francuskiego   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku

Kulinarny S.O.S.
Leniwe kule - pierogi leniwe inaczej 111

Pomysł na urozmaicenie formy podania leniwych pierogów - twarogowe kule z owocami. Poniższe leniwe są bardzo miękkie i puszyste. Do ciasta dodałam surową kaszę manną, która spowodowała, że leniwe były bardzo delikatne w konsystencji. Jeżeli poniższe danie chcecie podać dzieciom poniżej 2 roku życia, to do ciasta ani wody nie wsypujcie soli. Składniki na porcje dla 3-4 osób

Ugotować
Odrywane bułeczki drożdżowe z pieczarkami i mozzarellą 153

sprawdzają się też jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Jednym słowem uniwersalne. Przepis ich wykonania jest bardzo prosty i wychodzi nawet tym, którzy nie bardzo lubią pracę z ciastem drożdżowym. Polecam :) Składniki ( blaszka 35x25 ) - 4 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - 40 gram drożdży świeżych - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżeczki soli - 0,5 szklanki mleka - 0,5 szklanki wody(...)pieczarek. Studzę. Do ostudzonych pieczarek ścieram na tarce o drobnych oczkach ser mozzarella. Farsz dokładnie mieszam i doprawiam do smaku. Z wyrośniętego ciasto formuję placek o grubości około 2 cm. Szklanką wycinam koła ( jak na pierogi ) . Łyżeczką nakładam farsz, zlepiam bułeczkę i układam na wysmarowanej tłuszczem blaszce łączeniem do dołu. Bułeczki układam jedna koło drugiej, bez odstępów. W małej

Kuchnia z widokiem na ogród
Tarta po rusku 98

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Nie lada gratka dla koneserów pierogów po rusku. Tym razem w szybszej formie, formie tarty. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g ziemniaków 250 g białego sera 1 łyżka majeranku 1 cebula 200 g wędzonego boczku sól, pieprz Przygotowanie: Normal

R'n'G Kitchen
Calzone z szynką i trzema serami 135

solą oraz pieprzem. Na połowie ciasta drożdżowego kładziemy plasterek szynki parmeńskiej. Wykładamy porcję serka śmietankowego. Na wierzchu rozkładamy po 3 plasterki mozzarelli. Ciasto składamy na pół i zlepiamy brzegi (można je nawet nieco zrolować). Przygotowane pierogi układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20-25 minut (do zrumienienia). Źródło

Smaki Na Talerzu
Krokiety z farszm ze świeżej kapusty i jajek 185

kolację albo szybki obiad. Dzisiaj propozycja z farszem ze świeżej kapusty i jajek. Sam farsz sprawdzi się też jako farsz do pierogów. Spróbujcie koniecznie,polecam. KROKIETY Z FARSZEM ZE ŚWIEŻEJ KAPUSTY I JAJEK Składniki: ciasto naleśnikowe: 2 jajka 1 szkl mleka 1 szkl mąki 3 łyżki oleju szczypta soli farsz: 1/2 główki małej kapusty 3-4 jajka ugotowane

Bon appetit mon amie
Paszteciki z kapustą i grzybami 207

Paszteciki z kapustą i grzybami[/caption] Zobacz inne przepisy na paszteciki i pierożki: Szybkie Paszteciki Z Kapustą I Pieczarkami Paszteciki Z Ciasta Francuskiego Z Mięsem Mielonym I Pieczarkami Paszteciki Z Pieczarkami Meksykańskie Pierożki Drożdżowe Pierogi Z Pieca Ze Szpinakiem I Ricottą Kruche Trójkąciki Z Pieczarkami I Serem Żółtym (346 Kcal) Calzoncini Z Salsą Pomidorową Artykuł Paszteciki z kapustą

e-PrzepisyKulinarne
Komowiki 182

mąka - czerwona fasola, ale są też z kaszą jaglaną lub ryżem Wykonanie: Ziemniaki gotujemy i ugniatamy. Dodajemy trochę mąki i ugniatamy na ciasto. Lepimy z nich jakieś kształty, które można nafaszerować fasolą i przygotowane tak pierogi zapiekamy w piekarniku. W moim przypadku było to 15 min i 180 stopni Celsjusza

Kryzysowa Książka Kucharska
Bułki z kiełbaską... 180

gotowe więc działamy dalej, żeby dokończyć "dzieło", szykujemy parówki, ser żółty...  można również dodać cebulkę, czosnek, paprykę, czy jakieś inne dodatki. -- Ciasto dzielimy, wałkujemy na 0,5 cm grubość i wycinamy kółka jak na pierogi. Do tak przygotowanych "kółek" wkładamy kiełbasę i ser, potem zawijamy i już. Smarujemy żółtkiem, posypujemy makiem i nacinamy, tak przygotowane możemy upiec. Wkładamy

chleba naszego
Pączki pieczone z jagodami i syropem klonowym 183

wyrośnięcia. Do dżemu dodaj starte sucharki w takiej ilości, by zagęścic nadzienie. Piekarnik nagrzej do temp. 30 st.C  Rozwałkuj  lekko ciasto,pokrój je w kwadraty.  Na środku każdego ułóż łyżeczkę nadzienia, zlep jak pierogi formując kulę  układając zlepieniem pod spód na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia. Wstaw blaszkę do piekarnika.   Gdy pączki podrosną wyjmij

Gotuj Sam!
Pączki z dżemem z czarnej porzeczki 188

pojawią się pęcherzyki powietrza. Nakryj miskę i odstaw ciasto do wyrośnięcia.  Piekarnik nagrzej do temp. 30 st.C  Rozwałkuj  lekko ciasto,pokrój je w kwadraty.  Na środku każdego ułóż łyżeczkę nadzienia, zlep jak pierogi formując kulę  układając zlepieniem pod spód na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw blaszkę do piekarnika. W rondlu przygotuj gorący tłuszcz

Gotuj Sam!
LENIWE PIEROGI 178

dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie zagnieść, w razie potrzeby podsypywać odrobiną mąki. Ciasto powinno mieć lekko luźną konsystencję. Z tak przygotowanego ciasta, uformować wałeczek, który lekko spłaszczyć i pokroić jak kopytka, czyli w romby. Pierogi wrzucać na lekko osolony wrzątek i gotować do wypłynięcia. Maliny rozgnieść widelcem i wymieszać z jogurtem. Sos wyłożyć na talerz, na nim ułożyć

Kuchnia w opałach
Pierogi z czereśniami. 201

Pierogów z owocami nie może zabraknąć w sezonie czereśniowym.Polecam serdecznie!. Składniki : na ciasto pierogowe 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki wrzącej wody 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli Dwie szklanki mąki zalać wrzącą wodą ,odczekać , aż trochę przestygnie i dodać oliwę i sól .Wyrobić gładkie ciasto ,podsypać pozostałą mąką. Gotowe wyłożyć na blat i rozwałkować

Ladylaura.
Ciasteczka pierożki z serem na słodko. 372

kokosowe, cukier do smaku i cukier waniliowy. Białko ubić na sztywno dodać do sera i delikatnie wymieszać. Stolnice posypać odrobiną mąki, rozwałkować ciasto nie za grubo, wycinać koła, nakładać po łyżeczce sera i zlepiać jak pierogi. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.Pamiętajmy że zawsze wcześniej rozgrzewamy piekarnik. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Pyszne i proste:) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
OPONKI SEROWE - okrągłe szczęście w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. 231

Wszystkie składniki dokładnie zagnieść w sprężyste, nielepiące się ciasto, gdy zbyt mokre, dodać mąki, 2. Stolnicę podsypać mąką (bardzo mało), kawałki ciasta wałkować na grubość około 1 cm 3. Szklanką wycinać placki jak na pierogi, kieliszkiem wycinać środki     my smażymy również te małe placuszki, wycięte z oponek i są rewelacyjne :) 4. Smażyć na złoto, odwracać

Wypisz Wymaluj