znam nikogo kto nie lubi ciast z jabłkami . Teraz mamy wysyp papierówek , więc warto takowe ciasto po prostu zrobić. Smakuje zawsze najlepiej...nazajutrz! Zróbcie na niedzielę i delektujcie się zdrowym nadzieniem! Składniki 260 g mąki 1 jajko 80 g cukru pudru torebka cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 130 g masła Nadzienie jabłka prażone w słoiku lub konfitura jabłkowa(...)jabłek już obranych z usuniętymi gniazdami i obrane ze skórki budyń śmietankowy z cukrem 500 ml mleka Pokrój w kostkę zimne masło i przełóż do miski. Wszystkie składniki na ciasto wyrób na gładką kulę, którą podziel na 2 części. Jedną włóż na pół godziny do lodówki, a drugą, z której będzie posypka -do zamrażalnika. Blachę o wymiarach m/w 23x30 wyłóż
Z Kuchni Do Kuchnidodajemy mąkę, cukier, wbijamy jajka oraz wlewamy stopione masło. Całość wyrabiamy około pięciu minut drewnianą łyżką (masa powinna byś dość luźna). Ciasto odstawiamy na co najmniej godzinę. W tym czasie wyrabiamy je jeszcze co najmniej dwukrotnie. Myjemy gruszki, dzielimy je na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Średniej wielkości blachę wykładamy pergaminem lub smarujemy masłem, ostatni raz wyrabiamy ciasto i wykładamy
Miód i pieprzzostawiamy na godzinę. Ciasto troszkę nam podrośnie. Nie tak jak chlebek na drożdżach, ale trochę wyrośnie. Potem wyjmujemy na blat i dzielimy na dwie części. Z każdej z nich lepimy długą bułkę. Najlepiej zrobić to tak, że wałkujemy ciasto na płasko, na długi, dość wąski prostokąt. I składamy tak w "kopertę". Najpierw krótsze boki do środka, potem dłuższe boki
Marder&Marder Manufacturejego nadzorem powstawały smaczne potrawy, na bazie lub tylko doprawione kawą Inka. Jak zwykle, prace wykonywaliśmy w grupach. Trafiłam do słodkiej ekipy, przygotowującej ciasto marchewkowe z kawą Inka i sosem karmelowo-kardamonowym . Oj działo się...działo... Przepis bowiem okazał się sprawdzianem dla naszym umiejętności. W jego treść wkradły się małe chochliki, które to pozamieniały gramy na dekagramy, pomieszały cyferki
kolorowotorcikowomieszamy z solą , drożdżami i pozostałą wodą i wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto .Odstawiamy do wyrośnięcia na około 0,5 godziny . Po tym czasie ciasto jeszcze raz chwilę wyrabiamy ,aby pozbyć się pęcherzyków powietrza i dzielimy na 4 kawałki ,rozwałkowujemy na papierze ,nakładamy farsz na pierwszy placek ,nie za dużo i przykrywamy drugim .Sklejamy dokładnie brzegi i zsuwamy placek
Ladylaura.czosnek drobno siekamy. Fetę rozdrabniamy widelcem, dodajmy cebulę, czosnek i dobrze odsączoną cukinię. Dosmaczamy pieprzem i świeżo tartą gałką muszkatołową. Arkusze ciasta filo nacieramy tłuszczem (oliwą lub rozpuszczonym masłem) i układamy jeden na drugim. Dzielimy na kwadraty (z naszego wyszło 12). Na każdym kwadracie układamy łyżkę nadzienia i składamy go na pół, żeby otrzymać trójkąt. Pieczemy zgodnie ze wskazówkami
les mirabelleszrobienie kolorowego tortu dla synka, a że od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie przygotowanie tortu 3D, to zabrałam się dzisiaj do dzieła. Poniżej znajdziecie instrukcję (ze zdjęciami) wykonania tylko dekoracji. Nie podaję przepisu na ciasto, bo do dekoracji nada się niemal każdy tort. Ten mój był czekoladowy. Najlepiej lepi się czekolada już zastygająca. M&m'sy można(...)kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryupiec jeden biszkopt i przekroić na pół lub upiec najpierw jeden a później drugi. Jednakże polecam zakup dwóch takich samych form 20 cm, gdyż zapewniam, że są przydatne a ciasta z nich wychodzą obwodem mniejsze, ale wyższe i się pięknie prezentują. Krem kawowy: 2 x 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 80 g cukru pudru(...)sztywno. Krem mascarpone ucieramy z cukrem i kawą. Do utartego serka dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Krem dzielimy na 3 części. 1/3 kremu wkładamy na pierwszy blat ciasta. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Przykrywamy drugim blatem. Na wierz dajemy kolejną 1/3 kremu. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Ostatnią część kremu wykładamy na boki. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Dodatkowo: kilka
Made By Mom And Sonkruchości spodu, z owocowym bogactwem warstwy z galaretką i malinami, puszystością śmietanowego kremu z serkiem mascarpone i chrupiącym bezowym blatem - warstwą zwieńczającą to dzieło kulinarnej sztuki - przenosi nas do cukierniczego raju. Każdego, kto spróbuje tego ciasta, trudno będzie już zadowolić prostymi wypiekami. Każdy, kto upiecze malinową chmurkę, znajdzie swój sposób na zdobycie uznania gości. Najlepszy przepis na malinową chmurkę(...)koronka. Kruszonka nie tylko wzbogaca smak szarlotki, ale stanowi również jej ozdobę. Wystudzone ciasto serwuje się pokrojone w ozdobne romby. Jeśli podamy je w towarzystwie lodów waniliowych albo z bitą śmietaną, uzyskamy dodatkowy efekt i nasza zwykła szarlotka zamieni się w wykwintny deser. A więc do dzieła – imprezową listę przebojów czas zacząć
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaChoć XXI wiek wiele od nas wymaga. Bogini domowego ogniska, o figurze lalki barbie, wysportowana, znająca języki obce. Potrafiąca ugotować wyśmienity barszcz wigilijny i ciasto sezonowe. W sobotą tańcząca do białego rana, a w niedzielę od rana krzątająca się w seksownym fartuszku po kuchni, o godzinie 8 serwująca pachnący, domowy chlebek. No bez przesady, powinniście krzyknąć! Takie ideały nie stąpają(...)jeden ulubiony przepis na coś słodkiego. Taki, który zaserwujemy nawet po nocnej eskapadzie tanecznej, suto zakrapianej. Przepis w głowie zapisany na wieki. Nie musimy wszystkiego, jeden przepis na ciasto, po spróbowaniu którego, każdy zapieje z zachwytu. Jeśli nie macie jeszcze nic w tym stylu, polecam Wam coś na szybko. Błyskawiczne półkruche ciasto z czereśniami lub dowolnymi owocami. Latem mogą
W KawiarenceCiasto kokosowo-truskawkowe Crumble z truskawkami i kruszonką kokosową również polecam. Ciasto kokosowo-truskawkowe z bitą śmietaną , Polecam Wam jednak przygotować to moje dzisiejsze ciasto kokosowo-truskawkowe, a słodka pianka jogurtowa jest uwieńczeniem mojego kulinarnego dzieła! SKŁADNIKI: 100 g margaryny 1 szkl. mąki pszennej 1/3 szklanki kaszki manny 1 szkl. wiórek kokosowych 1 łyżka mąki kartoflanej 5 łyżek cukru
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępokojowej ucieramy z cukrem. Ucierając dodajemy jajko i żółtko, mąkę (przesianą) z proszkiem do pieczenia, aromat waniliowy. Gdy masa jest gęsta, wyjmujemy ciasto z miski i wyrabiamy ręcznie dodając pokruszoną na drobne kawałki czekoladę. Masę dzielimy na dwie części i z każdej formujemy wałek i grubości mniej więcej 5 cm. Owinięte w folię, wkładamy na godzinę do lodówki. Porzeczkę
WYSPA SZCZĘSLIWA