ciasto na niedziele - 9234 przepisów (strona:177/616)

Serniczek na zimno z frużeliną malinową 181

Ostatnio pozostało mi trochę kruchego, kakaowego spodu, więc zamroziłam go, a dziś użyłam do nowego przepisu. Serniczek na zimno z frużeliną malinową <3 Idealne ciasto na niedzielę. Zapraszam :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Torcik straciatella z malinami 164

stężałej masie śmietanowej rozłożyć maliny i zalać je tężejącą galaretką. Ponownie wstawić do lodówki. Jeśli użyjemy mrożonych owoców, galaretka zsiądzie się w okamgnieniu. Przepis dodaję do akcji "Ciasto na niedzielę" , w której uczestniczyły również: Dorota - Sorbet truskawkowy Sylwia - Jagodowy deserek Katarzyna - Egzotyczny serniczek z ricotty Gosia - Szybki deser z morelami Joanna - Deser truskawkowo-jogurtowy czyli zaklinanie lata Bożena - Deser

Kuchenne zapiski Edyty
Chleb maślany 162

połączenia się w jedną masę. Potem ciasto wyrabiamy ręką, żeby odchodziło od miski i od ręki. Tak wyrobione odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na 30-120 min. Następnie ciasto zagniatamy, dzielimy na pół i wyrabiamy chlebki lub tak jak ja kilka bułek i chleb.  Po wyrobieniu chleb i bułki przykrywamy na 30-60 min. żeby wyrosły. Przygotowujemy "smarowidło

chleba naszego
Bezglutenowe ciasto z truskawkami i rabarbarem 148

jakieś warzywo, owoc to lecę i nie potrafię się zatrzymać Ostatnio u nas królowały szparagi (np. ta tarta ) teraz rabarbar, a zaraz pojawią się jagody!!! oj, będzie się działo. Kolejne ciasto z truskawkami i rabarbarem, dzięki czemu będziecie mieć mega wybór co przygotować. U nas zdania są mocno podzielone. Części grupy testowej bardziej smakowało to poprzednie ciasto, a kolejna część

PaleoLife
Pierogi z mięsem z kurczaka i pieczarkami 172

stolnicę. Wbijam jajka. Następnie stopniowo dolewam wrzącą wodę i zagniatam dodaje masło. Jeśli ciasto jest za bardzo mokre dodaję mąki jeśli jest suche dodaję wody. Zagniatam. Ciasto musi być elastyczne. Dziele na porcję. Pozostałe ciasto przykrywam ściereczka tak by nie było suche. Wałkuję bardzo cienko ok 2 mm. Wykrawam krążki. Na środek kładę porcję farszu. Zaklejam

Gotowanie Patki
Chlebki i zajączki do koszyczka wielkanocnego 196

mąkę, dodajemy sól, robimy wgłębienie i wlewamy mieszankę z garnuszka. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto i odstawiamy przykryte ściereczkę na około godzinę w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto odgazowujemy, dzielimy na mniejsze części (mini chlebki zrobiłam ciut większe od zajączków). Każdą część formujemy w lekko owalny kształt, by uzyskać możliwie gładką powierzchnię na wierzchu. Jeśli chcemy chlebki to ostrym

Kolorowy Przepisownik
Ciasto na białkach, z morelami i kruszonką 208

Kiedy robię kruche ciasto na tartę , ciasteczka albo placek drożdżowy przeważnie wykorzystuję same żółtka jaj. Jak wykorzystać białka, które zostają? Co zrobić z nadmiarem białek? Ja upiekę pyszne ciasto na niedzielę! Puszyste, wilgotne i delikatne. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Wiśnie na czekoladowej poduszce i ciekawe dodatki 176

najlepiej Z foremki wykroiłam 12 porcji. Jedna to 480 kcal Ciasto na każdą okazję Połączenie sernika z brownie i tiramisu Efektowne ciasto ale łatwe do zrobienia Pyszne ciasto Ciasto na niedzielę Źródło wpisu: blog Zjem to! zmodyfikowałam spód na moje potrzeby ponieważ nie lubię maku Zapisz Zapisz

Relaxtime
Chałka 159

drożdże. Klikamy oznaczenie wałek i 3 razy po 5 minut wyrabiamy ciasto. Zostawiamy w tej misie co było wyrabiane, niech sobie spokojnie wyrośnie( godzinka starczy).Po godzinie wyjmujemy ciasto i dzielimy je na 5 równych kawałków. Każdy kawałek rękoma rolujemy wałek( ależ mi się zrymowało).Dzielimy wałeczki na 5 chałek i zwijamy warkocze. Każdy warkocz układamy na blaszce wyłożonej papierem

Różowa kuchnia
łatwe nadziane rogaliki drożdżowe 179

oraz ok 4 łyżkami letniego mleka. Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy rozmieszane drożdże, jajko, sól oraz pozostałe letnie mleko i mieszamy. Pod koniec dodajemy olej i zagniatamy ciasto. Gotowe dzielimy na 2 lub 4 części (w zależności jakiej wielkości chcemy uzyskać rogaliki). Każdą rozwałkowujemy na okrągły placek i dzielimy na 8 trójkątów. Na każdy nakładamy po troszkę nadzienia

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi z jagodami 112

pierogów z mięsem musiałam zrobić również ukochane pierogi moich dzieci tym bardziej że starsze dziecko ostatnimi czasy odmawia jedzenia mięsa. Z zamrażarki wyjęłam pomrożone latem pierogi i do dzieła :) Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki, 250 ml wrzątku, 1 jajko, sól, 4 łyżki oleju. Farsz: na 20 pierogów poszło mi około 300 gram jagód, cukier Przygotowanie: Ciasto: mąkę zaparzyć wrzątkiem

Państwo Wojtczuk gotują
Porzeczkowiec piernikowy 159

zimowym;) Bardzo fajnie grają tutaj również masy – jedna śmietanowa, a druga przygotowana na bazie serka śmietankowego. Wszystko zaś przełamane kwasowością dżemu z czarnych porzeczek. Esy-floresy na cieściedziełem mojego dziecka, które ostatnio bardzo garnie się do „tworzenia” czegoś w kuchni, po czym z pełną powagą oświadcza: „Jeszcze tylko zrobię zdjęcie”;) Biszkopt: 5 jajek

Smaki Na Talerzu
Karnawałowe piwoszki 289

piwa Dodatkowo: marmolada 1 żółtko cukier kryształ gruboziarnisty Sposób przygotowania: Składniki na ciasto posiekać, a następnie wyrobić. Owinąć w woreczek i schować na całą noc do lodówki. Schłodzone ciasto wyciągamy, dzielimy na kilka mniejszych części i wałkujemy na grubość ok 3mm. Wycinamy kwadraty (5x5cm), kładziemy marmoladę i składamy po przekątnej, tak by powstał trójkąt. Smarujemy żółtkiem, posypujemy grubym cukrem. Pieczemy

Kuchnia w czekoladzie
Zapiekana kasza jaglana z rabarbarem 128

Sezon na rabarbar trwa i korzystam z niego, kiedy tylko mam okazję a tym razem okazję mam wypiekać smakołyki rabarbarowe razem z dziewczynami w akcji " Ciasto na niedzielę". Przepis zaczerpnęłam z bloga Veggieola . Zajrzyjcie tam koniecznie, blog pełen inspiracji na dania vege, a nawet bezglutenowe. Składniki: - 100 gram kaszy jaglanej np. ze sklepu zielona esencja - 250 ml śmietany roślinnej

Życie zaczyna się w kuchni
Śnieżny Puch 199

długiej nieobecności powróciłam do wspólnego wypiekania z dziewczynami w akcji  "Ciasto na niedzielę" .   W tym tygodniu było bez pieczenia ale za to sernikowo.  Przepis na "Snieżny Puch" zaczerpnięty został z bloga Nastoletnie Wypiekanie. Składniki:  spód ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego  3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki (bita śmietana

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania